WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 4 januari 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Ad Exitum (AE) - De Kaasknabbel (DKK) 1 - 6

Het eerste balcontact van het nieuwe jaar is wel voor AE maar de druk op het AE doel is van DKK. Dat levert al snel een schot op doel op wat echter eindigt in het gezicht van doelman Janco Leeuwdrent. Gevolg: een flinke bloedneus waardoor hij zich een dikke vijf minuten moet laten vervangen. In de eerste helft DKK de bovenliggende ploeg maar in het afronden weinig succesvol. DKK probeert het veelal met afstandsschoten en dat is jammer. Er zit voldoende voetbal in die ploeg om het wat meer in het combinatiespel te zoeken. Dat zal toch moeten wanneer de ploeg, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, volgend jaar een klasse hoger speelt. Pas drie minuten voor rust valt het eerste doelpunt van het niewe jaar en die komt op naam van Jesper Heslenfeld 0-1. Dat wordt tevens de ruststand. Direct na de rust doet AE wat terug. Omdat de DKK doelman niet klemvast is kan Jarno van Dam de 1-1 op het bord zetten. DKK zet zich echter snel over deze tegenslag heen en komt met hulp van doelman Leeuwdrent makkelijk op 1-2. Leeuwdrent trapt simpel over een houdbaar schot van Jacco Belder en dat is dan ook direct de inleiding voor de ineenstorting van AE. Als DKK op het eind van de wedstrijd AE nog even flink onder druk zet loopt het simpel uit naar een 1-6 eindstand. 

(doelpuntmakers helaas niet bekend omdat die niet gemeld zijn). Daarmee sluit de koploper in de derde klasse de eerste helft van de competitie ongeslagen af met het maximum van 21 punten uit zeven wedstrijden. AE blijft met slechts één punt de rode lantaarndrager.

 

Uwwetloket (UWL) - Sandrome All Stars (SAS) 3 - 2

Deze wedstrijd in de derde klasse was meer spannend dan goed. Mogelijk had dat met de belangrijkheid ervan te maken. Willen beide ploegen nog meedoen om promotieplaats twee dan is verlies vanavond dodelijk. Het onderling verschil bedraagt slechts één punt en dat is in de wedstrijd dan ook goed te zien. Beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder. Jurre Bruinsma opent al snel de score voor UWL 1-0. Het is Matthijs Boonzaaier die met een mooi hard schot in de winkelhaak voor de 1-1 ruststand tekent. Na de rust mag UWL het twee minuten met een mannetje meer proberen, maar weet dat niet uit te buiten. De wedstrijd wordt daarna wel wat rommeliger en steviger. Martin Kroon zet met een hard schot zijn ploeg opnieuw op voorsprong 2-1. SAS krijgt nu haast, stroopt de mouwen op en niet zonder succes. Jordi van Asselt mag zich wel heel gemakkelijk door de verdediging van UWL wurmen om vervolgens met een simpel rollertje de 2-2 te scoren. De wedstrijd is weer helemaal open en dat verhoogt het kijkplezier. Dan voor de derde maal de voorsprong voor UWL met een plotseling doelpunt van Hendrik Sok 3-2. SAS heeft nu niets meer te verliezen en zet alles op de aanval met grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zelfs alleen voor UWL doelman Prins weet men de bal niet in het netje te krijgen. Beide ploegen weten niet meer te scoren zodat UWL er vanavond met de winst vandoor gaat en zicht blijf houden op plaats twee.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS) - Investra 0 – 3

 Zoals verwacht doet MWS dit seizoen mee voor de eerste drie plaatsen. Bij winst vanavond op nummer twee Investra kan het zelfs die tweede plaats overnemen en in de race blijven voor het kampioenschap. Beide ploegen kennen elkaar zowel binnen als buiten het veld erg goed, zodat er feitelijk sprake is van een prestigeduel. Beide ploegen stonden vorig seizoen in de finale van de beker, waarbij Investra met moeite een 2-1 overwinning wist te behalen. Verwacht wordt dat het vanavond gaat spannen en dat er niet veel doelpunten zullen vallen. Beiden ploegen spelen in de beginfase vol op de aanval met een licht veldoverwicht voor MWS. Dan wordt al wel duidelijk dat MWS tot aan “de zestien” goed voetbalt maar dan aanvallend geen potten meer kan breken. Naar mate de wedstrijd vordert komt Investra gevaarlijker opzetten, maar ook Investra weet het net niet te vinden zodat de ruststand 0-0 wordt. Op dat moment speelt Investra al anderhalve minuut met een man meer en mag na rust dus nog een halve minuut met een man meer verder. Berendjan Sok schiet direct na rust hard en laag binnen en zet Investra op 0-1. MWS zet direct nog wat meer druk maar kan de verdediging van Investra, inclusief doelman Peter Siereveld, niet verontrusten. Investra met enige regelmaat zeer gevaarlijk in de omschakeling, dicht bij de 0-2, maar Berendjan Sok schiet verrassend naast. Toch komt die 0-2 wel op het bord. Als Dennis de Bruin op links goed langs zijn man gaat weet hij met een prima voorzet de voor het doel vrijstaande Bart de Bruijn aan te spelen en die kan simpel afronden 0-2. Dit knakt MWS en in de periode daarna tot aan het eindsignaal is het Investra dat de wedstrijd controleert. Zelfs wanneer Herman Balfoort met geel voor twee minuten aan de kant moet weet MWS niet te scoren. Sterker nog, als Herman Balfoort na twee minuten weer binnen de lijnen verschijnt kiest hij direct de goede positie voor het doel, krijgt op tijd de bal aangespeeld om vervolgens, na het uitspelen van een verdediger en de doelman, keurig de 0-3 binnen te schieten. Dat wordt ook de verdiende eindstand. Door deze overwinning deelt Investra de eerste plaats met Bar de Camp dat een beter doelgemiddelde heeft. Het gaat er nu langzamerhand naar uitzien dat het kampioenschap in de hoofdklasse gaat tussen deze twee ploegen. Op 25 januari a.s. treffen deze twee teams elkaar in de beker voor een plaatsje in de kwartfinale.