WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 20 september 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Greenspread  -  Garage De Jonge Van Dijk    2 – 2

Deze wedstrijd start met twee aan elkaar gewaagde teams. In de eerste helft vallen er weinig doelpunten en kansen zijn ook spaarzaam. Barry Koot zet Greenspread rond de 7e minuut met een harde vrije trap op een 1-0 voorsprong. Dit dode spelmoment zorgt voor wat meer beleving in het spel van beide teams. Er volgen nog een aantal mogelijkheden voor beide teams, maar er is onvoldoende overtuiging in de afronding. De tweede helft levert meer spektakel op. Al na vijf minuten is het Demi Noslin met een grote kans. Zijn korte uithaal verdwijnt via de paal naast het doel. Dan volgt een goede actie aan de andere kant van Kristian Schouten. Hij speelt twee man uit, maar schiet de bal vervolgens recht in de handen van de GDJ-keeper. Daarop volgt een uitstekende counter van Garage De Jonge Van Dijk. Robert Bakker is het eindstation en schiet de gelijkmaker feilloos binnen. Dan volgt er een gek moment in deze sportieve wedstrijd. De doelman van GDJ trapt na en krijgt een rode kaart! De daaropvolgende vrije trap wordt door Barry Koot binnen geschoten en zo staat het 2-1 voor Greenspread. GDJ gaat nu met man en macht naar voren en probeert weer gelijk te maken. Een afstandsschot van Jaap de Ronde doet ze bijna de das om, maar hij raakt de paal. En ja, dan zul je zien dat hij er aan de andere kant wel invalt. In de allerlaatste minuut komt die gelijkmaker er ook nog. Opnieuw is het Robert Bakker die na een prima aanval de bal teruggelegd krijgt. Hij schiet de bal perfect in de verre hoek en zorgt daarmee voor een 2-2 eindstand.

 

Moestas   –   Autorijschool Geijtenbeek   6 – 4

Hier staan twee teams tegenover elkaar met verschillende achtergronden. Moestas heeft jarenlange hoofdklasse-ervaring en speelt nu al een aantal seizoenen in de eerste klasse. Autorijschool Geijtenbeek heeft het afgelopen jaar in de tweede klasse gespeeld en is daar kampioen geworden. Tijdens deze wedstrijd zeggen dit soort statistieken niets. Na twee minuten is het namelijk al raak voor Autorijschool Geijtenbeek. Marijn Berkel maakt een pracht van een doelpunt. Hij speelt een man uit en schiet fantastisch achter standbeen de 0-1 binnen! Moestas gaat gelijk in de tegenaanval en zet een één-twee op. Melvin van de Haar weet wel raad met de bal. Hij passeert de keeper en schoort de gelijkmaker. Na deze opening van de wedstrijd tasten beide teams wat meer af. Het is Frank Ariëns met een volgende kans. Hij schiet de bal van redelijke afstand recht voor het doel in de linkerbovenhoek en zet daarmee de 1-2 op het scorebord. Rogier Voogt maakt al snel weer gelijk voor Moestas. Hij kan de bal binnentikken na een goed opgezette aanval. Dan is opnieuw Frank Ariëns gevaarlijk voor het doel. Hij kan vrij uithalen en schiet hard binnen achter de verbouwereerde keeper. Een schot van Moestasspeler Gerko van Dijk belandt op de paal, maar een volgende aanval is wel raak. Op aangeven van Gerko kan Rogier Voogt de 3-3 scoren. Dan is het Moestas wat sterk spel op de mat legt. Dat spel wordt beloond door Stefan van Veenendaal, die op aangeven van zijn teamgenoot hard af kan ronden. Kort daarop maakt dezelfde Stefan zijn tweede doelpunt. Uit een omschakeling wordt de bal op hem teruggelegd en stuurt hij met zijn rechtervoet de 5-3 in de kruising. Aan de andere kant maakt Dennis Koudijs het nog even spannend. Hij maakt een snelle beweging, schudt een verdediger van zich af en schuift de 5-4 langs de Moestaskeeper. Toch is het Moestas wat de overwinning in de eindfase naar zich toe trekt. Uit een counteraanval weet Melvin van de Haar opnieuw het net te vinden. Hij zet zijn team op de 6-4 eindstand en zo gaan de punten naar Moestas.

 

Van Campen Schilderwerken  -  Find MKB  0 – 5

Deze wedstrijd wordt gespeeld door twee teams met gemiddeld een leeftijdsverschil van tien jaar. Van Campen heeft meer ervaring en Find MKB een aantal snelle dribbelaars. In de eerste helft is Van Campen veel aan het verdedigen en Find MKB het meest aan de bal. Stef Trommelen maakt het eerste doelpunt voor Find MKB. Hij schiet met links hard in de verre bovenhoek de 0-1 binnen. Een volgende aanval eindigt in een hard schot op de voeten van de Van Campen-doelman. Deze keeper houdt zijn team op de been door verschillende keren goed op te treden! Als Mohamed Bouyglafin langs de zijlijn opstoomt, krijgt hij de bal via een verdediger gelukkig mee. Hij kan de 0-2 vanaf de linkerkant met rechts in de verre hoek punteren. Na rust lijkt de wedstrijd wat meer in balans te komen. Van Campen laat zich wat meer zien, maar mist stootkracht voorin. Het komt niet verder dan het doelgebied van de Find-keeper, die goed op zijn post staat. Het is dan ook Find MKB wat de score verder uitbouwt via Stef Trommelen. Hij maakt zijn tweede van de avond na een prima aanval. Kort daarop schiet Mohamed Bouyglafin uit een vrije trap de 0-4 soepel binnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoort Sjoerd Grootendorst het laatste doelpunt voor Find MKB. Hij kan de 0-5 afronden na een prima actie en pass van zijn medespeler.