WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 1 november 2019 gespeelde wedstrijden.

 

De Kaasknabbel (KK)    -     Dorcas Woudenberg (DW)      1  -  2

In deze wedstrijd in de tweede klasse verschijnt KK is een opvallend mooie nieuwe outfit met de zo belangrijke rugnummers. Complimenten daarvoor. KK kan de punten vanavond goed gebruiken wil het niet te ver achterop raken in de strijd om promotie. Ook DW kan de punten goed gebruiken wil het niet in de degradatiezone terechtkomen. De ploegen zijn in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. KK altijd met aanvallend/opportunistisch voetbal en graag met de individuele acties. DW daarentegen is een stug/hecht team dat de lijnen kort houdt en graag wat compact speelt. Het team scoort moeizaam maar krijgt ook weinig tegen met als gevolg een hoge positie in de strijd om de Jan van Beverentrofee. Beide verschillende speelstijlen maken het  aangenaam om naar te kijken. Pas drie minuten voor rust is het Kevin Oussoren die de brilstand van het scorebord schiet door 1-0 te scoren. DW krijgt daarna een paar minuten lang een man meer, maar weet daar geen gebruik van te maken. Enkele seconden voor rust is het Thijs Gruteke die voor DW weet te scoren, zodat beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee gaan. Na de rust beide ploegen volop de aanval. KK niet succesvol in de afronding en dat geldt min of meer ook voor DW. Het is Mark Wolfswinkel die wat extra vuur in de wedstrijd  brengt door de 1-2 te scoren. Na dit doelpunt stroopt KK de mouwen nog eens extra op en DW trekt zich terug als een slak in haar huisje. Een vrije trap van KK wordt door de DW doelman keurig gestopt. KK in de laatste minuten met man en macht in de aanval maar de verdediging van DW geeft geen krimp, zodat zij de gelukkige winnaar wordt.

 

Van Campen Schilderwerken     -     Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VdL)    1  -  4

Deze wedstrijd speelt zich af in de onderste regionen van de tweede klasse en is het aanzien waard. Jeffrey Bakkernes zet binnen drie minuten VdL op een 0-1 voorsprong. Van Campen vanavond met een nieuwe doelman die een inzet van VdL niet weet te pakken maar wel te keren. Jeffrey Bakkernes staat echter op de goede plaats en laat zich dit kansje niet ontnemen. De terugspringende bal wordt door hem in het doel gewerkt 0-2. Veel inzet en strijd van beide zijden. Michael Bos pakt ook zijn doelpuntje mee en scoort de aansluittreffer 1-2. Daarna Bos bijna met de gelijkmaker maar de doelman en paal weten dat te voorkomen. Ruststand 1-2. Ook na de rust zijnde ploegen goed aan elkaar gewaagd, alleen VdL met wat verzorgder voetbal. Dan mag VdL een strafschop nemen en is het Jesse Lindhout die de 1-3 scoort. Nu moet Van Campen wel komen en dat doet het ook, zelfs met de keeper. Ook nu blijkt weer dat het meevoetballen van een keeper eerder nadelig dan voordelig werkt. Tonny van Keuken straft dit van grote afstand af en beslist daarmee de wedstrijd 1/4. Van Campen weet het net niet meer te vinden, zodat VdL de drie punten in de knip heeft en eindelijk van de gehate 0 afkomt.

 

Exitum     -     Fysio-In      1  -  6

Beide ploegen bevinden zich in de middenmoot van de derde klasse. Exitum begint zoals gewoonlijk frank en vrij aan de wedstrijd en is in de beginfase de ook wat betere ploeg.  Fysio doelman Jeroen Douma weet zijn ploeg in die fase voor een achterstand te behoeden. Harold van Zandbrink met een curieus doelpunt via de lat, zet Fysio op 0-1. Daarna Exitum moeizaam in de aanval en met veel onnodig balverlies. Theo van Valkengoed uit een vrije trap die van richting wordt veranderd met de 0-2 ruststand. Na de rust is Fysio de bovenliggende partij. Harold van Zandbrink met de mogelijk beslissende 0-3. Exitum zakt daarna nog verder weg en moet toezien dat Sanne van Haarlem de 0-4 scoort. Fraai doelpunt met het hoofd van Harold van Zandbrink is goed voor 0-5. Sanne van Haarlem neem slim een vrije trap en stelt Theo van Valkengoed in de gelegenheid om de 0-6 te scoren. Sportief van Fysio om Exitum in de laatste minuut nog een doelpuntje te gunnen. Jarno van Dam met de 1-6 eindstand. Beide ploegen blijven vooralsnog in de middenmoot.

 

Sanidrõme Hofland  (SH)   -     Drieklomp Makelaars   3  -  4

Wil Drieklomp in de strijd om het kampioenschap of promotie in de derde klasse niet achterop raken, dat moet wel gewonnen worden van SH. Gevaarlijkste man aan de kant van Drieklomp is ongetwijfeld Joeri van Appeldoorn. De lichtvoetige voetballer is zijn tegenstanders veelal te vlug af en daardoor staat het binnen zes minuten al 0-2. Beide doelpunten dus van Van Appeldoorn. Drieklomp daarna de betere ploeg, maar SH heeft spelers die niet willen opgeven en de mouwen opstropen. Jordi Hofland uit het niets met de verrassende 1-2. Joeri van Appeldoorn mag een vrije trap nemen en schiet hard en laag langs  de muur (stond die wel goed?) binnen 1- 3.  Een hattrick maar wel een doelpunt dat SH zich mag laten aanrekenen. Rust 1-3. Drieklomp zet na de rust direct druk op SH en die ploeg komt daardoor moeilijk aan aanvallen toe. Een wandelaanval van SH eindigt bij Jordi van Asselt en die kan zo maar de 2-3 scoren. Met nog zo’n vier minuten op de klok wordt het ineens nog spannend. Dan een soloactie van Van Appeldoorn die de bal keurig voorgeeft op Joost van Zon en de 2-4 is een feit. In de laatste minuut Arjan Blokker met de 3-4. Verder laat Drieklomp het niet komen en is de verdiende winnaar.

 

De hoofdklassewedstrijd Bar de Camp tegen WSI Models is uitgesteld tot en nog nader te bepalen datum.

 

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)   -     Bouwbedrijf van Lunteren  (VL)   3  -  3

Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de hoofdklasse. Dat is v.w.b. MMS verrassend want van die ploeg wordt dit seizoen veel verwacht. Mogelijk liggen personele problemen hieraan ten grondslag. In ieder geval is die ploeg vanavond zeker niet op haar sterkst. Ook VL kent enige personele problemen. Dat neemt niet weg dat beide ploegen de toeschouwers avond een leuke en ook spannende wedstrijd voorschotelen. MW zet VL direct vast op eigen helft en ziet hoe een solo van Jurrian Vissink, de beste man aan de zijde van MMS, eindigt met een bal op de paal. Aan de andere kant is Mark Schreuder dicht bij een doelpunt, maar zijn loeiharde schot gaat voorlangs. MMS wel de wat beter voetballende ploeg. Het krijgt daartoe ook alle kans omdat VL niet compact speelt, maar het veld (te) groot houdt. Dat leidt nogal eens tot onnodig balverlies en dan laat MMS zien snel in de omschakeling te zijn. Uit een hoekschop kan Jurrian Vissink vrij achterlangs doorkomen en simpel hard en hoog de 1-0 binnenschieten. VL toont in dit prestige duel karakter en veerkracht en weet via Lindert van Beek op 1-1 te komen. Als VL aanzet voor de voorsprong via o.a. Rob Nannenberg is het toch MMS dat op slag van rust de 2-1 weet te scoren via, u raadt het al, Jurrian Vissink. Kort na de rust een prima aanval van MW en de 3-1 door Laurens Donker. VL zet fysiek een tandje bij en weet uit een scrimmage via Rob Nannenberg de 3-2 te scoren. Daarna een sterke fase van VL dat met veel inzet en kracht het MMS moeilijk maakt. Mark Schreuder moet uit een 1 op 1 de gelijkmaker scoren maar dat doet hij (nog) niet omdat de MMS keeper keurig weet te redden. Even later een prima counter van VL en nu wel Mark Schreuder met de 3-3. Klunzig uitverdedigen door VL levert MMS in de slotfase nog een aardige kans op, maar doelpunten vallen er niet meer. Eindstand 3-3. Een stevige wedstrijd tussen (sport)vrienden, wat goed werd aangevoeld door de beide scheidsrechters, die de wedstrijd niet doodfloten maar de vaart erin wisten te houden en het ook zonder kaarten konden afdoen. Complement daarvoor.