WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 september 2020 gespeelde wedstrijden.

Vallei Schilders (VS)  -   De Kaasknabbel  (KK)  5  -  5

De openingswedstrijd van vanavond was er een om van te smullen. Een wedstrijd in de tweede klasse met twee gezichten. Vallei Schilders wil dit seizoen weer trachten hoge ogen te gooien in de tweede klasse, maar loopt de eerste helft flink averij op. Stefan Oussoren zet KK al na vier minuten op een 0-1 voorsprong. VS speelt mat en tempoloos en ziet toe hoe Jacco Belder van simpel balverlies kan profiteren door de 0-2 te scoren. Direct daarna is het Kevin Oussoren die VS op een 0-3 achterstand zet. VS, aanvallend machteloos, gaat met een 0-3 achterstand de rust in. Velt Jacco Belder na rust voortijdig het vonnis door 0-4 te scoren? Paul Heldoorn leidt de ommekeer in en scoort 4-1. Als Marnix de Bruin kort daarna de 4-2 scoort, komt de spanning enigszins terug en zeker wanneer Rick Nannenberg de 4-3 scoort. KK wordt onrustig en verliest zelfvertrouwen. Dat restje zelfvertrouwen loopt nog een flinke deuk op wanneer Laurens de Korte de 4-4 scoort. KK is even het spoor bijster en ziet toe hoe Laurens de Korte met een stiftje de 5-4 voorsprong voor VS scoort. KK kan tot grote vreugde van haar aanhangers via Stefan Oussoren terugkomen tot 5-5. VS krijgt in de slotfase nog een man meer situatie maar weet dat niet benutten Een fantastische wedstrijd mannen! Toch wel en juiste uitslag? U mag het zeggen!

 

Rijschool Hufman   -  Dorcas Woudenberg    2  -  2

Rijschool Hufman, voorheen Bakkerij van den Pol, in de eerste helft aanvallend de wat gevaarlijkere ploeg. Het komt een paar maal goed door maar bij Dorcas vanavond op doel een voortreffelijk spelende Gerald van de Linden. Omdat niemand voor rust de bal in het netje heeft weten te krijgen staat er bij rust nog steeds de beginstand op het scorebord. Na de rust zakt het niveau aanmerkelijk en de wedstrijd roept om een doelpunt. Gelukkig komt die er ook. Robert Bakker breekt uit een 1-2 combinatie de wedstrijd open en zet Dorcas op 0-1. Remco Minjon met een mooie schijnbeweging schiet raak en zet Dorcas op een comfortabele 0-2 voorsprong. Maar wat is in zaalvoetbal comfortabel? Helemaal niets als we naar de vorige wedstrijd kijken. Hufman zet een tandje bij en weet van afstand bijna raak te schieten. De paal weet voor even erger voor Dorcas te voorkomen. Het is Jelte Los met de aansluittreffer 1-2 en direct daarna Bjorn van Weerdenburg met de 2-2, wat ook de eindstand wordt.

 

Arpentus  -  Ribhouse Texas (RT)  9  - 1

RT had zich als eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen geen slechtere tegenstander kunnen wensen dat nieuwkomer Arpentus. Een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 17,4 jaar (RT gemiddeld 32,5 jaar). Arpentus drukt RT direct in de verdediging en weet via Jorg Koudijs de 1-0 te scoren. Arpentus, sneller en behendiger met de bal, komt op 2-0 als Rick van de Hove zijn solo weet af te ronden. Dat wordt ook de ruststand, zodat de schade voor RT voor de rust beperkt blijft. Na de rust is het feitelijk eenrichtingsverkeer. Yannick Karens uit de eerste beste aanval met de 3-0. Jesper Kuiter ziet zijn schotje in het doel belanden 4-0 en direct daarna 5-0 uit een fraaie solo met een formidabel stiftje, waarvoor hij de handen van de toeschouwers op elkaar krijgt. Rick van de Hove wurmt zich door de RT verdediging en schiet de 6-0 binnen. Jesper Kuiter diep van eigen helft met een fraaie boogbal de 7-0. RT wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Peter Heuvelink van RT krijgt dan toch nog loon naar werken en hij redt de eer door 7-1 te scoren. Daarna is het weer de beurt aan Arpentus in de persoon van Jesper Kuiter 8-1. Het slotantwoord is van Jorg Koudijs die in een 1 op 1 de 9-1 weet te scoren. Verliezen met dubbele cijfers is RT bespaard gebleven. Arpentus kan in de derde klasse wel eens de grote verrassing van dit seizoen worden.

 

Hoor en Zie (HZ) -   Sanidrõme Hofland  (SH)   4  -  3

Het is Jordi Hofland die het eerste doelpunt van dit seizoen voor SH scoort 0-1 en wij weten dat hij een neusje heeft voor doelpunten, dus het zal dit seizoen niet bij deze ene treffer blijven. HZ heeft het lastig tegen het stugge SH en komt zelfs met 0-2 achter door een doelpunt van opnieuw Jordi Hofland. Langzaam komt HZ wat meer in de wedstrijd en krijgt wat mogelijkheden, maar ziet de bal vooralsnog via de onderkant van de lat weer het veld inspringen. Toch voor de rust succes voor HZ. Liam Bisschops weet van afstand de ruststand op 1-2 te bepalen. Na de rust zet SH een tandje bij en HZ heeft het moeilijk. Dide van Beek doet de wedstrijd kantelen door 2-2 te scoren. Het zit HZ in die fase flink mee want met twee doelpunten van Liam Bisschops komt HZ op een 4-2 voorsprong. SH zoekt naarstig de aanval en weet via Jordi Hofland nog wel 4-3 te scoren, maar heeft daarna de tijd tegen om nog tot een puntendeling te komen.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren   -   Drukkerij Woudenberg    2  -  2

In deze hoofdklasse wedstrijd kunnen beide ploegen de punten goed gebruiken. Gevreesd moet worden dat deze ploegen ook dit seizoen weer moeten vechten tegen degradatie. Een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen die over en weer wat kansjes krijgen. Ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd maar spelen geen geweldig voetbal. Van Lunteren heeft wel een doelpuntenmaker in haar ploeg lopen in de persoon van Lindert van Beek. Hij geeft zijn visitekaartje af door op de lat te schieten. Dan levert een Van Lunteren verdediger de bal zomaar in bij Sem van Stijnvoogt van Drukkerij Woudenberg die daarna simpel de 0-1 kan maken. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust is het Lindert van Beek die met een afstandsschot de 1-1 laat aantekenen. Daarna zijn het de beide doelmannen die met goede reddingen de 1-1 voorlopig op het scorebord weten te houden. Twee minuten voor tijd valt plotseling de 1-2 doordat de vrijstaande Sem van Stijnvoogt van dichtbij kan scoren. Van Lunteren rest nu niets anders dan alles op de aanval te gooien en met succes. In de laatste minuut is het Lindert Van Beek die de verdiende gelijkmaker weet te scoren 2-2. Een juiste uitslag voor deze twee enthousiaste en goed aan elkaar gewaagde ploegen.

 

Sportcafé de Camp   -   Heart for Gardens  2  -  2

Een prestige duel tussen deze twee hoofdklassers die zich ook dit seizoen weer gaan mengen in de strijd om het kampioenschap. Een wedstrijd waar veel van verwacht werd maar eigenlijk nooit een spectaculair duel is geworden. Daar kennen de spelers elkaar te goed voor. HfG, zonder wissels, begint de wedstrijd de eerste minuten met een man minder. De Camp weet daar echter niet van te profiteren. Veel balbezit voor De Camp maar dat wordt minder wanneer HfG weer compleet is. Na elf minuten mag De Camp een vrije trap nemen en die wordt keurig binnengeschoten door Dennis van Ee 1-0. Joey Kooy daarna voor HfG dicht bij de gelijkmaker maar de paal voorkomt erger voor De Camp. Ruststand 1-0. Na de rust is het de hardwerkende Marc van Ginkel die hard en zuiver uithaalt en de bal in de verste hoek ziet verdwijnen 2-0. HfG stroopt nu de mouwen op en probeert De Camp onder druk te zetten. Joey Kooy haalt op links verwoestend uit, maar ziet zijn schot in eerste instantie gestopt worden. De terugspringende bal wordt daarna loeihard in de winkelhaak geschoten 2-1. HFG ruikt nu bloed en gaat op jacht naar de gelijkmaker Paul de Graaf deponeert uit een hoekschop de bal op de paal. Direct daarna Jelmer Hoekstra met de verdiende 2-2. Begon De Camp deze wedstrijd met een man meer, het eindigt deze wedstrijd ook met een man meer. Opnieuw weet het dat kansje niet te benutten. Eindstand 2-2 en daar mogen beide ploegen wel tevreden mee zijn?