WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 7 oktober 2020 gespeelde wedstrijden.

 

Verslagen van 7 oktober 2020

Voor de tweede maal een speelronde zonder publiek en dat is vreemd maar ook jammer. Gelukkig kunnen we nog competitie spelen. Of dat blijvend is hangt mede af van het strikt nakomen van de Covid 19 regels door zowel spelers als hen die een taak hebben in de zaal.

Groot compliment voor de teams van gisterenavond. Op een enkele correctie na verliep de avond uiterst gedisciplineerd.

 

Voor de goede orde:

Er wordt door niets of niemand plaatsgenomen op de tribune!

Voor elke ploeg zijn er twee zitbanken aan de zijkant beschikbaar. Daar mogen max vijf mensen op plaatsnemen die wel 1.5 meter afstand van elkaar moeten houden.

Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd de zaal binnen en vertrek na de wedstrijd z.s.m. Blijf niet achter de tribune nog even kijken.

 

Dan de wedstrijden:

 

Vallei Schilders   -   Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VdL)    5  -  0

VS is in de beginfase de ploeg die aandringt maar niet nauwkeurig is in de passing. Dit mag ook gezegd worden van VdL. Naar mate de wedstrijd vordert is duidelijk te zien dat VS de betere ploeg is. Er zit meer snelheid in en is verder technisch vaardiger dan haar tegenstander. Alleen wordt dit nog niet in doelpunten uitgedrukt. Redt de paal VdL nog van een achterstand, even later is het Guido de Groot die een rebound weet binnen te schieten en daarmee de 1-0 op het scorebord zet. Bij VdL is Tonny van Keulen de spits die het vanavond veelal in zijn eentje moet opknappen en dat lukt niet of nauwelijks. Het enige wapenfeit voor de rust van VdL is een schot van Gerard ten Broek op de paal. Na de rust is het opnieuw VS dat, met aanjager Laurens de Korte, het initiatief neemt. Doelman De Pater van VdL weet met een prima reflex de 2-0 te voorkomen. Jacco Bout weet echter kort daarna De Pater te verrassen met een droog laag schot 2-0. VS kan nu rustig verder voetballen en de ploeg begint beter te draaien. Een prima combinatie stelt Guido de Groot in staat om de 3-0 te scoren. Guido de Groot vanavond met zijn hattrick en de 4-0 voor VS. VdL kan aanvallend geen potten breken en moet lijdelijk toezien dat Laurens de Korte met een hard schot de 5-0 scoort. Tonny van Keulen aan de andere kant nog op de paal voor VdL. Duidelijk overwinning voor de nieuwe koploper Vallei Schilders die dit seizoen weer mee gaat doen om de prijzen.

 

Rijschool Hufman   -   Van Egdom Metaalbewerking    1  -  4

Een gelijkopgaande beginfase van een zeker geen groots duel. Van Egdom mag al snel een paar minuten met een man meer spelen, maar weet daarvan niet te profiteren. Kevin van Nieuw-Amerongen begint voor Hufman aan een solo en mag met een harde punter afronden 1-0. Bij van Egdom is Marko Rietema de opvallendste speler.  Hij is vanavond in deze wedstrijd verreweg de handigste en snelste speler op het veld. Hij komt in deze wedstrijd enige malen in een 1 op 1 situatie te staan met de doelman van Hufman, maar weet niet te scoren. Enerzijds de verdienste van de Hufman doelman anderzijds schiet Rietema de bal voor een doelman te ideaal in. In deze wedstrijd is het echter de avond van Lykel Sok. Binnen een minuut doet hij de wedstrijd kantelen, door twee keer te scoren 1-2. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust Lykel Sok op solotoer en met zijn hattrick zet hij Van Egdom op 1-3. Ploegen blijven goed aan elkaar gewaagd, echter Hufman heeft pech in de afwerking en heeft het vizier voorin niet op scherp staan. Wat Rietema niet lukte in de 1 op 1 situaties, lukt hem wel met een zacht puntertje 1-4. In de eindfase ziet deze speler zijn schot nog via de binnenkant van de paal het doel uitgaan. Effectieve winst voor Van Egdom wat haat een middenmoot positie oplevert.

 

Arpentus   -   Videofunk Productions  (VP)   1  -  1

Vanavond verreweg de spannendste-/leukste wedstrijd met een hectische slotfase. Een wedstrijd tussen jong en oud. Arpentus gemiddeld 17,5 jaar. VP gemiddeld 31,5 jaar. VP, in de beginfase met een gelegenheidsdoelman, ziet Arpentus in die fase sterk aandringen. Omdat Arpentus aanvallend het vizier niet op scherp heeft staan en VP wat moeite heeft om als ploeg te voetballen eindigt de wat rommelige eerste helft in de stand zoals die begonnen is. Na de rust wordt het anders. VP nadrukkelijker in de aanval en met succes. Maarten Siebelink met de 0-1. Het antwoord van Arpentus laat niet lang op zich wachten. Jesper Kuiter mag zo maar van eigen helft vrij doorlopen naar het VP doel en de gelijkmaker scoren 1-1. Met die stand nemen beide ploegen geen genoegen en er ontstaat een hectisch “gevecht” met in het veld een kakofonie alsof er een tribune vol mensen aanwezig is. Arpentus twee minuten met een man meer, maar weet dat niet te benutten. VP krijgt die kans ook en ook die ploeg weet daarvan niet te profiteren. VP in de eindfase nog nadrukkelijker op jacht naar de winst, maar deze wedstrijd verdient eigenlijk geen winnaar en eindigt dan ook zoals die moet eindigen in een 1-1 gelijkspel.

 

Hoor en Zie   -   Fysio-In   1  -  0

Een leuke wedstrijd die eigenlijk meer doelpunten had verdiend. Twee goed aan elkaar gewaagde ploegen met weinig uitgespeelde kansen. Wel een wedstrijd waarin de beide doellieden zich onderscheiden. Voor de rust is het Fysio-In doelman Theo van Valkengoed die er voor zorgt dat de ruststand 0-0 wordt. Eén minuut voor en één minuut na de rust is het Fysio-In dat met een man meer mag spelen, maar weet daarvan geen gebruik te maken.  Na de rust meer spectaculaire momenten voor beide doelen met soms miraculeuze reddingen van de doelmannen. Doelman Job van Wikselaar van Hoor en Zie mag daarbij zeker genoemd worden. Bij Fysio-In is het Sanne van Haarlem die zich nog wel eens achter de oren zal krabben. Hij weet na een solo zelfs doelman Van Wikselaar te omspelen maar schiet daarna de bal op de paal. Weg kans op 0-1. Dat is een kostbare misser want even later weet Hoor en Zie uit een counter op de paal te schieten. De terugspringende bal wordt binnengeschoten door Joost van de Bunt. Omdat er daarna niet meer gescoord wordt wint Hoor en Zie met de kleinst mogelijke uitslag en staat nu op een gedeelte tweede plaats in de derde klasse.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.   -   Bouwbedrijf Van Lunteren    4  -  1

Een hoofdklasse wedstrijd om snel te vergeten. Van Lunteren met een incompleet team, maar gelukkig wel met een reserve speler en dat bleek hard nodig omdat een speler met een enkelblessure naar de kant moest. Van Lunteren in de beginfase wat aanvallender. Morren snel in de omschakeling. Kort voor rust is het Coen van Bentum die 1-0 weet te scoren en dat wordt ook de ruststand. Van een bouwbedrijf mag je toch verwachten dat de (op)bouw degelijk is. Helaas Van Lunteren vanavond (opnieuw) te gemakkelijk in de opbouw. Slordig balverlies van een verdediger stelt Hans Ariesen in staat om eenvoudig de 2-0 te scoren. Omdat Van Lunteren moeite heeft met het in de ploeg houden van de bal, is het aangewezen op een individuele actie. Van Lunteren topscoorder Lindert van Beek (hij heeft tot nu toe alle doelpunten voor zijn team gemaakt), uit de draai met een mooi doelpunt van afstand. Daarna weten beide doelmannen erger voor hun ploeg te voorkomen. In de eindfase ligt het bij Van Lunteren achter helemaal open en daarvan profiteren respectievelijk Cor Broekhuizen 3-1 en Jaco Mulder 4-1. Een wedstrijd waarin beide ploegen zeker niet acteren op hoofdklasse niveau.

 

WSI Models   -   Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS) 3  -  2

Liet MMS in haar vorige wedstrijd tegen Investra (6-1 winst) zien waartoe de ploeg in staat is, vanavond was de ploeg geen schim van de ploeg in die wedstrijd. Veel balbezit voor MMS, veel technisch vermogen maar niet effectief in het afwerken. Daarvan was wel sprake bij WSI dat vanavond een degelijke en directe wedstrijd speelde. MMS in de beginfase wel de ploeg met veel druk en met de 0-1 van Jonathan van Grol uit een goede 1-2 combinatie. WSI aanvallend niet overtuigend, maar wel onverwachts met de 1-1 via Joost Hazeleger die loon krijgt na hard werken. MMS blijft zoeken naar een nieuwe voorsprong maar stuit op een goed staande verdediging. Als Peter Kalle ver van achter uit met een strak schot de voor het MMS doel staande Willem Kalle probeert te bereiken hoeft deze laatste niets te doen. De MMS doelman wordt volledig verrast en ziet de bal via de binnenkant van de paal het doel ingaan 2-1. MMS is door deze tegenvaller even van slag af en ziet daarnaast ook nog eens een speler voor twee minuten naar de strafbank vertrekken. WSI maakt daar via Peter Kalle dankbaar gebruik van en komt op 3-1. MMS zet een tandje bij, maar loopt zich stuk op de WSI verdediging. Daarnaast krijgt het de tijd tegen met als gevolg onnauwkeurige passing. Jonathan van Grol weet zich met draaien en kappen goed vrij te spelen en de 3-2 binnen te schieten. De spanning is terug. De WSI verdediging geeft echter geen krimp en weet toch eenvoudig de winst over de streep te trekken en daarmee op de gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse te komen.