WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 8 maart 2019 gespeelde wedstrijden.

 

De Kaasknabbel (KK)  -  Sanidrome All Stars (SAS)      5  -  2

De koploper in de derde klasse KK is tot vanavond het enige team in de zaalvoetbalcompetitie dat nog zonder puntverlies is. Ook in de strijd om de Jan van Beverentrofee (minst aantal doelpunten tegen) is KK de trotse koploper. Daar wil SAS vanavond graag verandering in brengen, maar ook vanavond is SAS niet bij machte om het KK moeilijk te maken en verliest  met exact dezelfde cijfers als eerder dit seizoen. Na vijf minuten kan de trouwe aanhang van KK al juichen, als Jeroen Hazeleger de sccore opent 1-0. KK daarna duidelijk de bovenliggende partij maar heeft voor de 2-0 wel de hulp van de SAS doelman nodig. Die ziet de bal, na een schot van Nick van Raaij, via de handen door zijn benen gaan. Rick Kuiter zet de 3-0 ruststand op het scorebord. Ook na de rust KK de betere en technischere ploeg. Voor de 4-0 hoeft KK niet veel te doen. Ton de Kruijff is zo vriendelijk om KK te helpen en scoort in eigen doel. Mogelijk volgt nog een onderzoek naar omkoping? KK laat daarna de teugels wat vieren en dat wordt prompt afgestraft door Steffan Jongerius 4-1. KK topscoorder Nick van Raaij brengt de marge vervolgens weer op vier door de 5-1 te scoren. Jordi Hofland na een prima solo bepaalt de eindstand op 5-1. KK nu heel hard op weg naar mogelijk een kampioenschap. Alleen Van de Lagemaat Bouw & Renovatie blijft op drie punten in de achtervolging.

  

Exitum  -  MBS-installtech      6  -  3

De twee rode lantaarndragers in de derde klasse moeten vanavond uitmaken wie de enige echte rode lantaarndrager gaat worden. MBS is vol zelfvertrouwen en denkt dat deze wedstrijd gewonnen gaat worden. Eerder dit seizoen speelden beide ploegen overigens met 3-3 gelijk. Exitum is echter de laatste tijd beter gaan voetballen en ook vanavond neemt het direct het initiatief en niet zonder succes. Al binnen twee minuten is het Jarno van Dam die zijn ploeg op 1-0 zet. Na deze tegenvaller kruipt MBS wat uit haar schulp, maar ziet dan direct Jarno van Dam de 2-0 scoren. Dan lijkt het erop dat de wedstrijd al snel beslist gaat worden, zeker wanneer Arjen de Groot Exitum op 3-0 zet. MBS kan wat terug doen via Rik Schreurs 3-1 en dan lijkt het weer een wedstrijd te worden, maar dat zou het nooit worden. Jaap de Groot brengt de marge weer op drie door de 4-1 te scoren. Jarno van Dam met zijn hattrick en de 5-1 ruststand. Kennelijk vindt Exitum het dan wel genoeg want het neemt na de rust gas terug. De scherpte is uit de ploeg en omdat er bij MBS wat onrust en gemopper in de ploeg sluipt ontstaat er na de rust een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waar is. Veel verkeerde passes, slechte schoten en verkeerde keuzes maken het schouwspel niet aantrekkelijk. Brando van de Peut zorgt nog voor een lichtpuntje door fraai de MBS doelman uit te spelen en de 6-1 te scoren. Als MBS in de eindfase een snelle counter weet te plaatsen is het doelman Leeuwdrent die de bal in eerste instantie nog wel weet te keren, maar de terugspringende bal is een prooi voor Luuk van Blankers en hij schuift beheerst binnen 6-2. Edgar Schreurs heeft het laatste woord wat het doelpunten maken betreft. Hij brengt de eindstand op 6-3. MBS door deze nederlaag de enige rode lantaarndrager in de derde klasse, waarmee het van harte gefeliciteerd wordt.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen  (W&S)   Rijschool Loef      3  -  3

In deze hoofdklasse wedstrijd zijn de acteurs vanavond, zowel binnen als buiten het veld geen onbekenden van elkaar. Vanavond dus een echt prestige duel dat het aankijken bij vlagen wel waard was. Na een aftastende beginfase is het de watervlugge Jonathan van Grol die alleen voor Loef doelman Rob Nannenberg weet te komen maar dan niet de 1-0 weet te scoren. Datzelfde doet aan de ander kant Jan-Willem de Keijzer voor Loef maar daar weet de W&S doelman redding te brengen. Wedstrijd daarna in evenwicht met over en weer wat kansjes. Loef wel wat traag in de opbouw, zodat W&S alle tijd heeft om haar verdedigende stellingen in te nemen en op een counter te loeren. Zo’n counter komt er ook en het is de koud in het veld staande Diederick Boersma die de 2-0 weet binnen te schieten. Loef recht nog voor de rust haar rug. Jorian van Beek is succesvol door uit een vrije trap de 2-1 te scoren wat ook de ruststand wordt. Na rust W&S direct met het initiatief. Diederick Boersma met twee kansen om de score uit te breiden, maar komt twee keer een teenlengte te kort. Nannenberg  weet even later knap met de teen een doelpunt van Van Grol te voorkomen. Loef kan daar vooralsnog niet veel tegenover zetten. Alleen spits Jan-Willem de Keijzer met veel inzet maar met weinig geluk, ziet diverse malen zijn 100% kansen door de doelman van W&S gered worden. Als uit een messcherpe counter Diederick Boersma kort voor tijd de 3-1 weet te scoren lijkt de beslissing te zijn gevallen. Loef weet, en terecht, echter van geen opgeven en zet met nog minder dan twee minuter op de klok een alles of niets offensief is. De ploeg gooit nu alle schroom van haar af en dat  heeft succes. Als Marijn de Korte met nog ruim een minuut te spelen de 3-2 weet binnen te knallen wordt het opeens toch nog een wedstrijd. Het publiek gaat er nog eens goed voor zitten want het voelt dat er mogelijk nog wat gaat gebeuren. Loef is nu helemaal los (er komen dan onverklaarbare krachten naar boven) en zet W&S in de laatste minuut volledig onder druk wat grote kansen oplevert. Uit één van die kansen is het Jan-Willem de Keijzer die de zeker verdiende 3-3 weet binnen te schieten. Maar ook met een gelijkspel wenst Loef geen genoegen te nemen. Werkelijk in de allerlaatste seconden van de wedstrijd is het Nathan Veenendaal die de winnende op de pantoffel had, maar hij ziet zijn inzet door de W&S doelman gestopt worden. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Loef wel met de betere en meeste kansen maar ook met het zelfverwijt te weinig gescoord te hebben.

  

Investra   -   Heart for Gardens (HFG)    1 -  5

HFG had nog wat goed te maken tegen Investra, want het verloor de eerdere confrontatie dit seizoen met 3-0. Investra speelde toen een degelijke wedstrijd maar van die degelijkheid was vanavond niet veel meer te zien. De ploeg kampt al geruime tijd met verlies in zelfvertrouwen en heeft daarnaast nog eens een scoringsprobleem. Was er in de beginfase nog sprake van enig evenwicht, aanvallend was dat evenwicht er vanavond zeker niet. Bij HFG stond het vizier sterk gericht op de aanval en zeker bij verdediger Paul de Graaf. Als hij van achteruit een diepe 1-2 combinatie opzet kan hij (te) vrij eenvoudig HFG op voorsprong zetten 0-1. HFG kan nu terugvallen en loeren op de dodelijke counter,  een tactiek die graag door Investra gespeeld wordt. Tom de Greef bij één van die directe tegenstoten op zijn karakteristieke wijze met de mogelijk al beslissende 0-2. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld weinig creativiteit en diepgang in het spel van Investra. Weinig zelverzekerdheid te bespeuren bij de (nog tijdelijke?) koploper. Geen wil om te willen winnen. Dan wordt het voor HFG weer tijd om een messcherpe counter te plaatsen met Jur van der Heijden keurig in de afronding 3-0. Dat is direct de nekslag voor Investra dat daarna als een aangeslagen bokser in het veld staat. Zoekend en zwalkend en niets creërend. Slechts éénmaal een prima voorzet van links maar dan niet het vertrouwen bij een medespeler om mee en door te lopen naar de goal om af te ronden. Heel effectief gaat HFG door met haar fileerproces. Tom de Greef, met de voorspelbare aktie, toch weer langs zijn tegenstander en met een hard schot de  afronding 4-0. Als Investra het dan als team niet kan dan moet het maar met een solo denk Dennis de Bruin en hij geeft  nota bene als verdediger zijn medespelers het goede voorbeeld door fraai door de verdediging van HFG te slalommen en de 4-1 te scoren. Met deze stand neemt HFG echter geen genoegen. Het wil Investra vanavond tot op het bot fileren. Heel sterk in de verdediging met prima ondersteuning van haar doelman. Daarnaast heel direct in de opbouw en de aanval wat door een doelpunt van Jur van der Heijden de 5-1 eindstand oplevert. Door deze overwinning heeft HFG weer aansluiting met de middenmoot. Investra kan zich nu geen misstap meer veroorloven. De ploeg zal haar laatste drie wedstrijden moeten winnen wil het kampioen worden. Wint het volgende week niet van concurrent Bar de Camp dan is het direct al over en uit en kan het zich volledig richten op de bekercompetitie.

  

Greencrowd   -   Autobedrijf Frietema    2  -  5

In de eerste klasse doet Frietema nog volop mee om het kampioenschap en heeft daarbij zware concurrentie van Bouwbedrijf Morren. Frietema, gemiddeld 10 jaar jonger dan haar ervaren tegenstander, wordt direct na het eerste fluitsignaal al wakker geschut wanneer Martijn Veenendaal, fraai uit de draai de bal op doel kan schieten. Hij heeft pech want de bal komt via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Beide ploegen daarna in de aardige maar ook felle wedstrijd goed in evenwicht. De eerste wedstrijd dit seizoen eindigde in een benauwde 4-3 overwinning voor Frietema. Krijn Cornelisse is de man die de wedstrijd openbreekt en de 0-1 voor Frietema scoort. Daar blijft het bij tot aan de rust. Na de rust Greencrowd fanatiek in de aanval en met succes. Barry Koot hard en hoog met de 1-1. Maar die score houdt niet lang stand. Wouter Imminkhuizen in de tegenstoot met de afronding 1-2 en ook die stand blijft maar kort op het bord staan. Martijn Veenendaal hard laag en zuiver en met de 2-2 op het bekende bord. Dan een curieus doelpunt van Frietema. Marijn Kroodsma diagonaal hard en laag op de beugel achter de paal of op de binnenkant van de paal? De scheidsrechter die daar het dichtste bijstond en er ook de beste kijk op had was echter resoluut in zijn beslissing en kent een doelpunt, zij het onder enig protest van Creencrowd, toe 2-3. Marijn Kroodsma brengt daarna de marge op twee door de 2-4 te scoren. Daarmee breekt hij het verzet van Greencrowd. Frietema speelt vervolgens de wedstrijd rustig uit en weet zelfs nog via Kees Frietema de 2-5 eindstand te scoren. Frietema blijft daardoor virtueel koploper. Het heeft één meer dan concurrent Morren B.V. maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Greencrowd blijft middenmotor en heeft nog een paar puntjes nodig om zich veilig te spelen.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.   -   Keukengalerie/AV Verzekeringen (KV)    7  -  1

Na de winst van Frietema, weet Morren wat haar vanavond te doen staat wil het blijven meedoen om het kampioenschap. Gelet op de uitslag eerder dit seizoen, 9-3 winst, moet  KV vanavond een makkelijk te nemen horde zijn.  KV vanavond met gelegenheidsdoelman Roland van Andel ziet na het eerste fluitsignaal Morren direct het initiatief nemen. De ploeg zet veel druk op de bal maar KV weet het doel de eerste 8 minuten schoon te houden. Dan moet Van Andel capituleren op een schot van de voorlopige topscoorder van de competitie Jaco Mulder 1-0. Dan is Moren los en is het Gerben Staal die eerst met een laag hard schot de 2-0 scoort en even later met een laag en rustig schot de 3-0 laat aantekenen. Dat wordt ook de ruststand. Ook na de rust Morren de overheersende ploeg. Het eerste succesje in de tweede helft is echter wel voor KV. Bij de tweede paal kan de volledig vrijstaande Ruud van Ginkel een prima voorzet rustig binnenwerken 3-1. Met dat doelpunt heeft KV wel direct al haar kruit verschoten. Morren zet direct een tandje bij en dat resulteert in de 4-1 van Arie van Prooijen. Dan vindt doelman Van Andel het zinvol om ook maar mee te gaan voetballen. Zoals gewoonlijk speel je daarmee je tegenstander flink in de kaart. Cor Broekhuizen vrij vanaf eigen helft met de 5-1 en direct daarna identiek met de 6-1. KV komt dan in het spel niet meer voor en Morren wikkelt rustig af met een zevenklapper. Teunis van Prooijen uit een snelle aanval met de 7-1 eindstand. Door deze overwinning komt Morren weer op één punt van Frietema maar wel met een wedstrijd minder. Vanavond is wel duidelijk geworden dat Morren en Frietema strijden om het kampioenschap. Als de ploegen blijven winnen valt op 10 mei a.s. in de onderline confrontatie, de beslissing.