WOUDENBERG - In onderstaand artikel treft u de verslagen van de op vrijdag 15 april gespeelde wedstrijden. 

 

Dorcas Woudenberg - Amerboys 1 - 7

In de tweede klasse treffen Dorcas Woudenberg en Amerboys elkaar. Amerboys staat bovenaan in de ranglijst terwijl Dorcas in de onderste regionen is terug te vinden. Het verschil wordt ook direct in de wedstrijd duidelijk. Amerboys heeft een betere ploeg en al direct is duidelijk dat Dorcas een hele lastige avond tegemoet gaat. Amerboys zet het veldoverwicht om in veel kansen, maar doelman De Kruijf houdt zijn doel aardig schoon. Echter, ook hij heeft verschillende malen geen antwoord op schoten van Peters, Ben Ahmed en Wijnands. Amerboys loopt uit naar een ruime voorsprong. In de tweede helft verandert dat spelbeeld niet. Dorcas heeft niets in te brengen, maar weet uiteindelijk toch de eer nog te redden. Eindstand van deze eenzijdige wedstrijd is 7-1. 

VMV / Teus - Ad Exitum 4 - 2   

Teus tegen Ad Exitum is de wedstrijd der degradanten. Beide teams spelen volgend seizoen in de derde klasse en daarom staat alleen de eer nog op het spel. Beide teams willen graag voetballen en dat resulteert in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams creëren kansen en mogelijkheden. De eerste die het net weet te vinden is Martin Velthuizen waarmee hij Teus op voorsprong schiet. Halverwege de eerste helft maakt Ad Exitum dan gelijk, 1-1 wat ook de ruststand is. Na rust neemt Teus al snel het initiatief en wordt het beter en beter. Dit veldoverwicht wordt ook omgezet in doelpunten voor Teus. Daarnaast heeft Ad Exitum geen wissels waardoor vermoeidheid ook een rol gaat spelen. Wel weten de mannen van Ad Exitum de schade enigszins beperkt te houden. De eindstand wordt uiteindelijk 4-2 voor Teus. 

Lomans Amersfoort B.V. - Sanidrome All Stars 3 - 9

In de derde klasse spelen Lomans (7e plek) en Sanidrome (5e plek) tegen elkaar. Beide teams zijn voetballend ingesteld en met name in de beginfase van de wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. Echter, halverwege de eerste helft is de wedstrijd ineens beslist. Binnen vijf minuten tijd weet Sanidrome maar liefst vier keer te scoren! Het ligt achterin bij Lomans helemaal open en de spelers van Sanidrome combineren er naar hartenlust doorheen. Omdat Lomans ook geen wissels heeft lijkt het dan ook een onmogelijke opgave te worden voor de keientrekkers. In de tweede helft blijft Sanidrome het net makkelijk vinden. Lomans heeft vrijwel niets in te brengen en moet met lede ogen aanzien dat Sanidrome uitloopt naar een 8-0 voorsprong. Dan ineens krijgt ook Lomans de geest en tegen het einde van de wedstrijd produceren de Amersfoorters nog verschillende mooie doelpunten. Voor het publiek leuk en ook een persoonlijk succesjes, maar de wedstrijd kent een duidelijke winnaar: Sanidrome wint overtuigend met 9-3 en klimt naar de vierde plaats. 

Futsal Allstars - Van Campen Schilderwerken 2 - 8 

Rode lantaarndrager Futsal neemt het op tegen de aanstaand kampioen van de derde klasse Van Campen. Het aanwezige publiek gaat er eens goed voor zitten want met de topscorer in de gelederen gaat Van Campen voor een walk over. Echter, niets is minder waar. De openingsfase van de wedstrijd gaat gelijk op en beide teams weten mogelijkheden en kansen te creëren. Van Campen heeft wel het betere van het spel, maar weet geen doelpunten te maken. Pas halverwege de eerste helft breekt Lenny Boers de ban, 0-1. Direct daarop schiet Michael Bos op de paal, maar het blijft 0-1. Iets later is het voor Bos dan toch raak waarmee hij zijn indrukwekkende doelpuntenaantal weer verhoogt. Nog voor rust valt het doek definitief voor Futsal. Lenny Boers maakt zijn tweede en zet Van Campen op 0-3. Op slag van rust doet Futsal wel iets terug. Sjoerd Krebs is de man die uit de tweede lijn bijzonder fraai uithaalt en de bal hoog in de goal jaagt, 1-3. Nog voor rust maakt Guven er 1-4 van waardoor de marge bij rust 3 is. Na rust eenzelfde spelbeeld. Bos maakt zijn tweede en de 1-5. Daarna is het weer Krebs die scoort, 2-5. Daarmee is het met de scoringsdrift van Futsal wel gedaan. Van Campen voetbalt de wedstrijd goed uit en weet via Jimmy Hal nog de 2-6 te maken. Diezelfde Hal maakt met een spectaculaire omhaal bijna de goal van het seizoen, maar de bal vliegt net langs de goal. In de slotfase weten Ten Hoven en Bos nog te scoren en de eindstand op 2-8 te bepalen. 

DEG Financiële Dienstverlening - Autobedrijf Frietema 2 - 2 

Middenmoter DEG tegen de verrassing van het seizoen Frietema is een interessante krachtmeting. Frietema begint sterk en zet DEG onder druk. Het spel gaat voetballend op en neer en bijna weet Corne Kasper voor Frietema te scoren. Zijn inzet belandt op de paal, maar in de tegenstoot van DEG is het wél raak. Michael van de Lagemaat staat aan het einde van een snelle omschakeling en zet DEG op 1-0. Kort daarop ramt Van de Lagemaat de bal vol op de kruising, maar helaas voor hem niet tegen de touwen. Kort voor rust maakt Frietema de verdiende gelijkmaker. Mark Donkelaar schuift de bal hard en laag in de korte hoek en zet de ploegen weer op gelijke hoogte. Na rust laat Joost Hazeleger direct zijn klasse zien. Met een snelle individuele actie speelt hij zich goed vrij om vervolgens hard in de verre hoek uit te halen, 2-1. De wedstrijd blijft gelijk opgaan met kansen aan beide zijden. De ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd en leggen een leuke partij op de mat. Dan krijgt Frietema een vrije trap te nemen. Sterkhouder Wouter Imminkhuizen gaat achter de bal staan en laat zien waarom. Met een werkelijk formidabel schot laat hij doelman Van der Wind volslagen kansloos. De bal verdwijnt strak in de kruising en betekent opnieuw de gelijkmaker. Richting het einde gaan beide ploegen vol voor de winst. Voor Frietema is de tweede plaats nog binnen handbereik en DEG zou op een gedeelde vierde plaats komen in geval van winst. Beide ploegen weten de kansen niet meer te benutten en delen dus de punten in een sportief en aantrekkelijk duel. 

Accon AVM Adviseurs & Accountants  De Greef Veevoeders  2 - 0 

De nummer twee van de hoofdklasse Accon tegen de nummer 6 De Greef is een wedstrijd waarin kracht en ervaring het opnemen tegen snelheid en techniek. Accon heeft een nare nasmaak aan het vorige duel overgehouden en wil in de strijd om de tweede plaats iets goedmaken tegen De Greef. De wedstrijd begin vol passie en inzet. De Greef laat de bal gaan en probeert over de flanken de verdediging van Accon te ontregelen. In de omschakeling zorgt Accon voor het nodige gevaar waardoor een op en neergaande wedstrijd ontstaat die aantrekkelijk is om naar te kijken. Toch ontbreekt bij beide ploegen de juiste eindpass. Het blijft dan ook bij schoten van afstand waardoor beide doelmannen weinig moeite hebben hun goal schoon te houden. Wel lopen de spanningen zo nu en dan hoog op door wat irritaties over en weer. Ruststand 0-0. Na rust beginnen beide ploegen identiek. Accon heeft inmiddels het betere van het spel, maar heeft moeite met de taaie en fysieke defensie van De Greef. Aan de andere kant heeft doelman Siereveld weinig te doen want defensief staat Accon prima. Het gevaar moet dus komen van afstandsschoten en halverwege de tweede helft levert dat zowaar een treffer op. Een afstandsschot van Geerten Siereveld wordt door een verdediger getoucheerd en laat daardoor de keeper kansloos, 1-0. Onverdiend is de voorsprong zeker niet, maar het doelpunt lijkt wel stimulerend te werken. De Greef doet er nog een schepje bovenop en dat leidt zo nu en dan tot spanningen binnen en buiten het veld. Met nog een kleine vijf minuten te gaan, speelt De Greef vol voor de gelijkmaker. Maar dan valt misschien wel het merkwaardigste doelpunt van dit seizoen. Doelman Sierveld speelt de bal hard en hoog richting de goal van de tegenstander. Medespeler De Bruin bukt echter in plaats van te koppen en verrast daarmee de doelman zo, dat deze de bal verbouwereerd door de benen in de goal zit ploffen. De keeper van Accon maakt dus de bevrijdende 2-0! De eindfase is vurig en hectisch en de heren scheidsrechters hebben hun handen vol. Zoals gezegd staat Accon verdedigend echter goed en De Greef weet dan ook niet meer te scoren. Omdat dat Accon ook niet meer lukt, Dennis de Bruijn schiet nog wel op de paal, wordt de eindstand 2-0 en daarmee stelt Accon de tweede plaats voorlopig veilig. De Greef blijft 6e, maar speelt ook volgend jaar gewoon in de hoofdklasse.