WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 3 mei 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Voedselbank (VB)   -   Heart for Gardens  (HFG) 3 – 3

Een wedstrijd             met voor beide partijen toch wel grote belangen, zeker voor HFG. Zo’n vier ploegen komen nog steeds in aanmerking voor de één na laatste plaats en dat betekent een P/D wedstrijd tegen de nummer twee van de eerste klasse en dat kan worden of Bouwbedrijf Morren of Autobedrijf Frietema. VB is bij winst zeker veilig. Daarnaast heeft VB nog wat goed te maken tegen HFG want het verloor de eerste confrontatie van 6-2. Beide ploegen in de beginfase vol op de aanval en dat levert direct al een leuke wedstrijd op om naar te kijken. Na vijf minuten wordt de bal breed gelegd op Paul de Graaf en hij kan hard en hoog over doelman Reijer van der Wind afdrukken 0-1. VB doet er daarna een schepje bovenop en krijgt vijf minuten voor rust via Rick Hazeleger loon naar werken 1-1. Met die stand gaan beide ploegen aan de thee. Direct na de rust is het Kevin van Nieuw-Amerongen die goed bij zijn tegenstander wegdraait en HFG opnieuw op voorsprong weet te zetten 1-2. Ook na de rust een gelijkopgaande wedstrijd met veel strijd en inzet met wel het wat snellere en agressieve voetbal van HFG. Als doelman Van der Wind zich in de korte hoek door een hard en zuiver schot van Kevin van Nieuw-Ameringen (uit een voor hem moeilijke hoek), laat verrassen lijkt met 1-3 de strijd te zijn gestreden.  Maar aan de andere kant brengt  de hard werkende Joost Hazeleger met een bekeken lobje over de keeper de spanning in de wedstrijd terug 2-3. Dat doelpunt doet de wedstrijd kantelen. VB wil meer en stroopt de mouwen nog maar eens op. Ruim twee minuten voor tijd Joost Hazeleger beheerst langs de doelman en de 3-3 op het scorebord. In de zeer spectaculaire laatste minuut VB heel dicht bij de 4-3 winst. De 3-3 eindstand is de terechte uitslag en met dat puntje is VB nagenoeg zeker van handhaving in de hoofdklasse. HFG is nog niet helemaal veilig. Beide ploegen zien elkaar weer in de halve finale van de beker op 7 juni a.s.

 

Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS) -  Amerboys  4 - 3

Ook in deze hoofdklasse wedstrijd beide ploegen direct na het beginsignaal vol op de aanval. MWS kan vrijuit spelen. Kampioen worden of degraderen is niet meer mogelijk. Anders ligt het voor de Amerboys. Die ploeg moet winnen om van de voorlaatste plaats weg te komen. Eerste grote kans is voor MWS speler Van Grol. Hij verzuimt echter om zijn ploeg op 1-0 te zetten. Jacco Kemp opent vanavond de score door de 1-0 binnen te schieten achter gelegenheidsdoelman Teun van de Berg. Na dit doelpunt laat MWS zich wat terugzakken en dat biedt mogelijkheden voor de Amerboys. Die krijgen kansen maar vinden paal, lat en veelvuldig MWS doelman Reinier Kesselaar op hun weg, die vanavond een goede wedstrijd zou keepen. Kort voor rust laat MWS op de helft van de Amerboys het balletje snel rondgaan en het is Jonathan van Grol die als laatste de bal in het verlaten doel mag schieten 2-0. Dat wordt ook de ruststand. Direct na de rust Jacco Kemp met de 3-0. Na zo’n vijf minuten opnieuw een prima uitgespeelde aanval van MWS en Gijsbert van Dijk met de mogelijk beslissende 4-0. Amerboys gooit echter nu alle schroom van zich af en gaat vol op de aanval spelen. MWS laat het rustig op zich afkomen maar belandt in een fase van slordigheden en nonchalance. Guitan Peters weet de gehate nul van het bord te krijgen en scoort 4-1. Voor MWS nog geen vuiltje aan de lucht. Anders wordt het wanneer na dik tien minuten spelen  er een 4-3 stand op het bord komt te staan door twee doelpunten van Charafeddine Benalla. De topscoorder van de Amerboys weet zich met die twee doelpunten voorlopig op de vierde plaats van de topscoorderslijst te nestelen. Nu breken er benauwde minuten voor MWS aan Keeper, paal en lat staan de verdiende 4-4 stand echter in de weg. Eindstand wordt dan ook 4-3 waarmee MWS definitief verzekerd is van een plaats in de top drie van de hoofdklasse. De Amerboys blijft voorlaatste maar heeft Rijschool Loef en Heart for Gardens goed in het vizier.

 

Moestas   -  Keukengalerie/AV Verzekeringen (KAVV) 4 – 6

In de eerste klasse staan er voor Moestas geen belangen meer op het spel. Voor KAVV geldt dit niet. De ploeg staat voorlopig op een P/D plaats en heeft de punten hard nodig. Dat zal tegen Moestas geen eenvoudige klus worden, gelet op de uitslag van de eerste wedstrijd (12-0 voor Moestas). Voor slechts zeven toeschouwers begonnen beiden ploegen aan hun missie en dat zou een aantrekkelijke wedstrijd opleveren. KAVV opende via de hard werkende Wouter van Dijk verrassend de score 0-1. Na elf minuten bracht Gerco van Dijk beide ploegen in evenwicht, waarna Melvin van de Haar Moestas op een 2-1 voorsprong zette. Seconden voor rust Roy Groot met een panna en de 2-2 ruststand. Na de rust beide ploegen in evenwicht. KAVV speelde bij vlagen prima voetbal en geloofde in een stunt. Gerco van Dijk met een juweel van een doelpunt, van ver hard en hoog in de winkelhaak en de 3-2 voor Moestas. Als uit een counter Peter van de Berg de 4-2 voor Moestas scoort lijkt ook hier de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar niets is minder waar. Direct daarna scoort Ruud van Ginkel de 4-3 en is het ineens weer een wedstrijd. Moestas wordt nu wat meer onder druk gezet en Moestas moet alles uit de kast halen om erger te voorkomen. Dat lukt in eerste instantie met kunst en vliegwerk. Remko Hendrikse dan toch met de verdiende 4-4. Moestas gaat daarna wat meer op de aanval spelen, maar overspeelt daarmee haar hand. KAVV weet nu de haar geboden ruimte goed te benutten en de 4-5 te scoren door de meest technische speler in haar ploeg Wouter van Dijk. Als Moestas de laatste twee minuten ook nog eens met een man minder moet spelen is het voor KAVV een koud kunstje om de 4-6 te scoren door Ruud van Ginkel. Een verdiende overwinning voor de ploeg die vanavond de wil en de drive had om te winnen. Verdiende punten maar of het genoeg is zal de toekomst leren.