WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 21 december 2018 gespeelde wedstrijden.

 

Autobedrijf Frietema - De Greef Diervoeders 1 - 6

In de eerste klasse is de trotse en nog ongeslagen koploper Autoberijf Frietema. Het voelt echter wel de hete adem van nummer twee, Bouwbedrijf Morren, in haar nek. Met een wedstrijd meer heeft team Frietema vier punten voorsprong op de bouwers van Morren. Winst op middenmoter De Greef is noodzakelijk wil het in de strijd om het kampioenschap blijven meedoen. Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd en na een aftastende fase is het De Greef dat wat meer druk op de bal gaat zetten en een licht overwicht krijgt. Toch is Frietema het dichts bij de openingsgoal. Wouter Imminkhuizen schiet een vrije trap fraai in maar nog fraaier is de redding van doelman Van Apeldoorn, die in het verdere verloop van de wedstrijd laat zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Na zeven minuter opent Dirk de Greef met een effectvol schot de score 0-1. Beide ploegen daarna met wat meer inzet, maar Frietema onvoldoende om het De Greef moeilijk te maken. Frietema vanavond niet met de inzet en felheid zoals we dat van die ploeg gewend zijn. De opbouw is te traag en de aanvallen te doorzichtig en te voorspelbaar. De Greef heeft er vanavond wel zin en zeker Elwin Vermeulen. Hij weet kort voor rust met twee prima doelpunten de ruststand op 0-3 te bepalen. Na de rust Frietema wel direct fel op de aanval en binnen de minuut de 1-3 door Antony van Os. Wordt het dan toch nog een wedstrijd? Helaas voor de neutrale toeschouwer niet. Het is vanavond eigenlijk niet Frietema tegen De Greef maar Frietema tegen Elwin Vermeulen. Vermeulen scoort binnen de minuut na het Frietema doelpunt de 1-4 en dat is de nekslag voor Frietema. De koppies gaan wat hangen en de felheid in het spel vloeit weg. Vermeulen daana bijna met de 1-5 maar de paal voorkomt dat. Het is echter uitstel van executie. Als doelman Arnoud Imminkhuizen niet sterk uitgooit, kan De Greef simpel overnemen en Vermeulen alleen voor doelman Imminkhuizen zetten. Ditt kansje laat hij zich niet ontnemen en tikt de bal rustig en beheerst langs de uitlopende doelman in het doel 1-5. De Greef heeft daarna de wedstrijd volledig in handen en weet zelfs nog op fraaie wijze de 1-6 te scoren. Met zijn vijfde treffer! is Elwin Vermeulen vanavond bij De Greef de gevierde man. Zijn totaal komt daarmee dit seizoen voorlopig op acht, waarmee hij ook de voorlopige topscoorder is bij team De Greef. Frietema moet nu maar afwachten wat nummer twee Morren op zowel 4 als 18 januari 2019 gaat doen. Weet Morren die wedstrijden te winnen dan is Morren bij een gelijk aantal wedstrijden de nieuwe koploper. De Greef is nu een goede middenmoter.

 

Garage de jonge Van Dijk - Kok Houtagenturen 1 – 0

Wil Kok nog een rol gaan spelen voor een promotie-/degradatieplaats, dan is vanavond winst op de nummer twee in de tweede klasse. Garage de jonge Van Dijk noodzakelijk. Team Kok met een gemiddelde leeftijd van ruim 18 jaar tegen de “veteranen en routiniers” van Van Dijk met een gemiddelde leeftijd van ruim 38 jaar. In de eerste helft zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Kok moet het meer van haar snelheid hebben want fysiek, technisch en tactisch moet het in Van Dijk haar meerdere erkennen. Voor de rust beide ploegen met wat mogelijkheden. De beste kansen wel voor Van Dijk en met name voor Dennis Spoel en Pasquale van de Klok. De aanvallers van Van Dijk echter te gehaast. Ruststand 0-0 en het ziet er dan ook naar uit dat de doelpunten in deze wedstrijd schaars zullen zijn. Na de rust ziet coach Rob Gijsbertsen dat zijn ploeg de bovenliggende partij is. Kok kan sporadisch een counter plaatsen wat niet meer dan een schot op de paal oplevert. Zelfs als de ploeg twee minuten een man meer op het veld heeft staan ziet het geen kans om tot scoren te komen, iets wat even later ook Van Dijk niet gaat lukken, wanneer zij twee minuten met een man meer mogen spelen. Naar mate de wedstrijd vordert gaat Van Dijk wel meer en meer druk zetten en dat levert spectakel op. Kok krijgt het moeilijk en beperkt zich in de eindfase tot het blind naar voren schieten van de bal. Weg is Weg, vrouwen en kinderen eerst! Het gaat er dan wel naar uitzien dat de ploeg die toch nog weet te scoren er met de winst vandoor gaat. De wedstrijd blijft het aankijken waard, zeker in de laatste minuten. Van Dijk zet meer en meer druk en krijgt goede mogelijkheden om te scoren te komen, maar is te gehaast. Zeker wanneer het van de zijkant een bal op doel schiet, terwijl Demi Noslin volledig vrij voor het doel staat om af te drukken. Vlak voor het eindsignaal leidt knullig uitverdedigen van Kok tot balverlies. Van rechts weet Van Dijk de bal hard en laag voor het doel te brengen waar Demi Noslin fraai achter zijn standbeen langs de bal in het netje weet te leggen en de 1-0 winst voor Van Dijk is binnen. Voor Kok daarna geen tijd meer om daar nog wat aan te doen en het toch wel verdiende verlies is een feit. Van Dijk blijft meedoen om de bovenste plaatsen.

 

Bakkerij van den Pol - Van Egdom Metaalbewerking 2 – 6

Beide ploegen zijn geen hoogvliegers in de tweede klasse. Van den Pol staat met slechts drie punten onderaan terwijl Van Egdom met vijf punten daar net bovenstaat. Beide ploegen hebben de punten in deze degradatie wedstrijd dan ook hard nodig. Van Egdom begint slecht aan de wedstrijd. Slordigheden en het niet goed hebben staan van de verdediging levert Van den Pol al na drie minuten de 1-0 voorsprong op door wie anders dan haar topscoorder Willem van den Pol. Van Egdom hierna volop in de aanval maar stuit vooralsnog op de prima keepende Erik van der Linden. De aanvallende aspiraties van Van Egdom biedt de aanval van Van den Pol wat ruimte. Willem van den Pol hard en hoog met de 2-0. Nu moet Van Egdom wel wat gaan doen en doet dat ook. Direct na de 2-0 een enigszins van richting verandert schot van Jarie van Egdom, maar wel goed voor de 1-2 en direct daarna met de 2-2. En zo geeft Van den Pol binnen één minuut haar 2-0 voorsprong weg. Van Egdom heeft nu de smaak te pakken en gooit alles op de aanval en niet zonder succes. Van den Pol is organisatorisch helemaal de weg kwijt en ziet ook nog eens voor rust Marko Rietema de 2-3 scoren. Na de rust opnieuw Van Egdom die het initiatief pakt. En wie de bal heeft kan scoren. Met een gelukje komt de bal bij Marko Rietema en die weet de bal op miraculeuze wijze in het Van den Pol doel te laten rollen 2-4. Een prima 1-2 combinatie levert de 2-5 op door Herjan van de Pol. Daarna is Van Egdom dicht bij de 2-6 maar de paal weet dit te voorkomen. Toch komt die 2-6 op het bord. Het laatste competitiedoelpunt van 2018 komt op naam van niemand minder dan Harco Sok, waarmee deze speler uit de bekende Sok familie een plaats weet te krijgen op de topscoorderslijst. Van Egdom heeft door deze overwinning weer aansluiting gekregen bij de middenmoters. Voor Van den Pol wordt het in de tweede helft van de competitie de mouwen opstropen.