WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 04 december 2015 gespeelde wedstrijden.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - VMV/Teus  0-1 

Van de Lagemaat kan bij winst op hekkesluiter VMV/Teus medekoploper worden, en gezien de stand op de ranglijst zou dat een eenvoudige opgave moeten zijn. Zij gaan daarom ook duidelijk op de aanval spelen, maar de paal, lat en een uitstekend keepende Henco van Holland houden VMV de hele wedstrijd op de been. In de allerlaatste seconden gaat VMV dan toch verrassend met de drie punten naar huis als Erwin Cortus achter zijn standbeen langs de winnende treffer weet te scoren. VMV/Teus staat nog steeds op een degradatiepositie in de tweede klasse, maar de veilige zone komt plotseling een stuk dichterbij.  

Dorcas Woudenberg - Ad Exitum 2-1    

Dorcas en Ad Exitum moeten beide in de tweede klasse ook vrezen voor degradatie als de punten niet gaan komen, deze wedstrijd zal voor een van beiden bij winst wat lucht kunnen bieden. Er ontstaat een gelijkopgaand duel, waarbij Dorcas wat meer kansen krijgt. Dankzij treffers van Gerald van de Linden en Reinout de Kruif lukt het Dorcas om deze wedstrijd op zijn naam te krijgen, omdat bij Ad Exitum alleen Jeftha Burgers er in slaagt om het net van de tegenstander te vinden. Dorcas stijgt hierdoor uiteraard op de ranglijst en Ad Exitum belandt door dit verlies samen met Teus op de laatste plaats. 

Methorst Milieu - Futsal Allstars 11-0 

Het wordt een makkelijke wedstrijd voor Methorst Milieu, dat er lustig op los scoort. Futsal heeft weinig in te brengen en mag daardoor erg vaak aftrappen. Dankzij doelpunten van Joost Grotendorst, Emiel Methorst, tweemaal Jeroen van de Berg, tweemaal Martin van Dieten en Pim Monninckhof als de absolute topscorer van Methorst van de avond met vijf doelpunten loopt Methorst uit naar een ruime 11-0 overwinning.  

Lomans Amersfoort B.V. - Van Campen Schilderwerken 3-13 

Waar er in de voorgaande wedstrijd al veel doelpunten te zien waren, deze wedstrijd zal dat nog ruim overtreffen. Koploper Van Campen moet het opnemen tegen Lomans, dat geen wissels ter beschikking heeft en daardoor geen antwoord heeft op het hoge tempo en de mooie combinaties van Van Campen. Jason van Splunter weet in de loop van de wedstrijd toch nog drie keer te scoren namens Lomans,  maar Van Campen laat zien dat het een terechte koploper is in de derde klasse. Tim van Campen, tweemaal Harun Güven, tweemaal Sander van Eeden en tweemaal Jimmy van Hal levert al zeven treffers op voor Van Campen. Maar, de grote man deze avond is toch wel Michael Bos, die de andere helft van de score voor zijn rekening neemt met zes treffers en daardoor op de topscorerslijst onbedreigd bovenaan staat met een totaal van 24 treffers in de eerste zes wedstrijden!    

De Greef Diervoeders - Herrys Bar/HerWimBox 4-3 

De Greef draait goed mee in de hoofdklasse dit seizoen en moet het opnemen tegen het gepromoveerde Herrys Bar, dat het tot nu toe nog niet gemakkelijk heeft. Martijn Veenendaal weet echter na één minuut de score al te openen door fraai binnen te schieten van de zijkant, maar Justus van Gent kan even later al de 1-1 op zijn naam brengen. Halverwege de eerste helft is het Maarten Lamberink die voor de 2-1 zorgt voor De Greef en als Erwin van de Weerdenburg twee minuten de 3-1 kan scoren, dan lijkt het voor de Greef een gespeelde wedstrijd. Herrys Bar komt echter nog voor rust terug tot 3-2 door Arno van Lambalgen en na rust gaat het team op jacht naar de gelijkmaker.  Kris Schouten kan al snel de 3-3 scoren en er ontstaat een wedstrijd met hoog tempo met veel ruimte aan beide kanten. Dit leidt tot diverse counters met ook wel fraaie kansen, maar er wordt niet gescoord. Herrys Bar krijgt dan overwicht, maar kan hier niet van profiteren. Het is dan De Greef dat aan het langste eind trekt in deze aantrekkelijke wedstrijd als Marten Lamberink twee minuten voor tijd de winnende maakt.  Dankzij deze 4-3 overwinning van De Greef ziet dit team zichzelf aan het eind van de avond terug op de tweede plaats in de hoofdklasse. 

DEG Financiele Dienstverlening - Accon AVM Adviseurs en Accountants 2-4  

Al na één minuut krijgt Accon een vrije trap, Berendjan Sok benut deze en de vroege 1-0 is een feit. DEG zet dan druk , maar Accon verdedigt zeer actief en er is moeilijk doorheen te komen voor DEG. Het is dan toch Willem Kalle die kan gelijkmaken van afstand. Er volgt een fase met aanvallend spel van beide kanten, maar dit leidt vooralsnog niet tot doelpunten. Vier minuten voor rust breekt Berendjan Sok dan de ban met zijn tweede en even later kan Herman Balfoort nog voor rust de 3-1 voor Accon laten aantekenen.  Het harde werken van Accon levert hen wel een gele kaart op, maar DEG kan niet profiteren van de man-meer-situatie. Kort na rust valt een afstandsschot van Martjan Blokland binnen en met de 4-1 lijkt de winst voor Accon zekergesteld. Het tempo blijft hoog en DEG valt verwoed aan, maar Kees van de Ende weet de schoten van DEG knap te blokkeren. Vier minuten voor tijd kan Jan van Bentum dan toch de 4-2 maken, maar ondanks het aanvallende spel komt DEG niet meer tot scoren. Accon AVM doet goede zaken en passeert DEG op de ranglijst in de hoofdklasse.