WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 11 maart gespeelde wedstrijden.

Lomans Amersfoort B.V. - VV Boyz  5-0 

VV Boyz komt niet opdagen en loopt zo tegen 3 punten mindering en een boete aan. 

 

Futsal Allstars - Pon Sportief  4-4 

Futsal Allstars is nog steeds puntloos, waar Pon in de middenmoot van de derde klasse bivakkeert. De teams beginnen niet sterk aan de wedstrijd, de keeper van Pon moet ondanks dat ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen. Aan de andere kant weet Pon dan wel de goals te maken en Emiel de Kunder noteert de openingstreffer. Binnen twee minuten wordt er nog tweemaal gescoord door Pon, Stefan Putman en opnieuw Emiel de Kunder lijken de wedstrijd al vroeg definitief te beslissen in het voordeel van Pon. Na rust komt Futsal echter knap terug met de 3-1 van Remco de Haan, waarna een opleving van Futsal Allstars leidt tot een aantal mooie kansen Dan valt de 3-2 door opnieuw Remco de Haan en alles is weer mogelijk. Mark van Leersum tekent dan voor de gelijkmaker en binnen een halve minuut is het de hattrick van Remco de Haan die Futsal op voorsprong brengt, 4-3 voor Futsal en een verrassing lijkt in de maak. Wim Coenen kan dan de eindstand toch bepalen op 4-4, maar Futsal heeft de eerste punt van deze competitie binnen! 

 

Moestas - DEG Financiële Dienstverlening  3-0  

DEG heeft het betere van het spel, maar Moestas heeft de beste kansen. Het eerste doelpunt komt tot stand via een vrije trap door de muur geschoten door Melvin van de Haar voor Moestas. DEG probeert de gelijkmaker te forceren, maar een snelle counter van Moestas wordt door Gerco van Dijk doeltreffend afgerond met de 2-0. DEG krijgt hierna nog een aantal opgelegde kansen, maar weet deze niet te verzilveren door knap werk van de keeper van Moestas. Ook in de tweede helft zijn de teams gelijkwaardig, maar alweer is het Gerco van Dijk die een snelle counter van moestas op waarde weet te schatten en de 3-0 op het scorebord brengt. DEG heeft nog kansen, maar met onder andere tweemaal de paal die redding brengt voor Moestas wordt er niet meer gescoord. Moestas viert zijn eerste overwinning en DEG zakt langzaam weg uit de middenmoot in de hoofdklasse. 

 

De Greef Diervoeders - Autobedrijf Frietema  2-2 

De Greef speelt zonder wissels en met een gelegenheidskeeper, maar weet toch goed stand te houden tegen Frietema, dat het heel goed doet in de hoofdklasse met een tweede plaats op de ranglijst. De teams verdedigen sterk en dat maakt dat vlak voor rust nog geen treffers zijn te noteren. Eén minuut voor rust is het dan Bart Schennink die De Greef op voorsprong brengt, maar direct daarna maakt Wouter Imminkhuizen met een afstandsschot de 1-1. Wie denkt dat er nu met een gelijke stand wordt gerust komt bedrogen uit, want in de laatste seconden voor het rustsignaal kan Felix Jelmersma fraai de 2-1 voor de Greef binnenschieten. Na rust gaat Frietema druk zetten om de gelijkmaker te forceren, maar ook nu blijkt De Greef een taaie verdediging te hebben, die het ook zonder wissels niet snel opgeeft. Mede dankzij keeper Peter Eijbergen blijkt het doel een onneembare vesting tot halverwege de tweede helft, als Stefan van Dijk eveneens een prachtig doelpunt in de kruising vanaf de zijkant maakt. In de eindstrijd die hierop volgt wordt er niet meer gescoord en moeten beide teams tegen hun wil genoegen nemen met een gelijkspel.  

  

Bouwbedrijf Morren B.V. - Keukengalerie/AV Verzekeringen  2-2 

Morren is erop gebrand om te winnen, want in de laatste twee wedstrijden zijn al zes punten verloren, waardoor de voorsprong op de nummer twee in de eerste klasse snel kleiner wordt. De teams zijn aan elkaar gewaagd en in de eerste tien minuten zijn er aan beide kanten enkele grote kansen, die door adequaat keeperswerk echter niet omgezet worden in doelpunten.  Vijf minuten voor rust is er dan een mooie combinatie van de Keukengalerie die dwars door de verdediging snijdt en onhoudbaar wordt ingeschoten door Harry Rijlaarsdam. Het duurt tot twee minuten voor rust voor Morren wat kan terugdoen, een pass over de breedte wordt door Teunis van Prooijen onderschept, waardoor hij alleen voor de keeper komt en hij maakt het koelbloedig af, 1-1. In de tweede helft leidt een flitsende start van Morren niet tot een doelpunt en daarna is er opnieuw evenwicht in het veld met mogelijkheden voor beide teams, dankzij het aanvallende spel. Het is aan keeper Henri van der Wind te danken dat Keukengalerie niet scoort met minstens zes kansen op rij. Vier minuten voor tijd kan Gerben Staal dan tegen de verhouding in Morren op voorsprong brengen en lijken de druiven zuur voor het goed spelende Keukengalerie. Zij blijven echter aandringen en nu slaagt Roland van Andel er in om de gelijkmaker te scoren en de eindstand een betere afspiegeling te laten zijn van deze leuke en fanatiek gespeelde wedstrijd. Morren verliest weer twee punten zal in komende wedstrijden deze verliesreeks toch tot een einde moeten brengen om het kampioenschap te kunnen vieren aan het einde van het seizoen.  

 

De Kaasknabbel - Van Campen Schilderwerken  1-3 

Een topper in de derde klasse, beide teams staan aan kop en hebben slechts twee keer een gelijkspel moeten toestaan in de eerst negen wedstrijden. We zien de goed voetballende jeugd van De Kaasknabbel tegen het meer geroutineerde Van Campen, dat toch moeite lijkt te hebben met de snelheid en behendigheid van de spelers van De Kaasknabbel. Voetballend is er daardoor wel evenwicht in het veld, maar de beste kansen zijn toch voor De Kaasknabbel in de eerste fase van de wedstrijd. Er wordt niet gescoord in de eerste helft, maar na rust is het Harun Guven die de score opent en Van Campen op een 1-0 voorsprong brengt. In dezelfde minuut is het alweer 1-1, als Jeroen Hazeleger hard inschiet. Hierna is het meeste balbezit voor De Kaasknabbel, maar de acties zijn te individueel en de organisatie in het veld is beter bij Van Campen. Het is daardoor een kwestie van tijd tot de 2-1 voor Van Campen wordt gescoord, wie anders dan Michael Bos. De Kaasknabbel blijft aandringen, maar opnieuw blijkt Van Campen effectiever als het aan de bal is. Michael Bos tekent met zijn tweede treffer van de avond voor de 3-1 overwinning en de koppositie is nu voor Van Campen Schilderwerken.