WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 13 december 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren - WSI Models 1-8

Twee teams die op papier aan elkaar gewaagd zijn, verschijnen aan de aftrap. Beide teams hebben vanavond een aantal nieuwe gezichten. WSI-Models komt al vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Willem Kalle. Hij weet een goed uitgespeelde aanval met de punt af te ronden. Kort daarop is het opnieuw raak; dit keer door Guido Heiwegen. Hij ziet wat ruimte en schiet via het been van een verdediger hard binnen en zet daarmee de 0-2 op het scorebord. Het spelbeeld van deze wedstrijd is in het voordeel van WSI-Models. Van Lunteren heeft een aantal kansen, maar komt telkens net niet tot scoren. Het vertrouwen van WSI groeit en dat komt tot uiting als zelfs keeper Brian Bakkenes mee gaat doen voorin. Hij krijgt de bal in de ruimte aangespeeld, kan vrij uithalen en mikt de bal perfect in de kruising! Het team Bouwbedrijf Van Lunteren lijkt hierdoor wakker geschud te worden, want kort erna wordt hard werken beloond. Vlak voor het doel van WSI wordt er een overtreding gemaakt en volgt een vrije trap. Marijn de Korte grijpt dit buitenkansje en zet vlak voor rust de 1-3 neer. De tweede helft zien we een sterk WSI op het veld en is Van Lunteren ongelukkig in de afronding. In korte tijd worden de volgende doelpunten gescoord. Guido Heiwegen zet goed door, maakt een snelle actie langs de verdediger en schiet hard in de verre hoek binnen. Raymond van Burken schiet een minuut later tegendraads de 1-5 binnen. Een hattrick voor Guido, die af kan ronden na een snelle uitval van WSI. Ook Willem Kalle maakt zijn hattrick nog compleet in deze wedstrijd, de eindstand is 1-8 in het voordeel van WSI-Models.

 

Bar de Camp - Drukkerij Woudenberg 5-4

De eindstand laat precies zien hoe deze wedstrijd is verlopen. Een spannende wedstrijd met veel doelpunten en inzet aan beide kanten. Gelijk vanaf het begin is het duidelijk dat er wordt gestreden om de overwinning. Na vijf minuten spelen is het Drukkerij Woudenberg wat de score schitterend opent. Een dubbele één-twee wordt beloond met een geweldige goal. Aan de rechterkant van het doel kan Mark van Haaft de bal op de wreef nemen en vol in de kruising schieten. Een minuut later staat het alweer gelijk, het is Roufat Tsjekutsjov die de bal in het doel werkt. Ook het volgende doelpunt volgt snel, doordat Mark van Ginkel vrij kan doorlopen en makkelijk de 2-1 weet af te ronden. Dan opnieuw een uitbraak van Drukkerij Woudenberg. Mark van Haaft loopt goed door, ziet dat de keeper aan de rechterkant van zijn doel staat om een medeaanvaller te stoppen en prikt de gelijkmaker binnen in een leeg doel. Bas Golstein zet Bar de Camp weer op een 3-2 voorsprong, door een vlotte actie te produceren en raak te schieten! Vlak voor rust heeft Alex van den Weerthof een geniale ingeving. Hij passt de bal achter standbeen mee aan Aart-Jan van der Wind, die daardoor één-op-één komt met de keeper en rustig de gelijkmaker kan binnentikken. De tweede helft is maar net begonnen als Bas Golstein de bal vlak voor het doel krijgt. Hij legt de bal snel opzij, haalt uit en schiet de bal laag in de verre hoek. De gelijkmaker volgt al snel, als Tim Prins na een goede actie de ruimte opzoekt en in de verre hoek hard afrondt, het staat 4-4. Kort daarna is het opnieuw Mark van Ginkel met een kans. Hij kan binnentikken op aangeven van zijn teamgenoot en zet de 5-4 op het scorebord. Drukkerij Woudenberg heeft gestreden voor wat het waard was, maar ze komen niet meer op gelijke hoogte. Het is Bar de Camp wat nog twee grote kansen krijgt, maar de bal verdwijnt ver naast het doel.

 

Moestas – Keukengalerie/AV Verzekeringen 6-0

Deze wedstrijd is minder spannend als de vorige, maar zeker het kijken waard! Deze tegenstanders hebben jarenlange voetbalervaring en dat zie je terug in het veld. Er zijn duidelijke patronen zichtbaar en beide teams bestrijden elkaar op eigen wijze. Toch is de eerste goal totaal verrassend, omdat Gerko van Dijk zich van zijn beste kant laat zien. Hij maakt een goede actie naar de buitenkant, laat de bal voor zich stuiteren en veegt hem binnenkant kruising in de korte hoek! Keukengalerie schrikt even, maar herpakt zich en houdt de bal nu meer in de ploeg. Toch is het Rogier Voogt die op aangeven van een teamgenoot de volgende grote kans krijgt. Hij schuift de 2-0 binnen en dat is ook de ruststand. In de tweede helft zien we hetzelfde idee qua voetbal. Een grote kans voor Cees Wolfswinkel wordt goed gered met de voet door de Keukengaleriekeeper. Kort daarop wordt Peter van den Berg met een lange bal bediend door een verdediger. Hij benut dit buitenkansje en zet met een prima schot de 3-0 op het scorebord. Via een counter komt Moestas twee-tegen-één te staan. Peter van den Berg wacht lang en schiet rustig binnen in de korte hoek. In een volgende situatie kan Rogier Voogt de bal onderscheppen en langs de keeper afronden, het staat 5-0. Als Gerko van Dijk de bal via de paal voor zijn voeten krijgt, kan hij ook zijn tweede maken. Hij bedenkt zich niet en zet de eindstand van 6-0 neer.