WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 9 september 2020 gespeelde wedstrijden.

Drieklomp Makelaars  (DM) -   Videofunk Productions  (VP)    2  -  6

Nieuwkomer in de derde klasse is VP. Het merendeel van deze veldvoetballers heeft weinig tot geen ervaring met zaalvoetbal en dat was in het begin enigszins te zien. Toch komt de ploeg in de eerste beste aanval al op 0-1 via Maarten Siebelink. DM komt snel op 1-1 via Menno Hoekstra, maar moet snel toezien dat VP opnieuw een voorsprong neemt via Nick Broekhuizen 1-2. In deze levendige wedstrijd is het Kenzo Geurs die DK nog een keer naast VP kan brengen 2-2. Het zijn wel de laatste wapenfeiten van DK. VP begint wat enthousiaster en gedurfder te spelen en dat wordt beloond. Uit een hoekschop weet Bart van der helm met het hoofd de 2-3 te scoren en op slag van rust is het Maarten Siebelink die met een lobje de 2-4 ruststand laat aantekenen. Na de rust is het VP dat de wedstrijd bepaalt. DK probeert het wel maar moet het hebben van afstandsschoten. Maarten Siebelink met zijn derde en de 2-5 voor VP. Nick Broekhuizen vervolgens hard en laag met de 2-6 eindstand. Verdiende overwinning voor nieuwkomer VP, die dit seizoen best nog wel eens kan gaan verrassen. Goed gedaan VP!

 

Exitum   -   Fysio-In     1  -  3

Exitum begint haar eerste wedstrijd in de derde klasse zonder wissels en weet via een counter door een doelpunt van Arjen de Groot op een 1-0 voorsprong te komen. Lang blijft die stand niet op het scorebord staan, want Sanne van Haarlem tekent met een hard schot de 1-1 aan. Beide ploegen volop in de aanval, maar de beide doelmannen zorgen er voor dat de ruststand 1-1 wordt. Exitum mag haar doelman Janco Leeuwdrent daarvoor wel heel erg dankbaar zijn. Na de rust zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Pas na tien minuten in de tweede helft is het Fysio-In dat via een counter op voorsprong weet te komen. Harold van Zandbrink is de maker van het doelpunt en heeft direct erna de 1-3 op zijn schoen echter doelman Leeuwdrent weet dat te voorkomen. Zandbrink heeft echter wel het laatste woord in deze wedstrijd. Uit de draai scoort hij de 1-3 wat ook de eindstand wordt. Voor Exitum had er mogelijk wel wat meer in gezeten maar de aanvallers hadden het vizier vanavond niet op scherp.

 

Heart for Gardens   -   Bouwbedrijf van Lunteren    6  -  2

In deze hoofdklasse wedstrijd was het vooraf de vraag of Van Lunteren de schade enigszins beperkt kon houden. Voor de mannen van Van Lunteren echter goed en wel wakker waren had Jelmer Hoekstra de bal al achter doelman Gerben van Varenkamp liggen 1-0. Van Lunteren heeft daarna de verdediging redelijk goed staan en weet lange tijd erger te voorkomen. Joey Kooy vervolgens hard met de 2-0. Als Lindert van Beek verrassend 2-1 weet te scoren krijgt Van Lunteren wat meer lef maar loopt door zwak uitverdedigen direct tegen de 3-1 achterstand aan door een doelpunt van Mark de Graaf, die direct daarna ook nog de 4-1 scoort. Jelmer Hoekstra en Mark de Graaf zetten Van Lunteren vervolgens op een 6-1 achterstand. Lindert van Beek kan vlak voor tijd de stand een iets dragelijker aanzien geven door 6-2 te scoren.

 

Drukkerij Woudenberg   -   Bouwbedrijf Morren   2  -  4

Beide hoofdklassers zijn in de begin fase goed aan elkaar gewaagd. Het is Arie van Prooijen die na acht minuten de score van dit leuke duel opent door 0-1 te scoren. Cor Broekhuizen brengt vier minuten voor rust de stand op 0-2 en die stand zou ook  de ruststand worden. Na de rust doen de drukkers wat terug in de persoon van Marvin Steenbeek. Zijn schot wordt niet goed door de Morren doelman beoordeeld en de 1-2 is een feit. Uit een Morren counter is het Arie van Prooijen die het laatste tikje mag geven 1-3. Daarna een één-tweetje tussen Gerben Staal en Jaco Mulder en de laatste met de beslissende 1-4. Tim Prins uiteindelijk met de 2-4 eindstand. Als Morren vanavond wat secuurder in de afwerking was geweest had het zeker een dubbel aantal doelpunten kunnen scoren.

 

Autorijschool Geijtenbeek   -   Greenspread     2  -  4

In de beginfase laat Geijtenbeek direct zien waar het vanavond op uit is, nl. winnen. Aanvallend is Geijtenbeek dan ook de gevaarlijkere ploeg. Weet de paal de 1-0 nog te voorkomen, even later is het wel raak via Marijn Berkel na een prima steekballetje 1-0. Greenspread krijgt dan twee minuten een man meer en dat kansje wordt benut. Ruben Stavenga met de 1-1. Beide ploegen daarna goed aan elkaar gewaagd.  Marco Bouw met een intikker bepaalt de ruststand op 1-2. Na de rust opnieuw een man meer situatie voor Greenspread en opnieuw weet men dat voordeeltje te benutten. Jaap de Ronde rond een 1-2 combinatie keurig af en de 1-3 is een feit. Geijtenbeek zet vervolgens wat meer druk en weet via Frank Ariëns de aansluitingstreffer te scoren. Het gaat daarna naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Die komt er echter niet. Het is Niels Bergsteijn met de voor Greenspread bevrijdende 2-4. Dat wordt ook de eindstand.

 

Kok Houtagenturen  -  Autobedrijf Frietema   3  -  2

Het is Tim van Nimwegen die Kok als nel op voorsprong weet te zetten 1-0. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd waarin Frietema aanvallend iets gevaarlijker is, maar de Kok doelman weet zijn doel keurig schoon te houden. Grootste kans is voor Krijn Cornelissen die oog in oog komt te staan met de Kok doelman. De laatste blijkt in dat duel de sterkste te zijn. Kort daarna probeert Krijn Cornelissen het hard en laag en nu wel met succes 1-1. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust Ruben Imminkhuizen van dichtbij hard en zuiver met de 1-2 voor Frietema. Kok zet nu een tandje bij maar is  aanvallend veelal  te gehaast. Toch weet het uit een counter via Tim van Nimwegen de 2-2 te scoren. Kok wil meer en zet Frietema in de laatste minuut onder grote druk wat veel spannende momenten voor het Frietema doel oplevert. In de laatste seconde van de wedstrijd een scrimmage voor het Frietema doel en Rick van der Weart weet met wat geluk de bal binnen te werken 2-3. Direct daarna einde wedstrijd. Wouter Imminkhuizen van Frietema verwoordde het na afloop juist: “dat is nou het spelletje”.