WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 05 februari 2016 gespeelde wedstrijden.

Heart for Gardens  -  DEG Financiële Dienstverlening   4 – 3 

De koploper in de hoofdklasse HfG, nog altijd zonder wedstrijdverlies, opent de avond met een wedstrijd tegen middenmoter DEG. Deze ploeg, altijd goed voor een plaats in het linker rijtje, laat het dit seizoen wat afweten en staat met slechts 10 punten voorlopig op de zesde plaats. De eerste wedstrijd tussen deze twee teams eindigde in een 5-3 overwinning voor HfG, dus een spannende wedstrijd mag verwacht worden. Beide ploegen treden aan zonder hun vaste keepers, wat in het verloop van de wedstrijd soms voor spectaculaire momenten zou zorgen. Tom de Greef maakt vanaf het begin signaal de bedoeling van HfG al snel duidelijk, te weten DEG onder druk zetten en snel afstand nemen. Hij zorgt dan ook zelf voor de 1-0 om direct daarma op de paal te schieten. DEG antwoordt met een hard schot op de kruising. Daarna komt de wedstrijd wat meer in evenwicht. In de DEG ploeg debuteert Daan Banning en hij doet dat direct met een doelpunt 1-1. DEG wordt daarna aanvallend een steeds gevaarlijkere tegenstander voor HfG. DEG speler Peter Kalle ziet zijn kanonskogel via de onderkant van de lat, helaas voor hem, weer in het veld terugspringen. Toch enigszins verrassend weet Peter op het Hof, via zijn heup, DEG nog voor rust op voorsprong te zetten 1-2. Dit zou ook de ruststand worden. Na de rust gaat HfG direct in de aanval en niet zonder succes. Een prima 1-2 tussen Paul de Graaf en Tom de Greef en laatstgenoemde drukt af, 2-2. DEG is even aangeslagen en daar weet Paul de Graaf van te profiteren. Hij zet HfG voor de tweede maal op voorsprong 3-2. DEG blijft haar eigen spelletje spelen en heeft in spelers als de gebroeders Kalle en Joost Hazeleger genoeg kwaliteit in huis om het de verdediging van HfG lastig te maken. Verder heeft het in debutant Daan Banning een speler erbij die ook een balletje kan raken en ook kan scoren. Hij is het die de ploegen opnieuw in evenwicht brengt door de 3-3 te scoren. Het blijft een spannende wedstrijd en de vraag is wie gaat de mogelijke beslissende tik uitdelen? Na een prima actie stelt Joost Hazeleger Willem Kalle in de gelegenheid om DEG op voorsprong te zetten, maar hij weet deze kans niet te verzilveren. Het kansje dat Tom de Greef een minuut later krijgt blijkt goud waard te zijn, want hij weet met een hard laag schot HfG naar 4-3 te schieten, wat ook de eindstand zou worden. HfG speelde zeker niet haar beste wedstrijd maar, als aanstaand kampioen moet je ook mindere wedstrijden weten te winnen en dat heeft de ploeg goed gedaan. DEG in deze formatie blijft gewoon meedoen voor een plaats in de middenmoot en hoeft zich voor degradatie geen zorgen te maken. 

Herrys Bar/HerWimBox  -    Accon  AVM Adviseurs & Accountants    0 – 8 

Was de eerste wedstrijd van deze avond nog spannend, dat kon op de voorhand niet verwacht worden van de hoofdklassers Herrys Bar (HB) en Accon. De eerste wedstrijd tussen beide team eindigde namelijk in een 7-1 overwinning voor Accon. Accon, de laatste seizoenen altijd meedoend om een plaatsje bij de eerst drie, is dit seizoen wisselvallig, 3 overwinningen en 4 nederlagen. HB speelt wat constanter echter wel in negatieve zin. De ploeg staat vast op degradatieplaats 7 met 1 x winst 1 x gelijk en 5 x verlies. Accon laat het verschil al snel zien. De ploeg heeft veelvuldig balbezit is wat sneller in de combinaties en bezit technisch betere spelers. Eén zo’n speler is Berendjan Sok, die oogt als Michiel Kramer van Feijenoord, echter met dit verschil Berendjan scoort bijna altijd. Zo ook vanavond. Nadat HB via Barry Koot een paar vuurpijlen op het doel van doelman Siereveld had geprobeerd te schieten, beide schoten werden gekraakt, volgde een prima Accon-counter-combinatie die door Berendjan Sok fraai op heuphoogte werd binnengeschoten 0-1. Na dit doelpunt komt HB zwaar onder vuur te liggen, wat voor Accon echter niet meer oplevert dan een schot op de lat van Remco Polinder. Diezelfde Polinder krijgt daarna nog prima kansen om de score te verdubbelen, maar vindt daarbij HB-doelman Bas Veenendaal even zoveel maal op zijn weg. Dan volgt er een solo van Accon speler Martjan Blokland. Zijn schot verrast de op het verkeerde been staande Bas Veenendaal en de 0-2 is een feit. Remco Polinder krijgt vlak voor rust nog een prima scoringskans maar zijn schot eindigt op de paal. Rust 0-2. Direct na de rust schakelt Accon naar een hogere versnelling en dan gaat het snel. Remco Polinder scoort snel de 0-3 en met een frommeldoelpunt de 0-4 waarmee de wedstrijd definitief in het slot wordt gegooid. Paal en lat staan daarna een hogere score voorlopig even in de weg. Een prima combinatie tussen Geerten Siereveld en Dennis de Bruin, waarna Remco Polinder in staat wordt gesteld de 0-5 te laten aantekenen. Remco heeft nu de smaak te pakken en scoort, na prima aangeven van Rutger Blankenstijn de 0-6. Daarna moet Bas Veenendaal al zijn kwaliteiten tonen om Dennis de Bruin en Rutger Blankenstijn van het scoren af te houden. HB kan tegen dit geweld niet veel inbrengen. Sporadisch komt de ploeg voor het doel van Peter Siereveld maar die blijft attent keepen en laat zich niet verrassen. Geerten Siereveld stelt Berendjan Sok in staat om de 0-7 te scoren, waarna Dennis de Bruin de eindstand van 0-8 op het scorebord weet te zetten. Door deze overwinning staat Accon op de vierde plaats en is de strijd om de 2e/3e plaats weer helemaal open. Voor HB ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. De ploeg staat vast op de voorlaatste plaats en alleen een wonder kan degradatie nog voorkomen. Complimenten overigens aan die ploeg dat het positief als ploeg blijft voetballen tegen sterkere tegenstanders. 

Bouwbedrijf Morren B.V.   -  Drukkerij Woudenberg  1 – 5  

De eerste wedstrijd tussen deze ploegen eindigde in een 3-1 overwinning voor Morren. Morren is in de eerste klasse de enige ploeg die nog geen nederlaag geleden heeft. Dat kan van Drukkerij Woudenberg (DW) niet gezegd worden. Die ploeg heeft het zuur van het verlies al vier keer moeten smaken en zit daardoor verdacht dicht bij de degradatiestreep. Echter, de competitie in de eerste klasse is zodanig spannend dat nog 5 ploegen kans maken op promotieplaats twee. Bij winst op Morren komt DW daar als zesde team bij. In de Bekerwedstrijd tegen hoofdklasser en bekerhouder Bar de Camp werd weliswaar met 4-2 verloren, maar DW heeft in die wedstrijd laten zien prima te kunnen voetballen. Dat doet het ook direct tegen kampioensfavoriet Morren. Binnen de minuut zet Derrek Borst de drukkers op een 0-1 voorsprong. Na dat snelle openingsdoelpunt blijft DW de wedstrijd beheersen. Morren kan niet haar vertrouwde spelletje spelen van snel counteren en afronden met een hard schot. Daarnaast wordt al snel duidelijk dat DW over meer technisch/tactisch vaardige spelers beschikt dan Morren. Na 5 minuten zet Alexander van de Weerthof zijn ploeg op een verdiende 0-2 voorsprong. Diezelfde Van de Weerthof schiet even later, bijna van eigen helft hard op de kruising. Het zou voor Morren uitstel van executie blijken. Met een knappe actie zet Jos van Leeuwen Alexander vrij voor de Morrendoelman en de 0-3 is een feit. Morren is daarna volledig de weg kwijt en krijgt bij vlagen voetballes. Tim Prins weet vervolgens de punt van zijn schoen tegen de bal te krijgen en het scorebord verspringt van 0-3 naar 0-4. Gerben Staal, bekend van zijn solo’s en harde schoten, heeft vanavond veel kansen nodig. Toch heeft hij voor Morren succes en weet de eer te redden door de 1-4 te laten aantekenen. Mocht Morren nog hopen op een draaglijkere stand, Jos van Leeuwen boort die hoop vlak voor het einde de grond in door de 1-5 te scoren. Gerben Staal krijgt daarna nog een schietkans maar de bal eindigt op de paal. De eerste nederlaag voor Morren is een feit. De ploeg hoeft zich geen zorgen te maken want het heeft 7 punten voorsprong op nummer 2 Technica. Drukkerij Woudenberg is door deze overwinning weer volop in de race voor plek 2 en heeft haar visitekaartje voor die plaats duidelijk afgegeven.  

Keukengalerie/AV Verzekeringen  -  Garage de jonge Van Dijk    2 -  7 

De beide middenmoters in de eerste klasse strijden nog volop voor promotieplaats nummer twee.  De uitslag van de eerste wedstrijd, 4-3 winst voor Keukengalerie (KG), doet vermoeden dat er vanavond weer een spannende partij te verwachten valt. Om niet te ver achter te raken is winst voor Garage de jonge Van Dijk (JVD) iets belangrijker dan voor KG. JVD pakt direct na het beginsignaal het initiatief echter het is KG dat na 3 minuten de leiding neemt door een doelpunt van Remco Hendrikse 1-0. Daarna doorstaat KG een spervuur van schoten op haar doel. De KG-doelman is vooralsnog een sta in de weg voor JVD. KG is in de counter gevaarlijk en is zelfs heel dicht bij de 2-0. JVD combineert vervolgens weer naar harte lust voor het KG-doel maar weet niet te scoren. Dan komt de wat verlate Roland van Andel de KG ploeg versterken. Hij is een echte spits met een neusje voor doelpunten. Als hij bij een counter van KG betrokken wordt, komt hij in een 1 op 1 voor de JVD doelman die echter knap weet te redden. Balverlies in de verdediging van KG  geeft Dennis Spoel de mogelijkheid om Jan Pater in stelling te brengen en hij scoort de 1-1. Deze treffer doet de wedstrijd kantelen. JVD is de bovenliggende ploeg. Direct na deze gelijkmaker is het Dennis Spoel met de voorsprong voor JVD 1-2. Deze stand zou ook de ruststand worden. Na de rust  een fase waarin JVD het zoekt in de combinatie en KG het probeert via spits Roland van Andel. Na 5 minuten heeft KG succes Van Andel krijgt in de punt van de aanval de bal en wurmt zich op zijn karakteristieke wijze door de verdediging om de bal vervolgens hoog en hard achter de JVD doelman te schieten 2-2. Direct daarna een identieke mogelijkheid voor Van Andel, echter zijn schot wordt door de paal gekeerd. Het zou het laatste wapenfeit blijken te zijn van de KG spits. JVD pakt na deze gelijkmaker opnieuw het initiatief. De KG doelman weet eerst nog redding te brengen op een schot van Dennis Spoel maar moet even later toch capituleren op een schot van Demi Noslin, waarmee hij JVD op een 2-3 voorsprong zet. JVD wil nu snel doordrukken en dat lukt. Jeroen Kok vergroot de marge met twee doelpunten en zet de garagemannen op een comfortabele en mogelijk beslissende voorsprong van 2-5. Mochten er nog twijfels zijn, Jan Pater maakt daar rigoureus een einde aan door zijn 2e en JVD’s zesde doelpunt te scoren 2-6. Arnoud Leenstra pikt 3 minuten voor tijd ook nog zijn doelpuntje mee. Hij bepaalt de eindstand op 2-7. Een afgetekende overwinning voor JVD  die daardoor gewoon mee blijft doen voor de tweede promotieplaats in de eerste klasse. Dit laatste geldt ook voor de mannen van KG. Het blijft een mooie/spannende competitiestrijd in de eerste klasse.  

Ad Exitum  -  De Smit Belastingadvies  2 – 6 

De één na onderste tegen de één na bovenste in de tweede klasse. De eerste wedstrijd werd gewonnen door De smit met 3-2, dus een spannende wedstrijd mocht verwacht worden. Wil De smit meedoen om het kampioenschap dan is winnen noodzakelijk en wil Ad Exitum (AE) niet degraderen dat mag niet verloren worden. Ad Exitum heeft ten opzichte van De smit een smalle selectie. De ploeg verschijnt dan ook maar met 1 reservespeler terwijl De smit er 3 op de bank heeft zitten en dus naar hartenlust kan wisselen. De Latijners beginnen goed aan de wedstrijd en komen al snel via Jaap de Groot op een 1-0 voorsprong. Het antwoordt van De smit komt echter snel en wel via Sander van Vliet. Hij scoort de 1-1 waarna De smit de wedstrijd volledig naar zich toe trekt. De ploeg zet Ad Exitum onder druk wat vooralsnog niet meer oplevert dan een schot op de lat. Dan speelt topscorer Kevin van Nieuw Amerongen zich vrij en scoort de 1-2. Binnen de minuut weet diezelfde Van Amerongen wederom het net te vinden en zet De smit op een mogelijk beslissende voorsprong van 1-3. Met nog zo’n 5 minuten te spelen is het Angelo Scherpenzeel die de wedstrijd definitief in het slot gooit door de 1-4 te scoren. Vlak voor rust krijgt De smit een vrije trap te nemen. Angelo Scherpenzeels verwoestende schot eindigt op de lat die gelukkig van goede kwaliteit blijkt te zijn en niet vervangen behoefd te worden. Ruststand 1-4. Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld De smit is de bovenliggende partij en Ad Exitum kan sporadisch voor enig gevaar zorgen in de verdediging van De smit. Renso de smit met een puntertje goed voor de 1-5. Na dit doelpunt bloedt de wedstrijd een beetje dood. Er volgt een periode waarin beide partijen slordig zijn in de aanval. Het is Ad Exitum dat niet echt kan, hoewel Jarno van Dam nog wel de 2-5 weet te scoren, en De smit dat niet wil? Kevin van Nieuw Amerongen wil bij De smit in ieder geval nog wel  wat laten zien. Hij schiet keihard op de lat. Kennelijk inspireert hij hiermee Angelo Scherpenzeel om ook nog wat voor zijn ploeg te doen, want hij scoort de 2-6 na door Kevin van Amerongen vrij voor het AE doel te zijn gezet. Een eenvoudige en weinig belastende overwinning voor de belastingmannen die daarmee keurig op de 2e plaats komen met 3 punten achterstand van de koploper. Voor Ad Exitum ziet het er allemaal niet best uit. Zij zullen met Van Egdom en VMV/Teus moeten strijden om degradatie te ontlopen. 

Amerboys  -  Van Egdom Metaalbewerking  4 – 1 

Om degradatie naar de derde klasse te ontlopen heeft Van Egdom de punten vanavond hard nodig.  In de wetenschap dat de eerste wedstrijd tegen de Amerboys met maar liefst 11-2 verloren werd, zou dit vanavond geen gemakkelijk klus worden. De Amerboys kennen de zorgen van degradatie niet. Zij doen nog volop mee in de strijd om promotie naar de eerste klasse. De eerste vier minuten zijn beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Dan komt de Amerboys beter in haar spel. Van Egdom moet soms even aan de noodrem trekken en dat levert halverwege de 1e helft een man meer situatie voor de Amerboys op. De ploeg pakt dit buitenkansje met beide handen aan en zet Van Egdom op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Rick van der Ree. Amerboys is na dit doelpunt wel de bovenliggende partij maar weet dit in het rommelige vervolg niet in doelpunten uit te drukken, derhalve een ruststand van slechts 1-0. Na de rust gaan de Amerboys direct in de aanval met de bedoeling om deze wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Van Egdom kan daar niet zoveel tegenoverzetten. Sporadisch krijgt de ploeg een kansje maar weet het de Amerboys doelman niet moeilijk te maken. Dan plaatst de Amerboys een prima aanval en Samuel John Engelman scoort de bevrijdende 2-0. Dan opnieuw een man meer situatie voor de Amerboys en ook dit buitenkansje wordt met beide handen aangegrepen. Samuel John Engelman scoort met de 3-0 de definitieve beslissing in deze wedstrijd. Van Egdom speler Lykel Sok, wie anders? weet de eer te redden door de 3-1  voor zijn ploeg te scoren. Het laatste woord in deze wedstrijd is voor de bijna veteraan Michael Wijnands. Hij bepaalt de eindstand op 4-1. Geen overtuigende winst voor de Amerboys, maar ook hier geldt de punten tellen. De Amerboys doen nog volop mee in de strijd om een promotieplaats. Van Egdom mag zich opmaken voor degradatievoetbal tezamen met Ad Exitum en VMV/Teus.