WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de bekerverslagen van de op vrijdag 22 april 2022 gespeelde wedstrijden.

 

Door afzeggingen vanavond helaas maar drie wedstrijden.

 

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie (LBR) -  Dorcas Woudenberg      0 – 1

Beide ploegen zijn geen hoogvliegers in de tweede klasse. LBR is de rode lantaarndrager met slechts 1 punt uit zeven wedstrijden. Dorcas heeft acht punten meer. Het verschil was in de beginfase niet echt te zien. Dorcas aanvallender iets gevaarlijker, maar vanavond met veel onzuivere afstandsschoten. Ploeg Dorcas zonder wissels, dus continu spelend in dezelfde samenstelling en mogelijk was dat vanavond de doorslaggevende factor? Kort voor rust twee grote kansen voor LBR. Eerst een 2 op 1 situatie maar de combinatie werd onzuiver (bal achter de vrijstaande man) uitgevoerd. Daarna nog Jochem Waterval, maar de keeper wist prima te keren. Rust  0-0. De tweede helft is een kopie van de eerste. LBR moet het hebben van de counter maar kan niet echt een vuist maken, iets wat ook geldt voor de Dorcas aanval. Pas halverwege de tweede helft komt er iets meer leven in de brouwerij. Jochem Waterval dicht bij de 1-0 maar de paal keert zijn schot. Robert Bakker ziet in de eindfase eindelijk kans om de bal op het doel te krijgen en prompt is het via de binnenkant van de paal raak 0-1. LBR krijgt nu ineens haast en zoek meer en meer de aanval, echter de tijd tikt in haar nadeel weg en de vrienden van Dorcas weten de voorsprong over de streep te trekken. De gelukkigste ploeg is vanavond winnaar. Verliezer is het publiek.

 

Van Egdom Metaalbewerking  -  De Kaasknabbel & Zo    2 – 4

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft is het De Kaasknabbel dat Van Egdom haar wil oplegt. Van Egdom neemt wel met een fraai lobje van Symon Blankenstijn de voorsprong 1-0, maar moet zich daarna veelvuldig op eigen helft terugtrekken. Veel beweging en inzet van beide teams met vanavond een opvallende rol voor Nick van Raaij. Hij gaat graag op de solotoer en dat levert al snel de 1-1 op. Direct daarna is het opnieuw Van Raaij die op avontuur gaat en Kevin Oussoren in staat stelt om af te ronden 1-2. Als Van Raaij en Stefan Oussoren de stand naar 1-4 tillen is de wedstrijd feitelijk gespeeld. Ruststand 1-4. Na de rust komt van Egdom goed uit de startblokken. Rutger Blankenstijn mag uit de counter de voorzet binnenschieten en dat doet hij keurig 2-4. Daarna ontstaat een erg rommelige wedstrijd met een Van Egdom dat niet meer kan en De Kaasknabbel dat kennelijk niet wil want het mist de grootste kansen op meer. De Kaasknabbel blijft door deze overwinning meedoen om de eerste plaats.

 

Fysio-In  -  Ribhouse Texas   4 – 1

Laten andere ploegen het misschien wat al te gemakkelijk afweten, Ribhouse Texas (gemiddelde leeftijd boven de dertig jaar) natuurlijk niet. Vanavond wel gehavend maar wel aanwezig! Ook de veteranen van Fysio-In (gemiddelde leeftijd boven de veertig jaar) hebben lol in het spelletje en ook vanavond dus gewoon aanwezig. Zijn ouderen gemotiveerder? Wie het weet mag z’n vinger opsteken! Vanavond wel een primeur in de Zaalcompetitie. Direct na de aftrap is het Texaan Martijn de Haan die binnen 5 seconden!! de bal in het Fysio-In doel weet te deponeren 0-1. Binnen de minuut Harold van Zandbrink met de 1-1. Dat belooft wat voor vanavond. Vanavond geen enkele toeschouwer op de tribune. Van Zandbrink met de voorsprong voor Fysio-In 2-1. Bij Ribhouse wordt topscoorder Peter Heuvelink vanavond node gemist. Vanavond treedt bij Fysio-In Jeroen Douma als gelegenheidsspits op en hij ziet kans tegendraads binnen te schieten en zijn ploeg op een 3-1 voorsprong te zetten. Ribhouse blijft de aanval zoeken, maar de scherpte ontbreekt. Zo ziet Martijn de Haan kans om van 1 meter afstand tegen de lat te schieten, dus geen 4-2. Harold van Zandbrink bepaalt de ruststand op 4-1. Ook na de rust mag Fysio-In naar harte lust combineren op de helft van Ribhouse. De aanvallen zijn echter te doorzichten en te traag, Ribhouse speelt veelvuldig de lange bal maar spits Mark van Leersum ziet geen kans om de Fysio-In doelman in moeilijkheden te brengen. Dat lukt ook de Fysio-In aanvallers Harold van Zandbrink en Sanne van Haarlem niet. Laatstgenoemde ziet nog wel een schot op de paal belanden. De wedstrijd gaat jammer genoeg als een nachtkaarsje uit. Hulde voor beide ploegen die er een sportieve wedstrijd van maakten en zich het bier na afloop goed lieten smaken. Fysio-In door de winst op de tweede plaats in de derde klasse, echter op grote afstand van koploper Arpentus.