WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 maart 2022 gespeelde wedstrijden.

 

Ribhouse Texas (RT) -  Sanidrõme Hofland (SH)      6 – 2

Niet de eerste wedstrijd van de avond maar wel een wedstrijd die als eerste genoemd mag worden. RT nagenoeg altijd onderin te vinden in de derde klasse verdient respect en dient als voorbeeld voor anderen. Een vriendenploeg die al vele jaren op hun bescheiden wijze met veel plezier hun wedstrijden spelen, ook al eindigen die veelal in een nederlaag. Geen commentaar op leiding of (mede)spelers, maar gewoon lekker ballen en na afloop, onder het genot van een drankje, blijven lachen. Diepe buiging voor RT! In de Wedstrijd van RT tegen Hoor & Zie was Peter Heuvelink de gevierde man. Hij nam toen in de met 5-3 gewonnen wedstrijd alle doelpunten voor zijn rekening. Ook vanavond was hij weer een plaag voor de verdediging. SH vanavond met als gastspeler een Oekraïnse vluchteling in haar ploeg (geregeld door Erwin Kurvers). Daar wordt heel graag een uitzondering voor gemaakt. Onze Oekraïnse vriend schiet bij de eerste beste aanval van SH op de binnenkant van de paal, maar helaas treft hij geen doel. Wel treft daarna RT doel en u raadt het al Peter Heuvelink met de 1-0. RT daarna met een man meer en de 2-0 door opnieuw Peter Heuvelink. Dat wordt de ruststand. Na de rust de aansluittreffer door Menno Vink 2-1, maar wie anders dan Peter Heuvelink brengt de marge weer op twee en scoort 3-1. Erwin Kurvers brengt de spanning enigszins terug en scoort 3-2. RT wel de bovenliggende partij met een Peter Heuvelink die alles wat hij aanraakt in goud ziet veranderen en met zijn onberekenbare schoten/floaters een plaag is voor de keepers. Met nog een zuivere hattrick bepaalt hij de eindstand op 6-2.

 

De Kaasknabbel & Zo (KK)  -  Dorcas Woudenberg     7 – 1

In de tweede klasse vandaag twee middenmoters en feitelijk een wedstrijd om des keizers baard. Twee lekker voetballende ploegen, althans daar was in de beginfase geen sprake van. Erg rommelig en weinig opwindende momenten voor beide doelen. KK de wat beter ploeg en met kunst en vliegwerk weet Dorcas een doelpunt te voorkomen. Dat eindelijk een goede combinatie van KK en Thijs Laseur opent de score 1-0. Dorcas zet een tandje bij, maar is erg onnauwkeurig in de opbouw en komt de ploeg een keer door de verdediging dan vindt het de gele panter Jeroen de Muijnck (de legendarische doelman Frans de Munck had als bijnaam de zwarte panter!) op haar weg. Kort voor rust is het Henri Oussoren die een aanval opzet en de 1-2 combinatie zelf mag afronden. Ruststand 2-0. Direct na de rust schiet Kevin Oussoren alle ambities van Dorcas aan flarden 3-0. Dorcas geeft zich daarna min of meer gewonnen. Kevin Oussoren met twee doelpunten voor de 5-0. Nick van Raaij met twee doelpunten voor de 7-0, waarbij één doelpunt uit een man meer situatie. Remco Minjon redt de eer voor Dorcas en scoort 7-1.

 

Uwwetloket (UWL) -  Find MKB      4 – 2

Wil nummer twee in de tweede klasse Find nog een rol van betekenis gaan spelen dat is winst vanavond absoluut noodzakelijk. De Find mannen beginnen fanatiek en de eerste beste bal op doel eindigt op de paal. John van Gent breekt voor UWL de score open 1-0. UWL daarna diverse kansen op meer. Beide teams vol op de aanval en dat maakt het kijken aantrekkelijk. Doelman Robert Prins is voorlopig voor Find een niet te nemen hindernis. Gastspeler Yannick Karens met een subtiel balletje zet UWL op 2-0. Weet doelman Prins eerst nog knap een bal uit het doel te houden echter even later moet hij capituleren op een schot van Nathan Houtsma 2-1. Gevaarlijkste en beste man aan UWL zijde is de hard werkende John van Gent. Daar zou Find in de tweede helft nog achter komen.  Stan van Riet met een hard laag schot brengt de ruststand op 2-2. Na de rust een fel jagend Find op zoek naar de voorsprong. John van Gent krijgt loon naar werken en zet UWL op voorsprong 3-2. Find zet nog een tandje bij en UWL moet in de eindfase verdedigend alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. John van Gent brengt echter opluchting door 4-2 te scoren wat ook de eindstand wordt. Find nu op 7 punten achterstand en een wedstrijd minder van koploper Vallei schilders.

 

Exitum  -  Drieklomp Makelaars       11 – 0

In deze wedstrijd in de derde klasse waren de ploegen in de beginfase nog aardig aan elkaar  gewaagd. Pas na zo’n zes minuten weet Evert-Jan Blaauwendraad de score voor Exitum te openen 1-0. Direct na zijn eerste doelpunt verdubbelt hij de score 2-0. Daarna is het de beurt aan Jaap de Groot die ook tweemaal het net weet te vinden 4-0. Exitum daarna fris en fruitig. De ruststand wordt bepaald door Ruben van Vliet 5-0. Na de rust is het snel met Drieklomp gedaan. Exitum is heer en meester en loopt, door twee doelpunten van Jaap de Groot, uit naar 7-0. Geert Ruitenbeek pikt ook zijn doelpuntje mee 8-0. Heel veel mogelijkheden voor Exitum maar een strafschop, benut door Jaap de Groot, is nodig om de 9-0 op het bord te krijgen. Jaap de Groot met de dubbele cijfers 10-0. Exitum in de eindfase ineens slordig en laat kans op kans onbenut. Het laatste woord heeft Jaap de Groot. Met zijn zevende treffer bepaalt hij de eindstand van deze wel erg eenzijdige wedstrijd op 11-0. Compliment aan Drieklomp dat gedisciplineerd bleef voetballen.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.  – Sportcafé de Camp  0 - 3

Morren met enkele gastspelers beperkte zich in deze wedstrijd hoofdzakelijk tot verdedigen en dat deed het zo’n 25 minuten naar behoren. Veel balbezit voor de Camp maar het gaatje in de verdedig werd net niet gevonden en altijd was er ook nog de betrouwbare doelman Teunis van Prooijen. Roefat Tsjekutsjov met een hard schot voor de Camp via de onderkant lat uit het doel. De Camp wel duidelijk de beter voetballende ploeg. Morren sporadisch met een counter. Ruststand 0-0. Na de rust opnieuw Roefat Tsjekutsjov dicht bij een treffer. Nu belandt zijn schot echter op de paal. Halverwege de tweede helft breekt Aron de Vries de wedstrijd open. Uit de draai in de verste hoek 0-1. Morren moet nu komen maar kan er voetballen niet echt veel tegenover zetten. De ploeg mist vaste waardevolle spelers. Dit euvel is niet alleen bij deze ploeg. Helaas maakt dat wel dat de competitie een gedevalueerd karakter krijgt en begint te lijken op een Mickey Mouse competitie. Marc van Ginkel hard en zuiver met de 0-2. Morren laat het daarna lopen en Mart Klein Wolterink vervolgens met de 0-3 eindtand.

 

Drukkerij Woudenberg  (DW)  -  Investra   0 - 4

Ook Investra kampt al enige tijd met personele problemen. Vanavond dan ook weer met een gastspeler in haar midden. De beginfase is aftastend. DW dicht bij de openingstreffer, maar vindt vanavond een in uitstekende vorm verkerende doelman Kees van den Ende op haar weg. Herman Balfoort dicht bij de voorsprong voor Investra maar zijn schot gaat via de binnenkant van de paal uit het doel. Bij Investra is Henk Buijs vanavond weer van grote waarde. Hij zet Investra op de 0-1 voorsprong. Kort voor rust een prima solo van Henk Buijs die Geerten Siereveld voor het doel weet te bereiken en die rond af 0-2. DW nog met een kans op de aansluittreffer maar Van den Ende zorgt ervoor dat de nul voor Investa op het bord blijft. Ruststand 0-2. Na de rust opnieuw een uitstekende solo van Henk Buijs. De door hem opgezette 1-2 combinatie mag hij zelf afronden 0-3. Gastspeler Marnix de Bruin met een grote kans op de 0-4, maar zijn schot spat uiteen op de lat. DW met veel aanvallende aspiraties, maar vindt verdedigend veelal Nathan Veenendaal op haar weg. Die blijft steeds goed naar de bal kijken en weet vanavond heel veel tegen te houden. In de eindfase opnieuw een prima tegenaanval van Investra en nu is het Dennis de Bruin die mag afronden 0-4. DW zeker niet de mindere ploeg maar Investra had vanavond aan enkel momenten genoeg om tot een overwinning te komen.