WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 1 oktober 2021 gespeelde wedstrijden.

 

Videofunk Productions (VP)   -  Exitum  1 – 2

In de derde klasse is het nieuwkomer VP dat het vanavond gaat opnemen tegen Exitum. Nick Broekhuizen is het die vanavond de score open en dat doet hij voor VP 1-0. Daarna houden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Exitum heeft wat moeite met de opbouw, terwijl VP met veel enthousiasme aanvalt, maar geen echte kansen weet te creëren. Komt er eens een keer een VP aanvaller door, dan staat doelman Janco Leeuwdrent op zijn post. Ook vanavond verdedigt hij weer als een leeuw het Exitum doel. Hij krijgt daarbij dankbare hulp van het houtwerk. Een eigen doelpunt van VP brengt de gelijke stand van 1-1- op het scorebord. Kansen voor VP zijn er wel, zeker wanneer de ploeg ook nog eens 2 minuten met een man meer mag spelen. Van dat buitenkansje weet het echter geen gebruik te maken. Exitum zet in de eindfase een tandje bij en dan krijgt deze wedstrijd toch nog een spannend slot. Beide ploegen gooien alles op de aanval en dan blijkt dat Exitum toch een paar spelers heeft die wat vlugger/feller zijn dan die van VP. Werkelijk in the dying seconds is het Arjen de Groot met de zeer bejubelde 1-2. Scheidsrechter blaast ook direct voor het einde.

 

Sanidrõme Hofland (SH) -  Drieklomp Makelaars (DM)   6 – 2

Het zit DM alleen in de beginfase wat mee. Joost van Zon ziet dat zijn harde schot van richting wordt veranderd om vervolgens in het SH doel te ploffen 0-1. SH doet echter al vrij snel wat terug. Een vrije trap wordt door Jordi van Asselt binnengeschoten en de 1-1 stand is een feit. SH blijft daarna  aanvallend de gevaarlijkere ploeg. Jordi van Asselt uit een moeilijke hoek knap met de 2-1 en dat smaakt naar meer. Ook de 3-1 neemt hij voor zijn rekening en dat betekent een zuivere hattrick. De speelbal mag hij vanavond natuurlijk niet meenemen. Ruststand 3-1. Voor SH is de wedstrijd goed in balans, want de tweede helft is min of meer een kopie van de eerste helft. Een goede combinatie tussen Wilbrand Hardeman en Tim van Dam en de laatste mag binnenschuiven 3-2. Daarna is het weer de beurt aan SH. Na een rommelige fase waarin DM doelman De Kruyf een paar goede reddingen verricht is het Jordi van Asselt die via de binnenkant van de paal de misschien wel beslissende 4-2 binnenschiet. Jordi van Asselt wil echter zekerheid en neemt ook de 5-2 voor zijn rekening. Als SH in de eindfase nog een prima aanval opzet is het Jordi Hofland die de 6-2 scoort en dat doet hij op een wijze die we niet vaak zien, namelijk met een kopbal. Verdiende overwinning voor SH dat de punten hard nodig heeft. Het staat nog wel met -3 punten op de laatste plaats in de derde klasse.

 

Heart for Gardens (HFG)  -  Investra     1 – 1

De klapper van de avond was wel dit hoofdklasse gevecht. Beide ploegen met passie en inzet met in de beginfase een HFG met wat meer overwicht in de aanval, maar geen 100% uitgespeelde kansen. Daarvoor stond vanavond de verdediging van Investra, in vergelijking met afgelopen woensdag, te goed. Gevaarlijkste man bij HFG vanavond uiteraard aanvaller Mark de Graaf. Beste spelers vanavond Henk Buijs en doelman Peter Siereveld van Investra. De technisch begaafde Buijs, ex-speler van S.D.V.B., onvermoeibaar en overal op het veld te vinden, vanavond een ware plaaggeest voor zijn tegenstanders. Mark de Graaf met enkele gevaarlijke schoten die echter naast gingen of gepakt werden door doelman Siereveld. Op slag van rust opnieuw een counter van Investra en nu klopt de eindpasse wel en is het Remco Polinder die de 0-1 ruststand op het bord weet te zetten. Na de rust zelfde spelbeeld licht overwicht voor HFG met een telkens gevaarlijk counterend Investra. Echter de eindpasse niet zuiver, zodat de verdediging van HFG nog kan ingrijpen. Mark de Graaf blijft aanvallend een plaaggeest voor Investra, maar ziet doelman Siereveld met geweldige reflexen de gelijkmaker voorkomen. HFG gaat zenuwachtiger en gehaaster spelen want de gelijkmaker blijft te lang uit. In de eindfase is het dan toch Mark de Graaf die goed gebruik weet te maken van een door een medespeler gezet blok. Hij vindt de opening om van dichtbij hard de gelijkmaker binnen te schieten 1-1. HFG zet nog aan en ziet zowaar Mark de Graaf nog op de paal schieten. Zo eindigt dit meeslepend voetbalgevecht in een misschien wel terechte 1-1 eindstand. Eindelijk weer eens vuurwerk in de Camp en dat werd door het talrijke publiek gewaardeerd.

 

Drukkerij Woudenberg  -  Sportcafé de Camp  0 – 5

De Camp weet wat haar te doen staat. Bij winst op Drukkerij Woudenberg kan het tot op één punt komen van koploper Heart for Gardens. De ploeg staat te trappelen van ongeduld, maar wie en wat er ook op het veld komt, geen Drukkerij Woudenberg. Omdat niemand weet waarom men niet is komen opdagen wordt dit een reglementaire uitslag van 0-5 en komt de Camp vrij makkelijk aan de (doel)punten. Jammer dat het zo gaat. Opvallend is dat dit na zeven speelrondes al de zevende reglementaire uitslag is!

 

Autorijschool Geijtenbeek (AG) -  WHAT2WEAR bij Gea (W2W)   2 – 4

Koploper in de eerste klasse is W2W en wil dat natuurlijk na vanavond ook nog zijn. Bij winst kan het al een gat van zes punten slaan met haar opponent AG. Beide ploegen in de beginfase aftastend en aan elkaar gelijk. Over en weer wat kleine kansjes. Het vuur in de wedstrijd ontbreekt nog. Dan een curieus doelpunt van W2W. De bal wordt door Charly Eweg in het doel geschoten net achter de doelpaal tegen de beugel waarmee het doel wordt vastgezet. Via die beugel gaat de bal uit het doel. Scheidsrechter wijst naar het midden en geeft, tot verbazing van de spelers van AG, doelpunt 0-1. Coen Veenendaal en Gabriel Maas zetten daarna W2W op een comfortabele 0-3 voorsprong. AG daarna 2 minuten met een man meer, maar weet niet te scoren en dat is voor AG vanavond het probleem. Na de rust is het Frank Ariëns van een meter afstand bijna door het net met de 1-3. Mocht AG nog enige hoop hebben op een beter resultaat, Coen Veenendaal schiet die hoop snel aan diggelen 1-4. Het laatste woord heeft Erwin Koudijs. Hij scoort de 2-4 uit een strafschop. W2W blijft koploper.

 

Kok Houtagenturen (KH)   -  De Greef Diervoeders (DGD)  2 – 1

Ontbrak in de vorige wedstrijd het vuur in het spel, in de laatste wedstrijd van de avond was dat er meer dan voldoende aanwezig. Beide ploegen zijn mede koploper in de eerste klasse, maar daar gaat vanavond verandering in komen, zeker nu W2W gewonnen heeft. Voor beide ploegen dus grote belangen. Binnen tien minuten heeft Matthijs Verweij KH op een 2-0 voorsprong gezet en daarmee de wedstrijd opengebroken. DGD stroopt de mouwen op en trekt ten aanval. Het zet veel druk op de KH verdediging die echter voor de rust geen krimp geeft. Na de rust is het direct Elwin Vermeulen die de 2-1 laat aantekenen uit een scrimmage voor het KH doel. Opvallende man bij KH is de doelman die als een atleet zijn doel daarna weet schoon te houden. KH loert nu op de counter maar voert die veelal slordig uit. De wedstrijd wordt harder en men gaat er vol tegenaan. Dat kost gele kaarten. Beide ploegen krijgen een 2 minuten man meer situatie, maar de verdedigingen weten niet van wijken. DGD jaagt met man en macht op de gelijkmaker en zet KH totaal vast op eigen helft. Als een uit het veld gestuurde DGD speler, zonder daarvoor een teken van de zaalwacht te hebben gekregen, zo’n 10 seconden te vroeg het veld in loopt, kost hem dat een rode kaart en moet DGD voor het restant van de wedstrijd doorgaan met vier spelers, echter dat deert de ploeg niet. Ook met vier man zet men KH volledig vast en draait men de duimschroeven nog maar eens aan. Echter het gelukt niet om de te scoren en zodoende is KH vanavond de gelukkige winnaar geworden en medekoploper.