WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 21 februari 2020 gespeelde wedstrijden.

 

WSI Models     -     Drukkerij Woudenberg (DW)   3  -  4

WSI moet vanavond winnen om mee te kunnen blijven doen in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse. DW kan de punten goed gebruiken om weg te komen van de degradatie/promotie plaats.  De eerste ontmoeting tussen beide teams op 4 oktober 2019 eindigde in een eenvoudige 5-1 overwinning voor WSI. Vanavond is echter sprake van een gelijkwaardige wedstrijd. Na vijf minuten opent Raymond van Burken de score en brengt WSI op 1-0. Joost Hazeleger kan kort daarna alleen op de DW doelman afgaan, maar die redt. Kort daarna Joost Hazeleger toch met de 2-0 voor WSI. Beide ploegen vol op de aanval en dat maakt het leuk om naar te kijken. DW, via Aart-Jan van der Wind, brengt de spanning terug door de 2-1 te scoren. DW daarna dicht bij de gelijkmaker maar de WSI doelman weet dat met goede reddingen en wat geluk te voorkomen.  DW bij fasen aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg. Een goed uitgespeelde DW aanval en Tim Prins met de 2-2. De wedstrijd wordt steeds levendiger, waarbij WSI op de counter loert. Dan mag WSI een vrije trap nemen en daar meldt zich Michel van de Lagemaat voor. Hij heeft geen moeite om de bal hard langs de niet goed staande DW muur in het doel te schieten 3-2. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust zet DW meer en meer druk op de WSI defensie, om snel de gelijkmaker te scoren. Vooralsnog is de verdediging van WSI goed gesloten. In het tweede gedeelte van de tweede helft is DW de voetballende ploeg. Het zet WSI meer en meer onder druk en de verdediging bezwijkt. Alexander van de Weerthof met de verdiende 3-3. DW voelt dat er meer te halen is en blijft druk uitoefenen op de WSI verdediging en niet zonder succes. Tim Prins met zijn tweede en de 3-4 voorsprong voor DW. In de laatste minuut schiet René Kalle van DW nog op de binnenkant van de paal. Kostbaar puntverlies voor WSI dat de strijd om de titel vrijwel zeker kan vergeten. DW heeft weer aansluiting met de middenmoot en heeft een zodanig gat met rode lantaarndrager Bouwbedrijf van Lunteren geslagen dat deze ploeg bijna gedegradeerd is.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren (BVL)    -     Heart for Gardens  (HfG)   2 - 9

HfG kan vanavond de koppositie in de hoofdklasse pakken. Daarvoor moet wel afgerekend worden met rode lantaarndrager BVL. Uitgerekend tegen deze ploeg speelt HfG vaak moeizame wedstrijden. De eerste ontmoeting eindigde op 4 oktober 2019 in een magere 4-3 overwinning voor HfG. Ook vanavond was het begin van HfG zijde wat moeizaam. BVL voetbalt vanavond met veel inzet en dwingt HfG doelman Philip Figlarz meerdere malen tot noodzakelijke reddingen. Jelmer Hoekstra weer eenvoudig uit de draai met de 0-1. HfG in de beginfase zeker niet de betere ploeg. Slordig en wat onnauwkeurig in de combinaties. Dan is het fijn als je Jelmer Hoekstra in de ploeg hebt. Hij scoort erg gemakkelijk de 0-2. Dan begint HfG beter in haar ritme te komen. Zeker na de rust is HfG de bovenliggende partij. Jelmer Hoekstra opnieuw uit de draai en de 0-3 is een feit. Het zit BVL vanavond aanvallend niet mee. Een 2 op 1 met HfG doelman Figlarz weet de ploeg niet te verzilveren. Binnenkant paal is het eindstation. HfG doet het beter en weet via Jelmer Hoekstra uit de counter de 0-4 te scoren. BVL doelman Varenkamp weet vanavond weer veel doelpunten te voorkomen, o.a. een hard schot van Paul de Graaf weet hij te keren. Balverlies op het middenveld stelt Paul de Graaf in de gelegenheid om de 0-5 te scoren. BVL blijft de aanval zoeken en krijgt een strafschop mee. Daaruit weet Marijn de Korte de eer te redden 1-5. Verdedigend is BVL inmiddels een gatenkaas aan het worden. De inzet is groot maar tactisch is er geen concept te bespeuren. Joey Kooy heeft eindelijk na veel pogingen succes 1-6. Toch krijgt BVL mogelijkheden, maar de afwerking is abominabel. Jur van der Heijden en Jelmer Hoekstra brengen de stand op 1-8. Omdat BVL kennelijk niet wil/kan scoren doet HfG dat dan maar voor die ploeg met een eigen doelpunt 2-8. Joey Kooy brengt tenslotte de einstand op 2-9. Daarmee is het lot voor BVL in de hoofdklasse bijna bezegeld. De ploeg doet er goed aan om het in de eerste klasse te gaan proberen. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn het voorlopig HfG en Investra die strijden om het kampioenschap.

 

Keukengalerie/AV verzekeringen     -     Autorijschool Geijtenbeek     0  -  5

In de eerste klasse laat Keukengalerie vanavond verstek gaan en dat betekent een reglementaire 5-0 nederlaag. Eersteklasser Geijtenbeek weet op het laatste moment nog een tegenstander te vinden voor een vriendschappelijk duel. Tegenstander is het in de derde klasse op de voorlaatste plaats staande Exitum. Vanavond een herboren Exitum dat met veel inzet voetballes geeft aan Geijtenbeek en met 6-3 weet te winnen. Nuttige wedstrijd voor beide ploegen!