WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 18 december 2015 gespeelde wedstrijden.

Bar de Camp - Moestas 10 – 0 

In de hoofdklasse treedt Bar de Camp (BdC)aan zonder wissels, maar wel met de regionaal bekende en op hoog niveau spelende zaalvoetballer Sjaak Termaaten.  Rode lantaarndrager Moestas is dus gewaarschuwd! Al na twee minuten is het raak. Termaaten maakt een aantal schijnbewegingen om vervolgens de bal in het Moestas doel te jagen 1-0. Als Marc van Ginkel BdC op 2-0 zet gaat het ernaar uitzien dat Moestas een moeilijke avond tegemoet gaat. Zeker wanneer Termaaten direct erna een mooie kans krijgt, maar die kans niet weet te verzilveren. Echter even later maakt hij zijn misser goed . Met een mooi balletje achterlangs brengt hij Marc van Ginkel  in stelling die vervolgens de 3-0 scoort. Even later ontstaat er enige verwarring bij een uitbal. De Moestas doelman komt mee naar voren, maar BdC neemt de uitbal. Sjaak Termaaten schiet van eigen helft op het doel waarna Marc van Ginkel het laatste zetje geeft en zijn hattrick complementeert 4-0. Na een heerlijke panna van Marc van Ginkel en mooie bewegingen van Termaaten, wordt het net voor rust 5-0 door laatstgenoemde. Echter de koek is voor rust nog niet op. Nadat Joey Kooy bijna de doelpaal doormidden schiet, is het Marc van Ginkel die zijn 4e doelpunt maakt en een ruststand van 6-0 op het scorebord zet. In de tweede helft gaat BdC direct weer in de aanval. Sjaak Termaaten stuit na een mooie rush op de al liggende doelman. Deze misser maakt hij binnen de minuut goed. Op onnavolgbare wijze slalomt hij door de verdedig van Moestas, speelt vervolgens de doelman uit en scoort de 7-0 en pakt daarmee ook zijn hattrick. Na een mooi 1-2 tussen Sjaak Termaaten en Emmanuel Mahonga, scoort Termaaten de 8-0. Moestas wordt bij vlagen van het veld gespeeld. Toch weet BdC dit alles zo mooie niet altijd om te zetten in doelpunten. Emmanuel Mahonga en Marc van Ginkel bepalen tenslotte de eindstand op 10-0. Een uitslag waarmee Moestas nog goed wegkomt.  

Herrys Bar/HerWimBox  -  DEG Financiële Dienstverlening 3 - 13 

Na de eenzijdige en doelpuntrijke wedstrijd van Bar de Camp en Moestas,  was het de beurt aan de wat lager geplaatste ploegen in de hoofdklasse te weten DEG en Herrys Bar. Laatstgenoemde kan de punten goed gebruiken, want de ploeg staat op de voorlaatste plaats en dat is een degradatieplaats. DEG daarentegen valt dit seizoen een beetje tegen en om toch aansluiting met de middenmoot te houden is winst noodzakelijk. Beide ploegen zoeken direct de aanval. De eerste kans is voor DEG, maar wordt niet benut De eerste kans voor Herrys Bar is wel raak. Martijn Veenendaal schiet de bal hard door de benen van de DEG doelman en zet zijn ploeg verrassend op 1-0. Lang kunnen de barmannen van deze voorsprong niet genieten. Rick Hazeleger brengt DEG direct weer op gelijke hoogte. Even later schiet Willem Kalle van DEG voor open doel op de paal. De bal vliegt weer het veld in en via een panna maakt Kristian Schouten knap de 2-1 voor Herrys Bar. Ook deze voorsprong weet Herrys Bar maar kort vast te houden. Willem Kalle is nu wel trefzeker en schiet de 2-2 binnen. Een fout van de doelman stelt Peter Kalle in staat om DEG voor de 1e maal op voorsprong te zetten 2-3. Die voorsprong zou DEG niet meer uit handen geven. Tom van Staverden vergroot de DEG voorsprong naar 2-4. Het antwoord van Herrys Bar is van Kristian Schouten. Hij weet de aansluitingstreffer te maken en de spanning weer terug te brengen 3-4. Dit zou het laatste wapenfeit zijn van de barmannen.  Het vervolg is een snelle en erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Een waar   voetbalgevecht. Dan een geweldige actie van Rick Hazeleger en hij scoort de 3-5 voor DEG wat ook de ruststand wordt. De 2e helft begint goed voor DEG. Er zijn nog geen 2 minuten gespeeld als Willen Kalle de stand naar 3-6 tilt. Herrys Bar probeert het wel maar het lukt niet meer. De aanvallende bedoelingen worden door DEG hard afgestraft Tom van Staverden met de 3-7 en de 3-8. Als Michel van de Lagemaat de 3-9 scoort blijkt dat het gehele DEG team een doelpunt gemaakt heeft.  Na die treffer vallen de barmannen definitief van de barkruk en kan DEG simpel uitlopen naar 3-13 door treffers van respectievelijk Willem Kalle (3 maal) en Rick Hazeleger.  

Sport- en Dierenshop Woudenberg  -  Stam & De Lange Natuursteen 2 – 1 

In de eerste klasse treedt middenmoter Sport & Dierenshop Woudenberg (S&D) aan tegen de rode lantaarndrager Stam en De Lange (S&L). Gelet op de eerste wedstrijden gaat het publiek er maar eens goed voor zitten, want ook in deze wedstrijd zou zomaar eens grote uitslag uit de bus kunnen rollen.  Echter al snel wordt duidelijk dat dit toch niet het geval zal zijn. Lange tijd blijven grote kansen uit. S&D heeft meer balbezit maar dat is dan ook het enige. Pas na 9 minuten kan het weinige publiek een beetje opveren wanneer  S&L de eerste echte kans van de wedstrijd krijgt. De bal spat echter op de lat uiteen. Beide ploegen laten zien te willen vechten voor de winst> Dat geeft een aanvaardbaar niveau en maakt het het aankijken waard. Harold van Zandbrink breekt de score open en zet S&L op een 0-1 voorsprong, wat ook de ruststand zou worden. Ook in de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Over en weer wat kansjes, zodat het verdere verloop onvoorspelbaar blijft. Robin van Buren brengt met een hard schot door het midden  de stand weer in evenwicht 1-1. De hele 2e helft is S&D wel de bovenliggende ploeg. Met nog zo’n 7 minuten te spelen wordt de bal keurig teruggelegd op Jeroen Ziengs en hij scoort de begeerde 2-1 voor S&D. De spanning is daarna om te snijden. Omdat er niet meer wordt gescoord wint S&D deze wedstrijd met 2-1 en blijft in de race om promotieplaats twee. Voor S&D nemen de zorgen toe. De ploeg komt door deze nederlaag vaster op de laatste plaats.  

Keukengalerij/AV Verzekeringen  -  Drukkerij Woudenberg 1  - 5 

Beide teams beginnen zeer gemotiveerd aan hun wedstrijd . De keukenmannen strijden mee om promotieplaats twee terwijl de drukkers wegwillen uit de degradatiezone. Jos van Leeuwen is de man die voor de drukkers al eerste het net weet te vinden 0-1. Na dit doelpunt wordt de wedstrijd wat grimmiger maar wel leuk om naar te kijken. Roland van Andel krijgt geel en de drukkers een man meer situatie. Daar weten zij van te profiteren. Olaf Prins rond af 0-2. Vlak voor rust krijgt Roland van Andel de mogelijk op de aansluitingstreffer, maar zijn schot eindigt op de paal. Rust 0-2. De rust heeft de drukkers kennelijk goed gedaan, want de ploeg begint fris aan de tweede helft . Een mooie aanval wordt door Olaf Prins keurig afgerond en de 0-3 is een feit.  Met nog zo’n 9 minuten te spelen weet Roland van Andel op de voor hem karakteristieke wijze van zijn tegenstander weg te draaien en  de 1-3 te scoren. Uit een prima opgezette aanval weet René Kalle op doel te schieten. Zijn schot eindigt op de paal, springt vervolgens terug in het veld voor de voeten van diezelfde Kalle, waarna deze de bal alsnog in het doel weet te schieten en daarmee zijn ploeg op een 1-4 voorsprong zet. Kennelijk knakt er wat bij de Keukenmannen. Nu men het voetballend niet kan winnen wordt er helaas uit een ander en verkeerd vaatje getapt. Men gaat natrappen, wegduwen vervelende opmerkingen maken en zelfs schelden. Mocht het nog niet bekend zijn. Er bestaat in de Woudenbergse Zaalvoetbal competitie geen lijst en prijs voor de onsportiefste ploeg. Zou dit wel het geval zijn, dan zou Keukengalerie/AV zeker op die lijst voorkomen. Jammer! Vlak voor tijd bepaalt Alexander van de Weerdhof de eindstand op 1-5.  Door deze overwinning hebben de drukkers het vizier weer omhoog. De keukenmannen blijven in de race om de tweede plaats, een race die voorlopig gedeeld moet worden met nog 4 andere ploegen. 

VMV Teus - Dorcas Woudenberg 0 – 5  

Rode lantaarndrager in de tweede klasse VMV Teus moest helaas verstek laten gaan, zodat Dorcas de reglementaire winst pakt met 0-5 en daardoor voorlopig uit de degradatiezorgen is.  

Amerboys  - De Smit Belastingadvies 8 – 4 

 

Een ware subtopper in de tweede klasse. Wie blijft in het spoor van koploper Makelaardij Woudenberg & Szamen? De Amerboys treden aan met een paar nieuwe spelers, waaronder  doelman Nicolai de Charre die pas 15 jaar oud is. De Smit moet winnen om op gelijke hoogte te komen met de koploper terwijl de Amerboys bij winst volop meedoen om de voorlopige tweede  promotieplaats. Beide ploegen kunnen aan aardig balletje trappen dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. De eerste grote kans is voor de Amerboys doch de bal gaat tegen de lat. De Smit heeft Kevin van Nieuw Amerongen in haar gelederen en hij bezet momenteel de tweede plaats op de topscorerslijst. Kevin zet de Smit na 8 minuten op een 0-1 voorsprong. Vlak na deze treffer is het Guitan Peters van de Amerboys die de stand weer in evenwicht brengt. De spanning neemt daardoor toe. Ongeveer 4 minuten voor rust is het Yosri Ben Ahmed die de Amerboys op voorsprong weet te zetten 2-1. Als direct erna Jordi Keijlard 3-1 weet te scoren lijkt er een gaatje te zijn geslagen, zeker wanneer Michael Wijnands op slag van rust de voorsprong uitbouwt naar 4-1. De Amerboys heeft haar team prima staan en weet zelfs voor rust nog een keertje te scoren via Guitan Peters. Ruststand 5-1. De tweede helft begint uitstekend voor de Amerboys Guitan Peters scoort zijn 3e en Amerboys  zesde treffer 6-1. Dit moet de definitieve nekslag zijn voor De Smid die daarmee haar 2e nederlaag van dit seizoen gaat lijden. Door een ongelukkige actie van de Amerboys doelman is het Angelo Scherpenzeel die nog iets terug kan doen 6-2. Dan is het weer de beurt aan de Amerboys. Mocht er nog iemand twijfelen aan de overwinning van de Amerboys? Jordi Keijlard niet. Hij zet de Boys op een 7-2 voorsprong. De Smit geeft zich echter nog niet gewonnen en gaat voor de eer. Jonathans Schuyt en Angelo van Scherpenzeel geven de stand een iets dragelijker beeld door respectievelijk 7-3 en 7-4 te scoren. Het eindantwoord is voor Guitan Peters. Hij bepaalt de eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd op 8-4. Door dit resultaat zijn deze twee ploegen voorlopig even de kandidaten voor de 2e promotieplaats. Echter het kampioenschap in deze klasse is zeker nog niet beslist.