WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 3 januari 2020 gespeelde wedstrijden.

 

Hoor en Zie     -     Drieklomp Makelaars    0  -  2

Halverwege het seizoen kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel vastgesteld worden dat Vallei Schilders kampioen van de derde klasse gaat worden. Drieklomp kan nog meedoen in de strijd om promotieplaats twee. Dan moet het vanavond wel winnen van het zeer jeugdige Hoor en Zie. Dat team voetbal leuk en met veel fanatisme. Beide ploegen beginnen met veel inzet aan de wedstrijd, waarin Drieklomp al snel laat zien de bovenliggende partij te zijn. Halverwege de eerste helft nemen beide ploegen wat gas terug. Joost van Zon opent de score en zet Drieklomp op een 0-1 voorsprong. Hoor en Zie zet een tandje bij maar maakt het Drieklomp niet erg lastig. Hoewel het bij vlagen enthousiast voetbal speelt is doelpunten maken het manco bij die ploeg. Ruststand 0-1. Na de rust Hoor en Zie nog wat fanatieker en dat biedt ruimte voor de Drieklomp aanvallers. Ook die ploeg mist vanavond doelpuntenmaker Joeri van Appeldoorn, die bijna de helft van de Drieklomp doelpunten voor zijn rekening heeft genomen. De Hoor en Zie doelman weet veel te keren maar moet toch capituleren op een schot van Hans Henzen. Hij bepaalt de eindstand op 0-2. Hoor en Zie nu de rode lantaarndrager terwijl Drieklomp nog meedoet om plaats twee.

 

WSI Models     -     Investra      2  -  2

Wil WSI Models nog meedoen in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse dan mag het vanavond geen puntverlies lijden. Daarnaast wil de ploeg revanche op de eerder dit seizoen geleden 2-1 nederlaag. En die uitslag doet al vermoeden dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. Dat zal ook in de wedstrijd van vanavond zo zijn. Investra in de beginfase wat sterker en een WSI dat loert op de kansjes. Beide ploegen hebben de verdediging vanavond goed op orde. Dat kan niet gezegd worden van de muurtjes die vanavond bij de vrije trappen door de doellieden worden neergezet. Beide doelmannen overigens vanavond zeer betrouwbaar. Als na tien minuten Investra een vrije trap mag nemen is het Berendjan Sok die het gaatje naast de muur ziet en feilloos binnen  weet te schieten 0-1. WSI zoek daarna direct de aanval maar weet doelman Peter Siereveld voor de rust niet te passeren Ruststand 0-1. Na de rust Investra, via Bart de Bruijn, met een goede aanval maar doelman Brian Bakkenes van WSI weet hem van het scoren af te houden. Overtreding in het strafschopgebied van WSI, klemmen van de bal, leidt tot een vrije trap voor Investra die door Nathan Veenendaal wel erg gemakkelijk mag worden binnengeschoten 0-2. WSI zet nu zowel fysiek en helaas ook verbaal, een tandje bij en trekt met doelman en al ten aanval. Het zet Investra vast op eigen helft, maar weet geen uitgespeelde kansen te creëren. Dan mag WSI een vrije trap nemen en is het Gerwin van Essen die feilloos de bal langs de niet goed opgestelde muur weet te schieten 1-2. In de eindfase mag WSI opnieuw een vrije trap nemen en is het Michel van de Lagemaat die eenvoudig weet binnen te schieten 2-2. Investra in de eindfase weer ten aanval en dat levert de ploeg in de laatste minuut nog een man meer situatie op die door slordig combinatiespel niet wordt benut om de 2-3 te scoren. Een terechte uitslag waarmee WSI niet veel mee opschiet. Investra zowel voor als na de jaarwisseling ineens met vijf verlies punten, waardoor prolongatie van het kampioenschap ineens ver weg is.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren     - Bouwbedrijf Morren B.V.     3  -  5

Het in de hoofdklasse onderaan staande Van Lunteren kan de punten vanavond goed gebruiken, maar treft in het de laatste weken steeds beter spelende Morren geen goede tegenstander. Beide ploegen beginnen de wedstrijd in een laag tempo. Het is Jan-Willem de Keijzer die een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot op doel lost dat tot verbijstering van alles wat Moreen een warm hart toedraagt door de benen van de doelman in het doel verdwijnt 1-0. Die stand weet Van Lunteren tot aan de rust toe vast te houden. Na de rust gaat Morren direct in de aanval en dat levert als snel de gelijkmaker op 1-1. Het verwerken van een stuiterbal wordt compleet verkeerd ingeschat door de verdediging van Van Lunteren. Het biedt aan Cor Broekhuizen een vrije doorgang naar het doel, die dus geen fout maakt. En dan breekt er (weer) een slechte fase aan voor Van Lunteren. De ploeg wisselt te vaak goede met slechte fases af.  Jaco Mulder met de voorsprong voor Morren 1-2. Gerben Staal, Jaco Mulder en weer Gerben Staal zetten binnen vier minuten een 1-5 stand op het scorebord en dan is Van Lunteren gezien. De ploeg weet zich enigszins van deze klap te herstellen en weet zich zowaar ook weer wat kansen te creëren. Een 3 op 1 aanval weet men niet direct om te zetten in een doelpunt. Voor een volledig leeg doel ziet men kans om tegen de paal te schieten. Direct daarna wel Jorian van Beek met de 2-5. Rob Nannenberg kan de spanning nog terugbrengen wanneer hij in een 1 op 1 komt met Morren doelman Henri van der Wind, maar ook dat levert geen doelpunt op. Marijn de Korte met een hard schot via de onderkant lat, zet de 3-5 eindstand op het scorebord. Morren door de winst stevig in de middenmoot. Van Lunteren te wisselvallig en misschien wel met te weinig kwaliteit om een ploeg te zijn waar in de hoofdklasse rekening mee moet worden gehouden.