WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 12 april 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Kok Houtagenturen  -  Bakkerij van den Pol     3 – 0

Deze vrijdagavond begint met een wedstrijd tussen twee teams uit de tweede klasse. De stand laat zien dat er door deze en gene hard gestreden moet worden om uit de gevarenzone te komen. Het spelbeeld van dit duel is daar getuige van, want er wordt met veel energie gevoetbald. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Angelo Scherpenzeel. Hij schiet tegen de benen van de keeper aan. Een vrije trap van Kok Houtagenturen wordt ook in tweede instantie niet benut, de keeper heeft de bal klem. Kort erna wordt er keihard op de kruising van het andere doel geschoten, maar geen doelpunt voor Bakkerij van den Pol, het blijft gelijk. Dan ineens is het Kok Houtagenturen met een snelle uitbraak. Aan de rechterkant haalt Daniël Makonga verwoestend uit en schiet de bal perfect via de paal in de kruising. Met deze 1-0 stand gaan de beide teams de rust in. In de tweede helft wordt de doelman van BvdP getest. Hij staat op de goede plek en pakt de vrije trap van Laurens Kok. Even later is het wel raak voor Kok. Het is Rick van der Weardt die vanaf rechts dichtbij het doel de bal laag in de verre hoek schiet, het is 2-0. Als er dan ook nog een twee-man-meer-situatie ontstaat, is het over en uit voor BvdP. Miguel Makonga maakt gebruik van deze gelegenheid en schiet de 3-0 prima binnen. Er volgt nog een enorme kans voor Rick van der Weardt, maar 3-0 is de eindstand.

 

Garage de jonge Van Dijk  -  Van Campen Schilderwerken     6 – 3

Ook dit duel is tussen teams van de tweede klasse. Garage de jonge Van Dijk heeft zicht op promotie als er gewonnen wordt. Van Campen zal waarschijnlijk ook volgend jaar in de tweede klasse spelen. Het eerste schot is voor Van Campen, maar de bal valt net aan de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant gaat de bal er wel in. Het is Jan Pater die bij de tweede paal kan binnentikken op aangeven van zijn teamgenoot. Deze goed opgezette aanval wordt beloond met de 1-0. Van Campen zoekt naar de gelijkmaker en vindt die bijna. Twee grote kansen gaan net naast of op de keeper. Toch is het opnieuw Garage Van Dijk wat tot scoren komt. Jeroen Kok kan de 2-0 binnentikken na een snelle counter. Kort erop krijgt dezelfde Jeroen Kok weer een mogelijkheid, maar zijn lobje valt via de lat in de handen van de keeper. Schoten van afstand worden ook gepakt door de Van Campen doelman. Een wapenfeit van Michael Bos gaat snoeihard op de paal. Kort voor rust moet Van Campen met een man minder spelen door een gele kaart. Het is Dennis Spoel die gebruikt maakt van deze situatie, hij scoort de 3-0. In de tweede helft zijn er nog geen twee minuten gespeeld, wanneer Demi Noslin een geweldig doelpunt maakt. Hij komt vrij voor de keeper en stift de bal (onbedoeld?) achter een verbaasde Van Campen doelman. Garage Van Dijk denkt nu de buit binnen te hebben en lijkt wat meer achterover te hangen. Michael Bos krijgt daarop een uitgelegen mogelijkheid, maar hij raakt de bal totaal verkeerd en schiet over en naast. De volgende kans maakt hij wel af. Een korte punter verdwijnt in de verre hoek, het is 4-1. Als de Van Campen doelman dan ook nog driemaal uitstekend redt, blijft er hoop op meer. Een twee-op-één-aanval leidt tot een doelpunt voor Lenny Boers. Hij schiet binnen op aangeven van Michael Bos. Demi Noslin maakt aan de andere kant uit een counter de 5-2, door met een schijnbeweging langs de keeper te gaan. De spanning is met dit doelpunt weg, helemaal als Jan Pater zijn tweede maakt. Lenny Boers maakt ook zijn tweede doelpunt en daarmee is de eindstand 6-3 voor Garage de jonge Van Dijk.

 

De Kaasknabbel  -  Uwwetloket     3 – 2

Waar De Kaasknabbel strijdt voor het kampioenschap, kan Uwwetloket de tweede plek nog veroveren op Van de Lagemaat. Er staat dus veel op het spel in dit duel. De openingsfase is erg interessant, zeker als Hendrik Sok vanuit het niets met een punter de bal vol in de kruising schiet. Deze voorsprong is echter kort van duur, want De Kaasknabbel maakt al snel weer gelijk. Nick van Raaij kan de bal makkelijk binnentikken op aangeven van zijn teamgenoot. Ook de volgende kans is voor Nick. Hij maakt een actie om de keeper heen en maakt zijn tweede van de avond, dat maakt de stand 2-1 voor De Kaasknabbel. In deze fase van de wedstrijd is Uwwetloket continue aan het verdedigen om de schade te beperken. Maar De Kaasknabbel stoomt door, ditmaal in de persoon van Jeroen Hazeleger. Hij houdt het hoofd koel achterin, onderschept de bal en maakt na een snelle actie goed af in de korte hoek. De spaarzame kansen die Uwwetloket krijgt, zijn wel gelijk grote mogelijkheden. Eerst heeft Johan Breevaart twee kansen die hij op de keeper schiet. Ook Henk van der Steeg schiet recht voor het doel op de benen van de Kaasknabbelkeeper. Uiteindelijk is het net voor rust toch raak voor Uwwetloket. Johan Breevaart krijgt de bal aangespeeld, maakt een actie en schiet met een punter vol in het net, een 3-2 ruststand is het gevolg. In de tweede helft wordt er van beide keepers het uiterste gevraagd. Een hard schot van Nick van Raaij wordt in eerste instantie gestopt door Robert Prins en in tweede instantie door hem geklemd. Aan de andere kant wordt een hard schot van Arne Schotanus gepakt door de Kaasknabbeldoelman. Op een één-op-één wordt goed gereageerd door Robert Prins. Hij onthoudt Nick van Raaij van een enorme doelkans. Nu is de Kaasknabbeldoelman weer aan de beurt. Hij houdt de gelijkmaker uit het doel, ook als Johan Breevaart de bal met een zacht rollertje op zijn doel schiet. Een spannende wedstrijd met grote rollen voor beide keepers eindigt in een 3-2 overwinning voor De Kaasknabbel.

 

Ad Exitum  (AE)  -  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)       2  -  4

Door het verlies van Uwwetloket kan VDL, de nummer twee in de derde klasse, vanavond bij winst definitie de tweede plaats pakken wat recht geeft op de P/D wedstrijd tegen de nummer voorlaatst in de tweede klasse. Vermoedelijk gaat dat Bakkerij van den Pol worden. Maar zover is het nog niet. VDL mag in de beginfase wel iets sterker zijn, AE is gevaarlijk in de counter. Dat levert na zo’n elf minuten de 1-0 op door Jarno van Dam. Twee minuten voor rust een ongelukkige situatie in het strafschopgebied van VDL en een eigen doelpunt. Dat levert dus met een gelukje de 2-0 voorsprong op voor AE. Dat zou ook de ruststand worden ware het niet dat een overtreding van AE in haar eigen strafschopgebied een strafschop oplevert voor VDL en dat kansje laat Jochem Waterval zich niet ontnemen. Hij zet de 2-1 ruststand op het scorebord. Na de rust VDL direct in de aanval maar wel de grote kans voor AE om op 3-1 te komen. Men weet echter de bal niet in het doel te krijgen. VDL zet alles op de aanval en dat levert na tien minuten de 2-2 op van Jeffrey Bakkernes.  VDL wil meer en krijgt ook meer. Vier minuten voor tijd de ontlading bij de bouwmannen wanneer John Hardeman de 2-3 weet te scoren. AE heeft haar kruit verschoten en moet lijdzaam toezien hoe Jeffrey Bakkernes de stand op 2-4 brengt. De Kaasknabbel mannen hadden toen al enigszins teleurgesteld de kleedkamer opgezocht. Bij winst van AE was nl. het kampioenschap voor De Kaasknabbel een feit. Dat kampioenschap komt er echt wel mannen en wat is mooier om dat op 10 mei a.s. te doen in een rechtstreeks duel met VDL?

 

Bar de Camp (BDC) -  Heart for Gardens (HFG)     3  -  5

Neem een zaalvoetbalveld, zet daarop twee ploegen met (voor het merendeel) v.v. Woudenberg voetballers en succes verzekerd. Twee ploegen, nagenoeg op volle sterkte, gaan vanavond alles geven in dit prestigieuze duel. Veel publiek op de tribune en die kregen vanavond eindelijk weer eens een wedstrijd te zien waarvan we er dit seizoen echt te weinig hebben gezien. Technisch en tactisch gezien niet altijd hoogstaand maar de inzet, kracht, passie en vechtlust, maakt meer dan veel goed. Beide ploegen gaven elkaar in de beginfase niet veel toe. BDC loert sneaky op een counter via haar topscoorder Marc van Ginkel. Aan de andere kant is het HFG topscoorder Tom de Greef die het op zijn manier probeert met harde schoten, maar vooralsnog heeft deze sympatieke voetballer (speelt altijd met veel inzet en je hoort hem in het veld niet of nauwelijks), geen geluk. Veel schoten worden gekraakt. HFG speler Jur van der Heijden bijna met de openingstreffer, maar zijn schot gaat naast. Opwinding op de tribune wanneer Joey Kooy een lange voorzet ineens met links uit de lucht op zijn pantoffel neemt maar zijn knal net over het doel ziet gaan. Zou een juweeltje geweest zijn en zeker in de top drie van de mooiste doelpunten gekomen zijn. Dan toch nog HFG dertig seconden voor rust. Tom de Greef, goed vrijstaand, rond een voorzet koelbloedig af en zorgt voor de 0-1 ruststand. Na de rust een solo op links van Paul de Graaf en hij weet uit een moeilijke hoek hard en laag de BDC doelman in de korte hoek te verrassen 0-2. Pas na zes minuten weet BDC wat terug te doen. Een goed uitgespeelde aanval levert de 1-2 op door Joey Kooij. BDC krijgt nu haast en zet meer druk. En dat biedt de aanvallers van HFG ruimte. Jelmer Hoekstra uit de draai met de 1-3. Dan gaat de tijd voor BDC dringen. Met nog zo’n vijf minuten op de klok is het voor de barmannen alles of niets. HFG krijgt het in die fase moeilijk, zakken terug en gaat wat rommeliger spelen. Twee minuten voor tijd de 2-3 door Marc van Ginkel en dat voert de spanning op. Maar niet voor lang. Voordat de klok zestig seconden verder is staat er wel 2-5 op het scorebord. Tom de Greef ziet zijn inzet en werklust eindelijk bekroond. Met twee harde schoten stelt hij de zegen voor HFG veilig 2-5. Joey Kooy’s 3-5 is enkel en alleen nog goed voor de statistieken. Door deze overwinning neemt HFG revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag van 3-1 en maakt goed wat het tweemaal tegen W&S heeft laten liggen. HFG nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen als het gaat om de P/D wedstrijd tegen de nummer twee van de eerste klasse. BDC moet het kampioenschap nog even uitstellen.

 

Investra  - Drukkerij Woudenberg (DW)   2  -  1

Het reeds uit de hoofdklasse gedegradeerde DW vervult ook vanavond haar sportieve plicht. Investra weet dat het vanavond bij winst nog een kleine kans heeft op een mogelijk kampioenschap. Dat laat de ploeg in het veld niet direct zien. Vanavond treedt het niet aan in haar sterkste opstelling. Ook vanavond laat de ploeg zien weer veel moeite met het maken van doelpunten te hebben. Het vele balbezit levert niet veel kansen op. Daarentegen het weinige balbezit van DW levert wel diverse kansen op, maar tweede doelman Kees van den Ende is vanavond in vorm en weet erger te voorkomen. Naarmate de wedstrijd vordert en in de fase kort voor rust, Investra wel de betere ploeg. Het krijgt een paar grote kansen maar meer dan een hard schot op de paal levert het niet op. Omdat ook DW de kansjes niet weet te benutten staat er met rust de brilstand op het bord. Direct na de rust Herman Balfoort namens Investra met een schot op de paal. DW daarna met meer felheid op de bal. Investra bij vlagen te traag en te onzuiver. Dit duel heeft snel een doelpunt nodig anders gaat de wedstrijd uit als een nachtkaars. Dan een curieus doelpunt van Investra. Geerten Siereveld ziet zijn schot gekraakt worden waarna de bal met veel effect een parabool maakt richting DW doel. Daar staat echter Herman Balfoort die de bal over de te laat uit zijn doel komende keeper weet te koppen en de 1-0 voor Investra is een feit. Een vrije trap zorgt voor veel onrust in de verdediging van Investra met als gevolg een eigen doelpunt 1-1. Dan breekt de eindfase aan en is het een kwestie van wie scoort die wint. Investra neemt nu risico’s want het weet dat een gelijkspel niet voldoende is. Berend-Jan Sok weet de bal hard voor het DW doel te krijgen en ziet die via diverse benen het DW doel in rollen 2-1. DW zet nu alles op de aanval en dat geeft Investra ruimte om te counteren. Maar dat de ploeg moeilijk kan scoren blijkt ook nu weer. Met drie spelers op één verdediger en een doelman wordt zo onzuiver gespeeld dat DW eenvoudig weet op te ruimen. Omdat ook DW niet meer weet te scoren noteren we een eindstand van 2-1. Investra door deze benauwde overwinning nog even koploper. Voor hoelang?  

 

Na afloop van deze competitieronde is er geloot voor de halve finales van de beker.

Dit leverde de volgende wedstrijden op:

 

VOEDESELBANK  tegen Heart for Gardens en bekerhouder Investra tegen Drukkerij Woudenberg.

 

Vier hoofdklassers in de halve finale!

Wedstrijden worden gespeeld op 7 juni 2019 en beginnen om 18.30 uur!