WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 4 september 2020 gespeelde wedstrijden.

 

Na een half jaar niet meer te hebben kunnen en mogen zaalvoetballen is vrijdag 4 september 2020 de zaalcompetitie voorlopig weer van start gegaan. Voorlopig? Niets is tegenwoordig meer zeker! Het coronavirus is er nog steeds en wanneer we niet proberen om ons aan de daarvoor geldende regels houden kan het zo maar weer einde competitie betekenen! Laten we met elkaar hopen dat dit laatste niet (meer) nodig zal zijn.

 

WSI Models   -  Investra   1 - 2

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tussen de hoofdklassers WSI en Investra. Een gelijk opgaande strijd met over en weer wat kansjes. Investra, met enkele personele aanpassingen, komt erg gelukkig op een 0-1 voorsprong. Henk Buijs zet vanaf links voor en ziet zijn bal via het hoofd van een WSI speler het doel ingaan. Veel spelers moeten nog even wennen. WSI loert op de counter en die krijgt het via Willem Kalle die beheerst afrond 1-1. Dat wordt de ruststand. Na de rust Nathan Veenendaal voor Investra met een vrije trap op de lat. Direct daarna Joost Hazeleger met bijna de 2-1 maar Investra doelman Siereveld redt voortreffelijk. In de laatst minuut loopt WSI tegen een gele kaart aan. Investra heeft een mannetje meer en dat kansje buit het knap uit. Het laat de bal snel rondgaan en vindt dan bij de tweede paal de vrijstaande Dennis de Bruin die twee seconden voor het eindsignaal het vonnis over WSI velt 1-2. Een gelijk spel was de verhouding geweest. Investra de gelukkige winnaar.

 

Molenbeek Makelaars en Szamen   -   Sportcafé de Camp  0 -3

Kon Molenbeek in het verleden tegen De Camp nog wel eens voor een verrassing zorgen, vanavond zat dat er niet in. De Camp vanavond in deze tweede hoofdklasse wedstrijd de aanvallendste en gevaarlijkste ploeg. Robin Hanna met de 0-1. Molenbeek blijft het proberen maar loopt dan ineens tegen de 0-2 achterstand aan via Marcel de Groot. Na de rust Molenbeek direct in de aanval om te proberen de aansluitingstreffer te scoren, maar het komt niet veel verder dan een schotje op de paal. De Camp heeft vanavond de poppetjes goed staan en weet Molenbeek via Marcel de Groot definitief te breken 0-3.

 

Garage de jonge Van Dijk   -  WHAT2WEAR bij Gea     4 – 5

Deze twee eersteklassers maakten er vanavond, wat het scoreverloop betreft, een ware happening van. W2W komt al snel vrij eenvoudig via Jarie van Egdom op 0-1 omdat de Van Dijk doelman zich aan de zijlijn gepositioneerd had? Daar staan echter geen doelen! De altijd hard werkende Dennis Spoel is de man die het eerste doelpunt voor Van Dijk weet te scoren en de 1-1- op het bord zet. Kort daarna zelfs de voorsprong voor Van Dijk via Michael Baardman 2-1. Beide ploegen vol op de aanval zodat doelpunten niet uit kunnen blijven. Jarie van Egdom met de 2-2 en Loek Radstaake met de 2-3 ruststand.  Direct na de rust Michael Baardman met de 3-3. W2W wel de snellere en wat balbehandeling betreft, de wat betere ploeg. Jarie van Egdom heeft er vanavond zin in. Hij schiet hard en laag binnen 3-4. Dennis Spoel pakt opnieuw een doelpuntje mee en brengt de ploegen op gelijke hoogte 4-4. Dit doelpunt was voor veel toeschouwers niet waar te nemen (van paal naar paal) en veel spelers dachten dat het geen doelpunt was. Gelukkig was er een scheidsrechter op de achterlijn die vaststelde dat de bal de doellijn gepasseerd had. De coach van W2W had moeite met het accepteren van deze beslissing en kon, na eerst geel, vervolgens met direct rood het veld verlaten. Matchwinnaar werd vanavond Loek Radstaake. Hij schiet voor zijn ploeg de winnende 4-5 binnen. Een leuke wedstrijd met een misschien wat gelukkige winnaar?

 

Moestas   -  De Greef Diervoeders   1 – 0

Zoals de uitslag van deze eersteklasse wedstrijd mogelijk doet vermoeden, geen spectaculaire wedstrijd. En inderdaad voor de rust doen beide ploegen het rustig/voorzichtig aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ruststand 0-0 wordt. Na de rust komt er wat meer tempo in de wedstrijd en wordt er wat aanvallender gespeeld. Moestas is aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg en krijgt wat goede kansen. Bij De Greef is doelman van Appeldoorn goed op dreef en weet op uitstekende wijze met voet en hand een doelpunt te voorkomen. Op het formidabele schot, binnenkant paal in de winkelhaak, van Rogier Voogt moet hij echter het antwoord schuldig blijven 1-0. De Greef daarna naarstig, maar ook te gehaast, op zoek naar de gelijkmaken maar het catenaccio voetbal van Moestas zorgt ervoor dat de 1-0 over de streep wordt getrokken.

 

Find MKB  -  Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL)  2  -  2

In de tweedeklasse wil Find ook dit seizoen weer een woordje meespreken als het gaat om promotie. VDL moet dan ook het eerste slachtoffer worden. Find neemt in de beginfase het initiatief, maar echt gevaarlijk is de ploeg (nog) niet. VDL loert op de counter en met succes. Een zwak moment in de Find verdediging stelt Michel Hardeman in staat op de 0-1 te scoren wat ook de ruststand wordt. Na de rust opnieuw een succesvolle counter van VDL en Michel Hardeman frommelt de 0-2 binnen. Direct daarna voorkomt de paal de 0-3. Find nu wakker geschut zet een tandje bij en weet via Stef Trommelen de bal achter de  goed spelende doelman Beumer te krijgen 1-2. Find krijgt daarna twee minuten een man meer, maar weet daar geen gebruik van te maken. VDL komt in de eindfase onder zware druk. Met kunst en vliegwerk weet men het doel schoon te houden. Het is tenslotte een rustige steekbal van Stan van Riet die langs alles en iedereen heengaat en zomaar het VDL doel inrolt  2-2.

 

Uwwetloket   -  Van Egdom Metaalbewerking   1  -  1

In de laatste wedstrijd van de avond leggen deze tweedeklassers een pittig partijtje voetbal op de mat. Ploegen zijn echter goed aan elkaar gewaagd en krijgen over en weer wel wat kansen, maar weten voor rust het net niet te vinden, zodat met rust de brilstand op het scorebord staat. Een van de wat betere spelers aan de kant van Van Egdom is Marko Rietema. Uit een lastige hoek weet hij de 0-1 te scoren. In de eindfase zet Uwwetloket flink druk op de Van Egdom verdediging die nu loert op de counter. In de dying seconds toch wel de verdiende gelijkmaker voor Uwwetloket. Julian Lith weet met een knap doelpunt de 1-1 eindstand op het bord te zetten.