WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 6 september 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Drukkerij Woudenberg     -     Makelaardij Woudenberg        3  -  3

De eerste balomwenteling van dit seizoen wordt verzorgd door Olaf Prins van hoofdklasser Drukkerij Woudenberg, waarmee hij het nieuwe voetbal seizoen opent. In de beginfase Makelaardij Woudenberg die iets sterkere ploeg. Doelman Derrek Borst heeft het aanmerkelijk drukker dan zijn collega aan de overkant.  Tim Prins zet een goede aanval op en stelt Marvin Steenbeek in staat doelman Laurens Donker te passeren en enigszins verrassend Drukkerij Woudenberg op 1-0 te zetten. Diederick Boersma is kort daarna dicht bij de 1-1 maar ziet zijn bal naast gaan. Dan een 2 op 1 situatie voor Drukkerij Woudenberg maar doelman Donker schat de situatie goed in een weet fantastisch te anticiperen en redding te brengen. In de tegenaanval is het Gijsbert van Dijk die met een schot de 1-1 op het bord zet. Daarna volgt een leuke en boeiende wedstrijd. Op slag van rust is het Jacco Kemp die de 1-2 weet te scoren en dat wordt ook de ruststand. Na de rust is het Makelaardij Woudenberg die snel op jacht gaat naar een grotere marge. Verkeerd uitverdedigen stelt Tim Prins in staat de 2-2 binnen te schieten. De wedstrijd komt daarna in evenwicht. Toch is het weer Makelaardij Woudenberg dat de voorsprong pakt. Een stiftje van Jacco Kemp is goed voor 2-3. In de eindfase een felle maar sportieve wedstrijd met een op de gelijkmaker jagend Drukkerij Woudenberg. Die komt er bijna maar de binnenkant van de paal doet de bal niet in maar uit het doel gaan. Dan toch nog de verdiende gelijkmaker van Marvin Steenbeek waardoor de misschien wel juiste eindstand van 3-3 op het scorebord komt.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.     -     Bouwbedrijf Van Lunteren       3  -  0

Promovendus Morren had vanavond weinig moeite met haar opponent Bouwbedrijf Van Lunteren (voorheen Rijschool Loef). Een weinig aantrekkelijk wedstrijd die in een laag tempo gespeeld werd en waarin beide ploegen slordig speelden. Geen hoogstaand hoofdklasse voetbal. Verschil was dat er bij Van Lunteren weinig creativiteit in het aanval zat, waardoor de verdediging van Morren weinig druk voelde. Van Lunteren beperkte zich dan veelal tot afstandschoten die echter bijna allemaal gekraakt werden. Jan-Willem de Keijzer met een individuele aktie wel dicht bij de 0-1 maar de bal via de binnenkant van paal in de handen van Morren doelman Henri van der Wind. De weinig verheffende eerste helft eindigt met een ruststand van 0-0. Direct na de rust Corne Parol toch makkelijk, met twee man in zijn rug!, uit de draai met de 1-0. Kort daarna bijna met de 2-0 maar de paal voorkomt dat. Een goed geplaatste counter van Morren velt het vonnis over Van Lunteren. Teunis van Prooijen is de maker van de 2-0. Jaco Mulder neemt alle twijfels weg, mochten die er nog zijn, door de 3-0 eindstand te scoren. Goed begin van de promovendus.

 

Autobedrijf Frietema      -     Keukengalerie/AV Verzekeringen      6  -  1

In de eerste klasse een prima start voor Frietema. In de beginfase zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd, maar Frietema is aanvalend wat directer en dat resulteert na tien minuten in de 1-0 voorsprong door Mark Donkelaar. De keukenmannen proberen het wel via de altijd ijverige Jelle Neumann, maar de verdediging van Frieteman houdt de gelederen vooralsnog gesloten. Dat doet Keukengalerie op slag van rust niet. Corné Kasper vindt het gaatje en de 2-0 ruststand is een feit. Na de rust een goede Frietema counter en Willem van Os met de mogelijk beslissende 3-0. De definitieve nekslag wordt uitgedeeld door Peter Tijssen 4-0. Jelle Neumann redt de eer voor Keukengalarie door, na een solo, de 4-1 te scoren. Peter Tijssen pakt vanavond zijn hattrick door de 5-1 en tenslotte 6-1 eindstand te scoren.

 

De Greef Diervoeders     -     Moestas    3  -  1

Twee al heel lang spelende ploegen in de zaalcompetitie. Eertijds jarenlang in de hoofdklasse maar nu in de eerste klasse. Een gelijkopgaande wedstrijd waarin heel langzaam zichtbaar werd dat De Greef wat meer een eenheid was. Opvallend in deze wedstrijd goed keeperswerk van beide doelmannen, daardoor vanavond slechts vier doelpunten. Elwin Vermeulen met de openingsgoal voor De Greef 1-0. Daarna Eddy Harskamp met een gelukje de 2-0 omdat doelman Breunie Budding een bal niet helmaal klemvast kon krijgen. Daarna identiek aan het tweede doelpunt Elwin Vermeulen met de 3-0 wat ook de russtand wordt. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het wat verzorgdere voetbal van De Greef tegen veel inzet van Moestas. En die inzet wordt beloond. Rogier Voogt met de 3-1. Omdat daarne beide ploegen het net niet meer weten te vinden wordt dat ook de eindstand.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie     -     Van Egdom Metaalbewerking      0  -  2

In de tweede klasse maken deze twee ploegen, beide in een mooien en nieuwe ouitfit gestoken (keurig met rugnummers) er een leuke wedstrijd van om naar de kijken. Bij Van Egdom vanavond twee opvallende spelers t.w. Lykel Sok en de snelle spits Marco Rietema. Zij bezorgen de verdediging van Van de Lagemaat handevol werk. Allereerst Lykel Sok met een knal op de kruising. Doelman Lambert de Pater stond erbij en keek erna. Even later redt hij prima op een schot van diezelfde Sok. Ruststand 0-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Over en weer aanvallend voetbal, maar de doelpunten zijn schaars vanavond. Dan plaatst Van Egdom over links via Lykel Sok een prima counter. Hij weet Marco Rietema te bereiken en de 0-1 is een feit. Direct daarna bijna de 0-2 maar doelman De Pater weet spectaculair de bal nog over het doel te volleyen. Het countervoetbal bevalt Van Egdom goed. Uit opnieuw een goed geplaatste counter weet de ploeg de 0-2 te scoren via Herjan van de Pol. Die klap komt Van de Lagemaat niet meer te boven. Eindstand 0-2.

 

De Kaasknabbel     -     Bakkerij van den Pol      4  -  0

De eerste competitieavond wordt afgesloten door promovendus De Kaasknabbel tegen de vrienden van Bakkerij van den Pol. De promovendus komt via Nick van Raaij wat gelukkig op voorsprong, waarbij het optreden van de Van den Pol doelman er niet goed uitzag 1-0. Voor Van den Pol goed en wel dit tikje verwerkt had stond de 2-0 al op het scorebord. Doelpuntenmaker Henry Oussoren. Drie minuten voor rust de 3-0 via een van de Van den Pol verdedigers, dehalve een eigen doelpunt. Ruststand 3-0. Na de rust De Kaasknabbel wel de bovenliggende maar niet de erg aandringende, partij. Van den Pol probeert het wel maar de balbehandeling is niet snel genoeg. Uit een solo op links maakt Stefan Oussoren het kwartet vol en zo eindigt deze wedstrijd in een verdienden 4-0 overwinning voor De Kaasknabbel. Ook voor deze promovendus, die dit seizoen wel eens kan gaan verrassen, een mooi begin van de competitie.