WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 19 januari 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Garage De Jonge Van Dijk - Drieklomp Makelaars 5 – 0

Waar Garage De Jonge Van Dijk (GDJ) bovenin meedraait, staan de Drieklomp Makelaars (DM) zevende in de competitie. Na vijf minuten is het raak voor GDJ. Robert Bakker maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd. De mannen van Garage Van Dijk hebben veel balbezit en laten de bal het werk doen, wat leidt tot een uitgespeelde aanval. Demi Noslin schuift de bal laag onder de keeper door in het doel, 2-0. Net voor rust krijgt DM de mogelijkheid om te scoren, maar de bal wordt net naast geschoten. In de tweede helft is de eerste grote kans voor GDJ. Maar keeper Ernst-Jan staat op de juiste positie en tikt de bal uit de hoek. Kort daarna is het wel raak voor GDJ. Dennis Spoel schiet, na een snelle kapbeweging, hard en laag de 3-0 in de korte hoek. Na een miscommunicatie in de verdediging van DM is het opnieuw Dennis Spoel die kan afmaken. Hij kan over rechts vrij doorlopen en schiet de 4-0 achter de keeper. Jan Pater zorgt voor de 5-0. Hij maakt nu wel af in een twee-op-één situatie. Drieklomp Makelaars probeert het nog een paar keer van afstand, omdat de keeper van GDJ ver uitkomt, maar het zit niet mee. De eindstand van 5-0 geeft een goed beeld van de wedstrijd.

 

De Kaasknabbel - Ribhouse Texas 9 – 0

Deze wedstrijd wordt gespeeld door twee teams die op de ranglijst ver van elkaar af staan. De mannen van De Kaasknabbel (DK) spelen voor het kampioenschap en laten dat vanavond zien. Ribhouse Texas (RT) heeft de eerste zes punten al wel binnen, maar weet dat het vanavond moeilijk wordt. Al in de tweede minuut wordt er gescoord door De Kaasknabbel. Jeroen Hazeleger schiet de eerste kans van de wedstrijd via de paal stijlvol binnen, 1-0. Jacco Belder scoort na een van richting veranderde voorzet. Hij kan de bal net voor de keeper binnentikken. Een goede kans voor Ribhouse Texas, ook de rebound gaat er niet in. In de tegenaanval is het wel raak. Robert Hazeleger van DK kan de bal na een voorzet bij de tweede paal binnenwerken. Nick Raaij schiet net voor rust nog op de paal, maar het blijft 3-0. Na drie kansen in het begin van de tweede helft, schiet Jeroen Hazeleger de bal hard en hoog in het doel. Kort erna weet hij zijn hattrick te voltooien. Na een goede rush op rechts, maakt hij rustig af, 5-0. Hierop volgen twee doelpunten voor Nick Raaij. Bij zijn tweede goal weet hij speler en keeper uit te spelen en loopt hij de bal in het lege doel. Een twee-op-één-situatie wordt goed afgerond door Jesper Heslenfeld. Robert Hazeleger maakt de laatste goal in deze doelpuntenrijke wedstrijd. Met deze uitslag van 9-0 verstevigd De Kaasknabbel de koppositie.

 

Ad Exitum - Fysio Inn 2 – 10

Ad Exitum (AE) heeft dit seizoen zijn draai nog niet gevonden. Het staat met één punt onderaan en krijgt het vanavond lastig tegen Fysio In (F-I). Dit team heeft al jarenlange ervaring en heeft de punten nodig om bovenin mee te doen in de derde klasse. Yorick Verzaal neemt de eerste goal voor zijn rekening. Hij kan binnentikken na een misverstand in de verdediging van AE. Nu volgt er een stormloop op het doel van AE. Een drietal schoten van F-I eindigen op de buitenkant van de paal, op de keeper en net naast. Kort daarop treft Harold van Zandbrink wel doel. Hij scoort op dezelfde wijze als de eerste goal de 0-2. Een één-op-één situatie wordt knap gestopt door doelman Janco van AE. Dan wordt het toch nog even spannend. Het is Jaap de Groot die van ver uithaalt en de bal vol in de kruising schiet, 1-2. Een eigen doelpunt gooit echter roet in het eten voor AE. En als kort erna Harold van Zandbrink met een punter de 1-4 ruststand op het bord zet, lijkt de wedstrijd al te zijn gespeeld. In de tweede helft scoort Yorick Verzaal op prachtige wijze de 1-5. Hij schiet de bal hoog en subtiel achter de doelman van AE. Harold van Zandbrink maakt een hattrick en Sander van ’t Veld rondt de 1-7 prima af. Als de keeper van AE de bal niet goed wegwerkt, scoort Sander opnieuw. Ook Yorick weet zijn derde van de avond te maken, door een uitgespeelde aanval te bekronen. Na een aantal goede mogelijkheden weet AE het tweede doelpunt te maken. Het is Jarno van Dam die in de korte hoek de keeper weet te verschalken. De eindstand is 2-10 in het voordeel van Fysio-In.