WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 januari 2019 gespeelde wedstrijden.

 

MBS-Installtech - Ribhouse Texas (RT) 1 - 0

De nummers zes en zeven van de derde klasse, onderling verschil vijf punten, speelden vanavond een gelijkopgaande wedstrijd. Dat was voor het grootste deel te wijten aan het matte spel van RT. Daarnaast werd de vastberadenheid bij MBS groter toen het via Luuk van Blankers, die wel heel gemakkelijk door de verdediging van RT mocht lopen, op een 1-0 voorsprong kwam. Het was voor MBS pas de achtste treffer van dit seizoen en dat verklaart de zevende positie op de rangrijst. RT toonde vanavond volledig aanvallende onmacht. MBS koesterde haar voorsprong en wist die vrij eenvoudig tot de rust te handhaven. De MBS doelman hoefde slechts éénmaal met een safe in te grijpen. Vraag was dan ook wie gaat vanavond de doelpunten voor RT maken? Als Rinie van Blankers bij een aanval op rechts wordt neergelegd krijgt MBS numeriek voordeel wat het niet weet te benutten. In die periode was echter aan de andere kant Mark van Leersum, die alle vrijheid kreeg, dicht bij de 1-1. Dat bleek het enige wapenfeit voor RT te zijn in de tweede helft. Halverwege de tweede helft opnieuw numeriek voordeel voor MBS maar ook nu leverde dat geen verdubbeling van de voorsprong op. RT kon vanavond niet in haar spel komen en dat ging de ploeg wat irriteren. Als in de laatste paar minuten nog een alles of niets slotoffensief wordt ingezet gaan er enkele spelers over de scheef met als gevolg dat van ieder team een mannetje van het veld wordt gestuurd. Als direct daarna ook nog eens de RT doelman van het veld wordt gestuurd staan er ineens nog maar zeven spelers op het veld. Niemand van dit zevental weet echter het net te vinden zodat MBS vanavond haar eerste overwinning van het seizoen boekt en daarmee op twee punten afstand komt van RT.

 

Amerboys (AB) - Heart for Gardens (HFG) 3 - 2

Hoofdklasser AB kan de punten goed gebruiken om te voorkomen dat het daadwerkelijk in degradatieproblemen komt. Dat moet dan gebeuren tegen HFG dat dit seizoen zeer wisselvallig speelt. Vanavond treedt HFG (opnieuw) aan met een andere bezetting en daarnaast heeft de ploeg geen wisselspelers. Werd de eerste wedstrijd dit seizoen nog door HFG met 6-3 gewonnen, vanavond heeft de ploeg de handen vol aan AB, dat bij winst zich op de ranglijst naast HFG kan nestelen. De rommelige beginfase gaat gelijk op en beide ploegen testen het houtwerk van de paal. Naar mate de wedstrijd vordert komt AB beter in haar spel en dat levert dan ook meteen een doelpunt op van Dennis van Doorn die met een prima schuiver doelman Rick Moors weet te passeren. AB krijgt nu de smaak te pakken en met een prima uitgespeelde aanval weet het zelfs de 2-0 te scoren. Guitan Peters is de maker. Dat zou ook de ruststand worden maar werkelijk op slag van rust weet Rogier van Spengen het net voor HFG te vinden en de spanning weer terug te brengen 2-1. Na de rust HFG direct in de aanval en dat levert bijna de 2-2 op ware het niet dat er nog net voor de doellijn door AB weggewerkt kan worden. Nieuwe aanwinst Jordi Keijland geeft vervolgens zijn visitekaartje af en zet AB op 3-1. Dan lijkt er voor AB geen vuiltje meer aan de lucht. Echter in de tegenstoot blundert de AB verdediging, inclusief de doelman, en rolt de bal tergend langzaam door de benen van de doelman het AB doel in. Een eigen doelpunt maar wel de 3-2 op het scorebord. Dan komt de wedstrijd wat meer los. AB met een mannetje meer weet daarvan niet te profiteren. HFG zet aan voor de gelijkmaker en krijgt daarvoor wat kansjes. AB kan HFG echter niet op de knieën krijgen omdat de ploeg te slordig en te gehaast in de opbouw is. Gescoord wordt er ook niet meer, waardoor AB deze belangrijke wedstrijd wint en weer aansluiting heeft met de middenmoot.

 

Voedselbank (VB) - Investra 1 – 1

Medekoploper in de hoofdklasse Investra speelt geen constant seizoen. De ploeg speelt te wisselvallend en krijgt vergeleken met vorig seizoen veel doelpunten tegen. Halverwege de competitie heeft het al meer tegengoals moeten incasseren dan het gehele vorig seizoen. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat de meeste ploegen nu Investra het spel laten maken en loeren op de counter. VB heeft vanavond haar huiswerk goed gedaan. Werd het eerste compertitietreffen nog met 5-3 verloren, vanavond opereert de ploeg vanuit een goed gesloten verdediging met weinig mensen voor de bal. Aanvallend heeft VB twee prima spelers in de persoon van Joost Hazeleger en Willem Kalle. Dat zijn echte handenbinders voor de verdedigers van Investra. Veel balbezit voor Investra maar zoekend naar de moeilijk te vinden gaten in de VB verdediging met vanavond in het doel Jan van Bentum. Hij heeft voor deze wedstrijd maar eens het shirt van de mooiste club van Nederland aangetrokken (de echte voetbalkenner weet dan dat het gaat om het shirt van de club van het volk t.w. Feijenoord), en kennelijk werkt dit shirt wat verlammend voor de aanvallers van Investra. Van Bentum heeft vanavond dan ook geen moeijlijke avond. Veel Investra schoten gaan naast of over of zijn en eenvoudige prooi van Van Bentum. Slechts één goede aanval weet Investra voor de rust te plaatsen en dan is het ook direct raak. Dennis de Bruin gaat op links goed langs zijn man. Als de combinatie die volgt dan ook lukt weet Herman Balfoort, alleen voor Jan van Bentum, keurig af te ronden 0-1. Joost Hazeleger heeft goed naar De Bruin gekeken want ook hij gaat op links makkelijk langs zijn tegenstander om vervolgens uit een moeilijke hoek verwoestend uit te halen 1-1. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld veel balbezit voor Investra maar nauwelijks echte kansen. Die was er wel voor VB. Geen 100% maar 1000% kans wanneer twee spelers alleen af mogen gaan op doelman Peter Siereveld. Het uitspelen van de goed naar de bal blijven kijkende Siereveld gaat echter te gehaast en met en prima reflex voorkomt hij de 2-1. In de eindfase zet Investra nog even aan want het weet dat winst noodzakelijk is wil men mee blijven doen voor het kampioenschap. Echter de VB verdediging geeft geen krimp. Bijna toch nog de 1-2 via Berendjan Sok maar zijn effectvol afstandsschot schamt de buitenkant van de paal. Terecht puntverlies voor Investra dat vanavond in de Voedselbank een stugge tegenstander had. Investra nu met één wedstrijd en één punt meer dan Bar de Camp voorlopig even koploper in de hoofdklasse. VB voorlopig nog (even?) in de onderste regionen en zal nog flink aan de bak moeten om van de P/D plaats weg te blijven.