WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 oktober 2021 gespeelde bekerwedstrijden.

 

WHAT2WEAR bij Gea  -  Dorcas Woudenberg     0 – 5 (reglementair)

 

Bouwbedrijf Van Lunteren (VL) -  Fysio-In (FI)     3 – 1

De spits vanavond wordt afgebeten door hoofdklasser VL tegen het in de derde klasse spelende FI. Op papier mag dat voor VL geen probleem zijn, maar dat pakte in de wedstrijd toch wat anders uit. De wedstrijd begon in een bijzonder laag tempo met een op de counter loerend FI. VL met wat meer balbezit en aanvallend wat gevaarlijker. Na twee keer op de paal te hebben geschoten is het Jorian van Beek die met een hard en hoog schot de score opent 1-0. Na dit doelpunt laat VL het spel over aan FI en gaat VL mee in het vertraagde spel van FI. Sanne van Haarlem van FI dwingt doelman Gerben van Varenkamp tot het verrichten van een paar goede reddingen. VL is gewaarschuwd! Van enig niveauverschil is in die fase nauwelijks nog sprake en dat geeft te denken. Als VL toch nog een goede counter weet te plaatsen is het Sanne van Haarlem die ongelukkig de bal in eigen doel loopt 2-0. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust komt er, dankzij FI, wat meer vaart in de wedstrijd. De mannen van FI moeten wel, willen ze nog een goed resultaat bereiken. Het accent komt wat meer op de aanval te liggen en dat geeft VL enige ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. De ploeg krijgt grote kansen, maar die weet men niet te benutten. Er wordt naast of tegen de doelman geschoten. VL focuste zich zo op de aanval dat het de verdediging totaal veronachtzaamde. In een afgeslagen VL aanval krijgt FI ineens een 2 op 1 situatie en dat kansje weet men prima te benutten. Raymond van Bladel brengt de spanning weer terug 2-1. VL is het even kwijt, slechte combinaties en passing, en FI ruikt kansen, maar de ploeg toont helaas niet het lef om risico’s te nemen. VL weet zich daarom te herstellen en kort voor tijd via Rob Nannenberg, uit een scrimmage voor het doel, de 3-1 te scoren. Dat wordt ook de eindstand van deze toch wel teleurstellende wedstrijd.

 

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  -  De Greef Diervoeders (DGD)    0 – 0  De Greef w.n.s. (2-3)

Tweede klasser VEM toont in deze wedstrijd weinig ontzag voor het een klasse hoger spelende DGD. Van enig klasse verschil is weinig te merken. DGD krijgt in de beginfase een ideale kans om de score te openen. In een 1 op 1 situatie wil men van enige afstand scoren à la Bryan Linssen tegen Heerenveen (balletje achter standbeen langs). De VEM doelman kon echter nog net voor de doellijn de bal te pakken krijgen. Omdat beide teams in de eerste helft van deze matige wedstrijd niet scoorden stond er bij de rust nog steeds de brilstand op het scorebord. In de beginfase na rust hetzelfde spelbeeld, maar naar mate de wedstrijd vorderde pakte DGD meer en meer het initiatief. VEM bezit echter niet de techniek om de schaars uitgevoerde counters snel en effectief uit te voeren. Verdedigend zit het wel redelijk in elkaar, in ieder geval goed genoeg om DGD niet tot scoren te laten komen. En zo eindigt dit duel, waar ook de vonken niet van afvlogen in 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin toonde DGD zich de sterkste en zij mogen door naar de volgende ronde.

 

Ribhouse Texas (RT) -  Investra    0 – 9

Anders dan de uitslag doet vermoeden deed het in de derde klasse onder aanstaande RT het vanavond tegen hoofdklasser Investra niet eens zo slecht. Zeker in de eerste helft liet de ploeg zien dat het durfde te voetballen en Investra moest op haar qui-vive zijn. Remco Polinder breekt de wedstrijd snel open door 0-1 te scoren. Als Nathan Veenendaal een goede voorzet geeft is het een RT speler die heel ongelukkig de bal in eigen doel werkt 0-2. RT blijft gedurfd voetballen en Investra doelman Kees van den Ende moet zowaar enige malen handelend optreden om RT van het scoren af te houden. Mart Blokland bepaalt de ruststand op 0-3. Na de rust gaat het echter ineens snel en staat het in een kort tijdsbestek 0-6 door doelpunten van respectievelijk Herman Balfoort en twee keer Nathan Veenendaal. RT weet zich daarna enigszins te hervinden en probeert weer mee te voetballen. Het siert de ploeg dat men niet voor de goal blijft hangen. Dat geeft wel ruimte aan de spitsen van Investra om de score verder uit te bouwen. Remco Polinder met de 0-7 en bijzonder fraai, achter het standbeen langs, met de 0-8. Daarna nog scoringskansen voor Henk-Jan van Ooijen, maar zijn schoten zijn een makkelijke prooi voor de RT doelman. Het laatste woord in deze wedstrijd heeft Nathan Veenendaal. Hij zet de 0-9 eindstand op het scorebord. Investra, door de coronacrisis nog altijd de bekerhouder, toch wel vrij eenvoudig naar de laatste zestien.

 

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  -  Autobedrijf Frietema (AF)    5 – 0 (reglementair)

De spelers van MMS stonden klaar voor hun wedstrijd tegen AF. Maar wie en wat er ook op het veld kwam geen AF. Heel teleurstellend als een tegenstanden om onduidelijke redenen niet komt opdagen. Gelukkig waren de spelers van Investra zo vriendelijk om nog een wedstrijd van zo’n 20 minuten tegen MMS te spelen. MMS had er vanavond duidelijk zin in en scoorde in de laatste minuten drie keer. Investra wist daar geen doelpunten tegenover te zeggen.

 

Autorijschool Geijtenbeek (AG) -  Hoor en Zie (HZ)  1 – 1  HZ w.n.s. (1-3)

Eerste klasser AG had vanavond misschien de pech om precies tegen een van de betere teams uit de derde klasse te spelen. Beide ploegen deden totaal niet voor elkaar onder. Het jeugdige HZ toonde lef en was af en toe zeer gevaarlijk voor het AG doel. Omdat er redelijk snelheid in de wedstrijd zat en beide ploegen op de aanval speelde was het een aardige wedstrijd om naar de kijken. Gescoord werd er voor de rust niet, zodat de eerste helft eindigde zoals die begon 0-0. Na de rust komt er nog meer vaart in de wedstijd met een wat gevaarlijker HZ, echter de spitsen van HZ hebben het vizier niet op scherp staan. Dennis Koudijs breekt uit een dood moment de wedstrijd open. Uit een vrije trap scoort hij de 1-0. Dat is het sein voor HZ om meer risico’s te gaan nemen en niet zonder succes. Dide van Beek met de verdiende gelijkmaker 1-1. Met nog enkele minuten op de klok gaat het erom spannen. HZ zet meer druk, maar weet niet te scoren. Omdat ook AG dat niet weet te doen moeten strafschoppen de beslissing brengen. Wat hij in de wedstrijd wel deed nl. scoren uit een dood moment, doet Dennis Koudijs in de strafschoppen reeks niet. De doelman stopt zijn schot. Omdat HZ niet faalt van de penaltystip gaat het met 1-3 door naar de volgende ronde.

 

Heart for Gardens (HFG)  -  Garage de jonge Van Dijk (JVD)     3 – 4

Wat is HFG zonder Mark de Graaf? Vanavond was na 30 minuten het antwoord: matig. Hoofdklasser HFG, treedt vanavond zeker niet aan in haar sterkste opstelling. Dat hoefde tegen de middenmoter in de eerste klasse JVD zeker geen beletsel te zijn. Echter dat pakte vanavond anders uit. HFG pakte wel direct na het eerste fluitsignaal het initiatief, maar vond een zeer gedisciplineerd voetballend JVD tegenover zich, dat er vanavond stond als een team en waarin diverse spelers mogelijk boven hun niveau uitstegen? Waard om genoemd te worden is de nieuwe aanwinst van JVD, te weten Rob de Boer. Hij is overal in het veld te vinden en laat zien een ware aanwinst voor JVD te zijn. Echter de meest opvallendste speler vanavond bij JVD was wel Terence Vliet. Hij was in de wedstrijd het aanspeelpunt in de aanval, zeer balvast en straalde rust en overzicht uit. HFG in de eerste helft met meer balbezit, maar onvoldoende scherp in de aanval. Zelfs als het twee minuten een man meer heeft ziet het geen kans om tot scoren te komen. Dat het bij HFG niet liep zoals men gehoopt had was duidelijk hoorbaar. Zinloze opmerkingen over scheidsrechtelijke beslissingen, zelfs wanneer voor HFG de voordeelregel werd toegepast. Laat liever de voeten dan de mond spreken! Ruststand van deze zeer interessante en aantrekkelijke wedstrijd 0-0. Na de rust doet HFG er een schepje bovenop en heeft geluk dat het een vrije trap mag nemen, omdat de JVG doelman er te lang over doet (seconderegel) om de bal weer in het spel te brengen. Mark de Graaf benut dit kansje en scoort 1-0. Direct na dit doelpunt komt Terence Vliet alleen voor de HFG doelman, maar hij lepelt de bal over. HFG is gewaarschuwd! Daarna een prima counter van JVD en Michael Baardman met de fraaie 1-1. Heel snel daarna opnieuw een prima uitval van JVD en Terence Vliet zet de wedstrijd op z’n kop door knap 1-2 te scoren. Daarna wordt het een echt bloedstollend bekerduel. HFG heeft, op Mark de Graaf na, grote moeite om de opening in de JVD verdediging te vinden. Mark de Graag vindt die opening wel en de 2-2- is een feit. HFG wil nu doordrukken maar JVD blijft stoïcijns spelen en gevaarlijk counteren. Uit zo’n counter is het Terence Vliet, die op aangeven van de vanavond zeer goed spelende Milan Gijsbertsen, de 2-3 scoort. Het mooiste doelpunt van de avond wordt gescoord door Terence Vliet. Als hij na een counter alleen voor de HFG doelman wordt gezet lokt hij met een mooie schijnbeweging de HFG doelman uit tot een reactie naar de grond om daarna heel subtiel de bal met een boogje in het doel te punteren 2-4. Een sensatie hangt in de lucht. Bij HFG gaan de laatste minuten alle remmen los. Mark de Graaf knalt de 3-4 binnen, wat de spanning nog meer doet verhogen. Zeker wanneer Mark de Graaf ook nog eens op de binnenkant van de paal schiet. Met dat schot heeft HFG echter haar laatste kruit verschoten en is het JVD dat doorgaat naar de laatste zestien.