WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 17 mei 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Wiksol Smeermiddelen  -  Bouwbedrijf Morren B.V.    0 – 10

Het team van Wiksol Smeermiddelen weet dat het nacompetitie mag spelen. Voor Bouwbedrijf Morren is het een belangrijke wedstrijd vanavond. Zij hebben het kampioenschap in eigen hand en moeten de komende twee wedstrijden winnen. De wedstrijd gaat voortvarend van start voor Morren. Na twee gemiste kansen schiet Jaco Mulder na ongeveer een minuut spelen op aangeven van zijn teamgenoot de 0-1 binnen. Kort erna blijft de bal na een voorzet op de achterlijn liggen. Jaco Mulder zet door en krijgt de bal via een verdediger in het net. Wiksol Smeermiddelen probeert het veelvuldig van afstand, maar tot nu toe zonder resultaat. Frank Ariëns duikt ineens op voor de Morrenkeeper. Hij schiet op de benen van de doelman en de bal verdwijnt net naast het doel. Aan de andere kant gaat de bal er wel in. Cor Broekhuizen zet goed door en zet de 0-3 op het scorebord. Net voor rust krijgt Jaco Mulder een goede mogelijkheid. Hij werkt de bal bij de tweede paal in het doel. De tweede helft is net begonnen en Morren heeft binnen de minuut alweer twee doelpunten gemaakt. Eerst schiet Christiaan Dalhuisen de bal snoeihard in het Wiksoldoel. Jaco Mulder schiet zijn vierde binnen en zet een 0-6 stand neer. Ook Teunis van Prooijen laat in deze fase van de wedstrijd zien dat hij kan scoren. Hij onderschept de bal en kan zo op het doel aflopen. Hij drukt hard af en schiet de bal door de benen van de doelman. Een snelle aanval van Morren resulteert in een doelpunt. Cor legt terug op Jaco Mulder. Die bewijst zijn goede vorm en maakt de 0-8 af. Het volgende doelpunt wat volgt is een pijnlijk eigen doelpunt. Door een voorzet gaat de bal er via een uitgestoken been van een verdediger in. Dan wordt het Morrendoel tweemaal onder vuur genomen. Eerst schiet Frank Ariëns van middelgrote afstand op de paal. Kort erna krijgt Niels Heshusius een grote één-op-één-kans, maar hij wacht te lang en schiet over en naast. Jaco Mulder krijgt opnieuw de bal voor de voeten in kansrijke positie. Hij schiet, maar een verdediger houdt de bal voor de doellijn tegen. Toch zet Morren alles op alles om de 0-10 op het scorebord te krijgen. Uiteindelijk lukt dat door een goal van Cor Broekhuizen. Hij kan op hoog aangeven van Coen van Bentum met een heerlijke volley laag in de hoek afronden.

 

Bakkerij van den Pol  -  Drieklomp Makelaars    3 – 7

Deze wedstrijd wordt gespeeld door de nummers zeven en acht van de tweede klasse. Het belooft een spannend duel te worden tussen aan elkaar gewaagde tegenstanders. Na tien seconden is het al raak. Menno Hoekstra geeft de bal aan Martin, die simpel de 0-1 kan binnenschieten. De teams geven elkaar ruimte tot de middellijn en zetten druk zodra het gevaarlijk kan worden. Net voor de cirkel van de keeper wordt een aanvaller van BvdP neergelegd. Hij neemt zelf de vrije trap, maar stuit op de muur. In tweede instantie schiet Angelo van Scherpenzeel de gelijkmaker wel binnen. Kort erna maakt Hans Henzen een voor hem kenmerkende actie. Hij schermt met zijn lichaam de bal af van zijn tegenstander, kapt naar links en schiet met zijn sterke been de 1-2 door de benen van de keeper. Deze voorsprong houdt niet lang stand, omdat opnieuw Angelo weet te scoren. Hij haalt van ver uit en passeert de Drieklompdoelman, die geen antwoord heeft op deze lage poeier. Kort erop weet Ernst-Jan een grote kans voor Angelo Scherpenzeel wel te stoppen. Als er een gele kaart wordt gegeven, ziet Menno Hoekstra zijn kans schoon. Hij zet Drieklomp Makelaars met een zuiver schot op een 2-3 voorsprong. Toch geeft Bakkerij van den Pol zich nog lang niet gewonnen. Het maakt opnieuw gelijk na een uitgespeelde aanval. Joris van den Pol maakt de verdiende gelijkmaker, 3-3 is ook de ruststand. De tweede helft wordt geopend met verschillende schoten van afstand. Eerst schiet Sander van Vliet van dichtbij en mist het doel op een haar na. Als hij opnieuw een grote kans krijgt, gaat de bal ver over. Aan de andere kant wordt er wel raak geschoten. Hans Henzen passeert de doelman met een prima uithaal in de verre hoek, het is 3-4. Een enorme kans voor Martin Veldhuizen eindigt op keeper Erik van der Linden. Hij houdt zijn ploeg voorlopig in de wedstrijd. Als Martin op aangeven van Hans opnieuw een mogelijkheid krijgt, houdt hij ditmaal wel het hoofd koel. Hij schuift de bal achter de keeper in het doel en zorgt voor een 3-5 stand. Kort erna maakt Menno Hoekstra de 3-6 en kan Drieklomp wat meer naar achteren leunen. Dit leidt tot twee grote kansen voor BvdP, maar Ernst-Jan pakt deze schoten perfect. Het laatste wapenfeit wordt geleverd door Drieklomp. Henco van Holland ziet dat de BvdP-doelman weg is, haalt uit en schiet vanaf de middellijn de 3-7 eindstand binnen.

  

Sport- en Dierenshop Woudenberg  -  Van Egdom Metaalbewerking    8 – 0

De kampioen Sport- en Dierenshop Woudenberg (SDW) van de tweede klasse neemt het op tegen middenmoter Van Egdom. SDW heeft een gemiddelde leeftijd van 18.7 jaar en legt veel energie op de mat. Al na een paar minuten is het Coen Veenendaal die de 1-0 maakt. Hij schiet vanaf rechts met een rollertje de bal in de verre hoek. Kort erna is het Jari van Egdom die gelijk kan maken, maar hij krijgt de bal niet langs de keeper. Wat hij niet doet, lukt Bas Golstein wel. Hij scoort de 2-0 na een snelle actie door de Egdomverdediging. Ook Coen Veenendaal laat zich weer zien. Hij krijgt de bal mee na een scrimmage en rondt simpel af. Het volgende doelpunt is voor dezelfde speler. Coen kapt een verdediger uit en schiet hard en hoog achter keeper Frits van der Bas. Aan de andere kant wordt er gestreden om de bal in het SDW-doel te krijgen, maar het zit niet mee. Een goede mogelijkheid uit een voorzet van Lykel Sok wordt naast geschoten door Jari. De eerste helft eindigt in een 4-0 stand. In de tweede helft veranderd er qua speelstijl weinig. Beide teams houden dezelfde tactiek vast, wat leidt tot een open wedstrijd. Bas Golstein maakt gebruik van die ruimte en schiet vanuit kansrijke positie. De bal gaat via been en hand van verdediger en keeper net naast. Dan volgt een vervelend moment voor een Van Egdom verdediger. Via zijn voet gaat de bal erin, het is 5-0. Als antwoord daarop gaat Van Egdom in de aanval. Een schot van Lykel wordt gepakt door een uitstekend keepende Luuk de Kruijf. Bas Golstein maakt zijn tweede van de avond door na een dribbel dwars door de verdediging laag af te ronden in de verre hoek. Ineens krijgt Jari van Egdom de ruimte en hij schiet, maar de bal stuit op de benen van de keeper. De 8-0 eindstand wordt op het scorebord gezet door Tom van Eijk. Hij maakt simpel af met een snelle voetbeweging. Er volgt nog een grote kans voor Van Egdom om de nul weg te werken, maar Marko Rietema wacht te lang en wordt van de bal gezet.

 

Uwwetloket  -  Fysio Inn    1 – 5

De derde klasse wordt vanavond vertegenwoordigd door twee teams die in het klassement dicht bij elkaar staan. Het gaat om de derde en vierde plek tussen deze teams. Fysio-Inn moet deze wedstrijd winnen om derde te worden en Uwwetloket heeft nog een wedstrijd extra om zijn tegenstander van vanavond voor te blijven. De wedstrijd begint met veel balbezit voor Fysio-Inn. Zij nemen het initiatief en maken ook het eerste doelpunt. Na twee minuten scoort Theo van Valkengoed het eerste doelpunt. Hij kan door het midden van Uwwetlokets verdediging lopen en schiet met de punt van zijn schoen de bal in het dak van het doel. Kort na deze 0-1, volgt een uitbraak van Uwwetloket. De Fysio-Inn-keeper weet een goede mogelijkheid met voet en hand uit zijn doel te houden. En dan net voor rust is het wel raak. Johan Breevaart schiet de 1-1 met veel snelheid via de paal binnen, het staat gelijk! In de tweede helft zet Fysio-Inn wat meer aan. Er volgen meer kansen, bijvoorbeeld voor Theo van Valkengoed. Hij plaatst de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Jeroen Janssen heeft het vizier wel op scherp staan. Hij krijgt de bal aangespeeld en kan binnenschieten in de verre hoek. Na zijn 1-2 schiet hij een volgende kans hard op de handen van keeper Robert Prins. Kort daarop volgt een prachtig doelpunt van Yorick Verzaal. Op hoog aangeven van een teamgenoot haalt hij de bal met een voetbeweging uit de lucht en scoort de 1-3 binnenkant paal. Hij scoort ook zijn tweede, ditmaal op aangeven vanaf links, door simpel af te ronden. Een derde doelpunt zit er niet in voor Yorick, omdat hij een penalty mist. Harold Zandbrink maakt de 1-4 na een uitgespeelde aanval. Opnieuw een strafschop voor Fysio-Inn, ditmaal genomen door Jeroen Janssen. Hij bewaart de rust en schiet hard en hoog de 1-5 eindstand in de linkerhoek.

 

MBS-Installtech  -  Sanidrome Allstars    4 – 6

Deze wedstrijd wordt gespeeld tussen de hekkensluiter en een middenmoter van de derde klasse. MBS heeft al verschillende wedstrijden met hoge cijfers verloren en wil dat anders zien. Sanidrome Allstars (AS) heeft met Jordi Hofland in het team scorend vermogen en gaat voor de winst. Een aantal spelers van MBS is nieuw, waardoor er wat onwennige acties/momenten te zien zijn. Een aantal van deze momenten worden koelbloedig afgestraft. Eerst maken Joop Scheer en Jordi Hofland de één en 2-0. Dan volgt een doelpunt van Erwin Kurvers en wordt er een eigen goal gemaakt door MBS. Zij scoren zelf twee doelpunten voor rust en houden met een 2-4 stand de spanning in de wedstrijd. Ook in de tien minuten na rust maken ze twee doelpunten, waar Sanidrome er één scoort. Jordi beslist de wedstrijd door de 4-6 hard af te ronden. MBS liet in deze wedstrijd zien waar het toe in staat is, maar Sanidrome gaat met de punten naar huis.

 

Amerboys  -  VOEDSELBANK    2 – 4

De nummers vier en zeven van de hoofdklasse nemen het vanavond tegen elkaar op. Voedselbank moet hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen winnen om P/D-wedstrijden te voorkomen. Amerboys moet ook winnen, om dezelfde reden en heeft nog een wedstrijd tegen Bar de Camp voor de boeg. Beide teams laten ook echt zien dat ze ergens voor spelen. Amerboys doet dit vooral op de aanval met de bal in het team. Voedselbank legt zich erop om de verdediging gesloten te houden en valt aan zodra de bal wordt veroverd. Een interessant duel volgt, met tegenstanders die weinig voor elkaar onderdoen. Er zijn maar drie doelpuntenmakers, wat betekent dat er veel door dezelfde mensen is gescoord. Teun van de Berg maakt beide doelpunten voor Amerboys. Hij staat tweemaal op de goede plek en schiet berekenend langs de keeper. Willem Kalle neemt een hattrick voor zijn rekening. Hij maakt twee fenomenale doelpunten, één via de kruising in het doel. Joost Hazeleger maakt de laatste van de wedstrijd. Hij verrast de keeper met een hard schot en zet de 2-4 op het bord.

 

Bar de Camp  -  Rijschool Loef   4 – 2

In de hoofdklasse is er tot nu toe geen kampioen bekend. Investra staat als eerste genoteerd, maar Bar de Camp heeft nog kans om bovenaan te eindigen. Dan moet het deze en de volgende wedstrijd tegen Amerboys winnen en moet Investra puntverlies lijden. Afgelopen twee wedstrijden verloor Bar de Camp met 5-2, wat ze nu recht willen zetten. Rijschool Loef heeft ook nog werk te verrichten. Het zal moeten winnen om zeker te zijn van een plek in de hoofdklasse volgend jaar. Loef begint de wedstrijd voortvarend met spits Lindert van Beek. Hij maakt een actie over rechts en schiet de bal hoog achter gelegenheidsdoelman Sam Kollman. Deze 0-1 voorsprong is echter van korte duur. Mark van Ginkel doet waar hij goed in is. Hij maakt een snelle kapbeweging en schiet de bal achter de Loefdoelman, het staat gelijk. Kort daarna weet dezelfde Mark ook zijn tweede te maken. De verdediging van Loef wankelt en heeft het moeilijk. Thomas Bruijnzeels ziet een gaatje en schiet de bal vol in de kruising. Met deze 3-1 stand gaan beide teams de rust in. Het duurt lang voordat er in de tweede helft gescoord wordt. Beide teams wachten af wat de ander doet en geven elkaar tot de eigen helft de ruimte. Als Jan-Willem de Keijzer prima doorzet en de tweede voor Loef maakt, lijkt het nog even spannend te worden. Maar Mark van Ginkel maakt zijn derde van de avond, na een goed opgezette aanval van Bar de Camp. Daarmee is de wedstrijd beslist, de eindstand is 4-2 in het voordeel van Bar de Camp.