WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 9 november 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Drieklomp Makelaars (DM)  -  Van Egdom Metaalbewerking  (VEM)    1  -  0

De ouverture voor de twaalfde speelronde komt voor rekening van twee ploegen uit het rechter rijtje van de tweede klasse. DM heeft de punten hard nodig en voor haar wordt het een echte zespunten wedstrijd. Ook VEM kan de punten goed gebruiken en met die wetenschap mag een spectaculair duel verwacht worden. Dat wortd het helaas niet. Beide ploegen, die niet veel voor elkaar onder doen, maken er vanavond een weinig aantrekkelijke wedstrijd van. Zeker geen duel om vervroegd voor naar De Camp te komen. Traag spel, weinig beweging bij de spelers zonder bal en ook weinig doelpunten. Halverwege de eerste helft komt de wedstrijd wel iets meer op gang. Alleen kort voor rust zet VEM wat meer druk en weet de DM doelman met een paar goede reddingen erger te voorkomen. VEM schiet ook nog eens op de binnenkant van de paal, maar treft geen doel. Rust 0-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Na vijf minuten dan eindelijk het lang verwachte doelpunt. Marcel de Groot zet DM op een 1-0 voorsprong en dat is dan het sein voor VEM om wat meer druk op de bal te zetten. Dat resulteert slechts in een enkele mogelijkheid. VEM speelt een verloren wedstrijd en krijgt ook nog eens de tijd tegen zich. De ploeg gaat te gehaast spelen en dat uit zich in slordigheden. Schoten gaan naast of worden gekraakt. Eigenlijk een wedstrijd die geen winnaar verdient maar wel een gelukkige winnaar kent. Beide ploegen wisselen nu stuivertje op de ranglijst maar blijven wel in het rechter rijtje. Als er door beide ploegen niet beter gespeeld gaat worden, wordt het dit seizoen vechten tegen degradatie.

 

Van Campen Schilderwerken  (VCS) -  Dorcas Woudenberg    3  -  3

Deze twee ploegen uit het linkerrijtje van de tweede klasse maken er vanavond duidelijk een wat betere wedstrijd van. Twee ploegen met verschillende speelstijlen. VCS met veel doelpunten voor maar ook veel tegen. Dorcas met weinig doelpunten voor maar ook dit jaar vooralsnog weinig doelpunten  tegen. Beide ploegen spelen direct op de aanval. Waarbij Dorcas aanvallend wat gevaarlijker is, mede omdat de VCS doelman wel veel stopt maar niet altijd klemvast is en als je de bal als doelman niet klemvast hebt, loop je het risico dat een speler je flink in moeilijkheden kan brengen. Dat hoort nu eenmaal bij het doelman zijn. In de laatste drie minuten voor rust breekt Dorcas, via twee keer Ruben van Vliet, de wedstrijd open. Ruststand 0-2. Na de rust zet Dorcas direct druk voor de mogelijk beslissende 0-3. Het is echter Marco ten Hoven die door de verdesing van Dorcas soleert en de aansluittreffer weet te scoren 1-2. Direct daarna krijgt Ten Hoven twee goede kanssen op de gelijkmaker die hij niet weet te benutten. VCS ruikt dat er meer te halen is en dat is zo. Michael Bos laat ook vanavond zien van grote waarde te zijn voor zijn team. Uit de draai weet hij de Dorcas doelman te verrassen en de 2-2 te scoren. Even later doet hij de wedstrijd kantelen door met een laag schot VCS op een 3-2 voorsprong te zetten. Met zijn twee doelpunten nestelt hij zich weer in de top van de topscorerslijst. Nu moet Dorcas komen en dat doet het ook. Peter de Kruif weet te scoren en de 3-3 stand op het scorebord te zetten. Dat wordt ook de terechte uitslag van deze aardige wedstrijd. Wel kostbaar puntverlies voor Dorcas in de strijd om de koppositie.

 

Fysio-In  -  Sanidrome All Stars (SAS)    6  -  6

De wedstrijd van de avond tussen deze twee derdeklassers! Jordi Hofland is de grote man bij SAS, want hij weet binnen vier minuten! een hattrick te scoren (een nieuw record?) en zijn ploeg op een 0-3 voorsprong te zetten. De Fysio mannen, veelal met inzet en passie, rechten hun rug en komen via twee keer Harold van Zandbrink terug in de wedstrijd 2-3. Daarna over en weer goede mogelijkheden voor beide doelen. Fysio, nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, krijgt nog voor rust twee tegenslagen te verwerken. Jordy van Asselt en opnieuw Jordi Hofland weten voor hun ploeg het net te vinden en zij bepalen de ruststand op 2-5. Na de rust gaat Fysio weer op jacht naar doelpunten. Pascal Brouwer schiet van grote afstand met een fantastisch schot op de binnenkant van de paal, maar helaas voor hem geen doelpunt. Kornelis Gabela heeft wel succes en hij doet de hoop in de harten van de Fysio mannen herleven door de 3-5 te scoren. Slecht uitverdedigen door de Fysio doelman stelt Jordi Hofland in staat de 3-6 te scoren en dat zou in principe de beslissing moeten zijn. Fysio geeft niet op en blijft de aanval zoeken. Met nog zo’n vijf minuten op de klok is het Theo van Valkengoed die de 4-6 op het bekende bord weet te zetten. Als Robbert Volkers met nog enkele minuten te spelen de 5-6 scoort is het hek van de dam. Voor SAS is het in de laatste minuut vrouwen en kinderen eerst. Fysio gooit nu alles op de aanval en niet zonder succes en wat geluk. In de laatste minuut is het Zowi Wanrooij die in een overvol strafschopgebied het laatste zetje aan de bal kan geven en tot grote vreugde van zijn teamgenoten de 6-6 scoort. Maar Fysio wil meer en direct na de aftrap gaat het op jacht naar de winst. De tijd bepaalt echter de eindstand van deze leuke en spannende wedstrijd  op 6-6. Dit zijn de wedstrijden in de derde klasse die het aankijken meer dan waard zijn. Jordi Hofland, vanavond met   vijf doelpunten, voert nu (voorlopig) de topscorerslijst aan.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (LBR) -  Ribhouse Texas (RT)  5  -  2

Wil het meedoen om het kampioenschap in de derde klasse dan mag nummer twee LBR vanavond geen misstap maken tegen RT. RT kan de punten goed gebruiken wat tot gevolg heeft dat beide ploegen fris en vrolijk de aanval zoeken. In deze levendige wedstrijd is het John Hardeman die LBR op een 1-0 voorsprong zet. Peter Heuvelink is de man bij RT die voor de doelpunten moet zorgen en hij doet namens zijn team wat terug 1-1. Zes minuten voor rust is het opnieuw John Hardeman die het net weet te vinden en LBR andermaal op voorsprong zet 2-1. Natuurlijk kan Peter Heuvelink niet achterblijven want hij brengt drie minuten later beide ploegen weer in evenwicht 2-2. Dit zou ook de ruststand worden ware het niet dat John Hardeman op slag van rust toch nog weet te scoren zodat zijn ploeg met een 3-2 voorsprong de rust ingaat. Na de rust een sterker LBR. De Texanen proberen het nog wel maar overtuigend gaat het niet. De 3-2 vlak voor rust is hard aangekomen. Het wordt voor RT nog erger wanneer Tonny van Keulen de marge op twee brengt en de 4-2 weet te scoren. Het verzet van RT is daarmee definitief gebroken en LBR controleert het verdere van de wedstrijd. Kort voor tijd is het John Hardeman die op fraaie wijze de 5-2 in de winkelhaak schiet. Door deze overwinning zijn LBR en De Kaasknabbel tot nun toe de enige twee ongeslagen ploegen in de derde klasse. LBR behoort tot één van de productiefste ploegen van de gehele competitie. Zevenentwintig doelpunten in vier wedstrijden.

 

Rijschool Loef  -  Amerboys    2  -  1

Beide hoofdklassers zijn vorig seizoen gepromoveerd en treffen elkaar vanavond voor het eerst in een competitiewedstrijd in de hoofdklasse. Beide ploegen doen het bovenverwachting erg goed, mede omdat dit seizoen de meeste ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn. Kampioen Amerboys is op dit moment de meest scorende ploeg van de hoofdklasse. Loef daarentegen kan beter verdedigen en komt vanavond met een tactisch concept dat meer effectief dan fraai is. Echter bij voetbal is het resultaat heilig. Het doel heiligt de middelen. De ouderen onder ons weten dat Nederland in de WK finale van 1974 beter speelde dan Duitsland maar wel met 2-1 verloor.  Loef gokt  vanavond op de counter en die gok pakt al snel goed uit. Uit zo’n spaarzame counter, Amerboys dicteert de wedstrijd, is het Lindert van Beek die Loef op 1-0 zet. De Amerboys doelman moet daarna met een pink uit de kom gewisseld worden en Teun van de Berg neemt plaats onder de lat. Die ziet even later Nathan Veenendaal op de achterlijn een vrije trap nemen. Wie hij niet ziet is Jan-Willem de Keijzer. Deze krijgt nagenoeg op de doellijn de bal strak aangespeeld en weet vervolgens eenvoudig maar wel de verrassende 2-0 te scoren. Daarna betrekt Loef de loopgraven voor het eigen doel en wacht de aanvallende akties van Amerboys af. Ruststand 2-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld 80% balbezit voor Amerboys en een zich ingravend Loef. Maar Amerboys kan het lek in de verdeding maar moeizaam vinden. De enkele kans die het krijgt gaat naast of is eenprooi voor Loef doelman Rob Nannenberg.  Loef uit één van de spaarzame counters heel dicht bij de niet verdiende 3-0. Nathan Veenendaal heeft voor het inschieten maar raakt slechts de paal. Loef verdedigt met man en macht en lijkt de winst toch nog gemakkelijk over de streek te trekken. Echter twee minuten voor tijd is het dan eindelijk toch raak voor Amerboys. Hun nieuwe aanwinst Joey Fokkens weet met een lage schuiver doelman Nannenberg  in de lange hoek te passeren en opeens is daar de spanning terug 2-1. Voor Amerboys is het daarna alles of niets en zet de verdediging van Loef nog even onder zware druk maar die geeft geen krimp meer. Niet fraai en misschien niet verdiend maar wel effectief door Loef gespeeld. Loef voor even virtueel koploper van de hoofdklasse.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS)   -   VOEDSELBANK  (VB)    2  -  2

MWS is de competitie in de hoofdklasse redelijk goed gestart en kan vanavond bij winst zelfs alleen de koppositie pakken. VB had zich een betere start voorgesteld en moet vanavond punten pakken om niet in de kelder van de hoofdklasse terecht te komen. De mouwen zullen vanavond dus opgestroopt moeten worden. Beide ploegen zijn in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd. MWS is aanvallend iets gevaarlijker dan VB en dat laat zich na zes minuten uitbetalen door een doelpunt van Jonathan van Grol 1-0. MWS speelt wat nonchalant, mogelijk met de gedachte vanavond met twee vingers in de neus  wel even de winst te pakken. Een enorme verdedigingsfout van MWS stelt Rick Hazeleger in staat om de 1-1 te scoren. MWS zet daarna een tandje bij en VB moet terug in de verdediging die vanavond goed staat met aan het hoofd doelman Reijer van der Wind. Hij verkeert vanavond in grootse vorm en weet met prima reddingen, waaronder een strafschop, zijn doel voorlopig schoon te houden. Kort voor rust weet Lennard de Korte hem uit een scrimmage toch te verschalken en is de (rust)stand) 2-1.

Na de rust is Van Grol dicht bij de 3-1 maar Van der Wind weet nog net voor de doellijn de bal te pakken. MWS wel de betere ploeg maar niet overtuigend. Als op links de vrijstaande Jan van Bentum de bal krijgt toegespeeld kan hij alleen op het MWS doel afgaan en hard binnenschieten 2-2. MWS gaat nu volop in de aanval en er volgt een spannend slot. Omdat beide ploegen niet meer weten te scoren wordt 2-2 de eindstand. Complimenten aan Voedselbankdoelman Van der Wind die vanavond even liet zien wat gedege keeperswerk is en daarmee voor zijn ploeg een punt heeft gered. MWS deelt nu samen met Rijschool Loef voorlopig even de koppositie.