WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 16 november 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Autobedrijf Frietema - Wiksol Smeermiddelen 4-1

Autobedrijf Frietema staat aan kop in de eerste klasse, maar nieuwkomer Wiksol doe tot nu toe goed mee. Frietema heeft in de beginfase veldoverwicht, maar Wiksol countert af en toe gevaarlijk. Er valt echter geen doelpunt te noteren tot de tiende minuut, als Wouter Imminkhuizen hard inschiet en de 1-0 scoort voor Frietema. Wiksol probeert wat aan te dringen, maar dit leidt tot een uitbraak van Frietema en opnieuw Wouter Imminkhuizen kan dan de 2-0 scoren. Toch lijkt er weer hoop voor Wiksol, dat 3 minuten voor rust de aansluitingstreffer kan scoren, een afstandsschot van Erwin Koudijs kan niet worden gekeerd door de keeper. Wiksol krijgt hoop en blijft verwoed aanvallen, maar er volgens slechts enkele kansen en daaruit wordt niet gescoord. In de tweede helft golft het spel op en neer en volgen er diverse kansen. Halverwege de tweede helft wordt er dan gescoord, Peter Tijssen kan Frietema op 3-1 voorsprong brengen. Hierna houdt Frietema het overwicht en er volgen diverse schoten op de paal. Marijn Kroodsma beslist dan de wedstrijd drie minuten voor tijd met de 4-1. Frietema blijft fier aan kop en Wiksol gaat toch de aansluiting met de top verliezen.

 

Greencrowd - Moestas 4-2

Moestas zet veel druk, maar na enkele minuten is het al 1-0 voor Greencrowd door Martijn Veenendaal. Af en toe breekt Greencrowd gevaarlijk uit en in de tiende minuut kan Jan Willem Aarsen bij een van die uitbraken de 2-0 scoren. Moestas blijft aandringen en één minbuut later maakt Rogier Voogt de 2-1 met een hard schot vanaf de zijkant. Het blijft een spannende wedstrijd, waarin Moestas vol in de aanval blijft gaan, maar opnieuw is het Greencrowd dat scoort, dit keer is het Ruben Stavenga, die 3-1 maakt. In de vierde minuut van de tweede helft kan Stefan van Veenendaal dan 3-2 binnenschieten, en opnieuw heeft Moestas hoop op een gunstigere uitslag. Er wordt echter in de tweede helft niet meer gescoord, tot de laatste minuut. Dan is het Barry Koot, die voor Greencrowd scoort en daarmee de eindstand op 4-2 brengt. Greencrowd doet goed mee in de eerste klasse en komt met dit resultaat op de tweede plaats.

 

Bakkerij Van den Pol - Kok Houtagenturen 3-6

Bakkerij Van den Pol staat puntloos onderaan in de tweede klasse en wil daar vandaag wel wat aan gaan doen. Maar al vroeg in de wedstrijd wordt het 1-0 voor Kok Houtagenturen door Thijs Holtsingel. Als dan in de zevende minuut de 2-0 valt door opnieuw Thijs Holtsingel, dan lijkt de wedstrijd al meteen in het slot te zitten. Er volgen dan nog diverse kansen voor Kok, maar het is Van den Pol dat scoort, Sander van Vliet maakt in de laatste minuut voor rust 2-1. Van den Pol blijft de aanvallende aspiraties ook in de tweede helft waarmaken, maar Thijs Holtsingel heeft zijn dag en kan na enkele minuten 3-1 maken. Het aanvallende van den Pol komt door Joris van den Pol dan weer op 3-2 door een afstandsschot. Toch komt Kok niet in het nauw, Laurens Kok kan met een fraaie actie opnieuw de marge op twee doelpunten brengen. Wie denkt dat Van de n Pol he tdan nu opgeeft komt bedrogen uit, want er volgt een prachtige combinatie, die door Joris van den Pol wordt afgerond, 4-3. De wedstrijd lijkt op een spannende slotfase af te gaan, maar dan scoren halverwege de tweede helft achtereenvolgens Rick van de Weart en Thijs Holtsingel met zijn vierde van de avond. De stand is plotseling 6-3 voor Kok en dit komt Van den Pol niet meer te boven. Kok wint uiteindelijk met een ruime voorsprong en nestelt zich in de middenmoot van de tweede klasse.

 

Van Campen Schilderwerken (VCS)  -  Garage de jonge Van Dijk   (VD)       2 - 1

Een belangrijke wedstrijd voor de stand in de tweede klasse wat aan het spelbeeld ook te zien is. De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd maar voetballen wat voorzichtig. Zeker VCS dat met een ver vooruitgeschoven spits speelt en die spits is natuurlijk Michael Bos. Wat is VCS zonder die man? Halverwege de eerste helft breekt VD de wedstrijd open via Jeroen Kok 0-1. Het is Michael Bos die op bijzonder fraaie wijze beide ploegen weer in evenwicht brengt 1-1. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld VD wel de wat meer voetballende ploeg, maar erg ongelukkig in de afwerking. Vader en zoon Gijsbertsen dicht bij een nieuwe voorsprong van VD, maar dichtbij is niet genoeg. Aan de andere kant is Michael Bos ook dicht bij een treffer, maar hij ziet zijn schot via keeper en paal niet in het doel verdwijnen. Met nog zo’n zes minuten op de klok gaat het er dan ook op lijken dat de ploegen de punten gaan delen en dat zou misschien ook wel juist geweest zijn. Michael Bos echter blijft een man van onberekenbare momenten. Met de bal aan de voet en een verdediger voor hem kijkt hij, kijkt hij en kijkt hij nog eens om dan vervolgens plotseling zuiver, laag, diagonaal en tegendraads uit te halen en de 2-1 te scoren. VD probeert het daarna nog wel maar VCS verdedigt de wedstrijd eenvoudig uit. Kostbaar puntverlies voor VD dat een kans op het mede koploperschap laat liggen en VCS ook nog eens voorbij ziet komen.

 

Uwwetloket (UWL)  -  De Kaasknabbel (KK)  0 – 4

Beide ploegen beginnen met veel inzet en felheid aan de wedstrijd waardoor het lijkt alsof ze goed aan elkaar gewaagd zijn. Als KK in de periode voor rust nadrukkelijker op jacht gaat naar de openingstreffer komt UWL in de problemen. Het voetbalt wel met veel inzet en enthousiasme, maar is technisch en tactisch de mindere van KK. Het siert UWL dat het de aanval blijft zoeken maar loopt dan tegen een dodelijke counter van KK aan. Het is Nick van Raaij die KK met een laag en zuiver schot op 0-1 zet. Ook na de rust blijven beide ploegen vol op de aanval spelen en dat maakt de wedstrijd aardig om te zien. UWL vaak te gehaast en te slordig in de passing. KK blijft druk op de bal houden en heeft daarvoor ook voldoende technische spelers in huis om dat te kunnen. Pas vijf minuten voor tijd krijgt het UWL op de knieën. Het is opnieuw Nick van Raaij die scoort en de 0-2 moet de beslissing zijn. UWL gaat meer risico’s nemen en dat wordt bikkelhard door KK afgestraft. Jesper Heslenfeld met de 0-3 en de 0-4. De lat voorkomt tussendoor voor UWL erger. Het op de derde plaats staande UWL heeft moedig en naar haar mogelijkheden gestreden maar heeft geen kans gezien om door winst naast koploper KK te komen. KK is nu zes punten los van UWL en heeft voorlopig alleen nog te maken met  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL) -  Ad Exitum (AE)  4 – 0

VDL heeft het allemaal aangezien en weet wat haar te doen staat. Vanavond heeft het geluk een tegenstander te treffen die een dramatische seizoensstart kent en nog maar één punt heeft weten te halen. AE in een nieuwe outfit heeft er vanavond zin in en begint bijzonder fanatiek aan de wedstrijd. Naar mate de wedstrijd vordert wordt het manko bij die ploeg duidelijk en dat is: scoren. Die handicap heeft VDL vanavond niet. Jeffrey Bakkernes ziet zijn schot op doel dramatisch door doelman Leeuwdrenth verwerkt worden en de stand is 1-0. Het is daarna Timo Beumer die met een hard schot de 2-0 weet te scoren. AE zet een tandje bij waardoor het fanatisme in de wedstrijd toeneemt. Het zit AE aanvallend ook niet mee. De paal voorkomt een doelpunt. Zelfs als de ploeg twee minuten een man meer krijgt weet het VDL niet moeilijk te maken. Sterker nog het wordt in die periode zelfs 3-0 door John Hardeman. VDL blijft de betere en gevaarlijkere ploeg. Opvallendste speler vanavond is wel Jan Budding. Hij speelt gedreven, zoekt de ruimte op en is altijd aanpeelbaar. Sneu voor hem dat hij naar een fantastiche solo, a la George Best, net niet het laatste tikje kan geven voor de 4-0. AE krijgt aan de andere kant een paar goede 1 op 1 kansen maar ook die weet de ploeg niet te benutten. Jeffrey Bakkernes bepaalt tenslotte de eindstand op 4-0. Door deze overwinning is VDL weer mede koploper. Op 7 december a.s. treffen beide teams elkaar en dan wordt duidelijk of het behendige De Kaasknabbel (gemiddelde leeftijd 22 jaar) sterker is dan het wat oudere van VDL (gemiddelde leefijd 32 jaar).