WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 15 september 2021 gespeelde wedstrijden.

 

Vallei Schilders (VS) -  De Kaasknabbel (DK) & Zo     4 - 1

Het is Jeroen Hazeleger die deze wedstrijd in de tweede klasse na vijf minuten openbreekt en DK op een 0-1 voorsprong zet. Waren de ploegen voor dit doelpunt goed aan elkaar gewaagd, na dit doelpunt kantelt de wedstrijd volledig en is het VS dat de wedstrijd controleert. De verdiende gelijkmaker komt op naam van Rick Nannenberg. Direct daarna Paul Heldoorn met 2-1 voorsprong voor VS en dat wordt ook de ruststand. VS na de rust feller, sneller en spelend met passie en het veld groot houdend. De ploeg krijgt al snel een 2 op 1 situatie maar helaas gaat de man met de bal voor eigen succes. DK zet weinig tegenover de aanvalsdrift van VS. Omdat VS met veel mensen voor de bal speelt krijgt DK sporadisch een kansje, maar weet daar geen raad mee. Overtuigend is het allemaal niet en het geloof bij de ploeg is weg. Bij VS is dat niet het geval. Het blijft de aanval zoeken en niet zonder succes. Na een goede passeerbeweging Guido de Groot in de verre hoek met de 3-1. Het laatste woord heeft Paul Heldoorn. Hij bepaalt de eindstand op 4-1.

 

Rijschool Hufman (RH)   -   Dorcas  Woudenberg (DW)    4 – 1

Het is RH dat na het beginsignaal direct de aanval zoek en DW onder druk zet. Dat resulteert al snel in een goede kans, maar de bal gaat naast. Even later een flipperkastbal tussen de DW doelman en Joris van de Pol en de bal rolt langzaam het DW doel in 1-0. Na deze treffer hervindt DW zich enigszins, maar moet opnieuw toezien hoe nu Jette Los met een rollertje RH op een 2-0 voorsprong zet. Prima reddingen van de DW doelman zorgen ervoor dat de ruststand 2-0 wordt. Na de rust beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. Het is Remco Minjon die in een scrimmage voor het RH doel uit de draai de aansluittreffer weet te scoren 2-1. Het is Christian Valkenburg die de marge voor RH weer op twee brengt door de 3-1 te scoren. DW zet tandje bij maar weet niet te overtuigen en de spaarzame kansen niet te benutten. Als in de eindfase de doelman van DW gaat meevoetballen graaft DW daarmee haar eigen graf. Opnieuw wordt bewezen dat dit nauwelijks iets oplevert. Wel voor Kevin van Nieuw-Amerongen. Hij weet van grote afstand het lege doel van DW te vinden en de 4-1 te scoren. Dat wordt tevens de eindstand van deze wedstrijd in de tweede klasse.

 

Arpentus   -  Ribhouse Texas (RT)    7 – 1

Derdeklasser Arpentus zet de Texanen direct onder druk en het is aan doelman Jelmer de Pater te danken dat de stand tot halverwege de eerste helft 0-0 blijft. Het is Aron Veenendaal die met een hard laag schot de 1-0 laat aantekenen. Lars Donker verdubbelt daarna de score 2-0. Daarna een puntgave aanval van RT en de beste man aan de kant van RT, Kevin Engelman die mag binnen schuiven 2-1. Arpentus is even van slag af en speelt tot de rust voorzichtig en slordig. Na de rust pakt Arpentus direct weer het initiatief. Toch is de eerste kans in de tweede helft voor RT. Uit een ingooi krijgt Mark van Leersum de bal en ziet vervolgens kans om voor een leeg doel op de lat te schieten Toch wel knap! Jesper Kuiter van grote afstand met de bevrijdende 3-1. Direct daarna Jorg Koudijs met de allesbeslissende 4-1. Aron Veenendaal verhoogt de score naar 5-1 Erwin van de Lagemaat nog wel voor RT op de paal. Jesper Kuiter tenslotte met de 6-1 eindstand.

 

De tweede wedstrijd in de derde klasse tussen Hoor en Zie en Sanidrõme Hofland gaat niet door.

 

Sportcafé de Camp (SDC)  -  Heart for Gardens (HFG)    0 – 6

In de hoofdklasse is na één ronde SDC op doelgemiddelde de koploper. HFG is nummer twee en treedt vanavond voor deze topper aan in een van haar sterkste opstellingen. De verwachtingen voor deze wedstrijd zijn hooggespannen. Feitelijk is er nooit echt sprake geweest van een wedstrijd, daarvoor was het verweer en de aanvalskracht van SDC vanavond ver onder de maat. HFG had achteraf gezien een makkelijke avond. Bestaat in de artiestenwereld het duo Geer en Goor. Vanavond op het veld ook artiesten maar dan Graaf en Greef. Mark de Graaf met een hard schot 0-1. Tom de Greef met een hard schot in de verre hoek 0-2. HFG blijft de wedstrijd dicteren en heeft weinig moeite met de trage aanvalsopbouw van SDC. Met een man meer is het Jur van der Heijden die van dichtbij 0-3 scoort. Uit een snelle counter is het Mark de Graaf die de ruststand op 0-4 bepaalt. De wedstrijd is dan feitelijk gespeeld, zeker wanneer Tom de Greef 0-5 scoort. Het is te vrezen dat SDC een ongenadig pak slaag gaat krijgen, maar dat valt nog mee omdat HFG wat gas terugneemt en wat slordiger wordt in de afwerking. Het is Paul de Graaf die met een bekeken laag schot door de benen van de doelman de 0-6 eindstand op het scorebord zet. HFG heeft duidelijk haar visitekaartje afgegeven v.w.b. het kampioenschap.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren  (VL) -   Drukkerij Woudenberg (DW)   1 – 2

Duidelijk een wedstrijd tussen twee hoofdklassers die dit jaar gaan strijden tegen degradatie. Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd dus vanavond waren er kostbare punten te verdienen. Mogelijk zijn spanning en zenuwen er de oorzaak van dat er een bar slechte wedstrijd wordt gespeeld met veel balverlies, verkeerde passes en een slecht tactisch concept. DW met wat meer balbezit en VL loerend op de counter. Als VL twee minuten een mannetje meer krijgt weet het dat niet te benutten. Voor de rust een grote kans voor VL als De Keijzer in een 1 op 1 alleen voor doelman Derrek Borst verschijnt, maar deze kan vrij eenvoudig de recht op hem afgeschoten bal keren. Rust 0-0. Na de rust zet DW direct druk maar de VL verdediging weet toch wel gemakkelijk stand te houden. Uit een vrije trap is het Marijn de Korte die via de keeper de bal op het houtwerk schiet. Het voetbal is meer spannend dan goed. Dan ineens Lindert van Beek die een bal uit de draai hard langs Derrek Borst weet te schieten 1-0. Van die voorsprong kan VL niet lang genieten. Direct daarna Steward Yunan met de 1-1. Daarna aanvallen over en weer. Doelman Gerben van Varenkamp behoedt VL met goede reddingen voor een achterstand. In de eindfase wil VL toch proberen voor de winst te gaan, maar leidt dan heel onnozel balverlies waardoor er ineens 3 vrije spelers voor de VL doelman opduiken en die weten dat kansje wel te verzilveren 1-2. VL gaat in de laatste minuut op jacht naar de gelijkmaker, maar is aanvallend machteloos. Omdat DW het tactisch wat beter voor elkaar had is zij toch wel de verdiende winnaar.