WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 29 november 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)    -     Bakkerij van den Pol    4  -  1

Om in de tweede klasse weg te komen uit de degradatiezone kan Van den Pol vanavond goede zaken doen tegen VDL dat twee puntjes meer heeft en vijfde staat op de ranglijst. In de beginfase gaat de wedstrijd gelijk op maar met de komst van VDL speler Tonny van Keulen verandert dit beeld snel. Amper in het veld staande scoort hij de 1-0. Van de Pol zet direct een tandje bij en gelegenheidsdoelman Timo Beumer krijgt het druk, maar weet met verrassend goed keeperswerk en met hulp van de paal de nul te houden. Een foutje van de Van den Pol keeper wordt afgestraft door Jeffrey Bakkernes 0-2. Jochem Waterval rond kort voor rust een snelle counter in tweede instantie af en staat VDL op een comfortabele 3-0 ruststand. Aan inzet ontbreekt het bij Van den Pol niet en die inzet wordt beloond met een doelpunt van Bjorn van Weerdenburg. 3-1.  Diezelfde Van Weerdenburg is daarna dicht bij de 3-2 maar ook nu is de paal een vriend van doelman Beumer. In de rest van de wedstrijd is Beumer solide en safe en staat geen goals meer toe. Aan de andere kant is het  Tonny van Leeuwen die een prima 1- 2 combinatie mag afronden en de 4-1 eindstand op het bekende bord zet.

 

Van Egdom Metaalbewerking   -   Van Campen Schilderwerken    1  -  4

Van Egdom moet vanavond winnen om aansluiting te houden bij de nummer twee van de tweede klasse. Daarvoor moet gewonnen worden van nummer laatst Van Campen dat de laatste vier wedstrijden flinke nederlagen geleden heeft. Het probleem bij die ploeg zit in het feit dat het moeilijk tot scoren komt. In vijf wedstrijden heeft men pas drie keer het net weten te vinden. Vanavond begint Van Campen zonder haar sympathieke spits Michael Bos en dat kan wel eens van beslissende invloed zijn geweest voor het verloopt van de wedstrijd. In de eerste helft is het Van Egdom dat langzamerhand de bovenliggende ploeg wordt. Omdat beide ploegen niet weten te scoren krijgen we een ruststand van 0-0. Na de rust wordt de wedstrijd veel levendiger. Een fantastisch schot van Egdom speler Lykel Sok wordt nog fantastischer gered door de Van Campen doelman. En dan gaat het langzaam mis. Een tijdstraf van twee minuten wordt Van Campen fataal. Van Egdom profiteert optimaal en weet via Piet van der Bas de 1-0 te scoren. Met deze tegenvaller weet Van Campen moeilijk om te gaan. Het wordt nog erger wanneer de ploeg ook nog eens een stafschop tegen krijgt waaruit Piet van der Bas de 2-0 weet te scoren. Helaas verliezen daarna enkele spelers van Van Campen hun hoofd en uitten zich verbaal tegen de scheidsrechters waarbij zelfs bedreigingen zouden zijn geuit. Dan wordt het duidelijk dat bij van Campen geen leidersfiguur aanwezig is, als bijv. een Michael Bos, die het hoofd koel weet te houden en de rust weet te bewaren. Een rode kaart (twee keer geel) is aanleiding voor enkele spelers om het speelveld te verlaten, iets dat door andere slaafs gevolgd wordt. De beide scheidsrechters zien zich daardoor genoodzaakt de wedstrijd te staken iets wat om deze reden nog niet eerder in de zaalvoetbalcompetitie, voor zover schrijver dezes daarvan weet heeft, is voorgekomen. Heel jammer!

 

Drieklomp Makelaars (DM)  -   Vallei Schilders (VS)     1 - 2

Vallei Schilders, de koploper in de derde klasse, heeft het in de beginfase lastig tegen middenmoter DM. VS wordt, naar mate de wedstrijd vordert, wel wat sterker. Heeft ook en paar voetballers in de ploeg die fysiek sterk en snel zijn. Pal voor rust is het Laurens de Korte die de wedstrijd openbreekt en de ruststand op 0-1 bepaalt. Ook na de rust VS de wat gevaarlijkere ploeg, maar erg groots is het allemaal niet. VS speelt zeker niet één van haar betere wedstrijden of DM speelt vandaag boven haar kunnen dan wel heeft teveel ontzag voor haar tegenstander. Hoe het ook zij, Rick Nannenberg, een van de betere spelers bij team VS (fysiek sterk en ook snel), hard en hoog over de keeper met de 0-2. Dan lijkt de wedstrijd gespeeld maar Bas Spans onverwachts met de aansluittreffer. Hij verrast de VS doelman 1-2. DM ruikt kansen op de gelijkmaker en zet een tandje bij. Het maakt ploeg VS in de slotfase nog erg lastig. Scoren weet het echter niet, zodat de gelukkigste ploeg vanavond gewonnen heeft.

 

Uwwetloket    -    Sanidrõme Hofland  (SH)    4  -  0

Uwwetloket doet in de derde klasse volop mee voor een promotieplaats en is tegen het gedeeltelijk op de laatste plaats staande SH de bovenliggende partij. Het krijgt goede kansen om de score te openen, maar voorlopig is SH doelman Ricky van Asselt een sta in de weg. Pas na dik tien minuten is het eindelijk raak via Edwin Prins en dan gaat het ineens tot aan de rust heel snel. Arne Schotanus en opnieuw Edwin Prins bepalen de ruststand op 3-0. Ook na de rust is Uwwetloket de bovenliggende ploeg. Dan wordt ook duidelijk waarom die ploeg, hoewel het op de tweede plaats staat, toch weinig scoort. Het heeft (te) veel kansen nodig om tot scoren te komen. Jurre Bruinsma is de enige die na rust weet te scoren voor de wetlokettisten en de eindstand bepaalt op 4-0. Uw wetloket blijft koploper Vallei Schilders tot op twee punten volgen.

 

Bouwbedrijf Morren     -     Bar de Camp  (BdC)      6  -  5

Bar de Camp, na het eerste fluitsignaal in deze hoofdklasse wedstrijd, direct in de aanval tegen Bouwbedrijf Morren dat vanavond zonder wisselspelers aan de wedstrijd begint. Winst voor BdC is noodzakelijk want laat de ploeg vanavond punten liggen dan zal het zeer moeilijk worden om zich nog te mengen in de strijd om het kampioenschap en kan het seizoen nu al als verloren worden beschouwd. Ook in het bekertoernooi is de ploeg al uitgeschakeld. BdC vanavond wat balbezit betreft de bovenliggende ploeg. Het troeft Morren vanavond op bijna alle fronten echter niet op effectiviteit, geluk en snelheid. Zonder geluk vaart niemand wel en enig geluk was Morren vanavond zeer goed gezind. Geluk om dat BdC misschien dacht het vanavond wel even te zullen gaan maken. Dat pakte al snel anders uit. Gerben Staal met een ogenschijnlijk ongevaarlijke solo weet tegendraads op doel te schieten en te scoren 1-0.  Morren loert vanavond op de counter en die kwam er. Jacco Mulder met een snelle uitbraak en door de benen van de keeper met de 2-0. Dat leek ook lang de ruststand te gaan worden echter Roufat Tsjekutsjov weet met een mooi schot de aansluittreffer te scoren en voor Morren goed en wel van de schrik bekomen was had Marc van Ginkel de gelijkmaker er al inliggen en stond er ineens een 2-2 ruststand op het scorebord. Na de rust BdC direct in de aanval maar ook nu is het Morren dat als een havik op haar prooi loert. Cor Broekhuizen bijna met de 3-2 maar de BdC doelman redt. Dan een foute wissel van BdC. Morren neem snel de intrap en de daaruit volgende 1 - 2 combinatie wordt feilloos door Jacco Mulder afgerond 3-2. Kort daarna mag Morren een vrije trap nemen en dat kansje laat Gerben Staal zich niet ontnemen. Hard en laag met de 4-2. Daarna zet BdC team Morren flink onder druk. Flipperkast tonelen voor het Morren doel levert BdC geen doelpunten op. Morren soms wat te overmoedig en dat levert na balverlies bij een counter balbezit voor BdC op. Uit de kluts is het daarna raak voor BdC omdat Cor Broekhuizen de bal via zijn lichaam in eigen doel ziet gaan.. Het duel wordt steeds aantrekkelijker om naar te kijken, zeker wanneer Marc van Ginkel op prima wijze de 4-4 laat aantekenen. Een snelle aanval van Morren levert opnieuw een doelpunt op. Gerben Staal met een hard schot 5-4. In de eindfase verrast Roufat Tsjekutsjov met en rustig schot doelman Henri van der Wind. Stand weer gelijk 5-5. In de eindfase is het een kwestie van wie scoort die wint. Cor Broekhuizen draait goed weg van zijn tegenstander en zijn harde lage schot is goed voor de 6-5. BdC daarna met man en macht in de aanval. De ruimte die daardoor in de verdediging van BdC ontstaat wordt bijna benut door Gerben Staal. Zijn bal is niet goed genoeg voor de 7-5 om dat de binnenkant van de paal ditmaal de BdC doelman te hulp komt. Eindstand van deze meer spannende dan goede wedstrijd 6-5. Daarmee werkt Morren zich wat meer op naar de middenmoot en kan BdC de titelstrijd nagenoeg wel vergeten.

 

Drukkerij Woudenberg  (DW)   -   Heart for Gardens   (HfG)       2  -  6

DW heeft een leuk voetballen ploeg. Scoort bijna altijd en tegen iedereen, maar krijgt helaas te veel doelpunten tegen. Ook tegen het om de titel in de hoofdklasse strijdende HfG speelt de ploeg een prima eerste helft. Door doelpunten van Mark ten Haaft en Aart-Jan van der Wind neemt de ploeg brutaalweg zelfs een 2-0 voorsprong. HFG heeft gelukkig voor haar wel Scherpenzeel speler Mark de Graaf kunnen opstellen en die drukt flink zijn stempel op deze wedstrijd. Kort voor rust heeft Mark de 2-1 op zijn schoen maar weet knap de paal te raken in plaats van het net wat eenvoudiger was. Echter in de laatste seconden voor rust toch nog de 2-1 via Mark de Graaf. Na de rust, voor drie man publiek? HfG de bovenliggende ploeg. Joey Hendriks kan achterlangs vrij doorkomen en hard en hoog binnenschieten 2-2. DW probeert het nog wel maar haar verzet breekt wanneer Jelmer Hoekstra zich goed door de verdediging weet te wurmen en binnen kan schieten 2-3. Na dit doelpunt gaat het snel. DW stort volledig in en dan is het voor Mark de Graaf heel makkelijk om de 2-4 en 2-5 te scoren. Joey Hendriks bepaalt de eindstand tenslotte op 2-6. HfG weer op één punt afstand van koploper Investra en deze twee ploegen treffen elkaar in de laatste speelronde van dit jaar.