WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 22 maart 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Sport- en Dierenshop Woudenberg   -   Kok Houtagenturen    2 – 1

Vanavond neemt Sport- en Dierenshop Woudenberg (SDW) het op tegen Kok Houtagenturen. Beide ploegen kennen elkaar al jaren, wat zich terug laat zien in het spelbeeld. Als deze partij gewonnen wordt, mag Sport- en Dierenshop Woudenberg zich kampioen noemen van de tweede klasse. Kok Houtagenturen speelt nergens meer voor in de tweede klasse, maar voor deze partij staat er meer op het spel. De eerste kansen zijn er voor Kok, voornamelijk afstandsschoten, maar het doel wordt niet gevonden. Na vijf minuten is het wel raak voor de tegenstander. Alec Stalman schiet na een goede rush de bal laag in de hoek, het is 1-0. Beide partijen hebben graag de bal in de ploeg en houden de middellijn aan met als doel het de tegenstander lastig te maken. Er wordt gezocht naar een opening in die verdediging, maar door compact spel wordt er nauwelijks ruimte gevonden. Drie mogelijkheden van Kok worden door de doelman van SDW gepareerd. Kort daarop worden twee grote kansen van SWD uitstekend gepakt door de keeper van Kok. Net voor rust maakt Thijs Holtsingel gelijk. Hij maakt een actie over rechts, haalt doelgericht uit en schiet de 1-1 vol in de kruising. De tweede helft begint met een goede mogelijkheid voor SWD, er wordt net overgeschoten vanuit kansrijke positie. Ook Jesse Cozijnsen haalt nog eens uit, alleen de Kok-keeper houdt de bal uit zijn doel. Dan volgt er een grote kans voor Kok, maar de keeper van SWD stopt dit harde schot met zijn benen. Uiteindelijk weet SWD toch nog zijn kans te benutten op het vervroegde kampioenschap. Als Kok de bal achterin niet goed verwerkt, neemt Jesse Cozijnsen de bal handig over. Hij passeert een verdediger en weet de bal in de korte hoek achter de keeper te werken. Dit la(atst)e doelpunt maakt de eindstand, 2-1. Sport- en Dierenshop Woudenberg heeft dit seizoen laten zien dat ze het niveau in de tweede klasse goed aankonden. Van harte gefeliciteerd en succes volgend jaar in de 1e klasse!

 

Uw Wetloket   -   Ad Exitum    2 – 1

Waar Uw Wetloket nog kans heeft om te promoveren, doet Ad Exitum dit seizoen onderin mee. Dit duel tussen twee gelijkwaardige teams heeft veel strijd en beleving in zich. De eerste mogelijkheid is voor Uw Wetloket. Julian Lith probeert de keeper van Ad Exitum te verrassen met een sleep vlak voor het doel, maar Janco Leeuwdrenth staat op zijn post en heeft de bal op tijd klem. Kort daarop is het dezelfde Julian Lith die nu wel weet te scoren. Op aangeven van zijn teamgenoot, werkt hij de bal van dichtbij hard en hoog af, het is 1-0. Ook het tweede doelpunt is een echte zaalvoetbalgoal. Een snelle, behendige pass van Arne Schotanus stelt een aanvaller van Uw Wetloket in stelling. Het is Johan Breevaart die met een lage schuiver de keeper kansloos laat en de 2-0 maakt voor Uw Wetloket. De volgende pass van dezelfde Arne wordt niet benut, Henk van der Steeg schiet de bal net naast. De tweede helft lijkt in alles op de eerste helft, maar Ad Exitum laat meer van zich zien. Uw Wetloket probeert de score verder uit te bouwen, maar de afronding laat te wensen over. Een kansrijk schot van Alfred Mulder wordt gekraakt door de AE-verdediging. Dan volgen er een aantal goede mogelijkheden voor Ad Exitum. Keeper Robert Prins en doelpalen houden Ad Exitum voorlopig nog van scoren af. Dan komt de kans voor Uw Wetloket om de wedstrijd te beslissen. Henk van der Steeg krijgt de bal er niet in na een kansrijke aanval. Aan de andere kant schiet Arjen de Groot via de binnenkant van de paal, maar de bal gaat niet over de doellijn, het blijft 2-0. Opnieuw krijgt Henk van der Steeg dè kans om deze wedstrijd te beslissen. Hij heeft vandaag het vizier alleen niet op scherp staan. Aan de andere kant wordt de paal geraakt door Jarno van Dam, het zit Ad Exitum bepaalt niet mee. Tegen het einde van de wedstrijd is het toch raak voor Ad Exitum. Het is Jurrian Mulder die van afstand uithaalt en de 2-1 achter een verbaasde Uw Wetloket-keeper plaatst. Hierna wordt het nog even spannend, maar er wordt niet meer gescoord.

 

MBS-installtech   -   De Kaasknabbel    0 – 15

Waar MBS-installtech onderin meedoet, heeft De Kaasknabbel het kampioenschap op het oog. Het verschil tussen deze ploegen is ontzettend groot, wat vertaald is in de uitslag van vijftien doelpunten voor De Kaasknabbel. Aan het begin van de wedstrijd is het daarom niet de vraag of er gescoord zou worden maar wanneer. MBS weet zeven minuten lang tegenstand te bieden aan de aanvalsdrift van De Kaasknabbel. Nadat de eerste goal valt, is er geen houden meer aan en volgen er al snel meer. Nick van Raaij opent de score nadat de bal via de lat terug in het veld kwam. De tweede wordt gemaakt door Jeroen Hazeleger. De derde maakt Nick van Raaij en de vierde scoort Jeroen Hazeleger na een één-twee-actie. Dan is het MBS met een tweetal mogelijkheden. De eerste wordt op de keeper geschoten en een volley belandt net naast de paal. Edwin Veenendaal ziet hard werken van zijn team helaas niet beloont worden. Voor rust staat het 7-0 door goals van Stefan Oussoren en Jeroen Hazeleger. De tweede helft hetzelfde spelbeeld, veel doelpunten voor De Kaasknabbel en een aantal mogelijkheden voor MBS. Nick van Raaij maakt er nog drie, Jeroen Hazeleger twee, Stefan Oussoren twee en Jesper Hezlenfeld ook twee. Aan het eind van de tweede helft heeft MBS de kans om een tegendoelpunt te maken. Met twee spelers mogen ze op de keeper van De Kaasknabbel afgaan. Helaas voor MBS wordt deze kans niet benut. De bal wordt naast geschoten, waardoor de keeper van Kaasknabbel alweer de nul houdt. Hij maakt goede kans om de Jan-van-Beveren-trofee dit jaar in ontvangst te nemen. De wedstrijd eindigt in 15-0 voor De Kaasknabbel.