WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 29 januari 2016 gespeelde wedstrijden.

Stam & De Lange Natuursteen - Technica  4-5 

Stam & De Lange staat onderaan, maar gezien de puntenlijst van de teams in de eerste klasse is er nog van alles mogelijk. Technica staat sinds zijn vorige wedstrijd op de gedeelde tweede plaats, maar bij een verloren wedstrijd kan zomaar de degradatiezone weer in zicht komen. Technica begint overtuigend, in de eerste minuut scoort Jeroen Koudijs de 1-0 en nauwelijks 30 seconden later is al 2-0 door een eigen doelpunt van Stam & De Lange. Er komt hierna evenwicht in het veld, maar Stam & De Lange weet niet te scoren, terwijl Technica langzaam de voorsprong uitbouwt. Via de 3-0 van Dennis Koudijs en de 4-0 van Erwin Koudijs in de tiende minuut lijkt de wedstrijd al gespeeld. Een minuut voor rust is er dan toch de wel verdiende 4-1 voor Stam & De Lange door Robbert Volkers. Meteen na rust kan Menno van Noordenburg de 4-2 scoren en zijn team ruikt bloed. Pascal Brouwer kan ook de 4-3 scoren en Technica heeft het moeilijk. Halverwege de tweede helft is dan een penalty voor Technica, die benut door Dennis Koudijs en het is 5-3. Maar Stam & De Lange blijft vechten en kan ook op 5-4 komen door Theo van Valkengoed. Technica beleeft nog een aantal benauwde minuten, maar wint uiteindelijk toch zeer moeizaam met 5-4. 

Sport- en Diernshop Woudenberg - Safedrive Rijopleidingen  0-3 

Twee teams in de middenmoot van de eerste klasse strijden om een plaats in de (sub)top. Er wordt in hoog tempo gespeeld, fel gestoord en de nadruk ligt bij beide teams in eerste instantie op het houden va de nul. De paal, de lat, de beide keepers en af en toe een onscherp vizier maken dat er tot halverwege de tweede helft geen goals zijn te noteren in deze gelijkopgaande wedstrijd. Dan volgt een mooie combinatie van Safedrive en Bart van den Brink kan zijn team op 1-0 brengen. Hiermee verandert plotseling het beeld van de wedstrijd, want Sport- en Dierenshop gaat vol in de aanval voorde gelijkmaker. Er volgen hectische fases met veel tumult en ook keeper Robin van Buren van Sport- en Dierenshop gaat mee naar voren en kan diverse schoten op het vijandelijke doel loslaten. Door dit spel ontstaat er veel ruimte voor counters voor Safedrive en enkele minuten voor tijd kan Jan-Willem de Keijzer de 2-0 scoren. Sport - en Dierenshop blijft aanvallen en dan volgt het onvermijdelijke afstandsschot van Lindert van Beek  op een leeg doel, waardoor een 3-0 eindstand op de borden komt.  Safedrive wint en kan naar boven gaan kijken in de tweede helft van de competitie.  

Dorcas Woudenberg - Van de Lagemaat Bouw & Renovatie  3-4  

Dorcas is de laatste tijd goed bezig en is vastbesloten om het meer ervaren Van de Lagemaat een moeilijke tijd te bezorgen. Na vier minuten kan John Hardeman de score openen voor Van de Lagemaat, maar Gerald van der Linden heeft de stand binnen twee minuten weer gelijkgetrokken, 1-1. Ook in deze wedstrijd is er sprake van snel spel, met veel aanvallen en vooral ook veel inzet. In de tweede helft zorgt Jan Budding voor een hoogtepunt in de wedstrijd, hij verovert de bal op eigen helft, omspeelt een tegenstander op snelheid en maakt dan alleen voor de keeper koel af, 2-1 voor Van der Lagemaat. Nu is het echter Remco Minjon die al snel weer gelijkmaakt voor Dorcas. Het blijf t hierdoor een spannende wedstrijd, die alle kanten op kan. Drie minuten voor tijd scoort Rick Lakerveld de 3-2 voor Dorcas, dat hiermee mag hopen op een overwinning. Van de Lagemaat gaat echter altijd door tot het einde, zo ook nu: John Hardeman maakt de 3-3 en Tonny van Keulen scoort dan vlak voor tijd de winnende treffer voor Van de Lagemaat. Ook van de Lagemaat kan nu omhoog kijken met een gedeelde tweede plaats in de tweede klasse.  

VMV/Teus  - Makelaardij Woudenberg & Szamen  3 – 6  

Een wedstrijd in de tweede klasse tussen rode lantaarndrager VMV/Teus en koploper Makelaardij W&S. De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen deze twee ploegen eindigde in een 10-0 overwinning voor W&S. Als we ook nog eens de doelsaldo’s tussen deze twee ploegen gaan vergelijken ziet het er vanavond voor Teus niet best uit. Teus heeft een scoringspercentage van ongeveer 0,71 per wedstrijd. Het percentage voor W&S ligt op ongeveer 5,85 per wedstrijd.  Direct na het eerste fluitsignaal maakt W&S haar aanvallende bedoelingen al waar. Willem van Dijk en Arnold Kemp  zetten Teus al snel op een 0-2 achterstand. Een debacle dreigt. Teus weet daar slechts sporadisch een counter tegenover  te zetten. W&S, veelvuldig in balbezit, gaat na de snelle openingstreffers slordig en gemakzuchtig voetballen en laat veel kansen onbenut, mede dankzij goed keeperswerk van de Teus doelman. Teus weet haar rug te rechten en begint zowaar leuk mee te voetballen. Diederick Boersma weet ver in de eerste helft de 0-3 te scoren, wat ook de ruststand zou worden. Na de rust hetzelfde wedstrijd beeld, echter Teus begint meer en meer opportunistischer te voetballen. Daardoor vallen er achterin wat gaten en daar weten achtereenvolgens Arnold Kemp 0-4 en Diederick Boersma 0-5 dankbaar van te profiteren. Dan kantelt de wedstrijd een beetje. Terwijl iedereen denkt dat W&S gaat uitlopen naar een hoge score is daar ineens Menno Hoekstra die de bal in de winkelhaak schiet en een 1-5 stand op het scorebord zet. Teus gaan verder met het frank en vrij voetballen en is zowaar bij vlagen de bovenliggende partij. Hans Henzen passeert op links simpel zijn tegenstander en knalt fraai via de binnenkant van de paal raak 2-5. W&S is even aangeslagen en stapelt fout op fout. Ondanks dat weet Willem van Dijk erger te voorkomen en schiet W&S naar de definitieve overwinning 2-6. Teus geeft zich niet gewonnen en blijft flink meevoetballen,  wat niet onbeloond blijft. Hans Henzen scoort zijn tweede en Teus derde doelpunt. Hij bepaalt de eindstand op 3-6. Teus heeft in deze wedstrijd duidelijk laten zien te kunnen voetballen. In deze vorm is het onbegrijpelijk dat de ploeg met slechtst  1 punt op de laatste plaats staat. W&S speelde niet haar beste wedstrijd, maar pakt desondanks de broodnodige punten op weg naar een mogelijk kampioenschap. 

Lomans Amersfoort  -  Methorst  Milieu 2 – 8 

Methorst Milieu doet in de derde klasse nog volop mee om de prijzen. Om haar positie zowel op de ranglijst als haar eerste plaats om de Jan van Beveren trofee niet in gevaar te brengen moest er gewonnen worden van laagvlieger Lomans. Het liefst zonder tegendoelpunten. Methorst Milieu is duidelijk één van de betere ploegen in de derde klasse, maar heeft de pech dat er nog twee prima ploegen in die klasse spelen te weten De Kaasknabbel en Van Campen Schilderwerken. Zoals het er nu naar uitziet gaan deze drie ploegen spelen om de prijzen. Gelegenheidscoach Jan Grootendorst, fervent aanhanger van het NEC-spel (Nadrukkelijk Eenvoudig Combineren) gaf die opdracht mee en dat werd door zijn pupillen prima opgepakt. In de beginfase hielden de beide ploegen elkaar nog in evenwicht  maar al snel was Methorst de bovenliggende partij. Dit was te danken aan Mohamed Bouyglafin. De lichtvoetige en technisch vaardige speler van S.V. De Valleivogels, maakte in deze wedstrijd het grote verschil. Met een glaszuivere hattrick liet hij zien hoe effectief scoren een kunst kan zijn. Snelle opbouw, overzicht houden, combineren wanneer nodig is en tijdig voor de goal aanwezig zijn om af te ronden. Het siert de mannen van Lomans dat men als ploeg de aanval blijft zoeken om te proberen de tot op heden minst gepasseerde doelman van de zaalvoetbalcompetitie Woudenberg (8 doelpunten in 7 wedstrijden) te passeren. Deze verstaat zijn vak echter prima en redt wanneer het nodig is. Een zekere factor voor Methorst in het doel! Rust 0-3. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Methorst met combinatie voetbal veelvuldig in de aanval en Lomans met de counter wanneer dat mogelijk is. Joost Grootendorst met de 0-4 voor Methorst. Daarna Lomans dicht bij de 1-4 maar het schot eindigt op de paal. Methorst is gewaarschuwd! Een prima 1-2 tussen Mohamed Bouyglafin en Joost Grootendorst, waarbij laatstgenoemde de 0-5 laat aantekenen. Daarna is het weer de beurt aan Mohamed Bouyglafin. Hij scoort opnieuw een zuivere hattrick en zet Methorst op een riante 0-8 voorsprong. Lomans blijft het proberen met afstandsschoten echter zonder succes. Methorst laat het daarna een beetje lopen en daar weet Lomans van te profiteren. Ineens is daar Rogier Westerburg die de 1-8 laat aantekenen. Terwijl iedereen zich al met deze eindstand had verzoend moet de doelman van Methorst echter toch zijn 10e doelpunt van dit seizoen incasseren. Jason van Splunter weet voor Lomans het net te vinden en de eindstand te bepalen op 2-8. Een uitslag waarbij Methorst veel dank verschuldigd is aan Mohammed Bouyglafin. Een overwinning met gemengde gevoelens voor de Methorst doelman die, naar wat later zou blijken concurrentie voor de Jan van Beveren trofee heeft gekregen van de doelman van De Kaasknabbel. 

Futsal Allstars - De Kaasknabbel   1 – 4  

Door de 8-2 overwinning van Methorst Milieu ziet de koploper in de derde klasse, De kaasknabbel, de milieumannen op 1 punt naderen. Om de marge weer op 4 punten te brengen weet de ploeg wat het moet doen nl. winnen van rode lantaarndrager Futsal Allstars. Op p[papier een eenvoudige klus. Samen met Moestas zijn dit de ploegen in de zaalvoetbalcompetitie die de smaak van de overwinning nog niet geproefd hebben. Daarbij komt ook nog eens dat Futsal Allstars in 7 wedstrijd slechts 1 maal het net heeft weten te vinden. De topscorer van Futsal is Vincent Gijsbertsen. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde destijds in een 11-1 overwinning voor De Kaasknabbel. De Kaasknabbel supporters gingen er dus naar eens goed voor zitten en de telramen konden op schoot genomen worden. Futsal Allstars had voor de wedstrijd laten weten twee doelen te willen halen nl. 1.  geen tegendoelpunt binnen de minuut (schijnt bij die ploeg standaard te zijn) en 2. proberen te scoren. Dus een wedstrijd in een wedstrijd. Doel 1 werd gehaald want pas na ongeveer 90 seconden was het Henry Oussoren die de 0-1 liet aantekenen. De Kaasknabbel was daarna duidelijk de bovenliggende ploeg, maar liet veel kansen op een hoge score liggen. Omdat De Kaasknabbel zeker niet haar beste wedstrijd speelde en daarnaast Futsal Allstars voor hun doen goed meevoetbalde, bleef een hoge score uit. Alleen Jesper Heslenfeld wist nog voor rust de stand te verdubbelen, zodat er een verrassende ruststand op het bord kwam van 0-2.  Na de rust hetzelfde speelbeeld. Veel balbezit voor De Kaasknabbel, maar het vizier niet op scherp. Dan misschien wel een historisch moment. Erwin van de Lagemaat weet het 2de doelpunt van het seizoen voor Futsal te scoren wat voor een enorme ontlading en jubelstemming zorgde. De Kaasknabbel was even aangeslagen. Een verrassing in de maak? De Knabbelaars werden daarna echter door de Allstars flink in het zadel geholpen. Een onnodige overtreding levert een strafschop op voor de Kaaskoppen en Jeroen Heslenfeld velt het vonnis over de Allstars 1-3. Daarna herpakt De Kaasknabbel zich weer en met Jeroen Hazeleger in de spits kan de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. Jeroen is nog goed voor de 1-4 die hij fraai via de binnenkant van de paal binnenschiet. Eindstand 1-4 een uitslag waarmee De Kaasknabbel niet tevreden kan zijn. Opvallend is dat Futsal Allstars  haar twee doelpunten tegen dit team heeft weten te scoren. Futsal Allstars heeft haar doelstellingen weten te halen. Prachtig gedaan mannen. Op 16 maart a.s. de topper De Kaasknabbel tegen Van Campen Schilderwerken. Wordt dit de wedstrijd om het Kampioenschap? Die avond spelen ook de huidige nummers 3 en 4 tegen elkaar. Na deze twee wedstrijden vier bekerwedstrijden, dus noteer die datum vast in uw agenda.