WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de bekerverslagen van de op vrijdag 18 maart 2022 gespeelde wedstrijden.

 

De Kaasknabbel & Zo  -  Moestas    0 – 5 reglementair

De Kaasknabbel heeft zich voor dit duel helaas afgemeld. Moestas plaatst zich op eenvoudige wijze als eerste voor de kwartfinale.

 

Investra  -  Sportcafé de Camp (sdc)   2 – 2  Sportcafé de Camp wint na strafschoppen (5-6)

Investra is door alle coronaperikelen al twee jaar houder van de Mark Kok Bokaal. Vanavond moet het tegen mede hoofdklasser de Camp opnemen. In de beginfase zijn beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Het meeste balbezit is wel voor sdc, maar het eerste doelpunt is voor Investra. Marnix de Bruin puntert op doel en verrast doelman Bas Spans die niet goed reageert 1-0. Mist even later Marc van Ginkel de kans op de 1-1, Emmanuel Mahonga doet dat kort daarna niet. Hij mag de 1-2 combinatie afronden 1-1. Marc van Ginkel daarna met een schot onder doelman Van den Ende door en de ruststand van 1-2 staat op het scorebord. Na de rust hetzelfde spelbeeld, meer balbezit voor sdc en een attent acterende doelman Bas Spans. Echte kansen zijn Investra niet gegund, ook niet wanneer het twee minuten met een man meer mag spelen. De enige kans die Investra met een man meer krijgt eindigt op de paal. Kort voor tijd een prima passe van Marnix de Bruin op Wilfred Top en die schiet de gelijkmaker tegen de touwen. Strafschoppen moeten daarna de beslissing brengen. Daarin toont sdc zich het koelbloedigst en gaat door naar de kwartfinale. Dit jaar dus geen finaleavond voor Investra en we krijgen een nieuwe bekerwinnaar.

 

Hoor en Zie  -  Arpentus   2 – 3

Twee derdeklassers dus het kan een spannende wedstrijd worden. Arpentus mag in de derde klasse stijf bovenaan staan, de koploper liet dat vanavond zeker niet zien. Rick van de Hove scoort heel snel in de wedstrijd voor Arpentus de 0-1 en daar blijft het voorlopig bij. Arpentus twee minuten met een man meer waaruit men echter niet weet te scoren. Geen spectaculaire wedstrijd wat je eigenlijk van een bekerwedstrijd hoopt en misschien ook wel mag verwachten. Hoor en Zie komt op gelijke hoogte door een doelpunt van N. van de Water 1-1. Direct daarna pakt Arpentus opnieuw de voorsprong. wederom Rick van de Hove die het net weet te vinden. Daarna laat Yannick Karens zien hoe je een verdediger en daarna een doelman uit moet spelen 1-3. Dat is ook de ruststand. Na de rust een feller Hoor en Zie en dan snel de aansluittreffer door Bart Schimmel 2-3. Daarna Arpentus opnieuw twee minuten met een man meer maar opnieuw weet het niet tot scoren te komen. Omdat ook Hoor en Zie dat niet doet gaat Arpentus als winnaar door naar de laatste acht.

 

De Greef Diervoerders  -  WSI Models   2 – 2  WSI Models wint na strafschoppen (2-3)

Eersteklasser De Greef maakt er tegen hoofdklasser WSI een leuke bekerwedstrijd van. De Ploegen doen niets voor elkaar onder. Eerste kans voor WSI maar De Greef doelman redt prima. Daarna een goede WSI aanval via Willem Kalle en Joost Hazeleger zet de 0-1 op het scorebord. WSI aanvallend wel wat gevaarlijker dan De Greef. Michel van de Lagemaat met een zuiver afstandsschot scoort de 0-2 ruststand. De Greef zoekt na de rust direct de aanval maar het gaat te rommelig en te voorspelbaar. WSI doelman Jan van Bentum, heeft vooralsnog een makkelijke avond en WSI leidt comfortabel met 0-2. Maar dan toch een doelpunt voor De Greef. Bal hard en hoog in de touwen. Maker helaas onbekend omdat De Greef het wedstrijd formulier niet volledig had ingevuld. Het geloof is bij De Greef terug. De ploeg komt via een afstandsschot van dezelfde onbekende speler op 2-2. Ineens krijgt WSI doelman Van Bentum het druk, maar weet een derde doelpunt van De Greef te voorkomen. Ook in deze wedstrijd moeten strafschoppen de beslissing brengen en daarin is WSI net iets sterker, zodat zij naar de laatste acht gaat.

 

Dorcas Woudenberg  -  Rijschool Hufman   0- 0   Dorcas Woudenberg wint na strafschoppen (7-6)

In deze wedstrijd zijn het twee tweedeklassers die de strijd aangaan en ook dat kan een leuke pot voetbal worden. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd maar maken er zeker geen spectaculaire wedstrijd van. Sporadisch verschijnt men voor elkaars doel. Vanavond veel deuken in het plafond zo ook in deze wedstrijd. Ballen worden hard en hoog weggetrapt. De brilstand als ruststand op het scorebord. Dorcas zonder reserves kan dus de hele wedstrijd in dezelfde formatie spelen. Ook na de rust een weinig spectaculaire wedstrijd. Halverwege de tweede helft wel een grote kans voor Hufman, maar de bal wordt naast geschoten. Alleen de eindfase is nog even spannend, maar gescoord wordt er niet. Ook in deze wedstrijd gaan we naar de strafschoppen. Dat wordt een aardige reeks met als uiteindelijke winnaar onze vrienden van Dorcas. De gelukkigste ploeg naar de kwartfinale.

 

Bouwbedrijf Van Lunteren (VL) -  Kok Houtagenturen   3 – 2

Eersteklasser Kok zet VL direct op haar eigen helft vast maar dat levert niet direct het gewenste resultaat op. Dat doet wel de eerste beste aanval van VL. Rob Nannenberg schiet hard en laag binnen 1-0. VL laat zich daarna ver terugzakken. Mogelijk te ver. Dat levert wat mogelijkheden op voor Kok maar de lat redt vooralsnog VL. Dan mag Kok twee minuten met een man meer spelen en van die gelegenheid maakt Kok dankbaar gebruik. Marcel Ruijter met de 1-1. VL kruipt daarna wat uit haar schulp en trekt meer ten aanval. Beide ploegen daarna goed aan elkaar gewaagd. Ruststand 1-1. Na de rust zet Kok VL opnieuw op eigen helft vast. In die periode moet VL doelman Gerben van Varenkamp meerdere malen handelend optreden en dat doet hij bekwaam. Kok laat zich opnieuw verrassen. Het rollertje van Lindert van Beek is goed voor de 2-1. Daarna is het Marijn de Korte die een solo doeltreffend weet af te ronden en VL op 3-1 zet. Kok zet daarna een tandje bij en weet via Laurens Kok een prima uitgespeelde aanval doeltreffend af te ronden 3-2. Daarna Kok op jacht naar de gelijkmaker, maar de tijd redt VL. Van Lunteren naar de laatste acht.

 

Bouwbedrijf Morren B.V.  -  Molenbeek Makelaars en Szamen (MMS)  2 – 2  Morren w.n.s.  (3-2)

Beide hoofdklasser beginnen hun wedstrijd voor aardig gevulde tribunes. MMS vanavond door de corona in een fantasieopstelling. Voor deze wedstrijd staat vanavond Maurice Frens op doel en heeft men als gastspeler Jan Willem de Keijzer aangetrokken. Hij zorgt er voor dat de ruststand 1-2 wordt. Saillant detail de beide doelmannen zijn zwagers van Jan Willem de Keijzer. Daarvoor had Gijsbert van Dijk MMS als op voorsprong gezet 0-1. De snelle Jaco Mulder bracht Morren vervolgens op gelijke hoogte. Na de rust is het Cor Broekhuizen die uit de draai de bal fantastisch in de kruising schiet 2-2. In de eindfase zetten beide ploegen nog eens flink aan om te voorkomen dat strafschoppen de beslissing moeten brengen. Maurice Frens met een prima reflex voorkomt de 3-2. Daarna is het nog MMS speler Diederick Boersma die op de paal schiet. De strafschoppen moeten de beslissing brengen In de reguliere serie van drie strafschoppen missen beide ploegen twee maal. Het is tenslotte Morren dat het hoofd koel weet te houden en met 3-2 wint. Morren naar de kwartfinale.

 

Find MKB  -  Garage de jonge Van Dijk   0 – 8

Tweedeklasser Find vanavond tegen middenmoter in de eerste klasse Van Dijk. Een wereld van verschil. Mocht Find zich vanavond tegen Van Dijk enige kansen toedichten, dan was die illusie al snel weg. Direct na het beginsignaal Dennis Spoel met de 0-1. Grote man vanavond in ploeg Van Dijk is Milan Gijsbertsen. Hij was vanavond overal op het veld te vinden en scoorde de 0-2 om kort daarna alleen op de doelman af te gaan en de 0-3 te scoren. Van Dijk domineert en beheerst de wedstrijd. Find kan aanvallend geen potten breken. Ruststand 0-3. Na de rust is het Gijsbertsen die de 0-4 op het scorebord zet. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Nagenoeg geen kansen voor Find. De situatie wordt nog erger voor Find. Michael Baardman scoort 0-5 na voorbereidend werk van Gijsbertsen. Pas halverwege de tweede helft een kansje voor Find maar de lat was de sta in de weg. Van Dijk zet via De Pater en Gijsbertsen een goede 1-2 combinatie op en de laatste mag afronden 0-6. Gijsbertsen weet van geen ophouden en scoort in de verre hoek de 0-7. Het laatste woord van deze bekeravond is aan Michael Baardman. Hij bepaalt de eindstand van deze zeer eenzijdige wedstrijd op 0-8. Van Dijk dik verdient naar de laatste acht.