WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 14 februari 2020 gespeelde wedstrijden.

 

De Greef Diervoeders  -  Keukengalerie/AV Verzekeringen    8 – 1

Keukengalerie en De Greef Diervoeders staan op de ranglijst ver van elkaar verwijderd. Dit wordt vanavond ook duidelijk zichtbaar in het spelbeeld. De eerste paar aanvallen worden uitgevoerd door Keukengalerie, maar zij komen voorlopig niet tot scoren. Jelle Neumann krijgt de bal niet langs doelman Ricardo, die met een prima redding de 0-1 voorkomt. Het is De Greef wat even later wel op 1-0 komt. Het is Rienk Vos die met een snelle actie en korte uithaal zijn eerste van de avond simpel afrondt. Kort daarop maakt hij ook zijn tweede door van afstand uit te halen. De keeper weet de bal net niet voor de doellijn te stoppen, dus staat het 2-0. Dan ineens is het toch Keukengalerie met een doelpunt. Jelle Neumann zet goed door op de achterhoede van De Greef. Hij verrast keeper en speler door ineens ertussen te zitten en kan de 2-1 makkelijk afronden. Maar even later is het alweer raak voor De Greef, Rienk Vos maakt zijn hattrick compleet. De 4-1 volgt na enkele minuten, gemaakt door Elwin Vermeulen. Hij maakt een actie buitenom en schiet de bal via de lat in de verre hoek. In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Vrij snel wordt de 5-1 gemaakt door Dirk de Greef, op aangeven van zijn teamgenoot. Hij maakt een minuut later de 6-1 door slim naar links te kappen en met zijn linkerbeen de bal door de benen van een verdediger in de verre hoek te plaatsen. Na een aantal kansen voor De Greef is het opnieuw Dirk de Greef die scoort. Hij maakt ook zijn derde van de avond en kort erop zelfs zijn vierde doelpunt! Twee keer wordt de bal bij de tweede paal gelegd en kan Dirk eenvoudig afronden. In de laatste minuut krijgt Keukengalerie nog twee enorme kansen, deze worden niet benut, dus de 8-1 eindstand is een feit.

 

Autobedrijf Frietema  -  Sport- en Dierenshop Woudenberg    2-2

Deze teams hebben vanavond een belangrijke wedstrijd te spelen. De winnaar van deze wedstrijd kan weer in de buurt komen van de nummer één. Van het begin af aan wordt er dan ook duidelijk voor het resultaat gespeeld. De eerste grote kans is voor Frietema, maar de bal wordt via het been van de keeper als hoekschop verwerkt. Kort daarop volgt nog een grote mogelijkheid, maar Krijn Cornelisse schiet de bal net naast met de punt. Het is Sport en Dierenschop wat toch de 0-1 maakt. Een foutje in de verdediging van Frietema wordt hard afgestraft. Jarie van Egdom maakt gebruik van de verwarring en schiet de bal hard in de hoek. Na vijf minuten volgt de gelijkmaker, gemaakt door Mark Donkelaar. De gelijke stand blijft niet lang op het bord staan, want een minuut later benut Coen Veenendaal een vrije trap. Hij schiet voor rust in de verre hoek binnen en zet de 1-2 op het scorebord. In de tweede helft zien we beide teams wat meer verdedigen. Een grote kans voor het Frietema-doel en een uitstekende redding van Frietemakeeper Arnoud. Drie harde schoten van Krijn Cornelisse gaan naast en leveren geen doelpunt op. Even lijkt het net alsof S&D de wedstrijd gaat beslissen, maar de uitstekende pass van Charley Eweg wordt niet op waarde geschat door zijn teamgenoot. De bal verdwijnt net naast het doel. Dan is het toch Frietema wat zijn kans grijpt door middel van Wouter Imminkhuizen. Hij ziet zijn bal van afstand er heel inrollen, de keeper is net te laat, dus staat het 2-2. Er wordt in de eindfase door beide teams nog eenmaal op de lat geschoten. Mark Donkelaar en Stefan van Dieten hebben net geen geluk in de afronding, dus blijft het bij een 2-2 gelijkspel.

 

De Kaasknabbel  -  Van Egdom Metaalbewerking    2-3

Vanavond staat een wedstrijd in de tweede klasse op het programma tussen Kaasknabbel en Van Egdom. De vorige wedstrijd werd gewonnen door Van Egdom, dus zal Kaasknabbel zich van zijn beste kant moeten laten zien. Dat doet het ook, want de eerste mogelijkheden in deze wedstrijd zijn voor Kaasknabbel. Van Egdom zoek na vijf minuten ook de aanval en dat resulteert in een enorme kans voor Herjan van den Pol. Hij krijgt de bal van Herman, maar vindt de keeper op zijn weg. Kort erna komt Van Egdom wel op voorsprong. Een Kaasknabbelspeler verandert de bal van richting en ziet hem langs een verbouwereerde doelman in de verre hoek belanden. Niet lang daarna is het opnieuw raak. Marko Rietema passt de bal strak in en Herjan van den Pol schiet hard de 0-2 binnen. Ook een derde doelpunt voor Van Egdom lijkt te volgen, maar een schot van Herjan belandt op de lat. Dan ineens plaatst Kaasknabbel een counter. Jeroen Hazeleger wordt vrij voor de keeper gezet en hij benut dat buitenkansje door langs de keeper de 1-2 af te ronden. In de tweede helft lijkt Kaasknabbel er wat meer vaart achter te willen zetten. Een goed opgezette aanval en pass leiden tot een doelpunt voor Jesper Heslenfeld. Hij schiet de gelijkmaker simpel binnen in de korte hoek. Tegen het einde staat het nog steeds gelijk. Maar toch beslist Van Egdom de wedstrijd door een man-meer-situatie. Marko Rietema schiet vanuit vrije positie de 2-3 binnen in de verre hoek. Dit is ook de eindstand.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL)   -     Kok Houtagenturen   (KH)    3  -  6

Koploper KH kan zich in de strijd om de titel in de eerste klasse geen misstap veroorloven tegen het op de voorlaatste plaats staande VDL. KH is ook de koploper in de strijd om de Jan van Beveren trofee. In zeven wedstrijden heeft het slechts negen doelpunten moeten incasseren. Ook vanavond begint de ploeg goed tegen het wat gehavende VDL. Daniël Makonga opent na zo’n vier minuten de score 0-1. KH blijft daarna rustig zoeken naar openingen in de defensie van VDL, maar die laat geen combinatiespel toe. Daarom probeert KH het van afstand en niet zonder succes. Matthijs Verweij en Thijs Holtsingel beiden van afstand hard en laag in de verre hoek naast gelegenheidsdoelman Timo Beumer 0-3. VDL kruipt daarna wat meer uit haar schulp en het lijkt wel of de wat oudere spelers enige tijd nodig hebben om op gang te komen. Het biedt KH overigens wel mogelijkheden voor een counter en uit een van die counters scoort Marcel Ruijter 0-4. Op slag van rust is het Tim van Nimwegen die de wedstrijd definitief in het slot gooit door de 0-5 te scoren wat ook de uitslag van de eerste wedstrijd was tussen deze ploegen. Na de rust trekt VDL vol goede moed ten aanval maar loopt al wel snel tegen de 0-6 aan door een doelpunt van Marcel Ruijter. Dan lijkt het erop dat KH doorgaat voor dubbele cijfers, echter niets is minder waar. Daniël Makonga nog wel van afstand hard op de paal maar VDL heeft nu niets meer te verliezen en komt beter in haar spel. Vooral Jeffreij Bakkernes en Jan Budding stropen de mouwen nog eens extra op en met veel inzet en kracht maakt het de verdediging van KH moeilijk. Dan is opeens zichtbaar dat de jonge KH ploeg met die druk moeite heeft. Doelman Laurens Kok verdedigt onhandig uit en daar profiteert Jeffreij Bakkernes van 1-6. Jan Budding test daarna het houtwerk van KH wat de 2-6 voorkomt. KH blijft voetballend wel de betere ploeg maar de kansen zijn er voor VDL. VDL begint ook beter te combineren en niet zonder succes. Lijdelijk moet KH toezien dat Gerard ten Broek en Jeffreij Bakkernes de 3-6 op het scorebord weten te zetten. Dat wordt de eindstand met de verzuchting van een VDL speler waarom zijn ploeg altijd zo laat met voetballen begint. KH blijft de koploper maar is, gelet op wat er in de tweede helft gebeurde, gewaarschuwd dat het wel de volledige wedstrijd met inzet moet blijven voetballen.

 

Exitum     -     Uwwetloket         0  -  5

Anders dan de uitslag doet vermoeden is Exitum totaal niet weggespeeld door Uwwetloket. De eerste wedstrijd eindigde destijds in 0-0 en dat had het vanavond zo maar weer kunnen zijn. Het verschil vanavond was dat Exitum de kansen niet wist te benutten en kansen heeft het genoeg gekregen. Het leek wel of er een onzichtbaar gordijn in het Uwwetloket doel hing. Verder was doelman Prins van Uwwetloket vanavond een grote sta in de weg voor de Exitum aanval. Soms met wat geluk maar ook met goede reddingen wist hij de nul te houden. Aan de andere kant precies het tegenovergestelde. De kansen die Uwwetloket kreeg gingen er gewoon wel in en dat verklaart de uitslag van vanavond. Overigens beide ploegen wel vol op de aanval en dat moest Uwwetloket ook wel doen want die ploeg doet in de derde klasse nog altijd mee in de strijd om promotie plaats twee. Exitum, vanavond zonder wissels, ziet Arne Schotanus van Uwwetloket hard en hoog binnenschieten 0-1. Doelman Prins weet daarna met kunst en vliegwerk de gelijkmaker van Exitum te voorkomen, waarbij hij ook hulp krijgt van het houtwerk. Ruststand 0-1. Na de rust beide ploegen aardig in balans. Jurre Bruinsma met de mogelijk beslissende 0-2. Als Exitum doelman Janco Leeuwdrent veel te ver uit zijn doel komt wordt dit direct van grote afstand afgestraft door Tonny Veenema 0-3. Dat is de genadeklap voor Exitum dat het nog wel probeert, maar in de eindfase gelaten moet toezien dat Arne Schotanus 0-4 en Jurre Bruinsma 0-5 weten te scoren. Door deze nederlaag is Exitum de rode lantaarndrager van de derde klasse geworden. Uwwetloket stijgt naar plaats twee op vijf punten achterstand van koploper Vallei Schilders.

 

Drieklomp Makelaars (DM)     -     Ribhouse Texas (RT)       5  -  4

Wat zou TR toch zijn zonder haar topscoorder Peter Heuvelink? Hij onderbreekt een DM aanval en weet zich daarna prima vrij te spelen door de DM doelman en scoort de 0-1. Is Heuvelink bij RT de voetballende doelpuntenmaker, vanavond is dat bij DM Hans Henzen. Zijn harde knal verdwijnt in de winkelhaak en de stand is weer gelijk 1-1. Direct daarna opnieuw Henzen met een hard schot, alleen nu eindigt de bal op de paal. RT is gewaarschuwd, maar dat is ook DM voor Peter Heuvelink. Hij laat een hard en hoog schot los op het DM doel dat via de onderkant van de lat als een granaat binnenslaat 1-2. Lang profiteert RT niet van de voorsprong wat Menno Hoekstra weet direct daarna  de gelijkmaker te scoren 2-2. Hans Henzen op de voor hem karakteristieke wijze zet DM vanavond voor het eerst op voorsprong 3-2. Martin Velthuizen zet de 4-2 ruststand op het scorebord. Na de rust een vrije trap voor RT die door Peter Heuvelink hard en hoog wordt binnengeschoten 4-3. Daarna mag DM twee minuten met en man meer spelen, maar weet daar niet van te profiteren. Hanse Henzen brengt de marge weer op twee doelpunten door de 5-3 te scoren. Het blijft een leuke wedstrijd om naar te kijken en dat vinden de vier aanwezige toeschouwers kennelijk ook want zij blijven zitten. Zeker wanneer Peter Heuvelink flink aan zijn doelgemiddelde blijft werken door de 5-4 te scoren. Met zijn vier doelpunten vanavond nestelt hij zich in de top drie van de topscoorderslijst. RT in de eindfase nadrukkelijk jagend op de gelijkmaker, maar de gong redt DM. Met deze benauwde overwinning blijft die ploeg meedoen in de strijd om promotieplaats twee.