WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 29 september 2021 gespeelde wedstrijden.

 

Investra  -  Molenbeek Makelaars en Szamen  (MMS)     2  -  5

De hoofdklassers Investra en MMS bijten vanavond de spits af. Investra vanavond zeker niet in haar  sterkste opstelling en dat was in het verloop van de wedstrijd goed te zien. Ook MMS speelde zeker geen grootste wedstrijd, maar had voldoende scorend vermogen om de wedstrijd voor haar tot een goed einde te brengen. Verschil was dat Investra aanvallend zoekende was, terwijl MMS enkele spelers heeft die aanvallend heel direct spelen. Tenslotte is de kortste weg tussen twee punten een rechte lijn. Tel daarbij op dat Investra enkele verdedigingsfouten maakt (simpel balverlies door laatste man), dat ruim voor tijd bij een 2-4 stand de doelman gaat meevoetballen en de nederlaag is verklaard. Jurrian Vissink met de 0-1. Nathan Veenendaal schiet direct binnen uit een indirecte vrije trap en dat telt niet, dus niet de gewenste 1-1. Jacco Kemp is zo’n directe speler aan de kant van MMS. Hij met een prima pegel in de winkelhaak voor de 0-2. In de laatste minuut voor rust krijgt Investra een strafschop. De slecht ingeschoten bal wordt eenvoudig door de MMS doelman gestopt. In de daarop volgende counter is het de snelle Jonathan van Grol die de 0-3 ruststand op het bord zet. Na de rust MMS de gevaarlijkere ploeg. Investra doelman Van den Ende weet met een paar prima reddingen in een één op één situatie MMS van het scoren af te houden. Nathan Veenendaal wordt keurig bediend door Dennis de Bruin en weet de 1-3 te scoren. Het geloof komt een beetje terug bij Investra, maar het is slechts van korte duur.  Jacco Kemp straft slordig balverlies af en scoort de 1-4. Nathan Veenendaal uit een vrije trap met de 2-4. Het is Willem van Dijk die de eindstand op 2-5 brengt door van eigen helft de bal in het verlaten Investra doel te deponeren.

 

Bouwbedrijf Morren B.V. (BM)  -  WSI Models    1 – 4

Het is vanavond niet de avond voor Jaco Mulder. Al direct laat de watervlugge spits zien wel op de juiste plaats te staan om te scoren, maar om één of andere reden de bal niet in het doel weet te krijgen. Al direct na het eerste fluitsignaal weet hij alleen voor WSI doelman Van Bentum te komen die goed redt. De tegenstoot is voor Willem Kalle en hij laat zien hoe het wel moet 0-1. Zonder geluk vaart niemand wel. Een afstandsschot wordt door de BM doelman niet klemvast gepakt en Willem Kalle met de 0-2. Kort voor rust is het Joost Hazeleger die misschien wel de beslissende 0-3 weet binnen te schieten. Daarvoor had Jaco Mulder al enige mooie kansen laten liggen. Ook na de rust meerdere mogelijkheden voor Mulder om de gehate nul van het bord te schieten. Wat Mulder niet doet, doet Arie van Prooijen wel. Met nota bene een man minder (twee minuten straf) weet hij de bal wel in het WSI doel te werken 1-3. Joost Hazeleger bepaalt met een stiftje de eindstand van deze hoofdklasse wedstrijd op 1-4.

 

WHAT2WEAR bij Gea (W2W)  --  Moestas     9  -  0

W2W is zeker een van de ploegen die dit jaar mee gaat doen om het kampioenschap in de eerste klasse. Binnen twee minuten laat de verdediger van de v.v. Woudenberg Alec Stalman zien aanvallend ook goed uit de voeten te kunnen. Hij opent de score 1-0. Moestas, veelal met de lange bal op Melvin van de Haar, heeft het aanvallend moeilijk. W2W geeft achterin weinig weg en is goed en snel in de omschakeling met daarbij goed combinatie voetbal. Dat levert via een binnentikker van Tom van Eijk de 2-0 op. Vervolgens Alec Stalman met een lage schuiver in de verre hoek 0-3. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust probeert Moestas het nog wel maar moet lijdelijk toezien hoe Jarie van Egdom door diverse benen doelman Breunie Budding weet te verrassen 4-0. Dat is de nekslag voor Moestas dat het nog wel probeert, maar feitelijk op de pijnbank wordt gelegd. Alec Stalman uit een goede combinatie 5-0. Jarie van Egdom met een hard schot 6-0. Coen Veenendaal met de 7-0 en Alec Stalman met zijn vierde doelpunt de 8-0 voor W2W. Jarie van Egdom met de 9-0 waarna W2W naarstig op jacht gaat naar dubbele cijfers. De fluit van de scheidsrechter voorkomt dat.

 

Autobedrijf Frietema  (AF)-  Garage de jonge Van Dijk (VD)   1  -  3

Beide eerste klassers gaan dit jaar zeker niet meedoen om de prijzen, daarvoor is het voetbal, zeker van de kant van AF te flets en te lief. Na vijf minuten opent Terence Vliet op toch wel curieuze wijze de score voor VD. Achteruitlopend naar het AF doel, met de bal rollend onder zijn voet, geeft hij plotseling een simpel hakballetje dat gewoon het AF doel in rolt 0-1. Bij VD wat meer passie en snelheid. Terence Vliet met een schot dat goed is voor 0-2. AF zet daar bar weinig tegenover. Men beperkt zich veelal tot afstandsschoten. Alleen Mark Donkelaar laat zien dat het wel kan bij AF. Met een mooie passeerbeweging is hij zijn man kwijt om vervolgens met een prima schuiver in de verre hoek de aansluittreffer te scoren 1-2. Dennis Spoel brengt de marge snel weer op twee doelpunten en zet de 1-3 ruststand op het scorebord. Na de rust hetzelfde spelbeeld. AF probeert het wel maar komt niet veel verder dan een snoeihard schot van Willem van Os op de binnenkant van de paal. In de eindfase zet AF nog wel een tandje bij maar dat is te laat. VD weet de 1-3 rustig over de eindstreep te brengen.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (VDL)  -  Uwwetloket (UWL)   3 – 4

In deze tweede klasse wedstrijd is het Edwin Prins die de score van deze meer spannende dan goede wedstrijd opent 0-1. Ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd, alleen UWL is aanvallen wel iets gevaarlijker. Schiet eerst John van Gent van UWL op de paal, Jacco van Santen met een verrassend schot voor de gelijkmaker 1-1. Die stand blijft niet lang op het bord. John van Gent hard met de 1-2. UWL kan de stand nog verder uitbreiden wanneer het een 2 op 1 situatie krijgt, maar de man aan de bal gaat voor eigen succes. De ruststand wordt echter wel 1-3 omdat John van Gent hard via de binnenkant van de paal weet binnen te schieten. Na de rust opnieuw John van Gent hard in de verre hoek met misschien wel de beslissende 1-4. VDL geeft echter niet op. Uit een counter is het Jeffrey Bakkernes die de 2-4 weet te scoren. Als daarna Jacco van Santen de aansluittreffer weet te scoren wordt het ineens weer een spannende wedstrijd 3-4. VDL gaat nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Als dan de tijd gaat dringen moet je risico’s nemen en dat doet VDL niet overtuigend. UWL wint met het zweet in de handen.

 

Dorcas Woudenberg  -  Find MKB  1 – 4

In deze tweede klasse wedstrijd is het Robert Bakker die de vrienden van Dorcas op 1-0 zet door de bal in een leeg doel te schieten. Dorcas zet, zoals we dat gewend zijn, door want het wil meer. Echter de eerste beste aanval van Find is meteen raak. Nathan Houtsma met de 1-1. Beide ploegen spelen vol op de aanval en dat is voor de enkele toeschouwer leuk om naar te kijken. Naar mate de wedstrijd vordert wordt Find de betere ploeg. Stan van Riet hard op de kruising van het Dorcas doel. Beide doelmannen goed in vorm. Dan ineens hard en hoog Stijn Willigenburg en Find op voorsprong 1-2. Dorcas zet tandje bij en dat schept voor Find voorin enige ruimte. Stan van Riet weet de opening te vinden en scoort 1-3. Dorcas daarna met weinig uitgespeelde mogelijkheden en moet het voornamelijk hebben van afstandsschoten. Find krijgt diverse 100% kansen om de score te verhogen. Het is enkel en alleen Stan Willigenburg die het net nog weet te vinden. De 1-4 wordt ook de eindstand. Find nestelt zich weer in de top van de tweede klasse.