WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 7 juni 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Traditioneel is de laatste speelavond gereserveerd voor de halve finales en de finale van de beker. Werd er in het verleden nog wel eens een beslissingswedstrijd gespeeld, nu vinden er naast de bekerwedstrijden P/D wedstrijden plaats. Dus alle ingrediënten voor een leuke en hopelijk spannende avond.

 

P/D wedstrijd 1e/2e klasse: Wiksol Smeermiddelen  -  Garage de jonge Van Dijk (JVD)    0  -  3

Vanavond wordt de spits afgebeten door eersteklasser Wiksol en tweede klasser JVD. De garagemannen eindigden in de tweede klasse op een keurige tweede plaats op een straatlengte afstand achter het ongenaakbare Sport- en Dierenshop Woudenberg,  de enige ploeg in de zaalcompetitie die het bitter van de nederlaag dit seizoen niet heeft gesmaakt. Al direct na het beginsignaal wordt al snel duidelijk dat Wiksol het vanavond moeilijk gaat krijgen. Gelegenheidscoach Rob Gijsbertsen had zijn mannen goed gepositioneerd en dat liet zich al snel uitbetalen. Demi Noslin opende al vroeg de score en zette een 0-1 stand op het scorebord. Daarna JVD feller en met meer druk op de bal. Wiksol heeft het moeilijk en loert op de counter. De ploeg heeft echter moeite met de opbouw en met het in de ploeg houden van de bal. Daarnaast is het ook erg slordig met de passing. Die problemen heeft JVD niet. Het heeft volop balbezit, is technisch vaardiger en combineert naar harte lust. Pasquale van de Klok dicht bij de 0-2, maar de paal voorkomt erger voor Wiksol. Kort voor rust kruipt wiksol wat meer uit haar schulp en krijgt zowaar wat kansen. Frank Ariëns toch nog dicht bij de gelijkmaker. Rust 0-1. Na de rust krijgt de ijverige Pasquale van de Klok loon naar werken. Hij weet de 0-2 te scoren en daarmee velt hij mogelijk al het vonnis over Wiksol. Het loopt vanavond niet gesmeerd bij deze sympathieke ploeg. JVD heeft haar zaakjes goed op orde en weet achterin de gelederen gesloten te houden. Krijgt Wiksol een kansje dan treft het de JVD doelman als een sta in de weg. Wanneer Pasquale van de Klok kort voor tijd de 0-3 op het scorebord weet te zetten is het pleit voor Wisol definitief beslecht. Eindstand 0-3 waarmee beide ploegen stuivertje wisselen. Wiksol gaat volgend seizoen een treedje lager spelen. JVD mag zich volgend seizoen eerste klasser noemen.

 

1e Halve finale beker:  VOEDSELBANK (VB)  -  Heart for Gardens   (HFG)        2  -  6

Vanavond vier hoofdklassers in de halve finale en opvallend, alle vier de ploegen komen uit de tweede speelavond van 10 oktober 2018. Voedselbank won toen met het kleinst mogelijke verschil van Makelaardij Woudenberg & Szamen. HFG had geen moeite met Moestas en wist ruim te winnen. HFG vanavond in nagenoeg haar sterkste formatie. Het seizoen zou met bekerwinst nog enige glans krijgen. De teleurstellende 5e plaats in de competitie zou daarmee wat weggepoetst  worden. De start van HFG was voortvarend. Binnen de minuut zet Joey Hendriks met een rustig schot zijn team op een 0-1 voorsprong. Na deze openingsgoal probeert VB het wel en zoekt daarbij veelvuldig spits Joost Hazeleger. Joost is met zijn akties vaak onberekenbaar en levensgevaarlijk, maar vanavond was het zijn wedstrijd niet. Vanavond was het echter wel de wedstrijd van Tom de Greef. Graag kort en snel de aktie maken om daarna met een hard schot af te ronden. Wanneer HFG een vrije trap krijgt wordt de bal keurig breed gelegd op Tom de Graaf en hij schiet met en droge knal de 0-2 binnen. Direct daarna mag hij vrij eenvoudig door de verdediging van VB soleren om vervolgens doeltreffend af te ronden 0-3. HFG is heer en meester en geeft weinig kansen weg aan VB. Komt VB een keertje door dan is het doelman Rick Moors die erger weet te voorkomen. Kort voor rust kan Joost Hazeleger nog wat terug doen wanneer hij in een 1 op 1 komt te staan met doelman Moors, echter hij schiet naast. Daarmee tekent hij het probleen voor vanavond bij VB. De ploeg heeft voorin het vizier niet op scherp. Ruststand 0-3. Na de rust weet VB wat haar te doen staat. Het is nu alles of niets. VB moet tenslotte terwijl HFG mag, maar het ook doet. De 1-3 komt als een verrassing uit de lucht vallen. Willem Kalle met een op het oog houdbaar schot weet toch doelman Moors te verschalken. Even is het bekervuur terug. VB krijgt zelfs kansen via Gerwin van Essen op de 2-3 maar doelman Moors, nu wel attent, weet dat te voorkomen. Dan gaat Tom de Greef weer eens op avontuur en weet op zijn manier de 1-4 te scoren. VB weet zich verslagen en moet lijdelijk toezien dat hij even later zijn vierde en de 1-5 voor HFG binnenschiet. Mark de Graaf pakt daarna ook nog zijn doelpuntje mee en zet de 1-6 op het scorebord. VB kan daar niet veel meer tegenoverzetten dan een van richting veranderd schot van Peter Kalle dat echter wel doel treft 2-6. Mohammed Issaoui van VB  krijgt nog even de handen van het talrijke publiek op elkaar wanneer hij met een fantastische passeerbeweging een HFG speler op het verkeerde been zet. HFG als favoriet naar de finale, waarbij de “kenners” zich afvragen wie dit team nog van de beker kan afhouden.

 

2e Halve finale beker:  Investra  -  Drukkerij Woudenberg  (DW)   6  -  1

Kampioen en bekerhouder Investra (voorheen Accon) mag op papier geen moeite hebben met DW. De Drukkers zijn met slechts 7 punten op de laatste plaats in de hoofdklasse geëindigd, maar spelen volgend seizoen toch in de hoofdklasse omdat hoofdklasser Amerboys volgend seizoen niet meer terugkeert in de zaalcompetitie. In de competitie wist Investra wel twee keer van DW te winnen, maar dat ging niet overtuigend. Zo was het beeld ook in de eerste helft. Ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het spel van Investra wat verzorgder en ook wat meer op de aanval gericht. DW had haar zaakjes achterin goed voor elkaar. Omdat ook Investra achterin niets weggaf stond met rust de brilstand op het scorebord. Na de rust opende Bart de Bruijn voor Investra de score 1-0. Wanneer even later Martjan Blokland onverwachts met een verraderlijk schot de 2-0 scoort is dat het sein voor DW om alle schroom van zich af te gooien en vol de aanval te zoeken. Hoewel de verdediging van Investra goed staat is het toch de handige Olaf Prins die een gaatje weet te vinden en de aansluitingstreffer scoort 2-1. Ineens is het weer een echte bekerwedstrijd. Maar Remco Polinder gooit roet in het eten, want kort daarna weet hij de marge voor Investra weer op twee te brengen door de 3-1 te scoren. DW gooit nu alles op de aanval en geeft daarmee Investra aanvallend de ruimte. Herman Balfoort weet daar goed van te profiteren. Met twee doelpunten beslist hij definitief de wedstrijd 5-1. Dennis de Bruin mag in een soort shoot-out nog de 6-1 scoren. Kort voor het eindsignaal Herman Balfoort dicht bij de 7-1, maar zijn knal eindigt op de lat. Eindstand 6-1. Investra heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte bekerploeg. Vele malen geeft het acte de presence op de finaleavond. Vorig jaar wist het eindelijk in een spannende finale tegen Makelaardij Woudenberg & Szamen de begeerde Mark Kok Bokaal te winnen. Nu gaat het die bokaal in de finale verdedigen tegen het misschien wel favoriete Heart of Gardens?

 

P/D Wedstrijd: Bakkerij Van den Pol - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  2 - 4

In dit promotiedegradatieduel komt Bakkerij Van den Pol met slechts 4 spelers het veld in, de vijfde zal later nog aansluiten. Zij komen hierdoor uiteraard meteen zwaar onder druk, maar zij weten de eerste zes minuten zonder tegendoelpunten door te komen. Dan kan John Hardeman de score openen en even later is het Jan Budding die de stand op 2-0 brengt voor Van de Lagemaat. De kansen blijven komen voor van de Lagemaat en Tonny van Keulen is dichtbij hun derde als hij even later de lat raakt. Intussen is Sander van Vliet gearriveerd bij Van den Pol en meteen is te merken dat er meer evenwicht ontstaat in het veld. Na rust is het ook Sander van Vliet die na enkele minuten de spanning weer helemaal terug brengt in de wedstrijd als hij van afstand de 2-1 binnenschiet. John Hardeman vergroot de voorsprong weer naar 3-1, maar opnieuw scoort nu Van den Pol de aansluitingstreffer, dit keer is het Jelte Los die een treffer mag bijtekenen. Toch komt Van de Lagemaat weer op 2 doelpunten voorsprong als John Hardeman zijn derde van de avond scoort en de stand op 4-2 in het voordeel van Van de Lagemaat brengt. Van de Lagemaat moet nog wel twee minuten met drie man spelen, maar weet dit zonder tegentreffers door te komen.  Dit team speelt daarom volgend seizoen weer in de tweede klasse!

 

Bekerfinale 2019: Heart for Gardens - Investra  1 -2

Gezien de  voorgaande halve finales belooft dit een leuke wedstrijd te worden! De tribune is afgeladen met publiek en er heerst een echte sfeer van een bekerfinale.  Heart for Gardens is in de competitie niet zo hoog geëindigd als ze gewild hadden en willen ongetwijfeld dit seizoen toch afsluiten met een prijs.  Investra, als kampioen van de Hoofdklasse, is er op gebrand om dit jaar de dubbel binnen te halen.

De wedstrijd begint in hoog tempo en Heart for Gardens laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat zij willen winnen. Onophoudelijk volgt de ene aanvalsgolf na de andere en de verdediging van Investra kraakt af en toe in de beginfase. Heart for Gardens heeft echter geen geluk en diverse kansen en schoten worden niet verzilverd.  Er wordt fanatiek verdedigd aan beide kanten, er wordt geen millimeter cadeau gegeven!  Langzaam weet Investra toch onder de druk uit te komen en ontstaat er wat meer evenwicht in het veld. Bij rust is er nog niet gescoord en na rust gaat Heart for Gardens met dubbele inzet van start en creëert opnieuw kansen. Ook nu wordt daaruit niet gescoord, zelfs niet als Investra twee minuten lang met een man minder moet spelen.  Halverwege de tweede helft volgt opeens een lange van achteruit bij Investra en Herman Balfoort haalt met een verwoestend schot uit, 1-0 voor Investra, de tribune ontploft!  Binnen een minuut kan Investra dan zelfs ook de 2-0 scoren door Berend-Jan Sok, en nu lijkt het een onmogelijk karwei voor Heart for Gardens. De aanvalsgolven worden ook nu weer onderbroken door een fel verdedigend Investra. Het duurt tot de laatste minuut voordat Heart for Gardens toch nog wat beloning krijgt voor hun harde werk, als Joey hendriks de 2-1 scoort. Verder komen zij niet meer en daarmee is Investra de trotse winnaar van De Mark Kok-bokaal en ook de dubbel van het seizoen 2018-2019!

 

Na afloop volgde in Sportcafé de Camp natuurlijk de gebruikelijke gezellige avond. Voor deze gelegenheid werd gemeenteraadslid Jan Mulder bereid gevonden om de prijzen uit te reiken aan de kampioenen, de topscorer en de minst gepasseerde keeper. Hij besteedde daarbij ook aandacht aan de rol van Jolanda van Baaren, die er voor zorgt dat er altijd een uitstekende sfeer heerst in de sporthal en in het Sportcafé. Uiteraard werden ook alle vrijwilligers bedankt door de voorzitter, waarbij hij benadrukte dat het zaalvoetbal zonder deze vrijwilligers niet kan plaatsvinden. En daarna was het nog lang onrustig in De Camp, waarbij door het bestuur met tevredenheid kon worden teruggekeken naar het seizoen 2018-2019.