WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 januari 2016 gespeelde wedstrijden.

Ad Exitum - Makelaardij Woudenberg & Szamen 1 - 5 

We beginnen de avond met een wedstrijd in de 2e klasse. Koploper Makelaardij Woudenberg & Szamen (MWS) neemt het op tegen de  nummer zeven, Ad Exitum. Op papier zou dat voor MWS weinig problemen moeten opleveren, maar voetbal kan soms onvoorspelbaar zijn. Met deze wetenschap in het achterhoofd, begint MWS aanvallend aan de wedstrijd. Ondanks een regen aan kansen weten de mannen in de openingsfase nog niet het net te vinden. Keer op keer stuiten zij op doelman Leeuwdrent die zou uitgroeien tot man van de wedstrijd aan de zijde van Ad Exitum. Na deze stormachtige openingsfase kruipt ook Ad Exitum wat meer uit haar schulp en dat maakt de wedstrijd wat meer open. MWS weet hier echter handig mee om te springen. Uit een corner behoudt Lennard de Korte keurig het overzicht en brengt  Willem van Dijk in stelling die via de keeper hard binnenschiet, 0-1. Kort daarop krijgt Ad Exitum een vrije trap op een interessante plek. Jaap de Groot gaat achter de bal staan. Zijn inzet spat echter op de paal uiteen. Niet veel later is daar dan toch ineens de gelijkmaker. Een aanvallende fout gevolgd door lichtzinnig verdedigende werk wordt door Ad Exitum keihard afgestraft. Korné van de Belt blijft rustig en schuift de 1-1 binnen. MWS schakelt dan weer een versnelling bij. Uit een vlotte aanval denkt Boersma de 1-2 te maken maar via de hand van een verdediger gaat de bal er niet in. Wel volgt een penalty. Dat is een kolfje naar de hand van Lennard de Korte die niet faalt en keurig de 2-1 binnenschiet. MWS krijgt daarna veel mogelijkheden tot meer. Maurice Frens schuift net naast en daardoor leeft Ad Exitum nog. Zes minuten voor rust valt dan toch het doek voor Ad Exitum. Het is opnieuw een assist van De Korte, deze keer op Nannenberg die prima afrond, 1-3. Op slag van rust kan Willem van Dijk de wedstrijd definitief beslissen, maar hij mist en daardoor wordt de ruststand 1-3. 

Kort na rust gooit MWS de wedstrijd toch in het slot. Arnold Kemp blijft heel koel en ramt de bal hard en zuiver langs doelman Leeuwdrent, 1-4. De tweede helft die volgt is er eentje met bij vlagen prachtig voetbal van MWS, maar keer op keer staat doelman Leeuwdrent meer succes in de weg. Achtereenvolgens Frens, De Korte en Van Dijk krijgen enorme kansen, maar wereldreddingen van de keeper van Ad Exitum voorkomen een enorm pak slaag. Zo nu en dan komt ook Ad Exitum aan aanvallen toe, maar echt groot gevaar ontstaat er niet voor het doel van doelman Donker. Laatstgenoemd leidt wel een snelle counter van MWS in die door Arnold Kemp wordt afgerond, 1-5. Doelpunten vallen er daarna niet meer en daardoor is MWS na vanavond alleen koploper in de 2e klasse.           

Van Egdom Metaalbewerking - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie 0 - 5  

De nummers vijf (Van de Lagemaat) en zes (Van Egdom) van  de 2e klasse nemen het tegen elkaar op. De openingsfase van de wedstrijd is rommelig. Beide teams willen graag, maar daardoor gaat aan beide zijden ook veel fout. Van de Lagemaat (VDL) heeft een licht overwicht, maar echt grote kansen levert dit niet op. Het beste wapenfeit van Van Egdom is een vrije trap van Lykel Sok, maar ook hij treft geen doel. Na vijf minuten breekt Jeffrey Bakkernes de wedstrijd open. Zijn afstandsschot wordt door doelman Van der Bas niet goed beoordeeld en verdwijnt zomaar in de verre hoek, 0-1. Van Egdom gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker. Herjan van de Pol krijgt die bijna achter zijn naam, maar zijn inzet rolt tergend langzaam voorlangs. Aan de andere kant krijgt VDL mogelijkheden genoeg om de score uit te bouwen, maar ook de spelers van VDL hebben het vizier niet allemaal op scherp. Daardoor blijft het lang 0-1 en gelooft Van Egdom in een goede afloop. Op slag van rust krijgt VDL een vrije trap. Het muurtje ziet er niet goed uit en daardoor is keeper Van der Bas kansloos, 0-2. Ondanks nog enkele enorme kansen op 0-3, blijven meer doelpunten in de 1e helft uit. Ruststand derhalve 0-2. Na rust dringt Van Egdom aan. Herjan van de Pol krijgt opnieuw een paar mogelijkheden, maar hij weet het net niet te vinden. Uit de tegenaanval beslist VDL de wedstrijd. John Hardeman maakt de 0-3 en daarmee is het klaar voor Van Egdom. Ondanks dat blijft Van Egdom aanvallend voetballen wat resulteert in gaten in haar eigen defensie. Halverwege de 2e helft profiteert VDL daar opnieuw van. Tonny van Keulen ontwijkt eerst een aanslag op zijn benen en frommelt daarna de bal door de benen van de keeper in de goal, 0-4. Van Egdom moet oppassen dat het niet tegen een enorm pak slaag aanloopt, maar VDL lijkt het wel te geloven. Verschillende enorme kansen worden niet benut. Toch weet VDL nog een keer het net te vinden. Een foutje achterin stelt John Hardeman in staat zijn 2e doelpunt te maken. Hij doet dat op bijzonder fraaie wijze door de bal hard en hoog via de paal binnen te schieten. Eindstand is daarmee 0-5 waardoor VDL en plaats op de ranglijst stijgt en Van Egdom de degradatiestreep angstig dichtbij ziet komen.   

Van Campen Schilderwerken - De Kaasknabbel 3 - 3 

In de 3e klasse een ware topper. De gedeelde koplopers gaan in een rechtstreeks duel de krachten meten. Van Campen heeft de leider in de topscorers competitie in de gelederen en dat betekent opletten voor De Kaasknabbel. De Kaasknabbel heeft op dit moment echter een van de minst gepasseerde verdedigingen.  Beide teams openen aftastend en daardoor is de wedstrijd in het begin redelijk in evenwicht. Het eerste schot komt van De Kaasknabbel, maar gaat ruim over. Na een mooie solo kan Jeroen Hazeleger van de Kaasknabbel wedstrijd openbreken, maar hij schuift de bal net voorlangs het doel. Van Campen brengt dan Niels Snijders in het veld en dat heeft  effect. Koud in het veld neemt hij de bal aan, speelt zich met een soepel beweging schitterend vrij en haalt vervolgens verwoestend uit, 1-0. De Kaasknabbel moet dan komen en dat doet het team dan ook. Jesper Heslenfeld heeft de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schiet in het zijnet. Halverwege de 1e helft is daar dan toch ineens de niet onverdiende gelijkmaker. Een soepele aanval over vier schijven stelt Stefan Oussoren in staat de 1-1 binnen te schieten, waardoor de teams weer in evenwicht zijn. Dit doelpunt inspireert het team en De Kaasknabbel neemt richting de rust meer en meer het initiatief. Verschillende mogelijkheden krijgt het team om opnieuw te scoren, maar bij de 2e paal hebben de spelers het vizier niet scherp staan. Ruststand wordt dan ook 1-1. Kort na rust, vrijwel vanaf de aftrap, krijgt Van Campen een enorme kans op een doelpunt. Echter een wereldredding van de doelman van De Kaasknabbel voorkomt erger. Stefan Oussoren speelt vanavond een puike partij. Na een enorme rush levert hij een scherpe voorzet af die door een verdediger in eigen doel wordt geschoten. De Kaasknabbel komt dus op voorsprong 1-2 in deze spannende, maar ook goede wedstrijd van beide kanten. Kort daarna scoort De Kaasknabbel opnieuw. Een strakke voorzet wordt prachtig in de verre hoek geschoten, helaas alleen in het verkeerde doel. Een cadeautje dus voor Van Campen waardoor de stand weer gelijk is, 2-2. De teams spelen voor de overwinning en naarmate de tijd verstrijkt is de spanning om te snijden. Dan ineens is daar doelpuntenmachine Michael Bos. Hij creëert ruimte voor zichzelf en haalt verwoestend uit. Zijn inzet vliegt in de kruising en daardoor staat Van Campen weer op voorsprong, 3-2. Een man-meersituatie weten de schilders echter niet te benutten en daardoor blijft De Kaasknabbel in leven. Kort voor tijd krijgt Van Campen opnieuw enkele opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de keeper van De Kaasknabbel houdt zijn ploeg overeind. Twee minuten voor tijd krijgt De Kaasknabbel een vrije trap. Jeroen Hazeleger schuift de bal strak onder de muur door en passeert de verbouwereerde Van Campen doelman, 3-3. De slotminuten zijn zinderend en beide teams krijgen kansen op een overwinning. Doelpunten blijven echter uit, waardoor de koplopers de punten delen in deze spannende en goede wedstrijd! 

Mooi gedaan mannen! Voor zulke wedstrijden blijf je zitten!   

Pon Sportief – Methorst Milieu 2 - 2 

Na de spannende wedstrijd tussen Van Campen en De Kaasknabbel was het de beurt aan Pon Sportief en Methorst Milieu, zijnde de respectievelijke nummers 4 en 3 van de 3e klasse. In de wetenschap dat in de strijd voor promotie winst voor beiden noodzakelijk is, daar er anders een gaatje ontstaat, betreden beide teams het speelveld. Kennelijk voelt die wetenschap aan als druk want beide ploegen spelen erg afwachtend wat het voor de toeschouwers niet aantrekkelijk maakt. Het wachten was dus op het moment waarop de ommekeer  zou komen bijv. een doelpunt. Dat doelpunt kwam er en wel halverwege de 1e helft.  Jeroen van den Berg speelde zich knap vrij waardoor hij alleen voor de keeper kwam. Keurig wachtte hij op de reactie van de keeper, om vervolgens knap af te ronden en daarmee Methorst Milieu op voorsprong te zetten 0-1. Er kwam daarna wat meer vaart in de wedstrijd wat echter geen verandering meer in de stand teweegbracht zodat de ruststand 0-1 werd. De 2e helft begon met direct aanvallend voetbal van Methorst-zijde. Dit resulteerde in een paar mooie kansen doch de bal rolt twee keer naast. Pon houdt de verdediging aardig gesloten en probeert te profiteren van foutjes van Methorst Milieu. Soms heb je daar ook wat geluk bij nodig en dat geluk had Pon. Een schotje van Emiel de Kunder van Pon rolt tot vreugde en schrik van vriend en vijand zomaar door de benen van de Methorst Milieu doelman en de gelijkmaker is een feit 1-1. Nu komt de wedstrijd meer los want aan een gelijkspel hebben beide ploegen niets. Methorst Milieu opent direct na de gelijkmaker de aanval en zet Pon Sportief aardig onder druk. Een foutieve terugspeelbal levert Methorst een vrije trap op die knoerthard wordt ingeschoten maar evenzo fraai wordt gestopt door de Pon doelman. Pon Sportief wordt meer onder druk gezet maar loert op de counter. Als de ploeg toch een keer massaal uit de verdediging komt ziet een Methorst speler kans om alleen op de keeper af te gaan. Hij wordt door de doelman niet reglementair gestopt, die daarvoor terecht de gele kaart ontvangt. Dit laatste is nog te overzien echter Pon krijgt ook nog de terechte strafschop tegen. De mogelijkheid voor Methorst om weer op voorsprong te komen! Zonder de invaldoelman van Pon te kort te willen doen, wordt de stafschop bedroevend slecht door Methorst ingeschoten. De doelman weet eenvoudig met de voet te redden, zodat de stand gelijk blijft. Dan met nog een paar minuten te spelen gooien beide ploegen alle schroom van zich af en willen de overwinning forceren. Nu pas ontstaat er een echte wedstrijd. Martin van Dieten schiet Methorst Milieu naar de 2-1 en alles lijkt erop dat de milieumannen  dan toch nog de winst pakken.  Methorst Milieu coach Jan Grootendorst geeft aanwijzingen aan de verdediging en dat de wedstrijd rustig uitgespeeld moet worden. Kennelijk pakt de ploeg die aanwijzingen niet goed op want Emiel de Kunder is vlak voor tijd succesvol voor zijn team en weet de 2-2 binnen de frommelen.  Voor de neutrale toeschouwer wel de juiste uitslag voor deze wat tegenvallende wedstrijd.  De ploegen blijven staan op de 3e en 4e plaats, maar zien hun achterstand wel oplopen naar respectievelijk 4 en 6 punten.  

Moestas  – Autobedrijf Frietema 0 - 3 

Na de wedstrijden in de 3e klasse is het dan weer de beurt aan de hoofdklassers. Voor rode lantaarndrager Moestas de 1e wedstrijd in 2016. Voor het verrassend goed doende Autobedrijf Frietema (3e plaats in de hoofdklasse) is het al weer de 2e wedstrijd van dit net begonnen jaar.  Vorige week werd verrassend met 3-2 gewonnen van Accon, zodat Moestas het ergste mocht vrezen. Moestas kan echter vrijuit spelen. De ploeg heeft zich volgens de coach al neergelegd bij degradatie. Men wil volgend seizoen graag lekker voetballen in de 1e klasse en met misschien wat versterking erbij in de top meedraaien. Dit neemt niet weg dat de ploeg haar sportieve rol wel zal blijven vervullen en met een paar mooie uitslagen nog voor leuke verrassingen kan zorgdragen. Moestas begint de wedstrijd aanvallend en krijgt een paar kleine kansjes. Een vrije trap wordt hard naast geschoten. Even daarna schiet spits Melvin van de Haar op de vuisten van de Frietema doelman. Frietema reageert wat zenuwachtig maar heeft gelukkig ene Wouter Imminkhuizen in haar gelederen. Hij is de man die de lijnen bij Frietema uitzet, de ploeg laat voetballen en voor zichzelf en medespelers kansen weet te creëren. De wedstrijd is echter van een matig niveau. Moestas wil graag maar speelt tactisch gezien niet slim. De wil om aan te vallen is er wel, echter ook in deze wedstrijd blijkt het scoren een probleem te zijn. Tot op heden heeft de ploeg in 7 wedstrijden maar 14 maal het net weten te vinden.  Frietema speelt het spelletje slimmer. Het legt gewoon Moestas spits Melvin van de Haar aan banden en de angel is uit de Moestas ploeg gehaald. Daarnaast verdedigen de aanvallers van Moestas niet mee wat voor Frietema in de counter scoringskansen oplevert. Marijn Kroodsma is de 1e voor Frietema die met een hard schot het net weet te vinden en doelman Budding kansloos laat 0-1. De wedstrijd is zo af en toe over het randje,  zodat de bijna jarige scheidsrechter Chris Schoonderbeek cadeautjes (totaal 2 keer) uitdeelt  in de vorm van gele kaarten voor een Frietema speler. Beide man-meer situaties weet Moestas niet te benutten, sterker nog in de eerste man-meer situatie voor Moestas weet Frietema met een messcherpe counter te scoren via haar nieuwe speler Stefan van Dijk. Hij bepaalt de ruststand op 0-2. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Over en weer aanvallen. Frietema wil vanuit een verdedigende positie met een counter de wedstrijd beslissen, Moestas kiest volop de aanval in de hoop snel de aansluitingstreffer te maken. Dit levert voor de neutrale toeschouwer helaas geen spectaculair kijkspel op, sterker nog, het spel daalt tot een voor de hoofdklasse bedenkelijk niveau. Frietema mag zich dit aanrekenen. De ploeg blijft zenuwachtig en daardoor matig spelen. Dan toch nog de beslissende counter en de nekslag voor Moestas. Uiteraard is daarbij Wouter Imminkhuizen betrokken. Wie anders? Hij geeft in de prima 1-2 het verlate cadeautje aan de pas jarig geweest zijnde Corné Kasper die de bal in het lege doel schuift en de 0-3 op het scorebord zet.  Die 0-3 zal ook de eindstand worden van deze teleurstellende wedstrijd. Moestas blijft zonder overwinning met 1 punt onderaan staan terwijl Frietema zich vaster op de 3e plaats nestelt.  

Bar de Camp  – De Greef Diervoeders 6 - 1 

Na de wat teleurstellende wedstrijd tussen Moestas en Frietema,  wordt deze speelavond afgesloten tussen de nummer 2 van de hoofdklasse Bar de Camp (BdC) en de nummer  4 De Greef.  Wil BdC koploper Heart for Gardens nog enigszins bedreigen dan is winst in deze wedstrijd noodzakelijk.  Al snel laat BdC haar bedoelingen voor vanavond zien.  De ploeg gaat direct in de aanval en nu wordt ook direct zichtbaar dat er duidelijk kwaliteitsverschil is met de ploegen die onder haar staan. Zo spelend hoeft BdC niet te vrezen voor haar positie op de ranglijst. Vraag alleen is kan zij nog een aanval doen op de koppositie? In deze wedstrijd biedt De Greef redelijk tegenstand maar heeft jammerlijk voor haar pech wanneer Robin Hanna op doel schiet. De bal gaat op de binnenkant van de paal en via de rug van de doelman in het doel 1-0. Daarna volgt een wat rommelige fase waarin BdC wel de bovenliggende partij is. Een vrije trap van BdC wordt uitstekend door de doelman van De Greef gekeerd. Soms worden wedstrijden in  momenten beslist. Die momenten kwamen er voor BdC.  Twee keer zeer nonchalant verdedigen door De Greef wordt door de man die daar een neusje voor heeft, te weten Elwin Vermeulen, afgestraft en de 2-0 en 3-0 zijn een feit. De beslissing in deze wedstrijd is daarmee gevallen. Ruststand 3-0. De Greef wil zich niet gewonnen geven en opent na rust met een schot op de paal. Er komt meer vuur in het spel wat de aantrekkelijkheid van deze wedstrijd doet verhogen.  Toch blijft BdC de beter ploeg. Mocht er nog iemand aan de overwinning van BdC twijfelen? Nathan Korfker niet. Hij  komt vrij voor De Greef doelman en doet wat hij moet doen nl. gewoon wachten wat de doelman doet. Deze  gaat (te snel) door de knieën, waarna Nathan hard en hoog inschiet en de 4-0 op het scorebord zet. Dan volgt een fase waarin zich de doelman van BdC op positieve wijze onderscheidt. Met geweldige reddingen voorkomt hij zeker twee treffers van De Greef dat alle remmen heeft losgegooid. Toch levert die aanvallende aspiraties slecht 1 doelpunt op. Bert Davelaar weet uit een vrije trap de 4-1 te scoren. Direct daarna nog een kans op de 4-2 maar ook nu is de BdC doelman een sta in de weg.  Dan is het weer de beurt aan BdC. Een voorzet wordt direct uit de lucht prachtig ingeschoten door Nathan Korfker en de 5-1 is een feit. Dat de stand via Elwin Vermeulen nog 6-1 wordt is alleen van belang voor de statistieken. BdC doet wat het moet doen en mag nu alleen nog maar hopen op een misstap van Heart for Gardens. Zelf moet het dan wel blijven winnen. Pas op 8 april a.s. treffen beide ploegen elkaar. De  Greef blijft voorlopig middenmoter.