WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 19 oktober 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Autobedrijf Frietema  -  Greencrowd     4 – 3

De nummers één en twee van de eerste klasse spelen vanavond tegen elkaar. Autobedrijf Frietema heeft dit seizoen een sterke start gemaakt, getuige de zestien doelpunten voor en één goal tegen in twee duels. Greencrowd heeft de eerste twee wedstrijden nipt gewonnen en laat ook vanavond zien dat er moeilijk van ze te winnen is. De wedstrijd begint voortvarend met kansen voor beide zijden. Het is Anthony van Os, die voor Autobedrijf Frietema de 1-0 weet te scoren. Nadat de bal via de paal terugkomt in het veld, kan hij de eerste goal van de avond maken. Na dit doelpunt laten beide keepers zien, dat er meer moet gebeuren om hen te passeren. Toch wordt er voor rust nog een keer het net gevonden. Het is Marwin Glas die, na een goed uitgespeelde aanval met Willem van Os, net voor rust de 2-0 binnen weet te tikken. De tweede helft begint voor Autobedrijf Frietema te vroeg, want binnen een minuut scoort Ruben Stavenga de 2-1 op een assist van Jaap de Ronde. Het is Willem van Os die de 3-1 maakt, na een perfecte combinatie met Marwin Glas. Toch is de wedstrijd na deze goal nog niet gespeeld, want Greencrowd komt verrassend weer langszij. Eerst maakt Ruben zijn tweede van de avond met een lekkere volley kort voor de goal in de linkerhoek. Daarna ziet Barry Koot zijn kans en schiet met de punt de bal vanaf rechts in de verre linkerbovenhoek. Na een periode van aftasten en afstandsschoten valt de uiteindelijke beslissing in (alweer) de laatste minuut. Ditmaal is het Bernard Pul die de bal achter de keeper van Greencrowd schuift. Omdat Greencrowd de laatste grote kans van deze spannende wedstrijd om zeep helpt, is de eindstand 4-3.

 

Keukengalerie/AV Verzekeringen  -  Bouwbedrijf Morren     3 – 9

Waar Keukengalerie de eerste twee wedstrijden niet wist te winnen, heeft Bouwbedrijf Morren de eerste drie punten al binnen. Morren staat bekend als een veel scorende ploeg, wat het ook deze wedstrijd weer laat zien. Keukengalerie moet het meer hebben van de duels om de bal en een solide verdediging. Deze wedstrijd toont het spelbeeld hiervoor geschetst. Op een afstandsschot net over de middellijn van Arie van Prooijen weet de keeper geen raad, 0-1. Ook de tweede goal weet Arie te scoren, dit keer met een punter van dichterbij. Een kans van Jaco Mulder wordt goed gepareerd door de doelman van Keukengalerie. Keukengalerie laat zich na deze stormloop op hun goal wat meer zien in de wedstrijd. Met de bekende Jonathan Riezebosch in de gelederen weet het ook te scoren. Hij geeft zijn visitekaartje af door, na een weergaloze actie met panna, de bal strak in de winkelhaak te schieten. Kort daarop is het aan de andere kant Morren wat uit een drie-op-één situatie in de persoon van Jaco Mulder de 1-3 scoort. Waar Roy de Groot en Teunis van Prooijen missen, schiet Roland van Andel vanuit een onmogelijke hoek de 2-3 binnen. Nu volgt een spannende periode. Eerst wordt er een goal van Morren afgekeurd, maar kort erna scoort Gerben Staal voor rust uit een man meer situatie toch nog de 2-4. De tweede helft begint met een hattrick voor Arie van Prooijen. Kort daarna scoort Jonathan Riezebosch zijn tweede doelpunt op schitterende wijze de 3-5, onderkant lat na een solo. De volgende aanval schiet hij op de buitenkant van de paal en raakt later nog de kruising. Hierna laat Morren de overwinning niet meer in gevaar brengen. Na geel voor de keeper van Keukengalerie, maakt Arie gebruik van de man meer situatie. Cor Broekhuizen scoort na een uitgespeelde aanval en Keukengalerie heeft de pech dat het een eigen doelpunt maakt. Teunis van Prooijen maakt de mooiste van de avond. Hij ziet kans om de bal met een schitterend lobje over de keeper heen in de verre hoek te plaatsen. Hiermee is de eindstand bepaald, 3-9 voor Bouwbedrijf Morren.

 

Bakkerij van den Pol  -  Van Campen Schilderwerken     3 – 6

De wedstrijd is een paar minuten oud als Michael Bos de score opent, door op een slim passje van Marco ten Hoven de 0-1 binnen te schieten. Aan de andere kant raakt Willem van den Pol de paal. De tweede mogelijkheid van Michael Bos komt tot stand uit de kluts. Met dit buitenkansje weet hij wel raad en al snel staat het 0-2 voor Van Campen. De keeper van Van Campen laat zich ook zien en keert een kans voor Jochem van den Berg. Na een 1-2 combinatie met Michael, scoort Marco ten Hoven de 0-3. Harun Guven, de alleskunner, schuift de vierde voor Van Campen beheerst binnen. Dan laat Michael Bos opnieuw zien dat je scoren wel aan hem kunt overlaten. Hij maakt de 0-5 in een wedstrijd die tot nu toe niet erg spannend is. Paal en lat staan Van Campen voor rust in de weg om nog meer goals te maken. Willem van den Pol doet nog wel iets terug met een klasse doelpunt. Hij speelt een tegenstander door de beneden en maakt behendig de eerste voor Bakkerij van den Pol. In de tweede helft laten de bakkers zien dat ze meedoen. Twee goede mogelijkheden worden gepakt door de keeper. Van Campen scoort aan de andere kant wel, het is opnieuw Marco ten Hoven die na een goede aanname vanuit de lucht de bal achter de keeper volleerd. Bakkerij van den Pol scoort twee doelpunten snel achter elkaar. Joris van den Pol en Rick van Ginkel zetten de eindscore van 3-6 op het bord. In de slotfase volgen nog kansen over en weer, maar het blijft bij deze stand.