WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 februari 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg  (S&D)  -   Van Campen Schilderwerken (VCS)   4  -  1

De nummer één tegen de nummer drie van de tweede klasse is voor beide teams een wedstrijd met gelijke belangen. S&D is hard op weg naar het kampioenschap en weet dat het vanavond bij winst nog maar één  mogelijke concurrent overhoudt t.w. Garage de jonge Van Dijk. VCS ziet vanavond bij verlies haar kansen op de tweede plaats en dus op de P/D plaats flink slinken. De eerste wedstrijd was een zevenklapper voor S&D en zover wilde VCS het vanavond zeker weer niet laten komen. Het begon goed aan de wedstrijd en zag haar topscorer Michael Bos (15 doelpunten) met een mooi en hard schot de doelman van S&D flink op de proef stellen. Die proef werd goed doorstaan, maar toen even later Marco ten Hove hetzelfde met een simpel rollertje deed, stond er wel ineens 0-1 op het scorebord. Ploegen daarna redelijk in evenwicht en met leuke aanvallen over en weer. Gaandeweg de wedstrijd werd het spel van S&D sneller. De Jonge ploeg is wendbaarder en speelde meer als collectief wat zich ook liet uitbetalen. Binnen één minuut doet de topscoorder van S&D Jesse Cozijnsen de wedstrijd kantelen door eerst rustig en hoog en mogelijk ook houdbaar over de VCS doelman te schieten om het even later hard en laag nog eens over te doen 2-1. Een S&D voet voorkomt even later de hattrick van Jesse. Charley Eweg via de binnenkant van de paal met de 3-1 ruststand. VCS geeft echter niet op en kiest na de rust direct de aanval. S&D loert nu op counter. Een 3-2 stand kan de wedstrijd nog spannend maken. Dennis van Rijn is dicht bij die aansluittreffer, maar ziet zijn schot op de kruising eindigen. VCS veel met de lange bal met de bedoeling Michael Bos in stelling te brengen maar die tactiek werkt vanavond tegen S&D niet. Verder heeft Bos vanavond geen geluk met zijn doelpogingen. Marco ten Hove gooit het over een andere boeg en gaat zelf maar eens op avontuur uit. Hij ziet kans om alleen voor de S&D doelman te komen die echter fraai zijn inzet weet te keren. VCS mag dan na de rust wel wat meer mogelijkheden krijgen, maar vanavond lukt het scoren niet. Dat lukt wel Jesse Cozijnsen want hij schiet hard raak en met zijn derde en de 4-1 voor S&D is de wedstrijd gespeeld. S&D heel hard op weg naar het kampioenschap. VCS is daarvoor uitgeschakeld, maar ziet ook het gat met de nummer twee, wat recht geeft op een P/D wedstrijd, nu wel erg groot worden.

 

Van Egdom Metaalbewerking   -   Garage de jonge Van Dijk   2  -  5

Van Egdom had tegen Van Dijk vanavond revanche willen nemen voor de eerder dit seizoen geleden 3-1 nederlaag. Met een overwinning had Van Egdom zich keurig op de derde plaats kunnen  nestelen, maar ook vanavond was het krachtsverschil te groot. Van Egdom begon wel goed aan de wedstrijd en stelde gelegenheidsdoelman Rob Gijsbertsen direct op de proef. Gijsbertsen wist de 1-0 te voorkomen en zou verder een niet al te zware avond tegemoet gaan. Van Egdom probeerde het wel maar de ploeg had vanavond alleen in de persoon van Jarie van Egdom iemand die de kar wel wilde trekken. Omdat zijn medespelers hem daarin niet steunden moest hij het individueel doen en dat had voor de rust éénmaal succes. Echter toen stond er al een 0-2 op het scorebord omdat Michael Baardman en Robert Bakker al raak hadden geschoten. Even leek het er op dat Van Egdom bij die 1-2 stand terug in de wedstrijd zou komen, maar een simpele één-twee combinatie en Dennis Spoel met de 1-3. Na de rust opnieuw Van Egdom met de eerste kans maar ook nu komt Rob Gijsbertsen als winnaar uit de strijd en niet alleen hij Van Dijk komt als winnaar uit deze wedstrijd. Jarie van Egdom heeft vanavond geen last van metaalmoeheid en hij scoort nog de 2-3 en dat is dan ook direct het laatste wapenfeit van Van Egdom. Van Egdom geeft vanavond nog wel een demonstratie hoe je zeer onbenullig een vrije trap moet nemen. Conclusie: vanavond totaal geen éénheid. Van Dijk vervolgens simpel en eenvoudig met een paar prima combinaties door de Van Egdom verdediging en Milan Gijsbertsen en Michael Baardman met de dik verdiende 2-5 eindstand. Van Dijk nu met vier punten achterstand op de koploper wel redelijk vast op de tweede plaats en die geeft aan het eind van het seizoen recht op een P/D wedstrijd.

  

MBS-installtech   -   Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  3  -  11

Van een echte wedstrijd tussen de rode lantaarndrager en de nummer twee in de derde klasse is nimmer sprake geweest. VDL doet volop mee in de strijd om het kampioenschap en kan zich vanavond dus geen slippertje veroorloven. Daar rekende ook niemand op want de eerste wedstrijd was al in een 10-1 overwinning voor de bouwmannen geëindigd. Jesse Lindhout, Timo Beumer en John Hardeman hadden al snel een 0-3 stand op het bekende wandbord weten te toveren. Daarna was het de beurt aan Rinie van Blankers van MBS. Hij wist goed langs zijn man te komen om vervolgens doelman Lambert de Pater het nakijken te geven 1-3. Michel Hardeman (2 keer), Jeffrey Bakkernes  en Timo Beumer (e.d.) bepaalden de ruststand op 6-2. Anders dan de stand doet vermoeden speelt VDL vanavond zeker niet groots. MBS zet twee keer een aanval op en scoort twee keer. Als Rik Schreurs na de rust de derde aanval opzet is het ook direct raak. De stand wordt dan 3-8 omdat  Jochem Waterval en Jeffrey Bakkernes daarvoor al gescoord hadden. VDL verprutst daarna een hoop kansen en speelt de wedstrijd (te) rustig uit. Jesse Lindhout, Jan Budding en John Hardeman vijzelen het doelsaldo nog wat op en bepalen de eindstand op 3-11. VDL is daarmee op dit moment de meest scorende ploeg van de competitie. De koploper in de derde klasse, De Kaasknabbel, heeft tot op heden de minst gepasseerde verdediging. In acht wedstrijden kreeg het slechts 6 treffers tegen. De Kaasknabbel en VDL nu in punten gelijk, maar VDL wel met een wedstrijd meer. Het blijft nog even spannend in de derde klasse.

  

Sanidrome All Stars (SAS)   -   Exitum    0  -  4

Feest vanavond voor Exitum. De vlag kan uit en de bierkraan open. Na de eerder geleden 5-3 nederlaag tegen SAS waren vanavond de rollen compleet omgedraaid. Exitum begon met veel inzet aan deze wedstrijd en dat liet zich snel uitbetalen. Jaap de Groot al na een minuut met de 0-1 en direct daarna David Visscher bijna met de 0-2 maar de paal redt SAS.  Die 0-2 komt er wel. Jarno van Dam zet goed door en scoort laag en hard de 0-2. Daarna houden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar als Exitum kort voor rust het tempo wat gaat opvoeren is het Jurrian Mulder die uit een scrimmage de bal het laatste zetje weet te geven en de ruststand is 0-3. Na de rust direct een rommelige fase. SAS niet overtuigend en met veel  schoten naast en over. Wel veel inzet bij beide ploegen, maar geen goals. Steffan Jongerius voor SAS uit de draai op de paal. Kort voor het eindsignaal is het David Visscher die met de 0-4 de winst voor Exitum definitief over de streep weet te trekken. Na negen wedstrijden de eerste overwinning van het seizoen voor Exitum. Daarmee doet Exitum op doelgemiddelde de laatste plaats over aan MBS. SAS vinden we met tien punten terug op de vijfde plaats.

 

Investra   -   Amerboys   4  -  2

De enige hoofdklasse wedstrijd van vanavond gaat tussen nummer twee Investra en het op de voorlaatste plaats staande Amerboys. Achteraf gezien was het feitelijk een wedstrijd tussen Investra enerzijds en Amerspits Charafeddine Benalla tezamen met de Amerboys doelman anderzijds. In de beginfase grote mogelijkheden voor Investra om snel op een 3-0 voorsprong te komen, maar het vindt de Amerboys doelman telkenmale op haar weg. Alleen Berendjan Sok heeft met een hard schot succces 1-0. Daarna snel spel en aanvallen over en weer. Ook de doelman van Investra moet flink aan de bak, maar weet vooralsnog Amerboys van scoren af te houden. Een verre uitgooi van de Amerboys doelman wordt goed opgepikt door Martjan Blokland. Hij weet de vrij voor het doel staande Berendjan Sok te bereiken de de 2-0 is een feit. Amerboys zoekt in de aanval veelvuldig spits Benalla. De watervlugge en handige spits is vanavond een ware plaag voor de Investra verdediging. Vlak voor rust draait hij knap weg van zijn tegenstander en scoort de aansluittreffer. Ruststand 2-1. De tweede helft is een kopie van de eerste helft. Investra veelvuldig in de aanval maar verre van doeltreffend. Prima kansen worden gemist en zelfs twee minuten met een man meer spelen kan niet benut worden. Dan ineens uit het niets Remco Polinder. Hij haalt met links uit en zijn harde schot slaat via de binnenkant van de paal binnen 3-1. Investra denkt nu de buit binnen te hebben maar Benalla, weer prima wegdraaiend van zijn tegenstander,  met de aansluittreffer 3-2. Direct daarna bijna met de 3-3 als hij zich weer handig weet vrij te spelen en goed kan inschieten. Het houtwerk voorkomt de 3-3. Die 3-3 lijkt er toch te komen wanneer Bennala alleen voor doelman Siereveld verschijnt. Die dwingt/volgt hem echter naar buiten om vervolgens liggend op de grond met één hand fenominaal redding te brengen. Echt top keeperswerk! De wedstrijd blijft daardoor spannend. Remco Polinder onverwachts uit de draai hard op de paal. De terugspringende bal is een prooi voor de attent reagerende Berendjan Sok en hij beslist met zijn derde en de 4-2 voor Investra de wedstrijd. Investra heeft het zichzelf lastig gemaakt door de vele kansen onbenut te laten, waardoor Amerboys lang in de wedstrijd kon blijven. Investra is voorlopig? weer de koploper in de hoofdklasse, terwijl Amerboys in degradatiegevaar komt.

 

Na afloop van deze competitieronde is er, onder toeziend oog van een bestuurslid en de beide scheidsrechters, geloot voor de kwartfinale van de beker. De volgende wedstrijden rolden uit de koker:

 

20:20         Bkr             Drukkerij Woudenberg - Dorcas Woudenberg                                    

20:55         Bkr             Sport- en Dierenshop Woudenberg - VOEDSELBANK                            

21:30         Bkr             Investra - De Kaasknabbel                          

22:05         Bkr             Kok Houtagenturen - Heart for Gardens

 

Wedstrijden worden gespeeld op WOENSDAGAVOND 3 APRIL 2019!!