WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op woensdag 20 oktober 2021 gespeelde wedstrijden.

 

Sportcafé de Camp (SDC)  -  Bouwbedrijf Morren B.V. (BM)     5 – 3

SDC kan vanavond lijstaanvoerder worden in de hoofdklasse. Dan moet het wel winnen van BM en Heart for Gardens moet in de wedstrijd erna punten verspelen. Beide ploegen spelen in de beginfase aanvallend voetbal met een BM dat het wat meer van de counter moet hebben. Echter uitgespeelde  scoringskansen zijn er nog niet. Gerben Staal op zijn karakteristieke wijze hard en laag en de 0-1 voorsprong voor BM. SDC daarna met wat meer balbezit. De afkorting SDC geldt vanavond zeker, want de Camp is wat Sterker Door Combinatie. BM countert op links via de snelle Jaco Mulder die vervolgens Gerben Staal bedient en die rondt keurig af 0-2. In de daaropvolgende aanval van SDC is het Marc van Ginkel die de aansluittreffer weet te scoren 1-2 wat ook de ruststand wordt. Na de rust is het Marc van Ginkel die met een floater BM doelman Teunis van Prooijen weet te verrassen en de stand op 2-2 brengt. Daarmee geeft hij het sein aan SDC om BM bij de keel te pakken. Emmanuel Mahonga zet SDC op voorsprong 3-2. Zijn schot wordt licht getoucheerd, maar is wel doeltreffend. BM gaat slordiger spelen en maakt foutjes, maar hervindt zich. Gerben Staal heeft vanavond het doelpunt van de maand op zijn voet. Hij neem schuin op rechts een voorzet ineens op de schoen, maar ziet helaas voor hem zijn kanonskogel via beide palen het doel uitgaan. Daarna is het Cor Broekhuizen die zijn schot via de onderkant van de lat het SDC doel uit ziet gaan. SDC zet daarna BM vast maar speelt in een te laag tempo om het BM echt moeilijk te maken. Het is Cor Broekhuizen die uit een counter, via de binnenkant van de paal de 3-3 weet te scoren. De wedstrijd blijft spannend. Ook nu geldt, zonder geluk vaart niemand wel. Had BM de pech dat paal en lat een doelpunt in de weg stonden, Emmanuel Mahonga met een rollertje dat langs alles en iedereen gaat en zo maar het doel in rolt 4-3. BM direct daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar zonder resultaat. Het geluk lacht SDC toe. Emmanuel Mahonga schiet op doel, de bal wordt van richting veranderd waardoor doelman Teunis van Prooijen kansloos is 5-3. Dat was tevens de eindstand. SDC voor een dik half uur even koploper.

 

Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  -  Heart for Gardens (HFG)   2 – 5

Op deze midweekse avond heeft MMS misschien de pech dat HFG in de gelegenheid is om wat betere voetballers op te stellen, omdat er die de volgende dag geen competitie verplichtingen hebben. HFG had verder nog wat goed te maken na de bekeruitschakeling afgelopen vrijdag. Vanavond in de basis Paul de Graaf en Joey Kooy. De laatste is vanavond veelvuldig in de aanval te vinden en dat maakte het grote verschil in de wedstrijd. Voor MMS goed en wel met de ogen had geknipperd had Joey Kooy de 0-1 al in het mandje liggen. Daarna Paul de Graaf met een schot op de paal. HFG zet veel druk op de MMS verdediging en die had moeite met de opbouw. Toch weet MMS via Jacco Kemp, een van de betere en verreweg de gedrevenste voetballer bij MMS, met een goede voorzet op Lennard de Korte en die zet de 1-1 op het scorebord. Daarna neemt HFG het initiatief weer in handen. Joey Kooy uit de draai hard en laag en via de binnenkant van de paal 1-2. MMS even van slag af. Gepruts in de verdediging stelt Mark de Graaf in de gelegenheid om dat af te straffen en doeltreffend uit te halen. Hij bepaalt de ruststand op 1-3. Na de rust valt Lennard de Korte uit met een blessure en dat scheelt een slok op een borrel. MMS is een balvast aanspeelpunt kwijt en moet het nu hebben van inzet en hard werken. Jacco Kemp neemt daarin het voortouw. Hij weet Diederick Boersma alleen voor de HFG doelman te zetten maar die weet zijn schot te stoppen. HFG controleert feitelijk de wedstrijd die het aanzien zeker waard is. Als HFG een vrije trap krijgt posteert zich Joey Kooy achter de bal. Zijn schot treft doel 1-4. Daarna meerdere goede kansen voor MMS via Diederick Boersma maar hij komt alleen in de eindfase tot score 2-5. Tussendoor pikte Mark de Graaf nog een doelpuntje mee 1-5. HFG weer de enige koploper in de hoofdklasse.

 

De Greef Diervoeders (DGD) -  Autobedrijf Frietema (AF)   5 – 2

In deze eerste klasse wedstrijd zijn de belangen voor beide ploegen groot. AF staat met nul punten onderaan en De Greef moet winnen om zicht te houden op de koplopers W2W bij Gea en Kok Houtagenturen. Deze ploegen spelen vanavond tegen elkaar en mogelijk wordt DGD de lachende derde? In de beginfase zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Antony van Os breekt de wedstrijd open door de 0-1 te scoren. Van die voorsprong heeft AF niet lang kunnen genieten. Eddy Harskamp brengt de stand weer in evenwicht 1-1. Dat wordt niet de ruststand want Af heeft de pech om twee minuten voor rust een eigen doelpunt te maken 2-1. Na de rust AF op jacht naar de 2-2 maar het tempo blijft daarvoor te laag. DGD kan makkelijk anticiperen en in de omschakeling gevaarlijk worden vooral via Rienk Vos. Hij scoort simpel de 3-1. Nu verliest een Vos wel zijn haren maar niet zijn streken en met die streken is AF vanavond niet echt blij. Rienk Vos met zijn volgende streek 4-1. DGD zet AF meer en meer onder druk en AF heeft het moeilijk met de opbouw. Rienk Vos met een punter en de 5-1 voor DGD. AF heeft niets meer te verliezen en eindelijk gaat ook Wouter Imminkhuizen zich meer en meer met de aanval bemoeien. Hij scoort de 2-5 maar dat is pas in de eindfase van de wedstrijd. AF vanavond niet met gedurfd voetbal en te weinig druk op de DGD verdediging die feitelijk gezien een toch wel makkelijke avond had.

 

WHAT2WEAR bij Gea (W2W) -  Kok Houtagenturen (KH)   4 – 1

Beide ploegen na drie wedstrijden nog ongeslagen in de eerste klasse. W2W een doelgemiddelde van + 10, Kok een doelgemiddelde van + 4 en dat zegt genoeg. De beginfase laat zien dat beide ploegen willen en ook kunnen voetballen. Toch heeft W2W als team wat meer in huis. Via Jarie van Egdom opent het ook de score 1-0. Direct erna Rick van der Weart met een harde schuiver en de 1-1 op het scorebord. Naar mate de wedstrijd vordert wordt KH fanatieker maar laat het achterin soms wat liggen. Het heeft echter een goede keeper op doel staan die met goede reflexen erger weet te voorkomen. Op een hard schot van Jarie van Egdom moet hij echter capituleren en de 2-1 voorsprong voor W2W. Dat wordt ook de ruststand. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen met zeer aanvallend voetbal en dat maak het kijken leuk. Rick van der Weart met een handenwarmer voor de W2W doelman. Simpel balverlies achterin wordt KH fataal. Alec Stalman weet dat kansje prima te verzilveren en scoort de 3-1 en daarmee loopt KH ineens achter de feiten aan. Gepruts achterin bij KH en opnieuw Alex Stalman, maar nu redt de paal de KH doelman. Grote kans voor W2W in een 2 op 1 situatie maar de KH doelman blijkt de sterkere. Toch blijft de 4-1 niet uit Coen Veenendaal velt het vonnis over KH. Bij KH is het geloof daarna volledig weg en W2W kan de wedstrijd rustig uitspelen en is nu alleen koploper in de eerste klasse. Een team op weg naar de hoofdklasse?

 

Van Egdom Metaalbewerking (VEM)  -  Dorcas Woudenberg   2 – 4

Beide ploegen in de onderste regionen van de tweede klasse. VEM heeft drie punten terwijl Dorcas nog puntloos is. In deze weinig verheffende wedstrijd is het VEM dat heel ambitieus de aanval zoek en misschien wel te ambitieus. Veel mensen voor de bal en dat geeft Dorcas ruimte om te counteren en daar hebben ze vanavond een prima spits voor nl. Robert Bakker. Het is echter Ruben van Vliet die uit een counter de score opent en met een afstandsschot de vrienden van Dorcas op 0-1 zet. VEM probeert snel wat terug te doen maar loopt weer tegen een counter aan en nu is het Robert Bakker die de score kan verdubbelen 0-2. Kort daarna is hij het die de VEM doelman verrast met een rollertje, zodat gerust gaat worden met een 1-3 stand. Na de rust zoekt VEM opnieuw de aanval en dat moet ook wil het nog een resultaat in deze wedstrijd behalen. Echter een counter van Dorcas gooit roet in het eten. Robert Bakker met zijn hattrick en de 1-4 voor Dorcas. VEM heeft nu niets meer te verliezen en stroopt de mouwen op. Dorcas beperkt zich nu tot verdedigen en dat doet het goed. Kort voor het eindsignaal weet alleen Herman van den Bosch nog een gaatje te vinden. Hij bepaalt de eindstand op 2-2. Dorcas heeft weer zicht op de middenmoot.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  (VDL)  -  Rijschool Hufman (RH)   2 – 5

De laatste wedstrijd van de avond is die tussen de rode lantaarndrager in de tweede klasse VDL en RH die nog mee kan doen voor de bovenste plaatsen, maar dan moet vanavond wel gewonnen worden. Beide ploegen opereren al vele jaren in de zaalvoetbalcompetitie en behoren inmiddels al een beetje bij de veteranen. Nieuwe man bij VDL is Anis El Makrini. Hij opent vanavond de score voor VDL 1-0. Beide ploeg veel op de aanval en dat geeft aan beide kanten scoringsmogelijkheden. Al snel blijkt dat RH daarin de gevaarlijkere ploeg is. Met twee doelpunten doet Angelo Scherpenzeel de wedstrijd kantelen 1-2. RH heeft ook wat snellere spitsen en één daarvan is Kevin van Nieuw-Amerongen. Hij straft een foutje in de VDL af en de 1-3 is een feit. RH wil de wedstrijd snel beslissen en doet dat mogelijk al voor rust. Sander van Vliet en Kevin van Nieuw Amerongen zetten een 1-5 score op het bord. VDL zet daar weinig tegenover. De altijd hard werkende Tonny van Keulen komt in een 1 op 1 situatie niet verder dan een schot op de paal. Na de rust aanvallen over en weer. VDL met veel fysieke inzet maar zeer slordig in de afwerking. Dat geldt ook voor RH dat veel kansen krijgt maar het vizier niet op scherp heeft staan. Toch beloning voor de hardwerkende Tonny van Keulen. Hij zet de 2-5 eindstand op het scorebord. VDL blijft rode lantaarndrager en kan het dit seizoen wel eens heel moeilijk gaan krijgen.