WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 2 november 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Ad Exitum  (AE)  -  Uwwetloket  (UWL)       1  -  2

UWL speelt vanavond zeker niet een van haar betere wedstrijden. Tegen laagvlieger AE mag suprematie verwacht worden. Die is er ook wel maar wordt niet uitgedrukt in doelpunten. Daar ligt  vanavond het manco bij UWL. Gelukkig heeft UWL Hendrik Sok in de ploeg. Hij scoort na de rust op zeer fraaie wijze de 1-1,  nadat Jaap de Groot vlak voor rust met een frommel doelpunt, waarbij het optreden van de UWL doelman er zeer bedenkelijk uitzag, AE verrassend op een 1-0 voorsprong had gezet. Hendrik Sok heeft, gelukkig voor UWL, zijn doelpunten vanavond niet in een oude sok bewaard, want hij scoort ook de winnende voor zijn team 1-2. Geen openingswedstrijd om op het puntje van je stoel te zitten. Door deze overwinning houdt UWL aansluiting met de nummers 1 en 2 in de derde klasse.

 

De Kaasknabbel  (DKK)  -  MBS-installtech       15 - 1

Medekoploper in de derde klasse is DKK dat vanavond tegen MBS laat zien dat de kloof tussen de eerste en laatste plaats wel erg groot is. Van een echte wedstrijd is nimmer sprake geweest. DKK heerst van de eerste tot de laatste minuut en laat veel mogelijkheden onbenut daar er anders een recordoverwinning de geschiedenisboeken zou zijn ingegaan. Voor dergelijke wedstrijden is het toe te juichen zijn wanneer de teams een nummer op het shirt of broek zouden hebben. Het bijhouden van de doelpuntenmakers is bij dergelijke uitslagen voor de zaalwachtman een lijdensweg. Soms weten de spelers op de bank zelfs niet eens wie er gescoord heeft of, omdat ze nieuw zijn, weten ze nog geen namen van medespelers. De meeste doelpunten kwamen van de voet van Nick van Rooij, Kevin Oussoren en Harmen Zandee. De eer voor MBS werd gered door Edwin Veenendaal. DKK ongeslagen aan kop en MBS stijf op de onderste plaats met maar liefst 35 doelpunet tegen in vier wedstrijden. Arme doelman!

 

Investra  -  Bar de Camp (BDC)   0  -  4

Een echte zes punten wedstrijd in de hoofdklasse tussen koploper Investra en runner-up BDC. Na een aftastende fase, met wat meer balbezit voor Ivestra, laat BDC zien vanavond een hecht collectief te zijn. De verdediging staat als een huis en daarachter een zeer betrouwbare doelman. Investra voetbalt prima tot aan het strafschopgebied, kan dan de combinatie niet maken en weet dus het gaatje niet te vinden. Het wordt dan ook gedwongen tot afstandsschoten die nagenoeg allemaal gekraakt worden. Omdat de ploegen niet veel voor elkaar onderdoen is het wachten op wie de eerste en mogelijk beslissende goal maakt. De enige kans voor Investra voor rust komt van de voet van Berendjan Sok maar de doelman van BDC weet prima erger voor zijn team te voorkomen. Uit een counter van BDC komt de bal via gelegenheidsdoelman Wim Balfoort voor de voeten van Marc van Ginkel en die scoort van dichtbij de 0-1. Dit wordt ook de russtand. Na de rust gaat Investra naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar ook nu geeft BDC geen krimp en loert heel tactisch op een counter. Door de aanvalsdrift van Investra krijgt BDC die mogelijkheden ook. Zes minuten voor tijd grijpt de verdediging van Investra slap in en weet Dennis van Ee prima af te ronden en de beslissende 0-2 te scoren. Investra heeft dan niets meer te verliezen en zet achterin de deur open. Marc van Ginkel laat dan zien hoe je een doelman en een verdediger moet uitspelen om vervolgens fraai de 0-3 te scoren. Robin Hanna weet daarna de Investra doelman in de korte hoek te verschalken en 0-4 te scoren. Misschien een wat geflatteerde uitslag meer zeker een verdiende uitslag. Vanavond voor Investra een lesje in effectiviteit en een koekje van eigen deeg. Door dit resultaat meldt BDC zich aan de kop van de hoofdklasse en gaat het ernaar uitzien dat we dit seizoen en leuke en spannende competitie tegemoet gaan.