WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 22 november 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Drieklomp Makelaars   -   Fysio-In        3 – 4

Belangrijk duel in de derde klasse want de verliezer haakt (voorlopig) af in de strijd om een promotieplaats. Dat er belangen op het spel staan is aan het wedstrijdbeeld wel te zien. De beginfase is aftastend en gelijkopgaand. Drieklomp spits Joeri van Appeldoorn opent de score met een laag en zuiver schot 1-0. Fysio-In spits Harold van Zandbrink voert op dit moment de topscoorderslijst aan. Hij is het dan ook die binnen de minuut na de openingsgoal de 1-1 op het scorebord zet. Bij Fysio-In staat vanavond Theo van Valkengoed onder de lat en dat heeft hij meer gedaan. Zo weet hij een schot van Joeri van Appeldoorn prima te stoppen.  Een counter van Drieklomp speler Richard van Dolder eindigt met een bal op de paal. De terugspringende bal is een prooi voor Van Appeldoorn en die laat zich dit kansje niet ontnemen 2-1. Dat lijkt de ruststand te worden echter op slag van rust toch nog de 2-2 door Robbert Volkers die rustig, laag en zuiver de ruststand bepaalt op 2-2.  Na de rust Fysio-In dicht bij de begeerde voorsprong. Sanne van Haarlem ziet zijn schot echter via de binnenkant van de paal weer het veld in gaan. Dan is het weer de beurt aan Joeri van Appeldoorn en hij scoort vanavond zijn derde voor Drieklomp en zet daarmee zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Na dit doelpunt stapt Drieklomp (noodgedwongen?) over op een andere tactiek. Fysio-In gaat meer druk zetten en Drieklomp loert nu op de counter. Harold van Zandbrink draait en kapt en schiet laag en zuiver binnen 3-3. Joeri van Appeldoorn uit een counter opnieuw dicht bij de voorsprong voor Drieklomp. Zijn schot eindigt echter op de kruising. In de laatste drie minuten gaan alle remmen bij beide ploegen los. Men gaat vol op de aanval spelen om de zo begeerde winst uit het vuur te slepen. Duidelijk is wel dat een gelijkspel de juiste uitslag zou zijn en dat de gelukkigste ploeg zou winnen. En werkelijk op het scheiden van de markt is het Sanne van Haarlem die de Camp laat ontploffen door hard en hoog de 3-4 te scoren.

 

Hoor en Zie   -   Exitum      1  -  3

Beide ploegen bevinden zich in het rechter rijtje van de derde klasse en kunnen bij winst in de middenmoot komen. In de beginfase zit de vaart er direct goed in en beiden ploegen spelen vol op de aanval. Hoor en Zie wel vaak met te veel mensen voor de bal. Dat levert bij balverlies van een opkomende verdediger direct countermogelijkheden voor Exitum op. Jaap de Groot weet zo’n counter prima af te ronden en Exitum op 0-1 te zetten. Hoor en Zie doet wat terug via Liam Bisschops. Hij kapt en draait om vervolgens hard en hoog binnen te schieten 1-1. De ruststand wordt echter 1-2 omdat Evert-Jan Blauwendraad uit een lastige hoek weet te scoren. Na de rust zit het Hoor en Zie aanvallend niet mee. Doelman Janco Leeuwdrent en drie keer de paal! zijn een sta in de weg. Daarnaast is Hoor en Zie aanvallend te traag en te doorzichtig. Exitum kan daar makkelijk op anticiperen. Evert-Jan Blauwendraad weet met een frommeldoelpunt de 1-3 te scoren. Exitum blijft met veel inzet doorgaan en mag zich toch wel de verdiende winnaar noemen. Hoor en zie heeft een leuk voetballende ploeg, maar moet wat meer pit en felheid in haar spel gaan leggen.

 

Investra    -   Bouwbedrijf Van Lunteren     2  -  0

Voor hoofdklasse kampioen Investra mag het voorlaatst staande Van Lunteren vanavond geen probleem zijn. Dat werd het vanavond toch wel een beetje. Investra was wel de bovenliggende partij, maar heeft dit seizoen wat moeite met scoren. Daarentegen heeft het tot nu toe wel de minst gepasseerde verdediging van de hoofdklasse. In de strijd om de Jan van Beveren trofee staat het zelfs op de tweede plaats achter tweedeklasser Kok Houtagenturen. Dat was vanavond ook het beeld van de wedstrijd. Van Lunteren verdedigde bekwaam, speelde prima compact en loerde scherp op de counter. Bart de Bruijn dicht bij de openingsgoal voor Investra maar doelman Gerben van Varenkamp redt prima. Pas na tien minuten de plotselinge openingsgoal. Berendjan Sok van dichtbij uit de draai met de 1-0. Slechts een echte mogelijkheid voor Van Lunteren via Jan-Willem de Keijzer. Doelman Peter Siereveld, die vanavond niet veel te doen heeft gekregen, was attent en wist knap de gelijkmaker te voorkomen. Dat was en bleef in deze wedstrijd het enige wapenfeit van Van Lunteren. Ook na de rust Van Lunteren degelijk maar het kan niet voorkomen dat een prima Investra aanval over meerdere schijven door Berendjan Sok kan worden afgerond 2-0. Dat wordt de eindstand waarmee Investra koploper blijft in de hoofdklasse. Op 20 december a.s. de wedstrijd tegen nummer twee Heart for Gardens.

 

WSI Models   -    Molenbeek Makelaars en Szamen  (MMS)    2  -  2

Wil WSI zich nog in de titelstrijd mengen dan is winst vanavond zeer noodzakelijk. Het toch wel verrassend op de laatste plaats staande MMS kan de punten ook goed gebruiken en kan bij winst van die laatste plaats wegkomen. MMS zoekt na het beginsignaal direct de aanval maar moet wel toezien dat Willem Kalle in een 1 op 1 situatie geraakt met MMS doelman Laurens Donker die prima de 1-0 weet te voorkomen. MMS wel de technisch wat betere ploeg maar WSI zet daar een flink portie werklust tegenover en daardoor zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Twee minuten voor rust is het Lennard de Korte die voor de 0-1 ruststand zorgt. Na de rust WSI direct in de aanval en niet zonder succes. Uit een scrimmage is het Rick Hazeleger die het laatste tikje kan geven waarmee hij de stand op 1-1 brengt. Dan mag MMS twee minuten met een man meer spelen en die overtal situatie wordt goed benut. Lennard de Korte zet zijn ploeg andermaal op voorsprong 1-2. WSI gaat wat meer druk zetten op de verdediging van MMS en dan blijkt dat dit de achilleshiel is van de ploeg. Joost Hazeleger mag schuin links voor het doel een vrije trap nemen. MMS staat nog te dubben hoe de muur moet staan die even later dus duidelijk niet goed bleek te staan. Met een strak en zuiver schot werkt Joost de bal keurig in het doel en brengt met de 2-2 beide ploegen weer in evenwicht. De laatste vijf minuten heeft MMS het bij vlagen moeilijk. Aanvallend brengt het vanavond niet veel. De snelle en gevaarlijk spits van MMS Jonathans van Grol, komt vanavond niet in het stuk voor. Beiden teams weten echter niet meer te scoren, zodat deze wedstrijd misschien wel de juiste uitslag krijgt van 2-2.

 

Autobedrijf Frietema     -     Moestas      2  -  3

Deze wedstrijd in de eerste klasse begint rustig en in een (te) laag temp. Na de aftastende beginfase is het Melvin van de Haar die in een 1 op 1 situatie de bal niet langs de Frietema doelman weet te krijgen. Het is Peter van de Berg die de wedstrijd openbreekt en de 0-1 weet te scoren. Wouter Imminkhuizen bepaalt de ruststand van deze wat matige wedstrijd op 1-1. Binnen twee minuten na rust draait Melvin van de Haar goed weg van zijn tegenstander en scoort de 1-2. Wedstrijd blijft in en te laag tempo zodat Moestas alle tijd heeft om haar verdediging weer gesloten te krijgen. Frietema probeert het (te) veelvuldig met afstandsschoten die nagenoeg allemaal gekraakt worden. Melvin van de Haar mag op links een vrije trap nemen. Hij schiet hard en laag richting het bekende muurtje. Het muurtje is echter zo vriendelijk om op te springen zodat de bal er keurig onderdoor gaat en in het doel verdwijnt 1-3. Frietema moet nu wel een tandje bijzetten en het lukt de ploeg om terug in de wedstrijd te komen. Ruben Imminkhuizen met de 2-3. In de eindfase van deze wedstrijd lopen de gemoederen bij diverse spelers wat hoog op en ontstaan er wat onvriendelijkheden in het veld. De Moestas verdediging geeft echter geen krimp meer en wint deze wedstrijd dan ook verdient met 2-3.

 

Keukengalerie/AV Verzekeringen (KAVV)    -     Greenspread        2  -  5

Zo heftig als de vorige wedstrijd eindigde zo rustig begonnen deze twee eerste klassers aan hun wedstrijd. In de beginfase mocht met recht gesproken worden van een gezapig potje voetbal. Als bij Greenspread Peter Roks in het veld verschijnt weet hij direct beheerst en subtiel de 0-1 te scoren. Dat smaakt bij Greenspread naar meer en het is Barry Koot die wel erg gemakkelijk de 0-2 kan scoren. De verdediging van KAVV zit de eerste helft niet goed in de wedstrijd. Daarnaast is gelegenheidsdoelman Roland van Andel vanavond niet in grote vorm. Peter Roks kan simpel langs zijn tegenstander en nog simpeler de bal in het doel werken. Van Andel staat erbij en kijkt ernaar 0-3. Aanvallen kan KAVV ook weinig potten breken. De altijd ijverige Jelle Neumann heeft geen geluk in het afwerken. Na de rust krijgt Jelle eindelijk loon naar werken en weet de 1-3 te scoren. Kort daarna maakt Neumann  er weer een echte wedstrijd van. Hij zoekt, kapt, draait en schiet binnen 2-3. En zo geeft Greenspread een comfortabele voorspring binnen vijf minuten bijna weg. Echter Greenspread heeft Peter Roks in haar gelederen en die weet uit een counter zijn hattrick te scoren 2-4. Dat is de doodsteek voor KAVV. Jaap de Ronde pakt ook nog een doelpuntje mee en zet de 2-5 eindstand op het scorebord. Greenspread door deze overwinning hoog in het linker rijtje. KAVV vaster op de laatste plaats.