WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de bekerverslagen van de op vrijdag 8 april 2022 gespeelde wedstrijden.

 

Vanavond 5 wedstrijd met heel veel doelpunten. Totaal 45!

 

Arpentus  -  Exitum   12 – 1

Koploper Arpentus Is duidelijk een maatje te groot voor de derde klasse. De ploeg is ongeslagen en heeft tot op heden het beste doelgemiddelde van de hele competitie. Dat zal ook nog wel even zo blijven, want vanavond wordt nog eens flink aan dat doelgemiddelde gewerkt. Binnen drie minuten laat Rick van de Hove de 1-0 op het scorebord zetten. Kort daarna is het Yannick Karens die de 2-0 laat aantekenen en dan lijkt de wedstrijd al binnen vijf minuten beslist. Arpentus veel te sterk voor Exitum en de wedstrijd speelt zich dan ook voornamelijk af op de helft van Exitum, dat vanavond werkelijk een off-day heeft. De enige die bij Exitum een kans op scoren krijgt is Jurrian Mulder. Uit een counter ziet hij kans om alleen voor de Arpentus doelman te komen om vervolgens een rollertje/terugspeelbal te produceren. Doelman Janco Leeuwdrent van Exitum weet weer veel tegen te houden, maar moet capituleren voor Machello Jonker die uit een moeilijke hoek fraai de 3-0 binnenschiet. Yannick Karens verrast doelman Leeuwdrent met een mooie curvebal van afstand en de 4-0 staat op het scorebord. Karens neemt uit een goede combinatie ook de 5-0 voor zijn rekening en dat wordt de ruststand. Direct na de rust is het Machello Jonker die uit een slecht genomen intrap van Exitum vrij eenvoudig de 6-0 kan scoren. De schiettent is daarmee weer geopend. Rick van de Hove met de 7-0. Daarna laat Arpentus vele mogelijkheden liggen om snel in de dubbele cijfers te geraken. Die dubbele cijfers komen er echter wel. Jesper Kuiter met de 8-0 en 9-0. Lars Donker uit een knappe solo met de 10-0. Jesper Kuiter en Aron Veenendaal bepalen de eindstand op 12-0, althans dat dacht men. Een nachtmerrie voor elke doelman om bij zo’n stand nog een tegendoelpunt te moeten incasseren. Dat doelpunt komt er wel. In de allerlaatste seconden een moment van slapte in de verdediging van Arpentus en de slimme Jurrian Mulder doet nu wel wat hij eerder naliet te doen te weten scoren 12-1.   

 

Drieklomp Makelaars  -  Ribhouse Texas   7 – 4

Beide ploegen verkeren op respectievelijk de laatste en voorlaatste plaats in de derde klasse. Dan mag je vanavond op een wat spannender wedstrijd rekenen dan we hiervoor gezien hebben. Joeri van Appeldoorn wil de spanning echter snel wegnemen en zet zijn ploeg binnen vier minuten op een 2-0 voorsprong. Als even later Coen Leenstra er 3-0 van maakt lijkt het erop dat de Texanen een flinke draai om de oren gaan krijgen. Wie anders dan Peter Heuvelink weet erger te voorkomen. Hij scoort 3-1. Maar Appeldoorn en Leenstra van Drieklomp blijkt vanavond een gevaarlijk aanvalsduo te zijn. Uit een goede combinatie tussen deze twee is het Leenstra met het laatste tikje en de 4-1. Peter Heuvelink dicht bij de 4-2 maar zijn schot gaat via de onderkant van de lat uit het doel. Vanavond opnieuw geen VAR aanwezig. Dan stokt het aanvallend bij Drieklomp en de Texanen vechten zich terug in de wedstrijd. Gastspeler Jordi Hofland pakt zijn doelpuntje mee 4-2 en dat wordt de ruststand. Na de rust pakt Drieklomp de draad weer op. Alle vrijheid voor Coen Leenstra en zijn punter is goed voor de  5-2. Daarna de combinatie Leenstra, Appeldoorn en de laatste fraai in de verre hoek met de 6-2. Ribhouse geeft niet op en Peter Heuvelink met de 6-3.  De Texanen pakken daarna het initiatief en er ontstaat zowaar nog een echte wedstrijd. Prima combinatie van Ribhouse en Mark van Leersum schiet binnen 6-4. Daarna Peter Heuvelink met de mogelijkheid om van grote afstand in het verlaten doel te schieten. Zijn bal gaat echter naast. In de eindfase Ribhouse volop in de aanval en grote mogelijkheden om tot 6-6 te komen, maar de scherpte voor het doel ontbreekt. Die scherpte is nog wel aanwezig bij Martin Velthuizen. In de laatste seconden maakt hij het verschil en laat de 7-4 eindstand op het bord zetten.

 

Investra  -  Bouwbedrijf Morren B.V.     5 – 1

Het zit Morren dit seizoen niet mee. De ploeg staat in de hoofdklasse op een bescheiden zesde plaats en dat zijn we van dit team niet gewend. Coronaperikelen hebben het de ploeg dit seizoen moeilijk gemaakt en maken het de ploeg nog steeds moeilijk. Ook vanavond begint het zwaar gehavend aan de wedstrijd. Wel aanwezig de gevaarlijke aanvallers Jaco Mulder en Gerben Staal. Na een aftastende fase, voornamelijk op de helft van Morren, is daar opeens de counter van Morren. Gerben Staal met een laag vlammend schot precies in de voeten van de vrij voor het doel staande Mulder en de 0-1 is een feit. Dat doelpunt had de wedstrijd net nodig want Investra zet nu een tandje bij, maar kan het gaatje voor een combinatie in de verdediging van Morren maar moeilijk vinden. Nathan Veenendaal krijgt echter zo’n kansje wel en puntert de 1-1 binnen. Even later opnieuw Nathan Veenendaal die het nu van afstand probeert en subliem in de winkelhaak schiet 2-1. Dat wordt ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld, veel balbezit voor Investra op de helft van Morren, maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. Morren, sporadisch in de counter, stuit daarbij steeds op de betrouwbare Investra doelman Peter Siereveld. Van Dijk met de 3-1 voor Investra met een prachtige bal in de kruising. Daarmee is het verzet van Morren gebroken. Een prima combinatie tussen Herman Balfoort en Van Dijk en Balfoort mag afdrukken 4-1. In de eindfase goed combinatievoetbal tussen Veenendaal en Geerten Siereveld en de laatste fraai, hard en hoog met de 5-1.

 

Sportcafé de Camp  -  Bouwbedrijf Van Lunteren   4 – 1

Van het op de tweede plaats staande de Camp mag tegen het onderaan staande Van Lunteren wel het een en ander verwacht worden. Die verwachting kwam echter niet helemaal uit. Van Lunteren hield zes minuten stand en kwam op een 0-1 achterstand door Bas Golstein. De Camp daarna slordig in de afwerking. Alleen Marc van Ginkel wist voor de rust het gaatje te vinden en de goed keepende doelman Gerben van Varenkamp te passeren. Ook na de rust de Camp de bovenliggende partij maar speelt te langzaam en te voorspelbaar. Daardoor gaat Van Lunteren met meer lef spelen en kan met enige regelmaat naar hartenlust counteren, echter dat gaat veelal te gehaast en te onzuiver. Dan krijgt de Camp een wel heel makkelijk gegeven strafschop cadeau die door Marc van Ginkel wordt benut en waarmee de wedstrijd feitelijk beslist wordt. Uit een counter weet Willem-Arie van Olst nog wel de 3-1 te scoren, maar meer dan een schot van Jan Willen de Keijser op de paal zit er daarna voor Van Lunteren niet  in. In de eindfase vecht Van Lunteren voor een beter resultaat, maar moet toezien dat Bas Golstein in de laatste minuut de 4-1 eindstand op het bekende bord zet.

 

WHAT2WEAR bij Gea  -  Autobedrijf Frietema    5 – 5

Frietema staat onderaan in de eerste klasse en treft vanavond koploper W2W. Dat mag voor W2W geen probleem zijn echter Frietema heeft vanavond, door personele problemen, als gastspeler Willen Kalle in haar gelederen en hij voegt vanavond heel veel voor Frietema toe. W2W moet winnen wil het koploper blijven, omdat nummer twee, De Greef reglementair had gewonnen van Greenspread. Dit geeft nog maar weer eens aan dat de competitie een zeer vertekend beeld geeft en ook niet echt serieus kan worden genomen. Kalle opent de score voor Frietema 0-1. Daarna krijgt W2W kansen op de gelijkmaker maar Frietema weet met kunst en vliegwerk de 1-1 te voorkomen. Het wordt aantrekkelijk om naar te kijken. Willem Kalle dicht bij de 0-2 maar zijn schot gaat via de onderkant van de lat uit het doel. Zoals al eerder opgemerkt vanavond geen VAR aanwezig. Even later mag hij alleen op de W2W doelman afgaan, maar zijn schuiver wordt keurig gekeerd door de W2W doelman. Een counter voor rust levert via Willem Kalle de 0-2 op. Hij schiet knap binnen in de verre hoek. Ruststand 0-2. Direct na de rust voorkomt doelman Tom van Eijk de 0-3. Die 0-3 komt er echter wel. Kalle met een prima voorzet op Willem van Os en deze legt de bal in het netje. Nu moet W2W wel wat gaan doen wil het niet voor grote problemen komen te staan. En dat doet het ook. Radstaake straft een foutje van de Frietema doelman af 1-3. Nu ineens veel energie bij W2W. Stefan van Dieten uit een combinatie 2-3. Met nog zo’n tien minuten te gaan is W2W los. Radstaake voor W2W op de paal. Frietema wankelt! Van Dieten fraai uit de draai in de kruising 3-3. Binnen 5 minuten zet W2W de gelijkmaker op het bord. Frietema hervindt zich wonderbaarlijk en uit een scrimmage voor het W2W doel is het Willem van Os die de 3-4 laat aantekenen. Dan weer een prima passe van Kalle, nu op Wouter Imminkhuizen en de 3-5 lijkt de nekslag voor W2W. Echter de ploeg recht haar rug en komt via Van Dieten met een toch wel houdbaar schot terug tot 4-5. In de laatste minuut gaat de W2W doelman meespelen en probeert Frietema de voorsprong over de streep te trekken. Echter in de laatste minuut nog een prima 2 op 1 situatie voor W2W en Loek Radstaake met de 5-5. De spannendste wedstrijd van de avond. Met dank aan de 10 acteurs!

 

De Greef Diervoeders   -  Greenspread     5 – 0  Reglementair