WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 12 april 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Kok Houtagenturen  -  Bakkerij van den Pol     3 – 0

Deze vrijdagavond begint met een wedstrijd tussen twee teams uit de tweede klasse. De stand laat zien dat er door deze en gene hard gestreden moet worden om uit de gevarenzone te komen. Het spelbeeld van dit duel is daar getuige van, want er wordt met veel energie gevoetbald. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Angelo Scherpenzeel. Hij schiet tegen de benen van de keeper aan. Een vrije trap van Kok Houtagenturen wordt ook in tweede instantie niet benut, de keeper heeft de bal klem. Kort erna wordt er keihard op de kruising van het andere doel geschoten, maar geen doelpunt voor Bakkerij van den Pol, het blijft gelijk. Dan ineens is het Kok Houtagenturen met een snelle uitbraak. Aan de rechterkant haalt Daniël Makonga verwoestend uit en schiet de bal perfect via de paal in de kruising. Met deze 1-0 stand gaan de beide teams de rust in. In de tweede helft wordt de doelman van BvdP getest. Hij staat op de goede plek en pakt de vrije trap van Laurens Kok. Even later is het wel raak voor Kok. Het is Rick van der Weardt die vanaf rechts dichtbij het doel de bal laag in de verre hoek schiet, het is 2-0. Als er dan ook nog een twee-man-meer-situatie ontstaat, is het over en uit voor BvdP. Miguel Makonga maakt gebruik van deze gelegenheid en schiet de 3-0 prima binnen. Er volgt nog een enorme kans voor Rick van der Weardt, maar 3-0 is de eindstand.

 

Garage de jonge Van Dijk  -  Van Campen Schilderwerken     6 – 3

Ook dit duel is tussen teams van de tweede klasse. Garage de jonge Van Dijk heeft zicht op promotie als er gewonnen wordt. Van Campen zal waarschijnlijk ook volgend jaar in de tweede klasse spelen. Het eerste schot is voor Van Campen, maar de bal valt net aan de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant gaat de bal er wel in. Het is Jan Pater die bij de tweede paal kan binnentikken op aangeven van zijn teamgenoot. Deze goed opgezette aanval wordt beloond met de 1-0. Van Campen zoekt naar de gelijkmaker en vindt die bijna. Twee grote kansen gaan net naast of op de keeper. Toch is het opnieuw Garage Van Dijk wat tot scoren komt. Jeroen Kok kan de 2-0 binnentikken na een snelle counter. Kort erop krijgt dezelfde Jeroen Kok weer een mogelijkheid, maar zijn lobje valt via de lat in de handen van de keeper. Schoten van afstand worden ook gepakt door de Van Campen doelman. Een wapenfeit van Michael Bos gaat snoeihard op de paal. Kort voor rust moet Van Campen met een man minder spelen door een gele kaart. Het is Dennis Spoel die gebruikt maakt van deze situatie, hij scoort de 3-0. In de tweede helft zijn er nog geen twee minuten gespeeld, wanneer Demi Noslin een geweldig doelpunt maakt. Hij komt vrij voor de keeper en stift de bal (onbedoeld?) achter een verbaasde Van Campen doelman. Garage Van Dijk denkt nu de buit binnen te hebben en lijkt wat meer achterover te hangen. Michael Bos krijgt daarop een uitgelegen mogelijkheid, maar hij raakt de bal totaal verkeerd en schiet over en naast. De volgende kans maakt hij wel af. Een korte punter verdwijnt in de verre hoek, het is 4-1. Als de Van Campen doelman dan ook nog driemaal uitstekend redt, blijft er hoop op meer. Een twee-op-één-aanval leidt tot een doelpunt voor Lenny Boers. Hij schiet binnen op aangeven van Michael Bos. Demi Noslin maakt aan de andere kant uit een counter de 5-2, door met een schijnbeweging langs de keeper te gaan. De spanning is met dit doelpunt weg, helemaal als Jan Pater zijn tweede maakt. Lenny Boers maakt ook zijn tweede doelpunt en daarmee is de eindstand 6-3 voor Garage de jonge Van Dijk.

 

De Kaasknabbel  -  Uwwetloket     3 – 2

Waar De Kaasknabbel strijdt voor het kampioenschap, kan Uwwetloket de tweede plek nog veroveren op Van de Lagemaat. Er staat dus veel op het spel in dit duel. De openingsfase is erg interessant, zeker als Hendrik Sok vanuit het niets met een punter de bal vol in de kruising schiet. Deze voorsprong is echter kort van duur, want De Kaasknabbel maakt al snel weer gelijk. Nick van Raaij kan de bal makkelijk binnentikken op aangeven van zijn teamgenoot. Ook de volgende kans is voor Nick. Hij maakt een actie om de keeper heen en maakt zijn tweede van de avond, dat maakt de stand 2-1 voor De Kaasknabbel. In deze fase van de wedstrijd is Uwwetloket continue aan het verdedigen om de schade te beperken. Maar De Kaasknabbel stoomt door, ditmaal in de persoon van Jeroen Hazeleger. Hij houdt het hoofd koel achterin, onderschept de bal en maakt na een snelle actie goed af in de korte hoek. De spaarzame kansen die Uwwetloket krijgt, zijn wel gelijk grote mogelijkheden. Eerst heeft Johan Breevaart twee kansen die hij op de keeper schiet. Ook Henk van der Steeg schiet recht voor het doel op de benen van de Kaasknabbelkeeper. Uiteindelijk is het net voor rust toch raak voor Uwwetloket. Johan Breevaart krijgt de bal aangespeeld, maakt een actie en schiet met een punter vol in het net, een 3-2 ruststand is het gevolg. In de tweede helft wordt er van beide keepers het uiterste gevraagd. Een hard schot van Nick van Raaij wordt in eerste instantie gestopt door Robert Prins en in tweede instantie door hem geklemd. Aan de andere kant wordt een hard schot van Arne Schotanus gepakt door de Kaasknabbeldoelman. Op een één-op-één wordt goed gereageerd door Robert Prins. Hij onthoudt Nick van Raaij van een enorme doelkans. Nu is de Kaasknabbeldoelman weer aan de beurt. Hij houdt de gelijkmaker uit het doel, ook als Johan Breevaart de bal met een zacht rollertje op zijn doel schiet. Een spannende wedstrijd met grote rollen voor beide keepers eindigt in een 3-2 overwinning voor De Kaasknabbel.