WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 26 oktober 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Voedselbank   -   Rijschool Loef    1 – 1

Aan de aftrap verschijnen twee teams die goed aan elkaar gewaagd zijn. Voedselbank voert de druk richting het doel van de tegenstander op, maar de eerste echte kans is voor Rijschool Loef. Beide keepers worden in de beginfase getest en laten zien dat ze er niet voor niets staan. Hele grote mogelijkheden zijn in de eerste helft spaarzaam. Er wordt veel van afstand geschoten, mede doordat beide teams compact staan te verdedigen. Als een speler van Voedselbank geel krijgt, volgen er twee goede kansen voor Loef. Maar het is Voedselbank wat vlak voor rust de score opent. Na een goed uitgevoerde counter weet Willem Kalle de keeper te verschalken in de korte hoek, 1-0. Keeper Rob Nannenberg van Rijschool Loef pakt na de pauze een aantal lastige ballen uit de hoek. Voedselbank heeft het betere van het spel, maar toch gaat de bal er aan de andere kant in. Het is Jan-Willem de Keijzer die, na een wat rommelige aanval, de gelijkmaker scoort. Via een tweetal benen krijgt hij de bal voor de voeten en rondt beheerst de 1-1 af. Direct na dit doelpunt zet Voedselbank een aanval op en schiet de bal op de paal. Aan de andere kant eindigt de bal in de handen van Voedselbankkeeper Reijer van der Wind. Vlak voor het einde van de wedstrijd redt de doelman van Loef twee keer goed op schoten van Willem en Joost. Daarmee houdt hij zijn team op een 1-1 gelijkspel.

 

Amerboys   -   Drukkerij Woudenberg   7 – 6

Deze teams hebben dit seizoen nog maar weinig punten weten te verzamelen. Ze hebben allebei veel voetballend vermogen en dat betaalt zich uit in veel doelpunten. De eerste twee kansen komen van de voet van Charafeddine Benalla, maar hij heeft zijn vizier nog niet op scherp staan. Guitan Peters heeft dat wel, hij maakt na een sleepbeweging op rechts de 1-0 af in de verre hoek. Michael Wijnands maakt kort daarop de 2-0 vanuit een corner. Aan de andere kant stopt de keeper van Amerboys een schot van Marvin Steenbeek. Het is Charafeddine Benalla, die aan het eindstation staat van een drie-op-één-aanval. Met een rustige punter maakt hij de derde voor Amerboys. Kort daarop is het alweer Charafeddine die de 4-0 scoort. Na deze goede fase van Amerboys laat Drukkerij Woudenberg zich wat meer zien. Steward Yunan schiet, na vier pogingen van afstand, de 4-1 strak binnen. In de tweede helft creëert Amerboys de eerste mogelijkheden, maar de bal gaat er niet in. Het is Marvin Steenbeek, die aan de andere kant wel raak schiet, 4-2. Een sterke fase van Drukkerij Woudenberg wordt opnieuw bekroond met een doelpunt. Tim Prins schiet hard tegen de touwen, nadat de bal goed wordt teruggelegd door een medespeler. Amerboys komt op een 5-3 voorsprong door een doelpunt van Guitan Peters. Alexander van de Weerthof schiet voor Drukkerij de bal perfect in de kruising en Olav Prins trekt de stand zelfs gelijk. Guitan Peters maakt zijn vierde goal van de avond door de benen van de keeper. Na een man meer situatie, scoort Drukkerij Woudenberg opnieuw de gelijkmaker. Er wordt zelfs rood getrokken voor een speler van Amerboys. Toch weet Amerboys de winnende 7-6 binnen te schieten in een wedstrijd met een bizarre ontknoping.

 

Moestas   -   Autobedrijf Frietema   3 – 3

Waar Autobedrijf Frietema in de competitie al negen punten heeft, moet Moestas het met drie punten doen. In de beginfase wordt er afgetast, wat leidt tot afwachtend voetbal. Beide teams spelen op balbezit en laten de tegenstander aan de bal totdat het gevaarlijk wordt. De eerste kansen zijn voor Autobedrijf Frietema, maar Moestas maakte het eerste doelpunt. Melvin van der Haar schiet op karakteristieke wijze de 1-0 binnen. Harde schoten van Wouter Imminkhuizen treffen net geen doel. Breunie Budding staat op zijn post en weet de bal uit zijn doel te houden. Het is Corné Kasper die met een schuiver de 1-1 maakt voor Frietema. In de tweede helft gaat de bal net naast na een schot uit de kluts van Melvin van der Haar. Hij weet de volgende kans wel fraai af te maken, 2-1 voor Moestas. Maar Autobedrijf Frietema komt weer terug. Na een prima actie schiet Corné Kasper de gelijkmaker hoog in het doel. Moestas komt opnieuw op voorsprong door Gerco van Dijk. Hij kan na een actie van Melvin de 3-2 binnentikken. Binnen een halve minuut komt Autobedrijf Frietema terug in de wedstrijd. Wouter Imminkhuizen passeert nu wel de keeper van Moestas. Na een uitgespeelde aanval schiet hij de bal onder de keeper door. Moestas zet in de slotfase druk op het doel van Frietema, maar het blijft bij een 3-3 gelijkspel.