WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 8 december 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Dorcas Woudenberg - Garage de jonge Van Dijk                            3-4        

We beginnen de avond met een duel in de subtop van de tweede klasse. Beide teams beginnen afwachten aan de wedstrijd. Echter, naarmate de wedstrijd vordert zijn er kansen over en weer. Het wachten is op een doelpunt, dat de wedstrijd echt open breekt. Net voor rust komt dat doelpunt er. Demi Noslin schiet Garage de Jonge op voorsprong. Kort na rust wordt de score verder uitgebouwd. Milan Gijsbertsen zet de 2-0 op het scorebord. Als Noslin vervolgens de 3-0 weet te maken, lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Dorcas doet nog wel wat terug, maar niet lang daarna brengt Robert Bakker de marge weer op drie. In het slot van de wedstrijd komt Dorcas toch nog terug. Doelpunten van Van Vliet en Gruteke, zorgen voor een spannende slotfase. Stunten lukt helaas voor Dorcas niet meer en daardoor eindigt deze wedstrijd in een nipte 3-4 overwinning voor Garage.    

 

Kok Houtagenturen - Van Campen Schilderwerken         6-3        

Ook de tweede wedstrijd van de avond is er eentje tussen twee subtoppers. Van Campen komt al snel op voorsprong via Guven, die profiteert van een snel genomen vrije trap. Dit doelpunt is de opmaat voor een leuke en open wedstrijd. Beide teams krijgen kansen en mogelijkheden en doen zeker niet voor elkaar onder. Doelpunten kunnen niet uitblijven en nog voor rust buigt Kok de achterstand om in een voorsprong. Van de Lagemaat en Mahonga zorgen voor een 2-1 tussenstand. Echter, doelpuntenmachine Michael Bos brengt de ploegen weer op gelijkt hoogte, 2-2. Toch gaat Kok met een voorsprong de rust in, Holtsingel schiet de 3-2 binnen. Na rust gaat het ineens snel voor Kok. Via doelpunten van Laurens Kok en opnieuw Van de Lagemaat, loopt Kok uit naar een 5-2 voorsprong. Van Campen doet nog wel wat terug via Guven, maar de snelle doelpunten van Kok, doen Van Campen uiteindelijk de das om. Eindstand van deze leuke wedstrijd is 6-3.

 

Ribhouse Texas - Ad Exitum       2-1        

In de staart van de derde klasse leggen Ribhouse en Ad Exitum een vlakke wedstrijd op de mat. Er zijn weinig uitgespeelde kansen en het tempo is laag. Ad Exitum komt op voorsprong via Jaap de Groot. Hij breekt de wedstrijd open met zijn goal. Dit lijkt inspirerende te werken, voor beide teams. Uit een messcherpe counter scoort Laurens de Haan de gelijkmaker. Lang blijft de 1-1 op het bord staan en beide teams lijken zich al met een puntendeling verzoend te hebben. Toch komt die puntendeling er niet. Kort voor tijd schiet Niels van der Ent zijn team naar de overwinning. Hierdoor zakt Ad Exitum naar de laatste plaats in de derde klasse en vindt Ribhouse de aansluiting bij de middenmoot.

 

De Kaasknabbel (KK)  -  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)     2 – 1

Het duel tussen de beide koplopers in de derde klasse waar al enkele weken naar is uitgekeken. Veel publiek op de tribune. VDL belooft vanavond voor vuurwerk te zorgen en begint fanatiek aan de wedstrijd. De eerste vuurpijl is echter van de KK die hard naast gaat. VDL spits Tonny van Keulen daarna dicht bij de 0-1 maar hij mist in de eindfase scherpte. Doordat VDL al vroeg stoort kan de KK maar moeilijk in haar spel komen en moet zich beperken tot enkele counters. Als een KK speler een domme en onnodige overtreding maakt krijgt VDL twee minuten lang een mannetje meer en dat kansje weet  de ploeg niet te benutten. De KK verdediging staat goed en geeft geen kansen weg. De wedstrijd blijft spannend en aantrekkelijk om naar te kijken. De spanning zit ook duidelijk in beide ploegen. VDL fysiek wat sterker dan het snelle en technischere KK. Kort voor rust zet VDL op rechts goed door en uit een kluts komt de bal ineens voor de voeten van Tonny van Keulen die de bal in het doel weet te frommelen 0-1. Dat wordt ook de ruststand. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. De KK kruipt nu wat meer uit haar schulp en dat maakt de wedstrijd boeiend. Dan krijgt de KK twee minuten een mannetje meer en die kans wordt wel benut. Het is Jesper Heslenfeld die doelman De Pater van VDL kansloos laat. Jeroen Hazeleger is daarna dicht bij een voosprimg voor de KK maar De Pater weet met de voet te redden. Naarmate het einde van de wedstrijd nadert doet de spanning het spel verkrampen en gaat het er naar uitzien dat de 1-1 de (terechte) eindstand gaat worden. De KK probeert het nog in de laatste minuut en niet zonder succes. Nick van Raaij haalt hard en laag uit en dat schot is doelman De Pater te machtig 2-1. Ontlading bij de KK en haar supporters. VDL weet in de resterende tijd niet meer te scoren, zodat 2-1 de eindstand wordt en gezegd mag worden dat de gelukkigste gewonnen heeft. De KK nu alleen koploper. Heel voorzichtig mag verondersteld worden dat deze twee ploegen uit gaan maken wie kampioen wordt en wie de P/D wedstrijd gaat spelen.

 

Investra  -  Rijschool Loef       3  -  1

In de hoofdklasse is één van de kampioenskandidaten Investra. Vanavond het prestige duel tegen het verrassend goed presterende Loef. Kan Loef vanavond aansluiten bij de koplopers en Investra op de ranglijst passeren? Beide ploegen kennen elkaar zowel in het veld als daarbuiten door en door, vandaar  een prestige duel. Na een aftastende fase met wat meer balbezit voor Investra komt deze ploeg uit het niets op een 1-0 voorsprong. Uit een hoge voorzet ontstaat een luchtduel tussen Loef doelman Nannenberg en Investra speler Berendjan Sok. Nannenberg grijpt niet resoluut in, voelt zich mogelijk  gehinderd door Sok(?) en moet toezien dat deze de bal in het doel weet te werken. Doelpunt wordt toegekend  en de 1-0 staat op het bord. Loef moet nu een ander concept gaan spelen en kruipt uit haar schulp. Daardoor ontstaat er balans in de wedstrijd. Loef nog voor de rust met kansen op de gelijkmaker. Beide teams scoren niet meer dus een ruststand van 1-0.  Na de rust Loef nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Nathan Veenendaal bijna met de 1-1 maar zijn knal gaat via doelman en lat over. Beide ploegen degelijk en goed maar Loef net niet met het extra verschil om het Investra moeilijk te maken. Het verschil zit vanavond in het scoren. Waar Loef het niet weet af te maken weet Investra dat wel. Remko Polinder op links met een loeihard schot in de kruising en de 2-0. Het antwoord van Loef is een prima counter. Van links weet men de bal voor te krijgen bij de voor het doel compleet vrijstaande! Lindert van Beek. Simpel tekent hij voor de aansluittreffer 2-1. Een tegenvaller voor Investra dat even van slag is. Moeilijke opbouw, slordige passing, maar wel met de counter waaruit  MartJan Blokland uit een moeilijke hoek fraai de 3-1 weet te scoren. Die klap komt Loef niet meer te boven. Direct daarna is het Remko Polinder die scherp op links onieuw een vuurpijl op het Loef doel loslaat en de bal via de binnenkant van de paal het doel in ziet gaan. Jammer voor Remco geen 4-1 omdat de bal net iets over de zijlaan was gegaan. Loef probeert het daarna nog wel met de moed der wanhoop, maar Investra speelt de wedstrijd beheerst uit. Door deze overwinning is Investra (even) koploper in de hoofdklasse.

 

Bar de Camp (BDC)  -  Drukkerij Woudenberg (DW)      4  -  2

BDC is ook titelkandidaat in de hoofdklasse en weet wat haar vanavond te doen staat tegen DW dat nog geen wedstrijd heeft weten te winnen. Zonder reserves pakt BDC direct na het eerste fluitsignaal het initiatief en weet na ongeveer zes minuten op 1-0 te komen. Het is Marc van Ginkel die gelegenheidsdoelman Derrek Borst van dichtbij listig weet te passeren. DW mag dan wel op nul punten staan, de ploeg kan toch verrassend goed te voetballen. Is erg aanvallend ingesteld en ook in deze wedstrijd zou blijken soms te aanvallend. Het doelgemiddelde van deze ploeg is zeker niet minder dan dat van de drie teams boven haar. Vanavond zit het probleem (opnieuw?) in het scoren. Zonder al te groots te spelen heeft BDC toch een vrij gemakkelijke avond. DW krijgt geweldig veel kansen op de gelijkmaker maar weet alleen, plotseling, via Olaf Prins  de 1-1- te scoren. Van de gelijkmaker heeft het niet lang plezier want kort daarna plaatst BDC een goede aanval en Dawoud Matti eenvoudig met de 2-1. DW blijft de aanval zoeken en terecht want de BDC verdediging is vanavond niet op haar sterkst. Gelukkig voor BDC heeft het een doelman die vanavond veel weet te redden. DW met vaak te veel spelers voor de bal weet op onverklaarbare wijze niet de 2-2- te scoren. Zelfs bijna op de doellijn weet men de bal niet in het netje te krijgen. Dat is dan vragen om moeilijkheden. Rust 2-1. Na de rust hetzelfde spelbeeld. DW vaak te nadrukkelijk en met te veel spelers voor de bal in de aanval en dan ligt het bij een tegenaanval achter open. Marc van Ginkel eerst nog tegen de paal maar even later Dawoud Matti met een (houdbaar?) schot toch te gemakkelijk langs doelman Derrek Borst 3-1. Olaf Prins brengt de spanning terug door uit een prima counter de 3-2 te scoren. DW blijft haar eigen spel spelen en loopt opnieuw tegen een uitgespeelde aanval van BDC aan. Nieuwe aanwinst Thomas Bruijnzeels hard en laag met de beslissende 4-2. De BDC doelman weet daarna met een prima redding de 4-3 te voorkomen. Eindstand 4-2. BDC op doelsaldo de nieuwe koploper en DW opnieuw (onbegrijpelijk!) met lege handen. Misschien toch de tactiek iets veranderen?