WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 10 januari 2020 gespeelde wedstrijden.

 

Keukengalerie/AV Verzekeringen – Autobedrijf Frietema    0-2

Vanavond staat er een wedstrijd op het programma tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Keukengalerie heeft dit seizoen nog maar weinig punten, staat laatste en heeft een overwinning nodig om hogerop te komen. Autobedrijf Frietema heeft twaalf punten en moet winnen om bovenin mee te blijven doen. De wedstrijd begint met een laag tempo en veel balverlies aan beide kanten. De eerste helft wordt er dan ook niet gescoord en zijn er maar weinig kansen op doel. De doelman van Keukengalerie houdt de spaarzame mogelijkheden uitstekend uit zijn doel. In de tweede helft zoekt Frietema wat vaker de aanval en loopt het voetballend wat soepeler. Dat resulteert al snel in een doelpunt, gemaakt door Corné Kasper. Hij kan vrij doorlopen en maakt hard de 0-1 met de punt van de schoen. Een volgende kans van Ruben belandt na een korte uithaal op de paal. Zijn broer Wouter ziet zijn schot wel in het doel belanden. Vanuit het niks maakt schiet hij de 0-2 in de korte hoek laag binnen voor Frietema. Keukengalerie creëert niet veel kansen, maar heeft wel de mogelijkheid om de 1-2 te maken. Helaas schiet hun spits de bal op de keeper van Frietema en blijft het bij een 0-2 eindstand.

 

Moestas – De Greef Diervoeders   4-4

Deze wedstrijd gaat razendsnel van start. Er is net een minuut gespeeld als Melvin van der Haar zich laat zien voor het doel van De Greef. Na een korte draai haalt hij uit en schiet de bal binnenkant paal in de verre hoek. Na deze 1-0 blijft het even rustig en tasten beide tegenstanders af. Erwin Cortus ziet zijn schot over het doel gaan vanuit kansrijke positie. Kort daarna is het opnieuw Melvin met een schot laag in de korte hoek, 2-0. Hij is heel dichtbij zijn derde, maar nu treedt de keeper van de Greef uitstekend op met een goede redding. Na de tweede helft worden de rollen onverwachts omgedraaid. Rienk Vos krijgt vanuit een corner de bal aangespeelt, haalt uit en ziet de 2-1 erin gaan. De mannen van Moestas lijken zich even te moeten herstellen, want kort erop is het Breunie Budding die zijn team op de been houdt met een prima redding. De Greef zet druk op Moestas en zit kort op de tegenstander. Door een overtreding, volgt er een gele kaart voor De Greef. Hier gaat Moestas slordig mee om, want het is De Greef wat twee enorme mogelijkheden krijgt. Deze worden niet benut tijdens een man minder situatie, maar even later is het alsnog raak. Rienk Vos brengt met zijn tweede doelpunt, een punter in de kruising, de spanning weer helemaal terug. De Greef komt op voorsprong door een doelpunt van Elwin Vermeulen. Hij maakt een actie buitenom zijn verdediger en rondt de 2-3 af door hoog in de korte hoek te schieten. Moestas maakt al snel weer gelijk doordat Christian van der Mark zich laat zien. Hij speelt met één beweging keeper en verdediger uit en kan makkelijk afronden. Daarop volgt opnieuw een doelpunt voor Moestas. Een counteraanval heeft als eindstation Melvin van der Haar. Hij weet dit buitenkansje te benutten en schiet de 4-3 tegen de touwen. Ook de volgende kans is voor Melvin, maar Ricardo doorziet zijn lobje en voorkomt een doelpunt. Dan volgt een bijzonder moment. Rienk Vos krijgt een vrije trap mee en mag zelf aanleggen. Hij schiet de bal op beide palen en uiteindelijk gaat de bal door een handsbal op de stip. Rienk schiet vanuit deze strafschop de eindstand van 4-4 op het scorebord.

 

Van Egdom Metaalbewerking – Van de Lagemaat Bouw en Renovatie   3-3

Beide teams staan met respectievelijk acht en zes punten in het midden van de ranglijst. Dit betekent dat er op papier sprake is van een gelijk niveau. Hoe dat in de wedstrijd tot uiting komt is altijd de vraag. Tijdens dit duel laten beide teams zien dat er prima wordt gevoetbald in de tweede klasse. Het is interessant om naar te kijken en er wordt gestreden voor de punten. Tijdens de eerste helft komt er voetballend weinig uit de verf, doordat veel balverlies leidt tot weinig mogelijkheden voor het doel. Jesse Lindhout krijgt de grootste kans na een uitgespeelde aanval, maar hij mist voor open doel. Van de Lagemaat weet op voorsprong te komen, door opnieuw een counter. Ditmaal wordt er, op aangeven van een teamgenoot, knap afgerond door Jochem Waterval, het staat 0-1. In de tweede helft is het Van Egdom wat direct de aanval zoekt. Dit leidt tot een mogelijkheid voor Marko Rietema, maar de VDL-doelman houdt de bal met zijn been uit het doel. De daaropvolgende corner gaat er wel in! Piet van der Bas schiet de bal, op aangeven van de hoekschopnemer, direct in de verre hoek. Van Egdom blijft aanzetten en probeert hun tweede doelpunt te maken. Dit lukt als Rutger zomaar ineens uithaalt en de 2-1 in de verre hoek plaatst. Zijn volgende schot vanuit kansrijke positie belandt net naast het doel. Van Egdom blijft aanvallen en lijkt de overwinning veilig te willen stellen. Echter verliest het de bal op het middenveld en zet Van de Lagemaat een tegenaanval op. Jeffrey Bakkenes staat aan het eindstation van deze counter en rondt keurig de 2-2 af. Dan volgt de laatste minuut van deze wedstrijd. Daarin gebeurt van alles en wordt er twee keer gescoord. Het eerste doelpunt gaat via de handen van de doelman richting het net. De keeper slaat de bal uit zijn doel, maar de scheidsrechter beslist en dus staat het 2-3. Van Egdom gaat direct in de tegenaanval en schiet vlak voor tijd toch nog de 3-3 binnen. Marko Rietema schiet vanuit onmogelijke positie in de korte hoek en verrast de keeper. Deze spannende slotfase zorgt ervoor dat beide teams met een punt naar huis gaan.