WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 20 december 2019 gespeelde wedstrijden.

 

Vallei Schilders (VS)  -     Uwwetloket (UWL)        4  -  2

In de derde klasse lijkt het erop dat VS met twee vingers in de neus het kampioenschap gaat grijpen. De nog altijd ongeslagen jonge schildersploeg kan vanavond al een grote stap richting het kampioenschap zetten door af te rekenen  met nummer twee UWL. Binnen twee minuten zet Henk van der Steeg UWL op een 0-1 voorsprong. Beide ploegen houden elkaar in de beginfase goed in evenwicht. Als na zo’n tien minuten Damian Lith de 0-2 voor UWL binnen puntert lijkt er een kleine verrassing op komst. VS is kennelijk wat wakker geschrokken en zet een tandje bij. Dat resulteert vooralsnog niet tot doelpunten maar tot een schot op de paal van Laurens de Korte. Doelman Robert Prins van UWL krijgt het drukker maar weet zijn doel met verve schoon te houden. Slecht uitverdedigen van UWL heeft tot gevolg dat Laurens de Korte toch de ruststand op 1-2 kan bepalen. Na de thee zet VS direct druk op de verdediging van VS en laat dan zien, wat het voor de rust jammer genoeg nagelaten heeft te laten zien, dat de ploeg voldoende kwaliteit in huis heeft om, zonder zelf groots te voetballen, haar tegenstander te verslaan. Wanneer een hard schot boven doelman Prins het veld inspring is Marnix de Bruin er als de kippen bij om de 2-2 tegen de touwen te schieten. VS voelt dat er meer te halen is. UWL gaat wat verkrampter verdedigen en maakt fouten. Yannick Karens met de 3-2. UWL moet nu wel komen wil het nog een punt of punten uit het vuur slepen. Dat biedt ruimte voor VS en daar maakt Paul Heldoorn dankbaar gebruik van. Hij bepaalt de eindstand op 4-2. De Vallei Schilders winter kampioen en op weg naar het kampioenschap.

 

Ribhouse Texas  (RT)   -     Fysio-In     5  -  3

Nummer drie in de derde klasse Fysio-In heeft mogelijk handenwrijvend gezien hoe nummer twee Uwwetloket verlies heeft moeten lijden tegen koploper Vallei Schilders. Bij winst vanavond kan het de tweede plaats overnemen. Daarvoor moet dan wel afgerekend worden met Ribhouse Texas. RT is dit seizoen wat onberekenbaar. Het kan wedstrijden op knullige wijze verliezen, maar soms vriend en vijand, voor zover die er zijn, verbazen door boven zichzelf uit te stijgen. Grote man bij RT is Peter Heuvelink. Vanavond laat hij opnieuw zien zijn ploeg op sleeptouw te willen nemen. Aan zijn inzet en passie kunnen velen een voorbeeld nemen. In de beginfase geeft hij al zijn visitekaartje af door op de lat te schieten. Naast Peter opereert de hardwerkende Mark van Leersum en hij schiet zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Peter Heuvelink verrast doelman Jeroen Douma door de benen en schiet de 2-0 binnen. Fysio-In heeft Harold van Zandbrink in de ploeg en hij voert op dit moment de topscoorderslijst aan. Harold is een handige spits en scoort makkelijk. Hij brengt de spanning terug door de 2-1 te scoren. Een solo van Peter Heuvelink eindigt met een bal op de paal, maar de terugspringende bal weet hij toch binnen te schieten en daarmee bepaalt hij de ruststand op 3-1. Wil Fysio-In nog een goed resultaat boeken dan moet het wel wat gaan doen. Wanneer Harold van Zandbrink in het veld komt wordt de ploeg direct wat gevaarlijker en hij is het dan ook die met nog een kwart wedstrijd te spelen de 3-2 laat aantekenen. Als daarna Pascal Brouwer uit een vrije trap hard en zuiver via de binnenkant van de paal de 3-3 weet binnen te schieten lijkt het pleit voor RT beslecht. Ineens komt er meer vuur in de wedstrijd en beide ploegen gaan nu vol op de aanval. Een fantastisch mooie voorzet van Peter Heuvelink bereikt Laurens de Haan die daarna de bal op prima wijze achter Jeroen Douma weet te werken 4-3. Het lijkt erop dat er bij Fysio/In iets knakt. RT blijft de aanval zoeken en niet zonder succes. Geklungel in de verdediging en de druk die RT op de verdediging van Fysio/In zet, hebben tot gevolg dat de bal in eigen doel wordt gewerkt 5-3. Verdiende winst voor de Texanen die door deze overwinning oprukken naar de middenmoot.

 

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)     -     Bouwbedrijf Morren B.V.     5  -  5

Beide ploegen, verkerend in de onderste regionen van de hoofdklasse, behoren wel tot de smaakmakers van de hoofdklasse. Beide ploegen zijn zeer aanvallend ingesteld en dat staat vanavond garant voor een leuke en spannende wedstrijd. Morren als snel met de eerste grote kans in een 1 op 1 met MMS doelman Gijsbert van Dijk. Men weet echter de bal niet tussen de palen te krijgen. Het is Arie van Prooijen die de score openbreekt en door een woud van benen de 0-1 binnen weet te schieten. Morren topscoorder Jaco Mulder pakt ook zijn doelpuntje mee en schiet zijn ploeg naar de 0-2 voorsprong. Morren blijft aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg. Nog voor de rust komt MMS goed terug. Het is de snelle Jonathan van Grol die de aansluittreffer weet te score 1-2.  Dan gaat het ineens heel snel. Een minuut voor rust zet Lennard de Korte de 2-2 stand op het scorebord.  Maar de echte ruststand wordt bepaald door Arie van Prooijen en Jaco Mulder. Van Prooijen van grote afstand over de MMS doelman met de 2-3 en Mulder na een solo met de 2-4. Direct na de rust Jacco Kemp hard en zuiver met de 3-4 en dat maakt de wedstrijd spannend en aantrekkelijk om naar te kijken. Morren daarna heel dicht bij de 3-5 maar doelman Van Dijk en de paal weten dat te voorkomen. Jacco Kemp hard, door een woud van benen, met de 4-4. In de eindfase gaan beide ploegen volop voor de winst. Morren vaak met de lange bal wat veelvuldig balwinst oplevert voor MMS. MMS in de eindfase de aanvallendste ploeg. Lennard de Korte en Jonathan van Grol hebben pech want hun schoten raken slechts paal en lat. Morren heeft het moeilijk, maar weet uit een counter via Gerben Straal de 4-5 te scoren. Dan ijkt de buit binnen voor Morren, maar schijn bedriegt. Jonathan van Grol weet de toch wel terechte eindstand van deze spannende wedstrijd te bepalen op 5-5. Winnaar bij deze wedstrijd is het publiek.

 

Heart for Gardens (HFG)    -     Investra     3  -  1

Met de bekerfinale in het achterhoofd, waarbij het publiek op het puntje van de stoel zat, beginnen de nummers een en twee van de hoofdklasse hun wedstrijd om het winterkampioenschap. Beide teams helaas niet op volle aanvalssterkte en dat zou bepalend worden voor de wedstrijd. Is het niveau van de hoofdklasse dit seizoen wat minder, vanavond etaleren beide ploegen dat nog eens duidelijk. De beginfase is voorzichtig en aftastend en in een bedenkelijk laag tempo. Mogelijk heeft men angst of respect voor elkaar? Hoe het ook zij, spannend en aantrekkelijk is het niet. Het wordt een wedstrijd van de momenten. Zo’n moment krijgt HFG. Een Investra verdediger neemt met een vol strafschopgebied de verkeerde beslissing door niet zijwaarts of eventueel achterwaarts te spelen, wat HFG dan wel en hoekschop zou opleveren. De bal gaat nu middendoor en komt precies voor de voeten van HFG aanvaller Jelmer Hoekstra en die weet vrij eenvoudig van korte afstand binnen te schieten 1-0. Investra pakt daarna de draad wel weer goed op maar dan blijkt dat het vanavond node haar drie aanvallend ingestelde spelers mist. De ploeg blijkt niet bij machte om tot scoren te komen. De verdediging van HFG staat goed en wat er doorkomt is een prooi voor gelegenheidsdoelman Jur van der Heijden, die achteraf gezien een makkelijke avond heeft gehad. Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Veel balbezit voor Investra maar een HFG slim en loerend op haar kansen. En die kwam er. Jelmer Hoekstra wurmt zich toch vrij eenvoudig langs de strak in zijn rug staande verdediger en de weg voor een 1 op 1 met de overigens prima keepende Peter Siereveld ligt open. Hoekstra maakt geen fout en zet HFG op een 2-0 voorsprong en daarmee is eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. Investra zet een tandje bij en gooit nu alles op de aanval. Dat biedt Joey Kooy ruimte. Hij weet zich uit een counter makkelijk vrij te spelen en hard de 3-0 binnen te schieten. Investra geeft niet op en zet in de eindfase de HFG verdediging pas echt onder druk wat via de kluts nog een (eigen) doelpunt oplevert 3-1. Knap gespeeld van HFG die heel effectief haar kansen gepakt heeft en ook de verdiende winnaar van deze overigens zeer matige wedstrijd is geworden. HFG de winterkampioen. Deze uitslag brengt overigens de spanning in de hoofdklasse weer volledig terug. Het belooft dus nog wat te worden in de tweede helft van de competitie.

 

Greenspread     -     De Greef Diervoeders        5  -  4

Kan Greenspread vanavond winnen van De Greef, de koploper in de eerste klasse, dan doet de ploeg weer volop mee voor een van de twee promotieplaatsen. De Greef, vanavond zonder reserves, komt via Rienk Vos op een 0-1 voorsprong. De Greef zeker in de beginfase de bovenliggende ploeg, maar dat zegt niet alles. Het moet toezien hoe Barry Koot de gelijkmaker scoort 1-1. Elwin Vermeulen weet De Greef weer op voorsprong te zetten 1-2. Het niveau van deze wedstrijd, zeker geen hoofdklasseniveau, is matig maar de spanning vergoed veel. Een counter van De Greef eindigt op de paal, maar de terugspringende bal wordt keurig door Rienk Vos binnengeschoten 1-3. Dan lijkt het erop dat de wedstrijd al voor de rust beslist is, zeker wanneer na de rust Elwin Vermeulen simpel de 1-4 weet te scoren. Mogelijk denkt De Greef dat ook, maar Peter Roks laat Greenspread als een Fenix uit de as herrijzen. De technisch handige en ook rappe Greenspread spits brengt met twee snelle doelpunten de spanning weer helemaal terug 3-4. Ineens kantelt de wedstrijd op onverklaarbare wijze. De Greef is het helemaal kwijt en moet toezien dat Martijn Veenendaal met een hard en zuiver schot de 4 - 4 binnenschiet. Greenspread zit in een flow en pakt via Jaap de Ronde de 5-4 voorsprong. Die klap komt De Greef niet meer te boven. Greenspread speelt de wedstrijd prima uit en brengt met deze overwinning de spanning in de eerste klasse weer volledig terug.

 

Garage de jonge Van Dijk     -     Autobedrijf Frietema        2  -  3

De verliezer van dit duel haakt af in de strijd om een promotieplaats. Wint Frietema dan zijn er maar liefst vijf ploegen die strijden om het kampioenschap en/of promotieplaats. Dennis Spoel weet welke belangen er op het spel staan en hij scoort binnen de minuut de 1-0. Verdubbeling van de stand komt van de voet van Terence Vliet. De robuuste aanvaller schiet eenvoudig hard en strak binnen 2-0. Daarmee heeft Van Dijk vanavond wel haar kruit verschoten. De ploeg is voetballend zeker niet de mindere van Frietema, bij fases zelfs beter,  maar heeft geen enkel geluk meer in de afwerking. Frietema speelt aanvallend wat directer en sneller dan haar tegenstander en daarin ligt nu net het verschil. Kees Frietema met  de aansluittreffer 2-1. Kort voor rust een snelle en goede counter van Frietema en het is Corné Kasper die de bal achter doelman Rob Gijsbertsen weet te werken. Laatstgenoemde heeft het vanavond niet erg druk wat genoeg zegt over de aanvallende aspiraties van Frietema. Ook na de rust Van Dijk met veel balbezit, maar aanvallend niet echt gevaarlijk. Dennis Spoel via de keeper dicht bij de nieuwe voorsprong voor Van Dijk maar de bal gaat naast. Heeft Van Dijk geen geluk, Frietema wel. Willem van Os met de 2-3 wat later ook de eindstand zou worden. Geen grootse wedstrijd waarbij de gelukkigste heeft gewonnen. Frietema doet nog steeds mee in de strijd om een promotie plaats maar ook van Frietema moet gezegd worden (nog) geen ploeg van hoofdklasse niveau. Vastgesteld kan worden dat het erop lijkt dat het niveauverschil tussen de hoofdklasse en eerste klasse wat groter is geworden.