WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 1 april gespeelde wedstrijden.

DEG Financiële Dienstverlening - De Greef Veevoeders 6 - 2 
DEG en De Greef openen deze voetbalavond met als inzet de vijfde plaats. Nummer zes DEG, kan bij winst deze plaats overnemen. Voordat het aanwezige publiek goed en wel beseft dat de wedstrijd begonnen is, staat het al 1-1. Eerst is het Joost Hazeleger die in de verre hoek de 1-0 binnenschiet. Direct aan de andere kant schiet Felix Jelmersma raak en binnen anderhalve minuut vallen er dus al twee doelpunten. Wie dan denkt dat beide ploegen doordrukken en er een waar doelpuntenspektakel ontstaat, komt echter bedrogen uit. Na de bliksemstart zakt de wedstrijd wat in. Beide ploegen krijgen nog wel mogelijkheden, maar echt hele grote kansen worden er niet gecreëerd. Peter Kalle krijgt nog een goede mogelijkheid, maar zijn puntertje gaat net voorlangs de goal. De Greef werpt een geel-zwarte muur op en laat DEG het balletje rondspelen. Via een uitbraak proberen zij zo nu en dan gevaarlijk te worden. DEG daarentegen heeft moeite met het verdedigende werk van De Greef. Via wat schoten en een vrije trap zorgt het team nog voor wat doelgevaar, maar de gelegenheidskeeper van De Greef redt bekwaam. Voor rust weet DEG toch een goede aanval te benutten. Willem Kalle krijgt de bal na een redding van de keeper precies voor zijn voeten en rondt bekwaam af, 2-1. DEG wil dan doordrukken en krijgt via Willem Kalle en Joost Hazeleger goede mogelijkheden. Uit een corner raakt Peter Kalle de kruising, maar het levert nog geen doelpunt op. Vlak voor rust beslist DEG dan toch bijna de wedstrijd. Willem Kalle frommelt zich goed vrij en knalt de 3-1 binnen. Binnen de minuut beslist Daan Banning definitief de wedstrijd. Hij blijft oog in oog met de keeper heel koel en rondt subtiel af. Ruststand 4-1. Direct na rust doet De Greef iets terug. Een slippertje in de DEG-defensie wordt door Bert Davelaar afgestraft, 4-2. Blijkbaar gelooft de ploeg er na de snelle goal weer in, want de fase erna heeft DEG de handen vol. Felix Jelmersma raakt de onderkant van de lat en in de rebound wordt er hands gemaakt. Dit betekent een penalty voor De Greef, die Jelmersma zelf gaat nemen. Doelman Jan van Bentum maakt zich breed en draait vlak voor de inzet zijn rug naar de bal. Blijkbaar schrikt Jelmersma hiervan want hij schiet de bal precies op de rug van de doelman. Het blijft dus 4-2. In een uitbraak van DEG schiet Daan Banning vrij slap in, maar de keeper verkijkt zich volledig op de inzet en de bal rolt de goal in, 5-2. DEG krijgt dan nog kansen op meer. Joost Hazeleger omspeelt de doelman, maar raakt de paal. Aan de andere kant krijgt ook De Greef nog kansen op goals. Telkens echter, staat Jan van Bentum in de weg. Hij gaat een serieuze bedreiging vormen voor eerste keeper Van der Wind. Het slotakkoord is voor de onlangs gehuwde Michel van de Lagemaat. In twee instanties weet hij het balletje binnen te werken en de eindstand op 6-2 te bepalen. DEG neemt de vijfde plaats over van De Greef en kan, met nog 3 wedstrijden te gaan, weer een beetje omhoog kijken.       

Autobedrijf Frietema - Heart for Gardens 0 - 7 
De revelatie van de hoofdklasse, Autobedrijf Frietema, neemt het op tegen de koploper Heart for Gardens (HfG). Frietema doet het verrassend goed en staat op een gedeelde tweede plaats. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in 3-1 voor HfG en dus lijken er mogelijkheden voor Frietema te zijn. Het is dan wel belangrijk geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Helaas lijkt dat vanavond niet het geval. Na anderhalve minuut straft Rogier Spengen een slippertje achterin, genadeloos af, 0-1. Aan de andere kant levert Frietema zo nu en dan een schot op doel af. HfG domineert vanaf het begin en verstoort de opbouw van Frietema al in een vroeg stadium. Daar heeft de ploeg het moeilijk mee en zij komen er voetballend dan ook maar moeilijk uit. Na vijf minuten valt de niet onverdiende 0-2. Mark de Graaf schiet binnen. Halverwege de eerste helft komt Frietema  wat beter in de wedstrijd. Via Wouter Imminkhuizen krijgt de ploeg enkele mogelijkheden, maar doelman Moors redt goed. Mark de Graaf is aan de andere kant enkele keren dichtbij de 0-3. In de omschakeling zorgt Frietema voor het nodige gevaar en maakt het bijna de aansluitingstreffer. De bal belandt via het been van keeper Moors echter op de lat en valt helaas voor Frietema niet binnen. Frietema komt steeds beter in de wedstrijd, maar heeft moeite echt grote kansen te creëren. Aan de andere kant wordt er ook niet meer gescoord en dus is de ruststand 0-2. Na rust gaan beide ploegen door met het intensieve en snelle spel. De wedstrijd is levendig en aantrekkelijk om naar te kijken. HfG heeft wel het betere van het spel, maar Frietema speelt prima voetbal. Bijna valt de beslissing in de wedstrijd via Nick de Greef, maar een wereldredding van Arnoud Imminkhuizen voorkomt een vroegtijdige beslissing. HfG krijgt daarna meer kansen op de definitieve beslissing, maar weet die vooralsnog niet te benutten. Frietema voetbalt heel behoorlijk en de wedstrijd is aardig in evenwicht. Echter, het laatste passje ontbreekt steeds en daardoor wordt het team niet echt gevaarlijk. Halverwege de tweede helft Mark de Graaf met de 0-3 in de verre hoek. Daarna Paul de Graaf die via een uitbraak in twee instanties binnenschiet, 0-4. Dan weer Mark de Graaf. Hij begin op eigen helft aan een rush en rondt die heel fraai af, 0-5, waarmee hij zijn hattrick completeert. Paul de Graaf maakt daarna nog zijn tweede. Hard en laag knalt hij de 0-6 tegen de touwen. Het slotakkoord is voor de man die de wedstrijd opende. Rogier Spengen rondt een 1-2’tje prachtig af door de bal in de verre hoek te knallen. HFG neemt met deze overwinning een voorschot op de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het team nog maar één puntje nodig voor het kampioenschap.   

Drukkerij Woudenberg - Safedrive Rijopleidingen 2 - 3 
Een subtopper in de eerste klasse tussen de nummer 3 Safedrive en de nummer 4 Drukkerij Woudenberg (DW). Het eerste duel tussen beide teams was zeer spectaculair. Na een 3-0 achterstand, sleepte Safedrive toch nog een punt uit het vuur. Ook vanavond begint het team moeizaam aan de wedstrijd. DW opent de duel met een hard schot, dat moeizaam wordt gekeerd door doelman Nannenberg. Aan de andere kant kan Lindert van Beek de score openen na een schitterende actie van De Korte, maar zijn inzet gaat over. DW zet Safedrive zo nu en dan zwaar onder druk en het team heeft de handen vol aan de rappe aanvallers van DW. Halverwege de eerste helft wordt een snelle aanval van DW keurig afgerond. Aart-Jan van der Wind schiet hard en laag binnen en zet zijn team op 1-0. Het doelpunt is gezien het wedstrijdbeeld terecht. Safedrive voetbalt niet slecht, maar DW heeft het betere van het spel. Safedrive heeft het na de goal moeilijk en het is wachten op meer doelpunten van DW. Die vallen echter niet en Safedrive kan zich iets herpakken. Een enorme kans op de gelijkmaker wordt niet benut, maar in de laatste minuut wordt het toch gelijk. Marijn de Korte schiet prima binnen en zet de ploegen naast elkaar, 1-1. Dit is de russtand. 

 

Na rust een gedurfder Safedrive dat jacht maakt op de voorsprong. De teams houden elkaar aardig in evenwicht en hebben beide mogelijkheden en kansen. Een splijtende pass van DW rijt na 5 minuten in de tweede helft, de defensie van Safedrive open. Olaf Prins profiteert en zet DW weer op voorsprong, 2-1. Opnieuw volgt een fase waarin de 3-1 dichterbij is dan de gelijkmaker. Echter, opnieuw scoort DW niet en daardoor houdt Safedrive stand. Een vrije trap voor Safedrive wordt door Marijn de Korte zomaar in de verre hoek geschoten en dan staan beide teams weer gelijk, 2-2. Wat volgt is een zinderende slotfase waarin beide teams mogelijkheden krijgen. De wedstrijd lijkt opnieuw af te stevenen op een puntendeling. Echter, anderhalve minuut voor tijd valt de beslissing. Jorian van Beek geeft hard en laag voor. Julian Wouters laat de bal keurig lopen en verrast daarmee de doelman. De bal gaat onder keeper door en dat betekent de 2-3 voor Safedrive. De laatste minuut weet de ploeg te overleven en daardoor winnen zij niet helemaal verdient, deze wedstrijd. Echter, alleen winst telt en door deze overwinning neemt Safedrive de tweede plaats in de hoofdklasse over. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van slechts 2 punten, is er nog van alles mogelijk in de eerste klasse, waar nu nog drie teams strijden om de twee promotieplaatsen! 

De Smit Belastingadvies - Makelaardij Woudenberg & Szamen 2-5
De Smit draait goed mee in de tweede klasse en bij winst kan het zelfs op een gedeelde eerste plaats komen met de Makelaardij. De wedstrijd geeft het beeld van twee jonge, enthousiaste teams, met aan beide kanten een paar dribbelende solisten, met name aan de kant van Makelaardij Woudenberg. Hierdoor ontstaan er weinig kansen, tot zeven minuten voor rust, als Lennard de Korte hard in de kruising schiet en daarmee de goed keepende Erik van der Linden van De Smit passeert. Even later valt ook de 2-0, het is opnieuw Lennard de Korte die doeltreffend is. Jonathan van Grol maakt dan keurig de 3-0 en als de wedstrijd daarmee nog niet zou zijn beslist, de 4-0 door Arnold kemp doet dat met zekerheid. In de tweede helft wordt er ook aan beide zijden aangevallen, maar de beste kansen zijn voor de Makelaardij. Als de laatste vijf minuten ingaan kan Angelo Scherpenzeel de 4-1 maken en even later Joris van den Pol de 4-2, maar dit offensief komt te laat en als afsluiter is het Jonathan van Grol met zijn 17e treffer in deze competitie die de eindstand op 5-2 bepaalt. Makelaardij Woudenberg & Szamen heeft met nog drie wedstrijden te spelen voorlopig alles weer in eigen hand met een ruime voorsprong op de nummer twee.

Van de Lagemaat Bouw & Renovatie - Ad Exitum 3-2
Ad Exitum moet vechten om degradatie te voorkomen, waar Van de Lagemaat al veilig is en ook geen kampioensaspiraties meer heeft. Toch geeft Van de Lagemaat de wedstrijd niet weg en Ad Exitum moet vol aan de bak om resultaat te boeken. In een gelijkopgaande wedstrijd is het toch Ad Exitum dat op voorsprong komt door Robert Bakker. Van de Lagemaat blijft rustig opbouwen en krijgt daarmee ook zijn kansen, dit resulteert vier minuten voor rust in de 1-1 door Jeroen de Mik. In de laatste minuut voor rust krijgt Robert Bakker nog een mooie kans, maar de uitstekend keepende Lambert de Pater voorkomt een volgende achterstand voor Van de Lagemaat. Meteen na de aftrap in de tweede helft komt Ad Exitum met een goed ingestudeerde actie vrij voor de keeper, maar opnieuw is het Lambert de Pater die in de weg staat. De wedstrijd blijft daarna in evenwicht, maar na zes minuten in de tweede helft kan Laurens van de Lagemaat de 2-1 binnenschieten voor zijn team. Tot drie minuten voor tijd lijkt het rustige verdedigen van Van de Lagemaat succes te hebben, als Jeroen de Mik ook de 3-1 kan scoren. Al snel volgt echter een sliding van een van de spelers van Van de Lagemaat en Korné van de Belt benut de toegekende penalty. Dit resulteert in een zinderend eindoffensief van Ad Exitum, maar de aanvalsgolven leiden niet tot een doelpunt, waarmee Ad Exitum waarschijnlijk zijn laatste kans op behoud in de tweede klasse niet kan grijpen, ondanks het goede verweer tegen het hoger geplaatste Van de Lagemaat.